Trump'ın FETÖ ve Sarraf'ın iadesiyle ilgili yapacağı bir şey yok
Washington-Ankara ilişkileri AB'yle ilişkilerden farklı değil.
Türk- Amerikan ilişkileri dibe vurmuş durumda.
İkili ilişkilerde kilit bir isimle konuşuyorum. İlişkiler nasıl diye soruyorum, "Almanya'dan biraz daha iyi" diyor.
Trump yönetiminin içerideki durum nedeniyle başını kaşıyacak hali yok.
Başkan Trump'ın da 'adalet'le başı dertte.
Başkan seçildiğinden bu yana altı aydır kendisi ve aile bireyleri (oğlu, damadı) hakkında çıkan haberlerin ardı arkası kesilmiyor.
AKP'nin güvendiği 'Trump dağlarına' yaz sıcağında kar yağdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı FETÖ ve Sarraf'ın iadesiyle ilgili umutlandıracak bir gelişme yok.
'Ankara'dan Washington'a gönderilen kolilerin sayısı 100'den fazla.
Dışişleri ve Adalet Bakanlıkları belgeleri incelemeyi sürdürüyor.
Yetkililere göre, 'FETÖ' hakkında henüz bilinenlerin dışında bir şey terör ve 15 Temmuz'la ilgili bir belge görememişler.
Yetkili 'gönderilen belgelerin incelemesinin uzun zaman alacağını' söyledi.
"Ne kadar uzun" diye sordum.
Tarih vermedi ama Erdoğan ve AKP'yi rahatlatacak 2019 seçimden önce olacağını sanmıyor.
ABD Dışişleri ve Adalet Bakanlıkları incelemesini tamamladıktan sonra yönetim mahkemeye 'FETÖ' hakkında görüş bildirecek.
Mahkemede iade edilip edilmeyeceğine ilişkin kararını verecek.
ABD'de bürokrasi işliyor ama Adalet Bakanı Jeff Sessions inceleme sonuna kadar görevde kalabilecek mi belli değil?
ABD'nin bugünlerde en güncel konusu Trump’ın atadığı Adalet Bakanını görevden alıp almayacağına ilişkin.
AKP hemen heveslenmesin. Bunun FETÖ'yle ilgisi yok. Trump kendi hakkında yapılan soruşturmayla ilgili.
ABD Başkanı Trump da kendine ve ailesine dokunacak her tehlikeyi bertaraf etmek için tıpkı bizdeki gibi 'bakanı, savcıyı' görevden kaydırma yolunu seçiyor.
Bu arada Trump Adalet Bakanı görevden alınırsa yerine yakın arkadaşı eski New York Belediye Başkanı Giuliani’yi atar mı diye 'saray' fazla umutlanmasın. Guliani'nin de suyu çıktı, hiçbir şansı yok.
Biliyorsunuz Giuliani AKP hükümetinin kiraladığı lobi şirketinde danışmanlık yapıyor ve Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da yakından tanıdığı bir isim!
Rıza Sarraf'a gelince, New York Brooklyn’deki Metropolitan Detention Center’daki hücresinde 30 ekimde çıkacağı duruşma gününü bekliyor.
New York'ta tutuklu Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'da hakim duruşma gününü ertelemeyince sıkı güvenlik önlemleri altında 30 Ekim için gün sayıyor.
Kim bilir iki sanık o güne kadar iade umutlarının bittiğini anlayıp savcıyla işbirliği yapıp konuşurlar. Yapacakları itiraflarla Sarraf 75, Atilla da 50 yıl hapis yatmaktan kurtulur.
Öte yandan Washington'da Türkler arasında sosyal medyada güncel bir konu var.
Büyükelçi Serdar Kılıç'ın eşinin 'neden Washington yada Türkiye değil de, Kanada- Toronto'da doğum yapması?’ konuşuluyor.
Washington’da yaz haberleri böyle.
Yılmaz POLAT, 26 Temmuz 2017