Taşeronunu Kaybetme Telaşı

Taşeronunu Kaybetme Telaşı

İletigönderen sabit » Çrş Nis 02, 2008 17:19

Taşeronu kaybetme telâşı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, kapatma davasını değerlendirdi. AKP’nin anayasa değişikliği için DTP ile ittifak kurma isteğinde olduğunu aktaran Bahçeli, “Bizim sizinle beraber yürüdüğümüz ve bundan sonra da yürüyeceğimiz bir yol yoktur” diye konuştu.

İstediklerini yaptırıyorlar
Avrupa’nın Türk yargısına yönelik açıklamalarına da tepki gösteren Bahçeli, “AB’nin AKP aleyhine açılan dava konusundaki sözde hassasiyeti, Türkiye’de demokrasinin güçlenmesi aşkından ziyade, her istediklerini yaptırdıkları bir taşeronu kaybetme telaşından kaynaklanmaktadır” dedi.

Batı’nın telaşına vurgu yaptı
“AKP, bu krizi TBMM çatısı altında aşmak yerine, çareyi Türkiye’yi her vesileyle aşağılayan AB’nin koruyucu kanatları altına sığınmakta bulduğunu göstermiştir”

“AB’nin AKP aleyhine açılan
dava konusundaki sözde hassasiyeti Türkiye’de demokrasinin güçlenmesi aşkından ziyade, her istediklerini yaptırdıkları bir taşeronu kaybetme telaşından kaynaklanmaktadır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AKP’ye açılan kapatma davası sonrası yaşanan gelişmelere değindi. “Bu süreci demokrasi taraftarları ve karşıtları arasında son savaş olarak gördüğü anlaşılan AKP’nin, her yolu meşru ve mubah sayan bir anlayışla bütün imkanlarını cepheye sürme hazırlığında olduğu anlaşılmaktadır” diyen Bahçeli, bunun için milli irade ile yargının karşı karşıya getirildiğini, basın üzerinden yargıya adeta cihat ilan edildiğini söyledi.

Hezeyanlar hayasızca dile getiriliyor
Devlet Bahçeli, yargı süreçlerini basın vasıtasıyla etki altında bırakmak için başlatılan kampanyanın, son dönemde hız kazanarak sürdürüldüğünü belirterek, “Bu baskı kampanyası zaman zaman tehdit niteliğine dönüşmekte, yargı organları alenen hedef haline getirilmektedir. Bağımsız yargı ağır bir kuşatma altına alınmıştır. Bu kapsamda; AKP’nin, AB ve ABD’nin desteğini alarak yargıya karşı mücadele etmesi gerektiği gibi hezeyanlar gazete sütunlarında hayasızca dile getirilebilmektedir” dedi.

AB sopası tehdit silahı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bakanların ön planda rol aldığı yargıyı etkileme seferberliğinde, AB sopasının da bir tehdit silahı olarak kullanıldığını ve kapatma davası sürdürülürse AB sürecinin askıya alınacağı şantajıyla yargıya gözdağı verilmek istendiğini savundu. “Bu konuda da AB’ye sığınan ve yardım isteyen AKP’nin, ” İmdat “ çağrısına beklenen cevabın gecikmediğini ifade eden Bahçeli, ” AB sözcüleri, ’Türkiye’de yargıya güvenilemeyeceği, yargı reformunun şart olduğu yolunda yakışıksız beyanlarda bulunmuşlardır. AB, PKK’nın sözcülüğünü yapan etnik bölücü partilerin de kapatılmamasını istemektedir. AKP aleyhine açılan dava konusundaki sözde hassasiyeti de Türkiye’de demokrasinin güçlenmesi aşkından ziyade, her istediklerini yaptırdıkları bir taşeronu kaybetme telaşından kaynaklanmaktadır. AKP bu tutumuyla, bu krizi TBMM çatısı altında aşmak yerine, çareyi Türkiye’yi her vesileyle aşağılayan AB’nin koruyucu kanatları altına sığınmakta bulduğunu göstermiştir“ diye konuştu.

Başbakan MHP’yi kapattırmak mı istiyor
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın son günlerde yaptığı açıklamalarda, türbanla ilgili neden MHP hakkında dava açılmadığını ima eden sözlerine de cevap verdi. Bahçeli, Erdoğan’a, “MHP’nin desteğinin görmezden gelindiğini söylemenizin ve bunu ikircikli bir yaklaşım olarak değerlendirmenizin amacı ve muhatabı tam olarak anlaşılamamıştır. Kim neyi görmezden gelmiştir? Bu sözleriniz, bu çevrelere bir davetiye, bir suç duyurusu olarak mı anlaşılmalıdır? Bu çevrelerin bu ihbarın gereğini ne şekilde yerine getirmesini istiyorsunuz? Sayın Başbakan, sizden beklenen bu davetin konusunu ve muhatabını açıklamanızdır. Bunun siyasi ahlakın asgari bir icabı olacağını dikkatinize getirmek isterim” diye seslendi.

Bundan sonra sizinle yürümeyiz
AKParti’nin anayasa değişikliği için DTP ile ittifak kurma isteğinde olduğunu aktaran Bahçeli “Bizim sizinle beraber yürüdüğümüz ve bundan sonra da yürüyeceğimiz bir yol yoktur. Bulunacak çözümlerin adalet duygusunu zedelememesi, anayasaya gölge ve şaibe düşünrmemesi gerekir. Yargı önünde başlamış süreçlerin dışarıdan müdahalelerden etklilenmemesi gerekir. Bunun dışındaki formüller hukukla bağdaşmaz. Kapatma davasının ve Anayasa Mahkemesi’nin önündeki diğer konuların siyasi pazarlık denkleminin parçası olması düşünülemez. Gerilimi azaltmak Başbakan’ın görevi. Referandum zorlaması Türkiye’nin bölünme tehlikesini getirir. Kaos doğurur. Bizim önerimiz parti kapatma değil, sorumluların cezalandırılmasıdır” dedi.

Haber : Fatih ERBOZ

02/04/2008 02:27

yeniçağ gazetesi
Kullanıcı küçük betizi
sabit
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Nis 02, 2008 19:16

bahçelinin destek verdiği türban yasasının ülkeye ve akp ye neler getireceğini görememesi sayesinde sayın savcı iddaanamesine hatırı sayılır şeyler koymuştur. :mrgreen: bu yüzden bahçeliye hep bir ağızdan teşekkür etmek gerekiyor aslına :mrgreen:
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen precisearc » Çrş Nis 02, 2008 19:54

tesekkur edelim etmesine de, biraz da dikkat etmemiz gerek. acaba mhp bu gune kadar az oz destek verdigi yaninda yer aldigi akepe nin tuzla buz olacagini anlayip, bari ondan kalan yeri ben doldurayim, oylarini ben alayim, bu seferde ben kazanayim mi diyor?

akepeden onceki koalisyon hukumetini bir anda dagitip, yenilgi alacagini bilmesine ragmen erken secime surukleyen bahceli (bu erken secime bir anda nasil karar verdigi de tartisma konusudur) bu sefer neyin pesinde..

arastiralim-ogrenelim-paylasalim
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Nis 02, 2008 20:31

dostum bende senin fikrine katılıyorum.zaten milletinde üzerinde mhp "biz istedik yardım ettik söz verdiler ama tutmadılar" intibası bıraktı.yani akp gibi mazlumu oynamadı ama bi yerde suya sabuna bulaşmadan hasadını toplayabileceği bi durum yarattı.eğer akp ortadan kalkarsa yerine gelecek yeni oluşumdan mhp bir hayli fazla oy çalacağını düşünüyorum.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Nihan » Çrş Nis 02, 2008 21:43

MHP'nin AKP'ye verdiği desteği en azından ben unutamam. Suç ortaklığı etmişlerdir. Fettan adamın MHP içinde de bir yapılanması var. Benim bildiğim bir sürü Fettan müridi son seçimlerden önce AKP'den ayrılıp MHP'ye geçti. Uyanık olmak gerek. 8)
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen precisearc » Prş Nis 10, 2008 7:38

MHP kurdugu kolisyonu ne icin feda etmisti?
bu sorunun altinda derin anlamlar yatiyor ne yazikki. Hersey sutlimanken, erken secim yok diye koalisyon liderleriyle aciklama yapmis, ancak "biri"leri ile gorustukden sonra bir hafta icinde erken secime gitme kararini aciklamis bir kisi Bahceli, hemde bu secimde barajin altinda kalacaklarini bile bile.
tabiki bu durum vatan-millet-milli duygularimiz diye diye bugune kadar desteklenen MPH nin neden bu koalisyonu feda ettigi sorusu huzursuzluk yaratiyor. acaba Bahceli bile akepe nin bir onceki secimlerden zaferle cikmasini mi istemistir?
o gun farkina varmamiz gerekirdi.. zararin neresinden donsek kardir arkadaslar.

arastiralim-ogrenelim-paylasalim
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletiler: 26

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 10 konuk

x