Çetin Taş yazdı:Dönüp dolaşıp yine nasıl "Madem sonuçları bilgisayar belirliyor...."noktasına geldik, anlamadım bezgin arkadaş.
Böyle geldik.
Çetin Taş yazdı:Dönüp dolaşıp yine nasıl "Madem sonuçları bilgisayar belirliyor...."noktasına geldik, anlamadım bezgin arkadaş.
bezgin yazdı:Çetin Taş yazdı:Dönüp dolaşıp yine nasıl "Madem sonuçları bilgisayar belirliyor...."noktasına geldik, anlamadım bezgin arkadaş.
Böyle geldik.
bezgin yazdı:Evet. Bicimsel degil, ilkesel bir birliktelik sorunu cözer. O ilke de vatandasin kullandigi oyun yerine ulasmasi olmali.
Aybarshan yazdı:Sağ'da ittifak sizlere ömür; Mustafa Kamalak ittifak çatısı SP'dir diyor da başka birşey demiyor. Zeybek hâlâ ısrarla DP...
Abdüllatif Şener'de SP çatısı altında birleşiriz diyor.
Anlaşılan aklı başına gelmemiş bunların.
AKP mi fonladı bu yeni isimleri acaba?
Nedir bu inat, amaçları araç olarak kullandıkları fırkaları tepe yapmak mı yoksa nihai hedef ve amaç milleti refaha kavuşturmak mı?
Düne kadar yerden yere vururlardı, genel başkan olunca aslan kesiliyorlar.
Böyle partizanlık görülmüş değil!
Allah, siyasileri ıslah eylesin, millete de sabır versin.
Çetin Taş yazdı:Aybarshan yazdı:Sağ'da ittifak sizlere ömür; Mustafa Kamalak ittifak çatısı SP'dir diyor da başka birşey demiyor. Zeybek hâlâ ısrarla DP...
Abdüllatif Şener'de SP çatısı altında birleşiriz diyor.
Anlaşılan aklı başına gelmemiş bunların.
AKP mi fonladı bu yeni isimleri acaba?
Nedir bu inat, amaçları araç olarak kullandıkları fırkaları tepe yapmak mı yoksa nihai hedef ve amaç milleti refaha kavuşturmak mı?
Düne kadar yerden yere vururlardı, genel başkan olunca aslan kesiliyorlar.
Böyle partizanlık görülmüş değil!
Allah, siyasileri ıslah eylesin, millete de sabır versin.
SP ve A.Latif Şener duyduğuma göre BBP'yi de aralarına almaya çalışıyor.
DP'nin ittifak yapmayacağı zaten belli çünkü Namık Kemal Zeybek her zaman ne idüğü belirsiz(aslında belirli)bir siyasetçi olmuştur. Daha seçilir seçilmez "ittifakların çatısı DP olmazsa biz öyle ittifaklar içinde olmayız" dedi.
Dolayısıyla sağdaki ittifak eğer sola sırtını dönerse onların başarı şansı gerçekten az.
Ama BBP'yi almadan(alarak olması bence zor)İP ve DSP ile bir ittifak yapabilseler; bu ittifaka eklenmesi kuvvetle muhtemel olan Tuncay Özkan'ın YP'si, Mümtaz Soysal'ın BCP'si(isminden, oyundan ziyade Mümtaz Soysal ismi önemli), Saadettin Tantan'ın Yurt Partisi, her ne hikmetse ben dahil herkesin ve hepimizin unuttuğu Haydar Baş'ın BTP'si ve yine belki bu isimlere eklenebilecek SESİ SOLUĞU(her nedense, sakın sekreter skandalı nedeniyle şantaja uğruyor olmasın? )kesilen Yaşar Nuri Öztürk, Hüsamettin Cindoruk, sağ-sol kesimin sevdiği ve saydığı fikir adamları, yazarlar, gazeteciler (mesela Hulki Cevizoğlu, mesela Sabahattin Önkibar, mesela Yaşar Okuyan)benim düşünceme göre meclise girebilecek 5. GÜÇ olacaklardır.
Yok, ille de BBP ile birleşir ve sağ güç birliği oluştururlarsa; solda kalan İP ve DSP yine Tuncay Özkan'ın YP'si, Saadettin Tantan'ın Yurt Partisi, Haydar Baş'ın BTP'si, Yaşar Nuri Öztürk, Hüsamettin Cindoruk ve yukarıda yazdığım gibi sol-sağ kesimin sevdiği ve saydığı kişilerle güç birliğini oluştururlarsa yine bir sinerji yaratabilirler. Ama bir önceki saydığım seçenek sanki daha güçlü şansa sahip gibi.
İrfan Tuna yazdı:Ülkemizin ulusal bütünlüğünden yana olan sağdaki ve soldaki tüm ''milli' partilerin ortak bir çatı altında birleşerek seçime girmeleri günümüzün en yaşamsal konusudur.
Bu tarihsel sorumluluktan kaçanlar gerçekten ülkemize en büyük kötülüğü yapmış olacaklardır.
Aybarshan yazdı:[AKP'yi devirmek için ittifaklar şart.
Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk