alamancı yazdı:Her zamanki gibi severek dinledigim Yasar Nuri'ye evrim konusundaki yaklasimlarini yakistiramadim. Filozof Ibni Miskeveyden falan bahsediyor evrim fikrini Darwinden önce ortaya atmisti diyor. Mesele oturdugun yerden deney gözlem yapmadan felsefe yapip göbekten fikir üretmekse Ibni Miskeveyden de eskisi var mesela taa antik Yunan filozofu Anaximander. Baskalari da vardir. Darwin evrimi yüzlerce gözlem ve deneye dayandirarak bir sisteme oturtmus dogal ve cinsel seçilimi, mutasyonu adaptasyonu vesaire bilimsel verilere dayanarak anlatmis kisidir. Oturdugu yerden ahkam kesmemis bilimsel yöntemlerle çalismis. Teorisindeki bazi eksiklikleri ve bosluklari da açikça dürüstçe belirtmis. Ben türlerin kökenini okudum. Galapagos ve Güney Amerikadaki gözlemlerinden, fosillerden evcil hayvanlarin üretiminden o kadar çok örnek veriyor ki ööff anladik tamam artik kisa kes diyorsun.
alamanci arkadasim,
Darwin zamaninda mutasyon kavrami yoktu (ufak bir duzeltme).
Evrim "teorisi" da ne yazik ki halen hipotez seviyesinde. Bir turden baska bir ture oldugu one surulen gecisin ara formlari halen mevcut degildir. Bircok birbirine benzer turler taksonimik olarak birbirileriyle iliskilendirilip aralarindaki muhtemel evrimden bahsederler. Bunun genetik olarak nasil olucagi uzerinde fazla durulmaz. Cunku isin ozu DNA molekulu ve kromozomlarda. Degisim orada olacak. Ayrica kromozom sayisinin degisimini nasil aciklayacaklarini da bilemiyorlar... Birsuru bilinmez oldugu halde Ingilizlerin dedigi gibi "wishful thinking" ile evrim hikayeleri uretiliyor. Yeni fosiller bulundukca bu hikayeler tekrardan yaziliyor. Cunku kesin kanit yok.
Bu yuzden dikkat edersen ozellikle insanin evrimiyle ilgili hikayeler devamli olarak degismektedir. Yok Neandertal araformdu, sonra yok oyle degilmis. Australopitecus'di, yok Florensis de nereden cikti, falan filan... Bunlar henuz bilimsel geyikten ibaret. Bir netlessin bir ortaya ciksin o zaman bilim denebilir. Simdilik bilim kurgu...
Ayrica Yasar Nuri Hoca sen kimsin? Ilahiyatci misin antropologmusun? Bu isler sana mi kaldi... Devamli olarak "Allah ile kandirma"dan bahsedersin ama Allah'in adini olacak olmiyacak herseye karistiran sensin... Allah insani boyle rezil eder iste...