Stratejik katillerin yönettigi ABD'ye kizmayalim

Tartışma Alanı

Stratejik katillerin yönettigi ABD'ye kizmayalim

İletigönderen mustafat » Pzr Eki 05, 2008 15:39

Orta Dogu'yu kana bulayip PKK'yi himaye eden kravatli-ceketli stratejik katillerin yönettigi ABD'ye kizmayalim (!), çünkü ABD Türkiye'ye çok benziyor.

ABD'de muhafazakar ve saldirgan sagci yönetimleri seçen Amerikan halkiyla bizde AKP'ye oy veren kitle arasinda büyük benzerlikler var.

ABD'de de gelir ve egitim dagilimi çok bozuk. En iyi yazarlara ve bilim adamlarina sahip bu ülkede ortalama egitim düzeyi düsük. iyi egitimli ve akilli insanlar azinlik konumunda. üstelik beyinsizler akilli insanlardan daha çok dogurup daha hizli ürüyorlar.

ABD eline güç geçmis, kendi çikarlari için her yolu mübah sayan kontrolsüz bir canavar gibi davraniyor, neden? çünkü en gelismis teknoloji, ekonomi ve silah gücü, en iyi üniversitler onlarin elinde; ama bu gücün nasil kullanilacagini ABD'nin akli basinda insanlari degil, egitimsiz ve beyinsiz çogunlugu belirliyor. Eline güç gerçerse beyinsizin yapacagi da budur iste!

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları adli kitabinda John Perkins, arkalarinda silah ve petrol lobisi duran sagci ABD yönetimlerinin Güney Amerika ve Asya'da CIA araciligiyla isledigi siyasi cinayetleri, güdümlü askeri darbeleri çok güzel anlatir. Sadece Sili ve Panama örnekleri ABD vahsetini anlamak için yeter de artar bile. Bunlara bizde olanlari ekleyin: Sag-sol kavgasini tetiklemek, siyasi gazeteci cinayetleri, Amerikanci askeri darbeler, Amerikanci tarikatler ve yesil kusak projesi, BOP'un esbaskani olmakla övünen Amerikanci AKP, PKK'ya verilen egitim ve lojistik destegi...

Cehalet ve beyinsizlikle bir araya geldiginde dinin özü degil, sekli ve hurafesi ön plana çikiyor. Ayni Türkiye'de oldugu gibi, ABD'de de olan budur. Beyinsiz çogunlugun oyuna göz diken firsatçi ve makyavelist cumhuriyetçiler dogum kontrolüne karsilar, evrimi ve küresel isinmayi kabul etmiyor, halki uyaran aydinlara "elitist" diyorlar. Huntington'un uygarliklar savasi tezini kendilerince yorumlayarak bütün Islam dünyasini hedef gösterip müslüman kani dökmeyi mübah ilan ediyorlar.

Yani bir Avrupali veya bir Amerikali insanin hayati degerli, ama bir Türkün veya Iraklinin degil. Petrol, enerji, uluslararasi strateji falan ugruna bunlarin yüzbinlercesi bozuk para gibi harcanabilir, önemli degil. Ben ABD'ye iste bu yüzden stratejik katil diyorum.

Akli basinda bütün Amerikalilar Irak'in isgaline karsi çikarken, egitimsizler ve beyinsizler Hacli seferinden söz eden Bush'u destekledirler; üstelik adami ikinci kere baskan yaparak!

sözü edilen ülke çikarlari da çikar olsa bari: Ben daha çok yiyecegim, ben daha çok tüketecegim kavgasi. Kliseler uzerine kurulmus, çok sayginlik getirdigi düsünülen bir takim strateji oyunlari. Dünyanin her ülkesindeki akli basinda insanlar küresel isinmayi, insanlarin kardesligini, bozulan ekolojik dengeyi, küresel fakirligi düsünürken bunlar hala her türlü cinayeti de göze alarak küçük hesaplarin pesindeler. Neden?

çünkü ABD'nin yöneticilerini akli basinda Amerikalilar degil, cahil ve beyinsiz çogunluk seçiyor.

Türkiye'yle ABD'nin bugün tek farki gücün ABD'de olmasidir. Yoksa zihniyet olarak hiçbir fark malesef yoktur. Orada muhafazakar neoconlar yönetimde, bizde de AKP.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x