Amerika, Türkiyenin tam üç katı toprak satın aldı
Önce, Toprak satışı ve misyonerlik faaliyetlerini ajite ediyorsunuz ve Dünya tarihinde İsrail parantez içi bir uygulamadır, artık toprak satmakla vatan küçülmez, toprak satın alınarak da vatan büyütülemez diyen okuyucucumuza, kendilerinin de çok iyi bildiğine inandığımız bir hatırlatmada bulunacağız.
Ne diyordu Kenyanın Kurucu Devlet Başkanı, 1963-64 yılları Kenya Başbakanı ve 1964-1978 yılları Kenya Cumhurbaşkanı Jomo Kenyatta:
- Batılılar geldiklerinde ellerinde İncil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapayarak dua etmemizi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda ise bizim elimizde İncil, onların elinde ise bizim topraklarımız vardı.
Kenyatta, Müslüman değil, o da Hıristiyan.
Kenyattanın feryadını aklımızın bir köşesine yazalım. Sonra da dünyanın başka köşelerinde toprak satarak vatanını küçülten yahut toprak satın alarak ülkesini büyütenler olmuş mu, ona bakalım. ABD Dışişleri Bakanı William H. Seward Alaskanın ABD tarafından satın alınmasını onaylayan belgeyi 1867de imzaladı ve Alaska 3 Ocak 1959da, 49. Eyalet Olarak ABDye katıldı.
Alaska tam 1 milyon 481 bin 347 kilometrekare. Şimdi biz bu 1 milyon 481 bin 347 kilometrekarelik Alaska toprağını Teksasın 695 bin 622 kilometrekarelik alanı ile toplayalım. İşte o zaman ortaya 2 milyon 176 bin 962 kilometrekare gibi uçsuz bucaksız bir toprak parçası çıkıyor. Teksası niye zikrettik?
Çünkü Teksas da Fransa, İspanya ve Meksika arasında gidip geldikten sonra 1836da Bağımsızlığına kavuştu. Kavuştu amma ABDliler Teksastan sürekli toprak satın alıyorlardı. Teksas toprakları ABDliler tarafından satın alına alına 1845e gelindi ve o yıl Teksas bağımsızlıktan vazgeçerek ABDnin bir eyaleti haline geldi.
ABDnin Alaska Eyaleti ile Teksas eyaletlerinin 2 milyon 176 bin 962 kilometrekareyi bulan yüzölçümlerini Türkiyenin yüzölçümü olan 780 bin kilometrekareye böldüğünüzde yaklaşık olarak ortaya 2.8 gibi bir oran çıkar ki, bu da bizi, ABDnin satın alarak ülkesine kattığı toprak miktarının Türkiyenin neredeyse üç katı büyüklükte olduğu gerçeğiyle yüzleştirir.
Bir okuyucumuzun, Bir ülke toprak satarak küçülebilir mi? sorusu yüzünden sizleri bu rakamlara boğduk, özür dileriz. Görüldüğü gibi ABD, denizler hariç, toplam alanı 2 milyon 176 bin 962 kilometrekare olan, nerdeyse Türkiyenin üç katı büyüklükteki Alaska ve Teksası önceki sahiplerinden satın alma stratejisiyle kendi eyaletleri haline getirmiştir. ABD toprak satın alarak 2 milyon kilometrekarenin üzerinde büyümüş olduğuna göre, ABDye bu toprakları satan Rusya ve Meksika demek ki sattıkları toprak kadar küçülmüşlerdir. Öyleyse, toprak satın alarak vatan haline getiren tek örnek İsrail değildir.
Gelelim Türkiyemize..
Velev ki yabancılara toprak satışı gelecekte vatanın satılan kısımlarından bir bölümünün elden çıkması ile neticelenmesin, amma, söyler misiniz Allah aşkınıza, bu ahlâki bir şey midir?
Toprağı satan ve elde edilen geliri istediği gibi kullanan şu anki iktidar, bugünkü nesil değil midir? Öyledir. Peki, satılan bu topraklar Çanakkalede siperlere gömülenlerin, Yemende toz toprağa belenenlerin ve Sarıkamışta buz tutup heykelleşenlerin toprağı değil midir?
Onlar bu satışa razı mıdır, bu bir.
İkincisi, dünkü neslin kan vererek aldığı bugünkü nesil tarafından satılan bu topraklar aynı zamanda gelecek nesillerin yani 2100, 2300 ve 2500 yılında bu topraklarda yaşayacak olan evlatlarımızın toprakları değil midir?
Hiç şüphesiz ki öyledir!
Öyleyse yarın doğacak nesiller toprağı satılmış bir vatanın evlatları olarak doğmayacaklar mıdır? Geçmiştekilerin ağaç kökü kemirerek ve at pisliklerinden arpa ayıklayarak kurtarıp, Torunlarıma devret diye kurtardığı toprağı, bugünküler devretmek yerine satıp yerse, bunun neresi iyi bir şeydir!
Hasan DEMİR - yeniçağ
KAYNAK
*****************************************************************
Ha bir de ne kadar doğru bilmem ama Aydın iline bağlı Didim ilçesinde yaklaşık 3.500 konuta elektrik faturaları ingilizce gidiyormuş