Tek Vatan Türkiye Projesi

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 11, 2011 19:59

Sizin Makaleleriniz kısmına yazdığım makale ile GÜNCEL MEYDAN ailesi içinde fikri bir tartışma başlatmak amacındaydım. Fakat SİZİN MAKALELERİNİZ kısmında ki makalelerin son bir kaç gündür(benim makalem değil, tüm diğer makaleleri de kastediyorum)okunmadığını gördüğüm için çok daha fazla ziyaret edildiğini bildiğim GENEL GÜNCEL KONULAR kısmında bu tartışmayı başlatmak istiyorum.

Konuya gelince...

Eski TBMM Başkanı ve eski DP genel başkanı Hüsamettin Cindoruk çok uzun zamandır TEK VATAN TÜRKİYE adı ile andığı bir çalışma yapmaktaydı. Bu çalışmanın amacı meclis dışında kalan ve tek vatan, tek millet, tek dil, tek bayrak ve ATATÜRK ilke ve devrimleri etrafında toplanan siyasi yelpazenin sağındaki ve solundaki partilerin bir araya getirilmesi, önümüzdeki genel seçimlerde birlikte hareket etmesiydi. Ne yazık ki Namık Kemal Zeybek DP genel başkanı olarak seçilince bu çalışma büyük bir darbe aldı. Çünkü Namık Kemal Zeybek katı bir şekilde birleşmenin kendi partileri altında olması gerektiğini söyleyerek bir nevi bu çalışmayı baltaladı.

Yine de Pazar günü ULUSAL KANAL'da verilen Politika'nın Nabzı isimli, gazeteci Kurtul Altuğ'un sunduğu; Aslan Bulut ve Hakan Bayraktar'ın da katıldığı programda, bu projenin hala gerçekleştirilebileceğini; Saadettin Tantan'ın Yurt Partisi, Osman Pamukoğlu'nun HEPAR'ı, İP, DSP, her şeye rağmen DP ve hatta SP, Abdüllatif Şener'in partisi ve belki eklenebilecek birkaç parti ile önemli bir sinerji yaratılabileceğini söyledi sayın Cindoruk. Program sırasında gelen mesajlarda insanların da bu proje ile ilgilendiği anlaşıldı. Hatta Cindoruk programdan ayrılmadan hemen önce Kurtul Altuğ kendi programında bu partilerin liderlerini toplamaya çalışacağını ifade etti.

Tabii programda uzun uzadıya tartışıldı. Hakan Bayraktar aynı zamanda SONAR Araştırma Şirketi'nin de kurucusu olduğu için yapılan seçim anketlerinden bahsetti ve son durumu yorumladı. Bu çeşit bir birleşmenin normal şartlarda ana muhalefet partisi CHP veya diğer muhalefet partisi MHP çatısı altında olmasının en sağlıklı ve doğru yol gibi göründüğü söylendi. Ama yine hepimizin bildiği gibi bu partilerden CHP'nin bizzat genel başkanı aracılığı ile "bizi destekleyin ama milletvekili beklemeyin"yaklaşımında olduğu, MHP'ninse zaten hemen her konuda olduğu gibi, bu konuda da umursamaz tavrı olduğu söylendi. Dolayısıyla tek başlarına seçime gitmeleri halinde meclis dışında kalmaları kesin olan bu partilerin 4. BİR GÜÇ ODAĞI oluşturarak, bu oluşumun yaratacağı sinerji ile meclise girebilecekleri ve hatta belki de ilerleyen zamanda iktidar alternatifi bile olabilecekleri söylendi. Meclise girmeleri durumunda olası koalisyon senaryolarında bile yer alabilecekleri söylendi. Bunun için yapılması gerekenin ya bir partinin çatısı altında birleşilmesi gerektiği ya da ortak bir deklarasyon yayınlanarak bağımsız adaylarla seçimlere gidilmesi yolunun izlenebileceği belirtildi.

Kişisel görüşüm bu şekilde bir oluşumun desteklenmesi gerektiği yönündedir. Hemen her seçim bu türden partilerin toplam 17%-18%'leri bulan oyları çöpe gidiyor. Bu durumda adaletsiz seçim sistemi dolayısıyla özellikle de iktidar partisine yani AKP'ye yarıyor. Eğer bu partiler aldıkları oyu meclise milletvekilleri ile yansıtabilirlerse AKP'nin normal şartlarda kesin gözüyle bakılan tek başına iktidar olma düşüncesi de gerçekleşmeyebilir. CHP ve MHP'nin durumları ortada. Ben CHP'ye Baykal döneminde son seçimde oy verdim çünkü tüm eleştirilere rağmen Baykal'ın vatanseverliğinden ve cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlılığından emindim. Ama Kılıçdaroğlu geldiğinden beri yaptığı hemen her şey beni rahatsız etti ve açıkçası CHP'ye oy vermemeye kararlıyım. MHP'ye zaten oy vermem kendi adıma mümkün değil çünkü Türkiye'nin değil Amerika'nın çıkarlarını hem de taa kurulduğu dönemden beri savunan bir parti olduğuna inanıyorum.

Sonuç olarak mevcut şartlar altında, 4.GÜÇ OLUŞTURACAK bu oluşumun, TEK VATAN TÜRKİYE OLUŞUMU'nun desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda sizin leyhte ve aleyhte görüşlerinizi öğrenmek isterim arkadaşlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen bezgin » Cum Mar 11, 2011 21:02

Ben benzer bir baslik acmistim, buraya da yazayim: Gücbirlikleri baraji gecemezler. Yeterli oyu alamayacaklari icin degil, hile yapilacagi icin. Bu yüzden; adi her ne olursa olsun, olusumlarin secimdeki hileleri gündeme getirmesi gerektigine inaniyorum. 2002'de DYP ve MHP'nin, 2007'de ANAP+DYP'nin basina gelenler ortada.

Tahminen sonuclara secmenin hicbir etkisi olmayacak. Anketler zaten bagira bagira "Hile geliyor" diyor.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen ugursurmeli » Cum Mar 11, 2011 21:12

Kesinlikle katılıyorum!!! İvedilikle bu SEÇSİS denen düzmece seçim sisteminden kurtulmalıyız!!!
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
ugursurmeli
Üye
Üye
 
İletiler: 80
Kayıt: Cum Eki 22, 2010 16:30
Konum: Bursa

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen GEZGİN » Cum Mar 11, 2011 21:25

Bahsettiğiniz proramda Hakan Bayraktarın verdiği verilere göre Mhp de baraj altında kalıyor ve bana göre inandırıcılık taşımıyor. Ankete göre Akp = % 49 Chp = % 29 geriye kalıyor % 22 lık bır kısım . Hepimizin malumu Türkiye de her seçimde % 25 -30 luk bır kısım istisnalar hariç çöpe gidiyor . Bu durumda Mhp de baraj altında kalıyor ve bu inandırıcı değil.

Ayrıca programdan sonra 2010 yılında Sonar şirketinin yaptıgı arastırmayı ınceledım . 2010 da yapılan ankette sanıırm Mayıs ayı

Oranlar

Akp % 28

Chp % 29

Mhp % 19 du .


Ya İnternette buldugum Sonar anketi yanlıs ya da Hakan Bayraktar yalan söylüyor .

Not : Aynı anket bir kaç farklı sitede sonar adıyla yayınlanmıştı.





Diğer konuya gelirsek ben bu ittifakın olamıyacağına inanıyorum . 1. durum ittifaka katılacak özellikle oy oranı diğerlerine göre yüksek olan partiler Dp ve Sp de çatlaklar olacak . İki partide benim adımla seçime gitrelim diyecek ve sonucunda boyle bırsey olmayacak.

2. durum ise Cindoruk sanırım partiden uzaklaştırılmış . Bu durumda Saadet ve Dp nın olmadıgı bır ıttıfak barajı geçemez.
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye
 
İletiler: 114
Kayıt: Çrş Kas 10, 2010 23:17

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 11, 2011 21:48

GEZGİN yazdı:Bahsettiğiniz proramda Hakan Bayraktarın verdiği verilere göre Mhp de baraj altında kalıyor ve bana göre inandırıcılık taşımıyor. Ankete göre Akp = % 49 Chp = % 29 geriye kalıyor % 22 lık bır kısım . Hepimizin malumu Türkiye de her seçimde % 25 -30 luk bır kısım istisnalar hariç çöpe gidiyor . Bu durumda Mhp de baraj altında kalıyor ve bu inandırıcı değil.

Ayrıca programdan sonra 2010 yılında Sonar şirketinin yaptıgı arastırmayı ınceledım . 2010 da yapılan ankette sanıırm Mayıs ayı

Oranlar

Akp % 28

Chp % 29

Mhp % 19 du .


Ya İnternette buldugum Sonar anketi yanlıs ya da Hakan Bayraktar yalan söylüyor .

Not : Aynı anket bir kaç farklı sitede sonar adıyla yayınlanmıştı.





Diğer konuya gelirsek ben bu ittifakın olamıyacağına inanıyorum . 1. durum ittifaka katılacak özellikle oy oranı diğerlerine göre yüksek olan partiler Dp ve Sp de çatlaklar olacak . İki partide benim adımla seçime gitrelim diyecek ve sonucunda boyle bırsey olmayacak.

2. durum ise Cindoruk sanırım partiden uzaklaştırılmış . Bu durumda Saadet ve Dp nın olmadıgı bır ıttıfak barajı geçemez.


Programda Hakan Bayraktar AKP'nin oy oranını tüm anketlerin ortalaması ile 45%, CHP'yi 28%,29% en fazla 30%, MHP'yi de baraj üzerinde 13-14% olarak söyledi. Dolayısıyla bir tutarsızlık ya da yalan yok. Aksine geçen sene, 1.5 sene önce kendisine sorulduğunda AKP'nin bir daha tek başına iktidar olamayacağını söylediğini fakat bugün seçim olsa sonuçların bu şekilde olacağını söyledi. Tabi seçimlere kadar AKP aleyhine bir durum olursa başka(ki bunu temenni ettiğini de saklamadı).

Hile yapılacağını düşünen arkadaşlar. Hile elbette yapılmak istenecektir. Ama benim özellikle son belediye seçimleri sırasında yazdığım yazılarda da göreceğiniz gibi görev, yani HİLE YAPILMAMASININ SAĞLANMASI tüm muhalefet partilerinin ADAM GİBİ ÇALIŞMASI sayesinde engellenebilir. Eğer Türkiye'nin her yerinde tüm sandıkların başında muhalefet partilerinin, en azından CHP ve MHP'nin temsilcileri olur ve onlarda BİLİNÇLİ olurlarsa HİÇBİR HİLE başarıya ulaşamayacaktır. Daha önce defalarca sandık başkanlığı ve sandık görevliliği yaptım. Yapan arkadaşlar bilir.
-Öncelikle sandıkta oy kullanan kişilerin oy kullanma haklarının olup olmadığının ciddi şekilde takibi,
-daha sonra oyların doğru ve düzgün sayılması,
-aynı şekilde doğru ve düzgün şekilde sandık kurulu listelerine geçirilmesi,
-bu listelerin sandık kurulu onaylı kopyaları-bir başka deyişle sandık başkanı ve sandık görevlilerinin tamamının imzalarını ve YSK'nın verdiği sandık mührünü içeren kopyalarının alınması,
-bu listelerin süratle bağlı bulundukları partilerin İLÇE SEÇİM MERKEZlerine iletilmesi...

Eğer bütün bunlar eksiksiz olarak yapılırsa bilgisayar sistemlerinde yapılacak HİÇBİR HİLE BAŞARIYA ULAŞAMAYACAKTIR...

Son belediye seçimlerinde Türkiye genelinde CHP eski yıllara göre ciddi bir çalışma yürütmüş, pek çok yerdeki hileleri ortaya çıkartmış, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde giden bazı belediyeleri kazanmış ama aynı şekilde bu evrakların düzgün tutulmadığı-eksiklikler olan yerlerde yapılan hileleri ispatlayamadığı için hak ettiği belediyeleri kaybetmiştir.

Böyle bir birlikteliğin meclise giremeyeceği konusundaki düşüncelerinize saygı duyuyorum. Ben de aslında bir partinin çatısı altında girdiklerinde barajı zorlasalar bile aşamayacaklarını düşünüyorum.
Ama kastedilen birlikteliğin bağımsız adaylar şeklinde de meclise milletvekili sokma düşüncesine de açık olduğunu hatırlatayım.
En son Çetin Taş tarafından Cum Mar 11, 2011 22:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen bezgin » Cum Mar 11, 2011 22:02

Yüzde 45, sabit bir sayi sanki. DP havuzunun ortalama oy orani buydu. Bu oranda tutuldugu sürece kimsenin itirazi olmayacaktir sanirim. Türk Milleti'ni de buna alistirdilar, insanlar gercekten inaniyor yüzde 47'ye.

Bu bilinci yikmak icin milli gücler yeterince calismiyor. Oysa önce bilincteki esigin asilmasi sart.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen GEZGİN » Cum Mar 11, 2011 22:06

Bakın ben Mhp ıcın soyledıgınıde duydum 13 -14 gıbı bısey dedı ama burda bır tutarsızlık var .

Dedıgınız gıbı olsun

Akp % 47

Chp % 29

Mhp % 13

Ney yaptı bu hesaba gore % 89 . Geriye kalan oy oranı % 11 .

Şimdi Bdp nın bagımsızlarla alacagı oy oranı % 5 bakın bunları hep asgarı olarak alıyorum .

Geriye % 6 lık bır oran kaldı . Dogrudur dimi .Siz inanıyormusunuz ufak partılerın % 5 - 6 gıbı bır oyları olduguna . Bence bu hesaplamada bır hata var . Akp nın oyu cok yuksek gosterılıyor ve ben ınanıyorumki Hakan Bayraktar bunu bılerek yapmıyor ama yaptıgım hesap dogru ise mantık çerçevesinde anketler gerçeği yansıtmıyor.


Not : Yanlış hesaplamışım :) mesajı guncelledim
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye
 
İletiler: 114
Kayıt: Çrş Kas 10, 2010 23:17

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 11, 2011 22:44

GEZGİN yazdı:Geriye % 6 lık bır oran kaldı . Dogrudur dimi .Siz inanıyormusunuz ufak partılerın % 5 - 6 gıbı bır oyları olduguna . Bence bu hesaplamada bır hata var . Akp nın oyu cok yuksek gosterılıyor ve ben ınanıyorumki Hakan Bayraktar bunu bılerek yapmıyor ama yaptıgım hesap dogru ise mantık çerçevesinde anketler gerçeği yansıtmıyor.


Not : Yanlış hesaplamışım :) mesajı guncelledim


Bundan birkaç dönem önceki seçimlerde böyle bir anket olsaydı, sana 100% katılırdım GEZGİN kardeşim. Ama son seçimler artık AKP'den yana olanlar, BDP'liler ve bunlara karşı olanlar şeklinde 3lü seçenek sunduğundan; bu 3lü seçenek içinde AKP ve BDP'ye karşı olanların gideceği ya da kendilerini gitmek zorunda hissettikleri 2 adres var; CHP ve MHP(ben kendi adıma son seçimlerde kendisini CHP'ye oy vermek zorunda hissedenlerdenim)...Dolayısıyla 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde de DP, SP, DSP, İP, YP, HEPAR gibi partilerin tek başlarına seçime girmeleri durumunda alacakları oyların toplamının 5-6%'yı geçemeyeceğine ben de inanıyorum. Fakat programda vurgulandığı gibi, eğer bu partiler bir araya gelerek seçim ittifakı yaptıklarını açıklarsa zaten Saadettin Tantan, Osman Pamukoğlu, Masum Türker, Doğu Perinçek, Hüsamettin Cindoruk, Abdüllatif Şener(kendi adıma bu adamla ilgili kafam soru işaretleri ile dolu ama geneli kastediyorum)gibi toplumda sevilen insanlar ve belki bunların yanına eklenecek başka sevilen insanlar ile ciddi bir sinerji yaratılabileceğine, barajın zorlanabileceğine inanıyorum. Fakat süre kısıtlı olduğu için bir parti çatısı altında seçime girmektense bağımsız adaylarla(BDPlilerin yaptığı gibi)nokta atışı yapılarak meclise ciddi sayıda milletvekili sokabileceklerine inanıyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen GEZGİN » Cum Mar 11, 2011 23:08

Bakın dediğiniz doğru 3 kutuplu bir yapı oluştu . Ancak birde şöyle düşünün kemikleşmiş oy oranıyla sadece oy potansiyeli düşük partileri ele alalım .

Dyp ( Yeni adı Dp ) = % 3 luk bır kemik oyu var

Sp = aynı şekil minimum % 3 luk bır oyu var .

Ardından % 1 lık partıler = Bbp , Gp ( Uzan gırecek mi bılemıyorum ) , Dtp den ayrı bağımsız adaylar .

Gerıye kalan en az 10 partı % 0,5 oy alacak .

Kabataslak bır hesapla % 12 - 15 arası bı oy potansıyelı demek .

Sizce matematiksel olarak yanlış bir hesap yok mu ?

Bakın benim iddaam Akp nin oy oranı bilerek şişiriliyor. Kamuoyunda yine seçileecekler bari oyumuz boşa gitmesin matığı yaratılmaya çalışılıyor .( Ki bu tarz Dünya dan bi haber çok vatandaşımız mevcut )
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye
 
İletiler: 114
Kayıt: Çrş Kas 10, 2010 23:17

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen fesbasima » Cmt Mar 12, 2011 0:12

Oy dağılımı yaparken böyle bir 'milli' cephe partisinin merkez sağın oylarını alan AKP ve yine alternatifsizlikten yakınıp AKP'ye oy veren iyi niyetli muhafazakar görüşlü insanların oylarınıda sayalım. Eğer ki sağlam temellerde kurulan ve Hüsamettin Cindoruk kanadında oluşacak bir milli cephe eminim ki CHP ve MHP'ye asla oy vermeyecek olan AKP seçmenlerinden (ciddi manifesto ile sesini duyurabildiği taktirde) en az bir %10 oy koparabilirler.Böylelikle %20 - %25 oy alabilecek bir partide ülkeyi koalisyona rahatlıkla götürebilir.
Kullanıcı küçük betizi
fesbasima
Üye
Üye
 
İletiler: 10
Kayıt: Çrş Tem 28, 2010 23:27

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen Aybarshan » Cmt Mar 12, 2011 1:30

HEPAR'dan başlamak isterim; kuruluşunun ilk aylarında, daha büyük kongre yapılmadan davet edildim ve felaket bir fırça yedim.
HEPAR'ın ne olduğunu, fikrini, zikrini anlattılar. Ardından dedim ki; seçimlerde de bir fırka ile birleşeceğiz... dememle "HEPAR'ın kimseye ihtiyacı yok, biz iktidar olmak için geldik, birilerinin kervanına katılmaya ihtiyaç duymuyoruz" sözleri yüksek sesle söylenince sustum. Bu durumu geçtiğimiz günlerde Pamıkoğlu paşa onayladı;" kimseyle ittifak yok.." Bu nedenle HEPAR bütün konularda olduğu gibi bunda da tutucu davranacak. Umarım yanılırım.

Saadettin Tantan gerçekten yıllardır uğraş veriyor ve Türkiye'deki küçük fırkalara düşük bakış açısı değiştiği takdirde ilk oy verilmesi gereken isimlerden biri diye düşünüyorum.
Zeybek'in şuanki açılımı nedir bunu net olarak bilmiyorum fakat Cindoruk gerçekten hakkı ödenmesi gereken bir isim açıkcası DP'nin başında olmasını çok isterdim tabi başında olamadığı için fikir sunamayacak ya da uzlaşma için aksakal misali aracı olamayacak anlamına gelmiyor.

CHP'de Kılıçdaroğlu maalesef CHP'yi 90'lardaki SHP çizgisine sürüklediği açıkca görülüyor hatta daha aşağı durumlara erişmek üzere; milletvekili istemeyin ama destek olun demeye gelen sözleri malum fakat diğer fırkalar neden size destek olsun, o fırkaların tabanını bütünü ile yansıtamayacağınıza göre vekil çıkarmak onlarında hakkı, işinize gelmiyorsa destek vermemesi de en doğal hakkı, CHP'nin bu vaziyette şikayet hakkının olmadığı da bilinmeli.

MHP için eski tavrının değişmediği gibi bir söz edilmiş ve diğer fırkalara soğuk davranıyor gibi sözler edildi MHP ittifak yok dedi ama ATP'yi bünyesine aylar önceden taşıması hoş bir durumdu ayrıca MHP, Ümit Özdağ, Koray Aydın gibi önde gelen küskünleri barıştırması ve MHP'ye kazandırması iyi bir hadise. Bunun yanında Engin alan, Yusuf Hallaçoğlu gibi isimlerin MHP'ye katılması, bucak bucak seçim turunu gizli kapaklı bile olsa yapması MHP'nin oy'unun bir kaç puan artmasına vesile olacak ve bu herkese süpriz olacak düşüncesindeyim.

İP bence sol'daki küçük fırkalar ile ittifak arayışına girmeli fakat fikriyatı aynı olmalı. Bu konudaki samimiyetini de belli eden fırkalardan...

SP ve TP hoş ama HAS pek güven sağlamıyor; Numan Kurtulmuş böyle bir ortamda yeni bir fırka kurması bana göre hayırlı değil ve AKP'ye hizmet gibi. ANAP, SP ve TP'nin DP çatısı altında birleşmesi çok iyi olurdu. BBP'nin MHP'den ziyade SP ile el ele DP çatısı altına girip eritilmesi gerekli yoksa BBP eski halinde çok çok farklı konumda, Yalçın Topçu ile birlikte AKP'nin yörüngesine girdiği ayan beyan ortada bu nedenle eritmeden bahsediyorum.

İşin özü şu ki; bu seçimde AKP'yi def etmenin tek yolu; ittifak ve ittifaklar... Bu ittifak çalışmalarında en büyük sorumlulukta DP'ye düşüyor çünkü CHP ve MHP umduğumuz şekilde bir ittifak çalışmasını öngörmüyor, at'ın ölümü arpadan olsun niyetindeler. Şayet bu gerçekleşmezse AKP'nin iktidar olacağı kesin ve bir dahaki seçimlerde de bunun hesabı sorumlu fırkalardan sorulacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Aybarshan
Üye
Üye
 
İletiler: 13
Kayıt: Prş Mar 10, 2011 14:16

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 12, 2011 2:55

GEZGİN yazdı:Bakın dediğiniz doğru 3 kutuplu bir yapı oluştu . Ancak birde şöyle düşünün kemikleşmiş oy oranıyla sadece oy potansiyeli düşük partileri ele alalım .

Dyp ( Yeni adı Dp ) = % 3 luk bır kemik oyu var

Sp = aynı şekil minimum % 3 luk bır oyu var .

Ardından % 1 lık partıler = Bbp , Gp ( Uzan gırecek mi bılemıyorum ) , Dtp den ayrı bağımsız adaylar .

Gerıye kalan en az 10 partı % 0,5 oy alacak .

Kabataslak bır hesapla % 12 - 15 arası bı oy potansıyelı demek .

Sizce matematiksel olarak yanlış bir hesap yok mu ?

Bakın benim iddaam Akp nin oy oranı bilerek şişiriliyor. Kamuoyunda yine seçileecekler bari oyumuz boşa gitmesin matığı yaratılmaya çalışılıyor .( Ki bu tarz Dünya dan bi haber çok vatandaşımız mevcut )


Son belediye seçimlerinden ve 12 Eylül'de yapılan referandumdan sonra ve tabi ki aşağıda vereceğim vikipedya linkinde de göreceğiniz 2007 seçimlerindeki sonuçları da hatırlayarak; insanlar önümüzdeki seçimlerde meclise giremeyeceğini düşündükleri partilere oy vermek istemeyeceklerdir diye düşünüyorum.

http://tr.wikipedia.org/wiki/2007_T%C3% ... 3%A7imleri

Çok değil, bundan sadece ve sadece 12 sene önceki yani 1999'daki genel seçimlerde sadece ANAP ve DYP'nin oy toplamlarının 25%ten fazla olduğunu hatırlatayım. Ne oldu o seçmenler? Zamanınd Demirel'de hep söylerdi, AP çizgisinin Türkiye'de en az %20 oyu var derdi. Ne oldu? AP çizgisi her nasılsa AKP'ye kaydı...

http://tr.wikipedia.org/wiki/1999_T%C3% ... 3%A7imleri


Dolayısıyla kemikleşmiş oy kavramının bu önümüzdeki seçimlerde çok fazla geçerli olduğunu düşünemiyorum canım kardeşim.

Netice olarak, sağın ayrı, solun ayrı ittifakının etkili bir sonuç vermeyeceğinden kendi adıma eminim. Burada yapılması gereken KUVAY-İ MİLLİYE RUHU'nu uyandıracak bir birliktelik gerçekleştirmek. Dolayısıyla böyle bir birlikteliğin yapabilecekleri konusunda tam da fesbaşıma arkadaş gibi düşünüyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 12, 2011 15:45

Tabi söyle de düsünülebilir: Madem sonuclari bilgisayar belirliyor, herkes baraj kaygisi olmadan, gönül rahatligiyla begendigi olusuma oyunu atabilir.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 12, 2011 18:18

bezgin yazdı:Tabi söyle de düsünülebilir: Madem sonuclari bilgisayar belirliyor, herkes baraj kaygisi olmadan, gönül rahatligiyla begendigi olusuma oyunu atabilir.

Ya bu kadar karşılıklı yazdık, diğer arkadaşlar da yazdı. Dönüp dolaşıp yine nasıl "Madem sonuçları bilgisayar belirliyor...."noktasına geldik, anlamadım bezgin arkadaş.
Sonuçları bilgisayar falan belirlemiyor.
Sonuçları insanların vurdumduymazlığı belirliyor.
Hangi insanların?
-Elbette ki oy kullanmayan yaklaşık 20%'lik vatandaşların vurdumduymazlığı.
-Elbette ki siyasi parti yöneticilerinin vurdumduymazlığı. Ne seçim öncesi, ne seçim sonrası yanlışlardan ders çıkarmadıkları için, ne kendi tabanlarını ve ne de Türk halkını durumun ciddiyeti konusunda yeteri kadar bilinçlendiremedikleri için ve tabi daha çok fazla şeyi yanlış yaptıkları için.
-Elbette ki sandık görevi alan partililerin vurdumduymazlığı.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: Tek Vatan Türkiye Projesi

İletigönderen fesbasima » Cmt Mar 12, 2011 18:45

Oy çalınma gibi birşery varsa çalan kadar oyları çöpe gönderilen partilerinde çıkıp adam gibi tepkilerini ortaya koymaları gerek. Biz yıllarca (akp daha yokken) sandık sandık oyların çöp tenekelerinden çıktığına şahit olmadık mı ? olduk. e peki bu oyları çöp tenekesinden çıkan hangi parti çıkıp adam gibi hakkını aradı ? hiçbiri. yani kimse kusura bakmasın ama kendi becerisizliklerini bilgisayar sistemlerine yüklemesinler. Milli dediğimiz partilerin (en azından parti kadroları ve tabanları) birisinin başkanı çıkmış 40 yapar, 80 yapar diyor, diğeri ne dediğini bile bilmiyor, seçimlere kalmış 3 ay, diğer partiler oturacak da birlik kararı alacak. Yapacakları işe tüküreyim ben bunların.

Ayrıca, konumuz değil ancak Türkiye'de özeleştiride maalesef gelişmedi. Artık herkesin bi oturup adam gibi özeleştirilerini vermesi lazım. Ben halkıda anlamaya çalışıyorum. %20 lik bir seçime katılmama oranı var, ancak düşünsenize 50 senedir oy veriyorsunuz ama değişen birşey yok. Demek ki bu kitleleri harekete çekirecek bir umut veya kadrolarda yok. Cacık yapacağız, ortalık hıyar kaynıyor ama yoğurt yok...
Kullanıcı küçük betizi
fesbasima
Üye
Üye
 
İletiler: 10
Kayıt: Çrş Tem 28, 2010 23:27

Sonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

cron

x