TSK'dan Kardeşlere 325 Milyon Dolarlık Yardım

Genel & Güncel Konular

TSK'dan Kardeşlere 325 Milyon Dolarlık Yardım

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Kas 25, 2009 1:25

TSK, 16 ülkeye önemli bölümü giyim-kuşam ve teçhizattan oluşan toplam 325 milyon dolarlık malzeme yardımı yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 16 ülkeye önemli bölümü giyim-kuşam ve teçhizattan oluşan toplam 325 milyon dolarlık malzeme yardımı yaptı. Bugüne kadar 40 ülke ile Savunma Sanayi İşbirliği, 44 ülke ile Askeri Eğitim İşbirliği, 53 ülke ile çerçeve anlaşması imzalandı.

Bu anlaşmalar ile, dost ülkelerin silahlı kuvvetlerinin geliştirilmesi, savunma sanayi ürünlerimizin pazarlanması, dil öğrenimi de dahil olmak üzere subay ve astsubaylar tarafından birçok ülkenin değişik birliklerinin eğitilmesi amaçlanıyor.

325 MİLYON DOLARLIK ASKERİ HİBE

Türkiye; Sovyetler Birliği ve Yugoslavya’nın dağılmasının ardından, Orta Asya, Kafkasya ve Balkanlarda bağımsızlığını kazanan kardeş ülkelere 1992 yılından bu yana yardım ediyor. Bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinden ihtiyaç fazlası malzemelerden askeri yardımlar yapıldı. Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek ve Gürcistan başta olmak üzere toplam 16 ülkeye, çoğunluğu giyim-kuşam malzemesi ve teçhizattan oluşan 325 milyon dolar tutarında malzeme hibe edildi.

2008 yılına kadar olan son 10 yılda Azerbaycan, Gürcistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Afganistan ve Moğolistan için toplam 128.2 milyon dolar kaynak ayrıldı. Bu yılın Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden de Azerbaycan, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Gürcistan, Kırgızistan, Makedonya ve Türkmenistan için toplam 15.8 milyon dolar kaynak ayrıldı.

Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x