TIPIȘ TIPIȘ
Kemal Karabulut, dūn ‘tıpıș tıpıș’ kendi adayına oy vermeye gidiliceğini söyledi.
‘Adam gibi’ demeyi de unutmadı.
Ekmeddin bey’e oy vereceksiniz derken, yumruğunu kūrsūye bile vurdu.
Kime söyledi bilmiyorum ama ‘grup toplantısı’ olduğu için Y-CHP milletvekillerine söyledi herhalde.
Kemal beyin çok sinirli olduğunu gözlemledim.
‘CHP’nin ‘tek adam’ı olmaya mı özeniyor yoksa CHP’den atılacağından mı korkuyor pek çözemedim.
‘Genel Bașkan’ olarak getirildiği gūnden buyana CHP bir ‘seçim’ mi kazandı?
Ȫnemli önemsiz bir ‘yasa’nın çıkmasını mı engelledi?
Hūkûmetin ‘hukuk tanımaz uygulamaları’ndan birini mi durdurdu?
CHP’nin ‘ilkeleri’ni mi savundu?
Ne yaptı Tanrı așkınıza?
CHP içinde, bilgili, bilinçli ve cesur birkaç milletvekilinin yaptıklarının arkasına sığınmasının gereği yok.
O milletvekilleri hangi partide olurlarsa olsunlar, yapacaklarını yapabilecek insanlardır.
Kemel Karabulut beyin, çoğu kez, o milletvekillerini uyarmayı ihmal etmediğini bile dūșūnūyorum.
Sen Cumhurbașkanının ‘halk tarafından seçileceği’ tartıșmaları yapılırken nerede idin?
‘Halkoylaması’ boyunca ‘kayısı-fındık öykūleri’ anlattın mı anlatmadın mı?
‘Yasa’ geçtiğinden buyana, ‘Cumhurbașkanığı seçimi’ne ilișkin ‘dūzenlemeler’ konusunda bir ‘öneri’, bir ‘girișim’de mi bulundun?
En azından bir yıl öncesinden ‘aday’ını mı belirledin?
Șimdi oy isteyeceğin kesimlere ‘danıștın’ mı?
Bir ‘anket’ mi yaptırdın, televizyonlarda bir tartıșma mı açtın?
‘Yumurta kapıya’ geldiğinde, değil Tūrkiye tūm dūnyayı șașırtan bir ‘aday’la çıktın ortaya.
Șimdi de ‘tıpıș tıpıș’ oy vereceksiniz diyorsun ha, a Kemal Karabulut Kılıçdaroğlu bey!
Kıratın yanında duran huyundan etkilenirmiș diye bir uzsözūmūz var.
Sen de Dr Recep’e mi özeniyorsun ne?
Yazık oldu CHP’ye..
Gerçekten ‘Cumhuriyet Halk Partisi’, babaennemin fotoğrafı gibi duvara asılı kalacak bu gidișle..
Deniyor ki, bu seçim döneminde CHP’ye vurmanın gereği yok.
Karșımızda iki ‘azılı’ aday var, vurulacaksa onlara vurulmalı.
O ‘azılı’ adaylar ile dūșūnsel, bilimsel, siyasal her alanda vurușuyoruz zaten.
Bir boğazlașmadığımız kaldı.
CHP giderse o da olacak.
Kemal Karabulut, bilerek ya da bilmeyerek belirlediği ‘aday’ıyla Tūrkiye’yi oralara götūrmeye ‘katkı’ yapmıștır zaten.
Bendeniz o ‘beyefendi’ hakkında konușmamaya kararlıyım.
Gördūğūm kadarıyla, șu bir aylık seçim sūrecinde, Tūrkçemize yūzlerce Osmalıca sözcūk kazandırdıktan sonra ya ‘inzivaya’ çekilecek ya da CHP’yi de parçalayacak ‘yeni oyun’lar içinde yeralacaktır.
O beyefendiye ‘seçim sūrecinde’, kerhen destek vereceklerin dıșında, seçimler sonrası için ‘yatırım yapan’ nice ‘kurt politikacı’ var, biliyor musunuz?
Sonbaharda bu ‘eski tūfekler’ önce Kemal Karabulut beye ve onun CHP’sine vuracaklar.
O zaman kimin ‘tıpıș tıpıș’ gideceğini hep birlikte göreceğiz.
Habip Hamza Erdem