Tarihteki en buyuk seçim hilesini mi gorduk? Yoksa Devlet(!)'in attigi her zar duses mi geliyor?
Katilimda dunya rekoru kirdik, benim mahallede, oy attigim sandikta Allah'in kulu yoktu...
Neyse, sorun herhalde gozumdedir...
Akp 50
Chp 25,9
Mhp 13
Bdp 36 milletvekili
Bende miyop, astigmat, tavuk karasi hepsi var, o yuzden gozu çok sallamiyor baska taraflarla anlamaya ugrasiyorum...
Gozunun gordugune inananlar yazdiklarimi okuyup da zirvalarla zaman harcamasin
Kiliçdaroglu
Açiklanan sonuçlarda hile oldugunu gelen sandik sonuçlarina bakarak ayan beyan goruyor.
Ve çikiyor, seçimden çok az saat sonra, bir durayim dusuneyim demeden, medyanin açikladigi rakamlari, yani yenilgisini yorumluyor.
“Basarisiz degilim, hem seçmenimi hem milletvekili sayimi arttirdim” diyor. Olay safliga degil “gemisini kurtaran kaptan” durumuna referans vermekte.
Açiklamanin zamanlamasi ve sonucun kabulu elini kolunu baglar. Bu saatten sonra hile yapildi der ise, Devlet(!) parti içi dinamikleri çalistirir, genel baskani basarisizligini ortmeye etmeye çalismakla suçlayan bir gurup çikar, "hedefi" alasagi eder.
Bahçeli
Hileyi dillendirmesi durumunda Devlet(!)’in elindeki silah Kiliçdaroglu’na çektigiyle aynidir.
Hile dedigi anda "basarisizligini saklama çabasinda!" diye suçlanarak parti içi dinamiklere yem edilir.
Bahçeli ve yonetim sonucu basari saymali ve oturdugu yerde oturmalidir.
Bdp
Hile, bunlara zarar vermeyecek sekilde yapilmistir.
Hedefe koyduklari illerdeki ilerlemeyi, milletvekili sayilarindaki artisi basari olarak gormek ve satmak mecburiyetleri vardir, hile tartismasinin açilmasi durumunda taraf olmaya hiç istekli olmayacaklardir.
Tayyip
Memnundur. Partisi, hilenin sahadaki taseronlugunu yapmis, diger islerde oldugu gibi elini tasin altina koymus, odulu kapmistir.
Birkaç milyon, "Devlet(!)'ten olma, Ysk'dan dogma seçmenin" liste kaydini, hilenin gundeme gelmesi durumunda iddiayi bertaraf etmeye yarayacak sekilde bekletmektedir.
Neyse, kor gozun benzettigi bu,..
-