TRT'ye miting tepkisi
HABER-SEN Genel Sekreteri Mehmet Demir, mitingin TRT'den yayanlanmamasına tepki gösterdi ve "Savcıları göreve çağırıyoruz" dedi.
Kesk Haber-Sen Genel Sekreteri Mehmet Demir, cumhuriyet mitinginin TRTden canlı yayınlanmamasına tepki göstererek, Yüzbinlerce kişi, piknik yapmak için bile toplansa, dünyanın her yerinde haberdir. TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney ve TRT Haber Dairesi Başkanı Tuğrul Utku, üzerlerinde hükümet ya da başka kaynaklı bir baskı olup olmadığını derhal açıklamalıdır dedi. TRT yönetiminin istifa etmesi gerektiğini belirten Demir, TRT Genel Müdür Vekili Güney ve Haber Dairesi Başkanlığı yöneticilerinin Anayasa ve TRT Yasasını ihlal ederek suç işlediklerini savundu. Demir, savcıları göreve çağırdı.
Demir, yaptığı yazılı basın açıklamasında, tepkisini şöyle dile getirdi:
Dünyanın en büyük haber ajanslarının, haftanın en önemli olayı olarak duyurduğu 14 Nisan Cumhuriyet Mitingi TRT tarafından habere değer bulunmadı. AKPnin toplantılarını, Başbakanın konuşmalarını saatlerce canlı yayınlayan TRT, demokratik tepkisini dile getirmek üzere, Türkiyenin dört bir yanından Başkente akan yüzbinlerce kişiyi görmezden gelerek açıkça kendi yasasını çiğnedi. Miting alanı ve Anıtkabire üç naklen yayın aracı konuşlandıran, beş muhabir, 12 kameraman görevlendiren TRT yönetimi, sabahın erken saatlerinden itibaren Tandoğan Meydanında toplanmaya başlayan yüzbinlerce kişiyi görmedi. TRT-2de 09.30-11.00 arasında yayınlanan Habervizyonu programında ve daha sonra saat başı yayınlanan haber bültenlerinde, TRT-1 13.00 ana haber bülteninde miting alanına canlı bağlantı yapılmadı.
YÜZBİNLER PİKNİK İÇİN TOPLANSA BİLE HABERDİR
"Yüzbinlerce kişi, piknik yapmak için bile toplansa, dünyanın her yerinde haberdir ve TRT'de de haber olurdu diyen Demir, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney ve TRT Haber Dairesi Başkanı Tuğrul Utkuyu, hükümet baskısı olup olmadığını açıklamaya çağırdı. TRT yönetiminin istifa etmesi gerektiğini belirten Demir, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney ve Haber Dairesi Başkanlığı yöneticilerinin Anayasa ve TRT Yasasını ihlal ederek suç işlediklerini savunarak, savcıları göreve çağırdı.
Habertürk