Tartışılan bir rakamla özelleştirilen Telekomda, çalışanların önemli bir bölümü grevde.
Neden?
Bazılarının ima ve iddia ettiği gibi astronomik taleplerinin yerine gelmesi için değil.
Peki ya niçin?
Müktesep hakların korunması için.
Böyle bir tabloda doğal olan, toplumla medyanın onlarla dayanışma içinde olması değil midir?
Doğal olan bu, ama medya, daha doğrusu AKP ve cemaat medyası tam tersini yapıyor.
Grev kararı alındığından beri grevciler, neredeyse vatana ihanetle suçlanıyor.
İşte dünkü AKP ve cemaat medyasından satırbaşları:
-Vatana sabotaj.
-Telekom sabotaj çetesi adliyede.
-Telekom grevcileri azıttı.
Görüldüğü gibi AKP ve cemaat medyası, Telekomde hak arayan emekçilere adeta cihat ilan ediyor.
Peki ama niye?
AKP ve cemaat matbuatı, sahibi yabancı ve ortakları bile meçhul olan Telekoma neden tetikçilik yapıyor?
Nedeni Yeniçağın haber sayfalarındadır.
Star Gazetesi tiraj almak için promosyona giderek bedava kitap dağıtıyor.
Dağıtılacak kitabın ederi onlarca milyon dolar.
Gazetenin gelirleriyle bunları karşılaması mümkün değil.
İşte tam bu noktada Telekom devreye giriyor ve bu rakamı üstleniyor.
Şimdi sorgulayalım:
Star Gazetesinin kimliği malum, AKPnin yayın organı gibi. Sahipleri de belli.
Başbakanın damadının kardeşi de burada Genel Müdür.
Telekoma bakalım.
Bu kurumu 4 yılık kârı karşılığı satan kim? AKP iktidarı.
Manzara ortada.
Telekom birilerine ucuz satılıyor, o da kendine ucuz satanın yayın organına destek oluyor.
Tamam kılıf belki uyduruldu ama tablo bu değil midir?
Duyumlarıma göre Telekom diğer cemaat gazetelerine de böylesi destekler verecekmiş!
Tam bu noktada soralım, sizin Telekom grevcileri karşıtı yayınlarınız Telekomdan aldığınız ya da alacağınız bu tür destek veya katkılar için midir?
Yani yaptığınız grev kırıcılığı ve yalan haberler promosyon katkıları için mi?
Balıktan korkmazsınız ya, bari Allah (cc)tan korkun...
Bu kadarına da vallahi pes diyoruz.
AKP ve cemaat kalemşorlarını geçtim, Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, İsmet Berkan size soruyorum, bu fotoğrafı içinize sindirebiliyor musunuz?
Sindiremiyorsanız bu rezalete neden suskunsunuz?
Yoksa yoksa size de vaat mı var?
HAYDİ GÖRELİM!...
MHP miting yapacakmış!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin terör mitingleri yapacağını açıklamış. Düşünce güzel de doğrusu yapılıp yapılmayacağından emin değiliz. Şunun için; hatırlayın aynı Bahçeli seçim öncesinde de her ile gideceğini söylemesine rağmen, ancak 20 cıvarında ile gitmiş ve doğru dürüst seçim kampanyasını bile yapamamıştı... Burada bir parantez açıp MHPnin son günlerde izlediği terör ve sınır ötesi politikaları onayladığımızı da belirtelim. Bahçeli seçim sonrasında verdiği AKP payandalığı görüntüsünü, belli ki terör atağıyla aşmaya çalışıyor. Ancak MHP tarafından izlenen politika, hâlâ tepki politikası hüviyetlidir. Dolayısı ile MHP ve Bahçeli tam bu günlerde birleştirici-bütünleştirici bir paketle ortaya çıkıp, bu işin çözümü budur demeli ve Güneydoğulu insanlarımızı da kucaklamalıdır. Siyasi partiler, kolluk kuvveti ya da güvenlik güçleri değildir. Soruna siyasi proje üretirler. MHP, kimilerinin yaptığı açılımlara, milli bir açılımla karşılık vermelidir... Diyeceksiniz ki Devlet Bahçeli bugüne kadar hangi açılımı yaptı ve projeyi sundu da, şimdi bunu yapacak?.. Soruyorum o zaman, MHPnin bunları yapacak bir başa (lidere) ihtiyacı yok mudur?
İTİBAR KAYBEDİLİYOR...
Medya, sınır ötesini nasıl geçti?
Türk Ordusu değil ama, Türk medyası sınır ötesi harekatı başlattı... Neymiş efendim, Türk F-16ları bir karakolu vurmuşmuş, neymiş efendim helikopterlerimiz PKK kamplarını dövüyormuş.. Başbakana soruluyor, yok böyle bir şey diyor, dinleyen yok. Genelkurmay Başkanına soruluyor, haberim yok diyor, umursayan yok.. TVler K.Iraka muhabirlerine bağlanıyor ve haberi oradan alıyor. Ancak muhabirlerden gören de yok. Sadece şöyle, böyle söylüyorlar diyorlar.. Bombalanan yer olarak gösterdikleri de bir tarihi kalıntı.. Daha sonra öğrendik ki, o kalıntı da hemen sınırda ve Mehmetçiğin topuyla vurulmuş. Hülasa Türk medyası, muhayyile gücü ile harekâtı sadece başlatmamış, bayağı da mesafe almış... İlginçtir, yabancı basın da bizimkileri kaynak gösterek haberi dünyaya duyurdu... Sonuç tabii hüsran.. Evet medyamız maalesef sadece kendinin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin caydırıcılığı ve itibarına da darbe vuruyor...
AMAÇ NE?...
Starın tutukladığı yarbay?
AKP destekçisi Star gazetesinde dokuz sütuna bir manşet: Dağlıca Tabur Komutanı da tutuklandı... Ertesi gün Genelkurmaydan açıklama: Tutuklama yok... Peki bu ne anlama geliyor veya bu haberle ne ima ediliyor? Vallahi ayıp... Tutuklanma olayı yorum-haber değildir. Ya vardır, ya da yoktur. Bir gazete olmayan bir şeyi var gösteriyorsa, orada bir şey aramak gerekmiyor mu? Düşünüyorum da yoksa Star gazetesi desteklediği AKP iktidarı ile karşıt gördüğü ve kendini de akredite etmeyen Genelkurmaya aklınca bu şekilde gözdağı vererek, bak AKP ile uzlaşmaz ve beni de akredite etmezsen seni yıpratırım mı demek istiyor? Amaç belki öyle değildir ama yapılan haber, bu tür yorumlara zemin hazırlıyor... Burada söz konusu olan TSK, yani devletin asli unsurudur. Bu ülkede hiç ama hiç kimsenin, devletle böylesi bir görüntüyle çekişmeye girme imtiyazı yoktur. Star gazetesinin amacı bu değilse, yorumlanacak yayınlardan uzak durmalıdır.
Kaynak