Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Atatürk'ün, bağımsızlıktan bağımsız ülkesinde yaşıyoruz. Bağımsızlıkla uzaktan yakından alakası olmayan insanlarca yönetilirken, bir yandan ne kadar bağımsız olduğumuzun, başka ülkelerden bağımsız (Birçok parçasını aldığımız Kore ve ABD'yi es geçersek tabii) Türk(!) tankı ürettiğimizin reklamını yapıyoruz.
Öncelikle vatandaş olarak bile bir yerden bağımsız olamıyoruz. Ya şu partiden olmalıyız, ya da bu partiden. E abicim ben bağımsızın, siyasi partilere ihtiyacımız yok, milli birliğe ihtiyacımız var bizim diyenler de vardır benim gibi. Ardından da şu tepkiyi alırız: ''Milli birlik onda, bunda, şundadır.'' Oldu, mavi boncuk kimde ise, benim gönlüm de ondadır o halde.
Her türlü işini ABD sayesinde halleden AKP'nin bile bağımsız olduğunu söylediği bir ülkede, ben de astronot olduğumu söyleyebilir miyim? Yardım paralarını hangi ülkelerden aldığı belli bile olmayan birçok partinin ''Yaşasın tam bağımsız Türkiye!'' diye bağırdığı günlerde, ben ''Yaşasın çeyrek bağımsız Türkiye!'' diye bağırsam çok mu garip olur?
Vatandaşının partiye bağımlı, hükumetinin ve partilerinin vatansız ABD'ye bağımlı olduğu bir Türkiye'de tam bağımsızlıktan söz edilebilir mi?
Parası dışarıdan, ağzında ''Tam bağımsız Türkiye!'' sözü olanlara seslenerek bitirmek isterim ilk yazımı: Çeyrek bağımsız, yarım döner bağımsız olunmaz! Ya tam bağımsız olacaksın, ya da bağımsızlığın adını ağzına almayacaksın!
E. Halil Aytürk