Tarihteki en buyuk seçim hilesini mi gorduk?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Tarihteki en buyuk seçim hilesini mi gorduk?

İletigönderen baragakal » Pzt Haz 13, 2011 2:22

Tarihteki en buyuk seçim hilesini mi gorduk? Yoksa Devlet(!)'in attigi her zar duses mi geliyor?
Katilimda dunya rekoru kirdik, benim mahallede, oy attigim sandikta Allah'in kulu yoktu...
Neyse, sorun herhalde gozumdedir...

Akp 50
Chp 25,9
Mhp 13
Bdp 36 milletvekili

Bende miyop, astigmat, tavuk karasi hepsi var, o yuzden gozu çok sallamiyor baska taraflarla anlamaya ugrasiyorum...
Gozunun gordugune inananlar yazdiklarimi okuyup da zirvalarla zaman harcamasin

Kiliçdaroglu
Açiklanan sonuçlarda hile oldugunu gelen sandik sonuçlarina bakarak ayan beyan goruyor.
Ve çikiyor, seçimden çok az saat sonra, bir durayim dusuneyim demeden, medyanin açikladigi rakamlari, yani yenilgisini yorumluyor.
“Basarisiz degilim, hem seçmenimi hem milletvekili sayimi arttirdim” diyor. Olay safliga degil “gemisini kurtaran kaptan” durumuna referans vermekte.
Açiklamanin zamanlamasi ve sonucun kabulu elini kolunu baglar. Bu saatten sonra hile yapildi der ise, Devlet(!) parti içi dinamikleri çalistirir, genel baskani basarisizligini ortmeye etmeye çalismakla suçlayan bir gurup çikar, "hedefi" alasagi eder.

Bahçeli
Hileyi dillendirmesi durumunda Devlet(!)’in elindeki silah Kiliçdaroglu’na çektigiyle aynidir.
Hile dedigi anda "basarisizligini saklama çabasinda!" diye suçlanarak parti içi dinamiklere yem edilir.
Bahçeli ve yonetim sonucu basari saymali ve oturdugu yerde oturmalidir.

Bdp
Hile, bunlara zarar vermeyecek sekilde yapilmistir.
Hedefe koyduklari illerdeki ilerlemeyi, milletvekili sayilarindaki artisi basari olarak gormek ve satmak mecburiyetleri vardir, hile tartismasinin açilmasi durumunda taraf olmaya hiç istekli olmayacaklardir.

Tayyip
Memnundur. Partisi, hilenin sahadaki taseronlugunu yapmis, diger islerde oldugu gibi elini tasin altina koymus, odulu kapmistir.
Birkaç milyon, "Devlet(!)'ten olma, Ysk'dan dogma seçmenin" liste kaydini, hilenin gundeme gelmesi durumunda iddiayi bertaraf etmeye yarayacak sekilde bekletmektedir.

Neyse, kor gozun benzettigi bu,..

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

Re: Tarihteki en buyuk seçim hilesini mi gorduk?

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Pzt Haz 13, 2011 11:08

Bazen; ne yaparsa yapsın en azından bir süreliğine hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini kabul etmelidir insan. Sizi bilmem ama benim görüşüm budur. Ha ortalık karışsa kenarı mı çekileceğiz, tabi ki hayır! İşte ben o günü bekleyeceğim. Şöyle ki; eğer gerçekten bu kadar insan oy verdiyse, neye müstahak isen onunla yönetilirsin gerçeğine maruz kalıyoruz demektir. Yok komple bir hile varsa ortada, zaten atı alan Üsküdar' ı geçmiş. Kendini meclise atan, "paçayı kurtaran kurtarmış", bundan sonra kimse dönüp de vatandaşım halkım milletim demeyeceğine göre, biz burada bir tarafımızı yırtsak da gidişata etkimiz olmayacaktır. Bari oturup, nispeten daha az kafa yorarak sinir yapımı düzeltmek istiyorum ben. Etrafımdaki herkesle kavga eder oldum. Seçim siyaset vs konular açıldığında mutlaka birilerini kırıyorum. Kırıyorum çünkü insanlardaki bu aymazlığı anlamlandıramıyorum bu da beni çıldırtıyor. Resmen psikolojim bozuldu. Ben bir kenara çekilip bir süre hiç bir şeye katılmayıp biraz moral dünyamı düzeltmek düzenlemek istiyorum. Size de tavsiyem budur.

Bu bir sinir ve maneviyat harbidir bundan sonra, cephaneniz ne kadar sağlam olursa başarı ihtimaliniz de o kadar yüksek olacak. Bu yılmak değildir yanlış anlaşılmasın. Meydanda bir ağaç altına girmiş, kılıçlarımızı baltalarımızı bilenelim. Nasılsa; biz bıraksak bile savaş meydanı bizi bırakmayacak! İmzama yazdığımı unutacak değilim yoksa!
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x