Tayyar'dan TÜSİAD tepkisi: Bir eleştiriyi bile yargı konusu yaparsanız o zaman kim konuşacak?

Genel & Güncel Konular

Tayyar'dan TÜSİAD tepkisi: Bir eleştiriyi bile yargı konusu yaparsanız o zaman kim konuşacak?

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Şub 20, 2025 11:06

TÜSİAD yöneticileri Orhan Turan ve Ömer Aras, son dönemdeki yargı kararlarına yönelik eleştirilerinin ardından dün polis eşliğinde ifade vermeye götürüldü. Eski AK Partili Milletvekili Şamil Tayyar, TÜSİAD'a soruşturma açmanın doğru olmadığını söyledi. Tayyar, "Bir eleştiriyi bile yargı konusu yaparsanız o zaman kim konuşacak?" diye sordu.

TÜSİAD'a soruşturma açılmasına tepki gelmeye devam ediyor. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da tartışmalara dahil oldu, "TÜSİAD’ın sicili bozuk ama açılan soruşturma doğru değil." dedi. Tayyar, TÜSİAD yöneticilerinin açıklamalarının eleştiri kapsamında olduğunu savundu.

TGRT Haber'de katıldığı bir programda konuşan Tayyar, 22 yıldır görmezden geldiklerini söylediği TÜSİAD için, "Son çıkışıyla birden 28 Şubat'ı hatırlar olduk." dedi.

'SORUŞTURMA AÇMAK DOĞRU DEĞİL'
TÜSİAD yöneticileri Turan ve Aras'ın konuşmasının içeriğine katılmadığını belirten Tayyar, "TÜSİAD kendi alanının dışına çıkmıştır. TÜSİAD’ın sicili bozuk olduğu için tepkiyle karşılanması normal. Her şeye rağmen TÜSİAD’a açılan soruşturma doğru değil. TÜSİAD’a soruşturma açılacaksa 28 Şubat için açılmalıydı." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?
"Bu açıklamalardan darbe çıkmaz." diyen eski AK Partili Vekil, "Gazetecilerle, siyasetçilerle, TÜSİAD'la ilgili şeylerde artık 'Türkiye nereye gidiyor?' denmeye başladı. Bir eleştiriyi bile yargı konusu yaparsanız, o zaman kim konuşacak?" diye sordu.

NE OLMUŞTU?
TÜSİAD'ın geçen hafta topladığı olağan genel kurulunda Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, son dönemde artan soruşturma, gözaltı ve tutuklama kararlarını eleştirmişti. Eleştirisi yargıya müdahale olarak değerlendirilen Aras hakkında bir iki saat içinde soruşturma açılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti grup toplantısında, TÜSİAD'ın "haddini aştığını" söyledi. Erdoğan'ın tepkisinin ardından akşam saatlerinde Turan ve Aras polis eşliğinde ifade vermeye götürüldü. TÜSİAD yöneticileri hakkında adli kontrol kararı verildi.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2124
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x