Soykırım anıtına gider Anıtkabir'e gitmez...

İletigönderen tuba » Pzt Ağu 04, 2008 13:34

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kendi ülkesinde bir başka cumhurbaşkanının ayağına gitmez.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün diplomasi yürütme alışkanlığı hem kendine hem de Türkiye'ye zarar vermeye başladı.
Bunun son örneği İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Türkiye ziyareti. Amerika ile arasını bulmaya çalıştığımız Ahmedinejad Anıtkabir'i ziyaret etmemek için programını resmi ziyaretten çıkarıp, çalışma ziyareti yaptı.

Bu diplomaside zaman zaman başvurulan bir yoldur,söylenecek laf yok. Ancak İran Cumhurbaşkanı Ankara'ya gelmeyi de kabul etmeyip İstanbul'a gelecek. Bizim Cumhurbaşkanımız da Ahmedinejad ile görüşmek için Ankara'dan buraya gelecek.

Bu kadarı fazla.

Çankaya'nın internet sitesinde İran Cumhurbaşkanı'nın geleceği 14 Ağustos gününe dair bir program gözükmüyor. Ancak Cumhurbaşkanı'nın yaz çalışmaları kapsamında İstanbul'a geleceğine dair bir bilgi de yok. Yani Gül bir ya da iki gün önce İstanbul'a gelse bile bu yolculuğun neden yapılacağı şimdiden belli.

Çalışma ziyareti için Amerika'ya giden heyetlerimizle Bush Beyaz Saray'da değil de New-York'ta mı buluşuyor?

Ahmedinejad da Türkiye ile görüşmek istiyorsa kendi şartlarını koymayacak ve Türkiye'nin şartlarına uyacak.

Uymuyorsa da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile görüşemeyecek.

Bu adam Ermenistan'a "Soykırım Anıtı"'na çelenk koymayı kabul edip gitti sonra programını kısa kesip geri döndü. Erivan'a giderken programına "Soykırım Anıtı'"nı yazmayı kabul eden İran Cumhurbaşkanı'nın Anıtkabir alerjisini anlayabiliyorum.

Anlayamadığım biz niye bu alerjiye merhem oluyoruz.

İcranın başı Başbakan Erdoğan İran Cumhurbaşkanı ile İstanbul'da görüşür ve olur biter.

Ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kendi ülkesinde bir başka cumhurbaşkanının ayağına gitmez.

İnanmayan Dışişleri Protokol Genel Müdürlüğü'ne sorsun öğrensin...

BAKANLIK UYUMA ORMANLARA SAHİP ÇIK...

"Başkan uyuma,taraftara sahip çık" sloganı tribünlerde yıllarca çınlamış bir slogan.

Bu sloganı yazı başlığı yapmamın sebebi Antalya'da çıkan yangınlar.

Yanan yerleri,yapılan çalışmaları tam olarak öğrenmek bakanlığın için internet sitesine girdim.

Yanan ormanlara dair tek satır bilgi ya da açıklama yoktu.

Ne yanan alan,

Ne yangına kaç kişi ve uçakla müdahale edildiği,

Ne de yangından zarar gören vatandaşlara uzatılacak yardım eli...

Dört gündür süren ve canımızı yakan bu yangınlara dair siteye tek bir satır yazılmaması bana ilginç geldi.

Emeği geçenleri tebrik ederim...

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x