Tek Vatan Türkiye Projesi

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 12, 2011 18:57

Çetin Taş yazdı:Dönüp dolaşıp yine nasıl "Madem sonuçları bilgisayar belirliyor...."noktasına geldik, anlamadım bezgin arkadaş.

:arrow: Böyle geldik.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen ugursurmeli » Cmt Mar 12, 2011 20:04

TÜYAP 9. Bursa Kitap Fuarı sayesinde birçok aydın büyüğümüzle sohbet etme şansım oldu. Bir oluşum hazırlığındalar, ulusal bir güç birliği seçimden önce sahneye çıkacak, eğer olmazsa aydınlarımız bir bir oylarını açık edip topluma yön vermeye çalışacak... Öğrendiğim bu arkadaşlar... Söylenen biraz daha sabır... Göreceğiz...
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
ugursurmeli
Üye
Üye

İletiler: 80

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 12, 2011 22:13

bezgin yazdı:
Çetin Taş yazdı:Dönüp dolaşıp yine nasıl "Madem sonuçları bilgisayar belirliyor...."noktasına geldik, anlamadım bezgin arkadaş.

:arrow: Böyle geldik.

Herkes istediğine inanmakta ve savunmakta özgür tabi.
Ama bu haberler çoktan yazılıp, söylenen haberler. Sistemin hile yapmaya açık olduğu ve hatta tam da bunun için alındığı da belli.
Ama çözüm de matematiksel bir gerçek.
Neden çözüm gözümüzün önündeyken "ya zaten hile yapılacak, elden bir şey gelmez" savunmasını kabulleniyoruz?
Takılmamak lazım, iş-eylem üretmek lazım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 12, 2011 22:25

Evet. Bicimsel degil, ilkesel bir birliktelik sorunu cözer. O ilke de vatandasin kullandigi oyun yerine ulasmasi olmali.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Mar 13, 2011 1:21

bezgin yazdı:Evet. Bicimsel degil, ilkesel bir birliktelik sorunu cözer. O ilke de vatandasin kullandigi oyun yerine ulasmasi olmali.

Heh be kardeşim, ben de bunu söylüyorum işte...
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Aybarshan » Pzt Mar 14, 2011 0:09

Sağ'da ittifak sizlere ömür; Mustafa Kamalak ittifak çatısı SP'dir diyor da başka birşey demiyor. Zeybek hâlâ ısrarla DP...
Abdüllatif Şener'de SP çatısı altında birleşiriz diyor.
Anlaşılan aklı başına gelmemiş bunların.
AKP mi fonladı bu yeni isimleri acaba?
Nedir bu inat, amaçları araç olarak kullandıkları fırkaları tepe yapmak mı yoksa nihai hedef ve amaç milleti refaha kavuşturmak mı?
Düne kadar yerden yere vururlardı, genel başkan olunca aslan kesiliyorlar.
Böyle partizanlık görülmüş değil!

Allah, siyasileri ıslah eylesin, millete de sabır versin.
Kullanıcı küçük betizi
Aybarshan
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Mar 14, 2011 20:37

Aybarshan yazdı:Sağ'da ittifak sizlere ömür; Mustafa Kamalak ittifak çatısı SP'dir diyor da başka birşey demiyor. Zeybek hâlâ ısrarla DP...
Nedir bu inat, amaçları araç olarak kullandıkları fırkaları tepe yapmak mı yoksa nihai hedef ve amaç milleti refaha kavuşturmak mı?

SP ve A.Latif Şener duyduğuma göre BBP'yi de aralarına almaya çalışıyor.
DP'nin ittifak yapmayacağı zaten belli çünkü Namık Kemal Zeybek her zaman ne idüğü belirsiz(aslında belirli)bir siyasetçi olmuştur. Daha seçilir seçilmez "ittifakların çatısı DP olmazsa biz öyle ittifaklar içinde olmayız" dedi.
Dolayısıyla sağdaki ittifak eğer sola sırtını dönerse onların başarı şansı gerçekten az.

Ama BBP'yi almadan(alarak olması bence zor)İP ve DSP ile bir ittifak yapabilseler; bu ittifaka eklenmesi kuvvetle muhtemel olan Tuncay Özkan'ın YP'si, Mümtaz Soysal'ın BCP'si(isminden, oyundan ziyade Mümtaz Soysal ismi önemli), Saadettin Tantan'ın Yurt Partisi, her ne hikmetse ben dahil herkesin ve hepimizin unuttuğu Haydar Baş'ın BTP'si ve yine belki bu isimlere eklenebilecek SESİ SOLUĞU(her nedense, sakın sekreter skandalı nedeniyle şantaja uğruyor olmasın? )kesilen Yaşar Nuri Öztürk, Hüsamettin Cindoruk, sağ-sol kesimin sevdiği ve saydığı fikir adamları, yazarlar, gazeteciler (mesela Hulki Cevizoğlu, mesela Sabahattin Önkibar, mesela Yaşar Okuyan)benim düşünceme göre meclise girebilecek 5. GÜÇ olacaklardır.

Yok, ille de BBP ile birleşir ve sağ güç birliği oluştururlarsa; solda kalan İP ve DSP yine Tuncay Özkan'ın YP'si, Saadettin Tantan'ın Yurt Partisi, Haydar Baş'ın BTP'si, Yaşar Nuri Öztürk, Hüsamettin Cindoruk ve yukarıda yazdığım gibi sol-sağ kesimin sevdiği ve saydığı kişilerle güç birliğini oluştururlarsa yine bir sinerji yaratabilirler. Ama bir önceki saydığım seçenek sanki daha güçlü şansa sahip gibi.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt Mar 14, 2011 23:30

Ülkemizin ulusal bütünlüğünden yana olan sağdaki ve soldaki tüm ''milli' partilerin ortak bir çatı altında birleşerek seçime girmeleri günümüzün en yaşamsal konusudur.

Bu tarihsel sorumluluktan kaçanlar gerçekten ülkemize en büyük kötülüğü yapmış olacaklardır.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen Aybarshan » Sal Mar 15, 2011 0:23

Çetin Taş yazdı:
Aybarshan yazdı:Sağ'da ittifak sizlere ömür; Mustafa Kamalak ittifak çatısı SP'dir diyor da başka birşey demiyor. Zeybek hâlâ ısrarla DP...

SP ve A.Latif Şener duyduğuma göre BBP'yi de aralarına almaya çalışıyor.
DP'nin ittifak yapmayacağı zaten belli çünkü Namık Kemal Zeybek her zaman ne idüğü belirsiz(aslında belirli)bir siyasetçi olmuştur. Daha seçilir seçilmez "ittifakların çatısı DP olmazsa biz öyle ittifaklar içinde olmayız" dedi.
Dolayısıyla sağdaki ittifak eğer sola sırtını dönerse onların başarı şansı gerçekten az.

Ama BBP'yi almadan(alarak olması bence zor)İP ve DSP ile bir ittifak yapabilseler; bu ittifaka eklenmesi kuvvetle muhtemel olan Tuncay Özkan'ın YP'si, Mümtaz Soysal'ın BCP'si(isminden, oyundan ziyade Mümtaz Soysal ismi önemli), Saadettin Tantan'ın Yurt Partisi, her ne hikmetse ben dahil herkesin ve hepimizin unuttuğu Haydar Baş'ın BTP'si ve yine belki bu isimlere eklenebilecek SESİ SOLUĞU(her nedense, sakın sekreter skandalı nedeniyle şantaja uğruyor olmasın? )kesilen Yaşar Nuri Öztürk, Hüsamettin Cindoruk, sağ-sol kesimin sevdiği ve saydığı fikir adamları, yazarlar, gazeteciler (mesela Hulki Cevizoğlu, mesela Sabahattin Önkibar, mesela Yaşar Okuyan)benim düşünceme göre meclise girebilecek 5. GÜÇ olacaklardır.

Yok, ille de BBP ile birleşir ve sağ güç birliği oluştururlarsa; solda kalan İP ve DSP yine Tuncay Özkan'ın YP'si, Saadettin Tantan'ın Yurt Partisi, Haydar Baş'ın BTP'si, Yaşar Nuri Öztürk, Hüsamettin Cindoruk ve yukarıda yazdığım gibi sol-sağ kesimin sevdiği ve saydığı kişilerle güç birliğini oluştururlarsa yine bir sinerji yaratabilirler. Ama bir önceki saydığım seçenek sanki daha güçlü şansa sahip gibi.

Evet, haklısınız...
İşin içinde BBP'de var fakat BBP zaten şuan iç çatışma yaşıyor. Oy'ların bir kısmı hakkı olan yere MHP'ye gitti. BBP tabanı bilhassa halk oylaması sonrasında Yalçın Topçu'dan ciddi anlamda rahatsızlık duymaya başladı. Bazı il ve ilçe taşkilatları topluca isitfa ediyor. En son, Bursa il teşkilatı Topçu yüzünden koptu. Bir kısım ise sadece Muhsin Yazıcıoğlu'na vefa düşüncesi ile yönetime ve değişen anlayışa rağmen yine BBP diyor.
Halk oylaması sürecinde hep belirttim; BBP AKP'ye çanak tutuyor. Bu halde BBP AKP ittifakı tez oluşsunda millet neyin ne olduğunu anlasın.

DP için Cindoruk genel başkan kalmasını çok istiyordum. Samimiyeti ortadaydı. Artık siyaset için aksakal sayılabilecek isimlerden biri. Tecrübesi, güngörmüşlüğü de apaçık ortada. itibar sahibi olduğundan bu iş daha kolay olabilirdi.
Saymadığımız çok isim var gerçekten. Hepsinin hakkını teslim edelim ve işin özünü yine belirtelim, herkes hemfikir bu konuda; AKP'yi devirmek için ittifaklar şart.
Kullanıcı küçük betizi
Aybarshan
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen Çetin Taş » Sal Mar 15, 2011 16:48

İrfan Tuna yazdı:Ülkemizin ulusal bütünlüğünden yana olan sağdaki ve soldaki tüm ''milli' partilerin ortak bir çatı altında birleşerek seçime girmeleri günümüzün en yaşamsal konusudur.

Bu tarihsel sorumluluktan kaçanlar gerçekten ülkemize en büyük kötülüğü yapmış olacaklardır.

Kesinlikle İrfan abi.

Aybarshan yazdı:[AKP'yi devirmek için ittifaklar şart.

Kesinlikle kardeşim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x