Tayyip uluslararası operasyonlarda görev almaya mı hazırlanıyor?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Tayyip uluslararası operasyonlarda görev almaya mı hazırlanıyor?

İletigönderen baragakal » Cmt Şub 26, 2011 5:50

Türkiye, Libya'ya müdahale edecek. Erdoğan'dan orduya 'hazır olun' talimatı

Resim

Türkiye, Libya’dan normal yollarla tahliye edemediği vatandaşlarını, can güvenliklerinin tehlikeye düşmesi halinde askeri bir operasyon ile kurtaracak. Erdoğan’ın Genelkurmay’a bu yönde yazılı direktif verdiği öğrenildi.

Libya’daki kaos ortamının devam etmesi Ankara’yı endişelendiriyor. Krizin derinleşmesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da MGK toplantısından önce bir Libya zirvesi yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu’nda yapılan ve yaklaşık bir saat süren toplantıya; Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile diğer yetkililer katıldı.

Son seçenek askeri operasyon
Edinilen bilgiye göre toplantıda, Libya’daki olaylar ve tahliye operasyonları masaya yatırıldı. Türkler’in sağ-salim getirilmesinin hükümetin en önemli gündem maddesi olduğunu ifade eden Başbakanlık kaynakları, devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini vurguluyor. Toplantıda en kötü senaryo da değerlendirildi. Libya’daki isyancıların genel olarak Türkler’e karşı bir tavır almadığı aktarılırken Kaddafi yanlılarının ise Türkler için tehlike arz ettiği ifade edildi. Vatandaşları getirmek için giden feribotları koruma gerekçesiyle Akdeniz’de bulunan 4 firkateynin, tahliyeler sonlanıncaya kadar Libya açıklarında kalması kararlaştırıldı.

Operasyonu komandolar yapacak

Başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Koşaner’den muhtemel bir kurtarma operasyonu için Silahlı Kuvvetler’in hazır olmasını istediği ifade ediliyor. Erdoğan’ın ‘Nokta operasyonu’nun son seçenek olduğunu, önceliğin diplomatik kanallar yoluyla vatandaşlarımızı geri getirmek olduğu vurguladığı öğrenildi. Toplantıda alınan karar gereği, muhtemel bir operasyon ancak Başbakan’ın emri ile başlayacak. Bunun için Libya’nın bir bölgesinde mahsur kalan Türk vatandaşlarının can güvenliğinin ‘gerçek anlamda’ tehlikede olduğunun tespit edilmesi ön şart olacak. Nokta operasyonlar, denize yakın bölgede olursa firkateynlerimizden kalkan helikopterler ya da karaya çıkacak botlar vasıtasıyla gerçekleşecek. Operasyonları SAT komandoları gerçekleştirecek. Tahliyenin Libya’nın içinde bir yerde olması ihtimalinin de değerlendirildiği, bunun için seçenekler hazırlandığı belirtiliyor. Bu tür bir durum ile karşılaşılırsa Dışişleri Bakanlığı Libyalı yetkililer ile görüşüp durumdan haberdar edecek ve operasyonun amacının sadece ve sadece vatandaşlarımızı kurtarmak olduğunu anlatacak.

Arnavutluk’ta operasyon yapmıştık

1997 yılında Arnavutluk’ta ortaya çıkan karışıklık nedeniyle Türk vatandaşlar başkent Tiran’da mahsur kalmıştı. Vatandaşlarımız 16 Mart 1997 tarihinde Tiran Büyükelçiliği’nin koordinesinde Durres şehrine intikal ettirildi. Vatandaşlarımız buradan TCG Adatepe (F-251) firkateyni ile İtalya’nın Bari limanına nakledildi. Gemide bulunan 15 SAT timi botlarla Bari- ’ye çıktı. Sahilde keşif yapan komandolar, vatandaşlarımızı iskeleden gemiye götürdü. Tahliyede balıkçı tekneleri de kullanıldı. Harekat sırasında emniyet timi ile konvoyu koruyan özel harekat polisleri sızma girişiminde bulunan ve ateş açan Arnavutlar’a karşı bölgenin emniyetini sağladı. Çatışmada can kaybı yaşanmadı. Operasyonda toplam 253 kişi kurtarıldı.

Kaynak: Gazetemen, BUGÜN gazetesinden alintiladigini yaziyor.
http://gazetemen.com/turkiye-libyaya-mu ... 31235n.htm




"Arap olmayan Musluman cografyalar" dalinda "Fethullah" projesiyle en iyi yardimci senaryo oskari alan Devlet(!), Mavimarmara'daki performansiyla goz doldurmustu. Yukardaki haber dogruysa, bizimkiler Broadway'de oynamaya hazirlaniyor.



Tahliye operasyonumuza nazar degmesin, harika. Herkes "insanimiza ne kadar deger verdigimizi" konusuyor. Dunya'nin gozlerini yasarttik.
Bu devlet bizin Devlet(!) mi, bu deger bizim insanimiza mi? Mesela Silivri'ye Hasdal'a, tuzaklama kanitlarla tikilan yuzlerce insana sormak lazim; her gun baska yerde tekme-tokat dayak yiyen, yerlerde suruklenen gençlere sormak lazim.



Libya'da kiyamet kopuyor izlenimi yaratarak, bu dogrultuda çalisan herkesin ekmegine yag suruyoruz.
Dun, tahliye edilmislerle karsilastim, tesaduf bu ya rasladiklarim silah sesi dahi duymamis, ciddi panik var diyorlar ama panigin kaynagi "soylenen seyler" diyorlar.
Birisi, "Turkiye Kaddafi'ye tamamen yuz çevirmis oldu, ayakta kalirsa bir daha Turk mutahitlere is vermez" dedi. Biz ortaligi kaynatirken, Abd asker ve diplomat satin alma isiyle ugrasiyor olabilir. Irak'ta yaptilar,. Kaddafi'nin ordusu da rahmetli Saddam'inki gibi gizliden buharlasmis ise sasirmamak gerek.



Peki bize bundan daha ileri bir gorev verilir mi?
Habere gore istiyoruz.



-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 377
Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51

Re: Tayyip uluslararası operasyonlarda görev almaya mı hazırlanıyor?

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 26, 2011 16:53

Ayrıca burada da mevcut:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.haber7.com/haber/20110225/Erdogandan-orduya-hazir-olun-talimati.php?Ref=evrenyeli.com


"Biz Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'nin eşbaşkanlarından birtanesiyiz ve bu görevi yapıyoruz biz..."
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Tayyip uluslararası operasyonlarda görev almaya mı hazırlanıyor?

İletigönderen baragakal » Pzr Şub 27, 2011 4:14

Türk-Kan

"Biz Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'nin eşbaşkanlarından birtanesiyiz ve bu görevi yapıyoruz biz..."




Basarili oldugu butun gorevleri kendi sinirlari içinde icra etti. Yabanci dil bilmez.


Habere donersek, yazanlardan hareketle akla en çok yatan senaryo: Abd'nin, isyancilarin eline geçen kiyi sehirlerin birinde kanli çatismalar tetiklemesi, olaylari Dunya manseti yapmasi ve Kaddafi'nin katliama giristigini ilan etmesi. Ardindan, Turkiye'nin tahliye edemedigi isçilerini bahane ederek karaya asker çikarmasi... Senaryo, Tayyib'in uluslararasi "satasmaya dayali" kahramanliklarini baska boyuta tasir ama kolay degil, Tsk'nin kurguya omuz vermesi sart. Abi belasina Tayyip'e usaklik ederler mi bilmem.


Varsayalim senaryo gundeme geldi ama Tsk destek vermedi. O zaman Tayyip için en hayirlisi belediyeden iki tane vapur kiramak olur. Kendine sadik polisleri doldurup yola koyulsun.

Saka bi yana yukardaki habere konu olan Asker-Tayyip gorusmeleri bana gore Pkk'nin birkaç gune kadar açiklayacagi kararla ilgili.
Afrika'daki ozgurlesmenin(!) yarattigi havayla, ortaligi yakma olasiliklari yukseldi.
Çok yildizlilarin bir suredir Abd'li komutanlarla seri gorusmeler yaptigi biliniyor.



-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 377
Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51

Re: Tayyip uluslararası operasyonlarda görev almaya mı hazırlanıyor?

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Şub 28, 2011 23:51

Tayyip bugün "NATO'nun ne işi var Libya'da?" diye bir şeyler söylemiş. Tabii ki bu sözü, ABD tarafından "istikamet Libya'dır, marş marş" talimatına kadar geçerli. Varlığını ABD'ye borçlu olanlar mı ABD'ye karşı gelecek?!
http://haber.gazetevatan.com/natonun-ne ... 0/9/Manset
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Tayyip uluslararası operasyonlarda görev almaya mı hazırlanıyor?

İletigönderen baragakal » Pzr Mar 20, 2011 0:02

BM'den karar çikartildi, Fransa Libya'ya saldirdi, arkasindan Abd'nin gemilerden ates açildigi duyuruldu.
Davutoglu, Turkiye'nin tavriyla ilgili laf salatasi kivaminda bir açiklama yapti.

Son cumlesi:


...Türkiye, 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının, ebediyete kadar dost kalacağımız kardeş Libya halkının selametini gözeten bir anlayışla uygulanmasını teminen, gerekli ve uygun gördüğü ulusal katkılarını getirecektir. Bu doğrultuda gerekli hazırlık ve çalışmalar, sivil ve asker makamlarımızla birlikte eşgüdüm içinde yürütülmektedir."
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 377
Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x