GEZGİN yazdı:Bahsettiğiniz proramda Hakan Bayraktarın verdiği verilere göre Mhp de baraj altında kalıyor ve bana göre inandırıcılık taşımıyor. Ankete göre Akp = % 49 Chp = % 29 geriye kalıyor % 22 lık bır kısım . Hepimizin malumu Türkiye de her seçimde % 25 -30 luk bır kısım istisnalar hariç çöpe gidiyor . Bu durumda Mhp de baraj altında kalıyor ve bu inandırıcı değil.
Ayrıca programdan sonra 2010 yılında Sonar şirketinin yaptıgı arastırmayı ınceledım . 2010 da yapılan ankette sanıırm Mayıs ayı
Oranlar
Akp % 28
Chp % 29
Mhp % 19 du .
Ya İnternette buldugum Sonar anketi yanlıs ya da Hakan Bayraktar yalan söylüyor .
Not : Aynı anket bir kaç farklı sitede sonar adıyla yayınlanmıştı.
Diğer konuya gelirsek ben bu ittifakın olamıyacağına inanıyorum . 1. durum ittifaka katılacak özellikle oy oranı diğerlerine göre yüksek olan partiler Dp ve Sp de çatlaklar olacak . İki partide benim adımla seçime gitrelim diyecek ve sonucunda boyle bırsey olmayacak.
2. durum ise Cindoruk sanırım partiden uzaklaştırılmış . Bu durumda Saadet ve Dp nın olmadıgı bır ıttıfak barajı geçemez.
GEZGİN yazdı:Geriye % 6 lık bır oran kaldı . Dogrudur dimi .Siz inanıyormusunuz ufak partılerın % 5 - 6 gıbı bır oyları olduguna . Bence bu hesaplamada bır hata var . Akp nın oyu cok yuksek gosterılıyor ve ben ınanıyorumki Hakan Bayraktar bunu bılerek yapmıyor ama yaptıgım hesap dogru ise mantık çerçevesinde anketler gerçeği yansıtmıyor.
Not : Yanlış hesaplamışım mesajı guncelledim
GEZGİN yazdı:Bakın dediğiniz doğru 3 kutuplu bir yapı oluştu . Ancak birde şöyle düşünün kemikleşmiş oy oranıyla sadece oy potansiyeli düşük partileri ele alalım .
Dyp ( Yeni adı Dp ) = % 3 luk bır kemik oyu var
Sp = aynı şekil minimum % 3 luk bır oyu var .
Ardından % 1 lık partıler = Bbp , Gp ( Uzan gırecek mi bılemıyorum ) , Dtp den ayrı bağımsız adaylar .
Gerıye kalan en az 10 partı % 0,5 oy alacak .
Kabataslak bır hesapla % 12 - 15 arası bı oy potansıyelı demek .
Sizce matematiksel olarak yanlış bir hesap yok mu ?
Bakın benim iddaam Akp nin oy oranı bilerek şişiriliyor. Kamuoyunda yine seçileecekler bari oyumuz boşa gitmesin matığı yaratılmaya çalışılıyor .( Ki bu tarz Dünya dan bi haber çok vatandaşımız mevcut )
bezgin yazdı:Tabi söyle de düsünülebilir: Madem sonuclari bilgisayar belirliyor, herkes baraj kaygisi olmadan, gönül rahatligiyla begendigi olusuma oyunu atabilir.
Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk