TÜBİTAK’ta “Şamaş” mı var? / Arslan BULUT

TÜBİTAK’ta “Şamaş” mı var? / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Cum Kas 06, 2015 10:21

TÜBİTAK’ta “Şamaş” mı var?


Resim
İsrail’de Technicon adlı bilimsel araştırma kurumu vardır. Bu kurumun temeli 1912’de, Osmanlı devleti sınırları içinde bulunan Haifa’da şenliklerle atıldı.

Technion sonraları “Yahudi ulusunu dirilten” bir üniversite oldu.

Şimdi bu üniversitenin, üç yaş ve üzeri çocuklar için resimli hikâye kitapları yayınladığını, bu kitaplardan birinin orta sayfasında, ay yıldızlı Türk bayrağı ve yanında Türklüğün sembolü sayılan bozkurt resimleri bulunduğunu düşünelim. Resimlerin yanında da “Hepimiz, aileleri ve arkadaşları bir araya getiren özel günleri kutlamayı severiz. Özel bir gün belki bir doğum günü, yılbaşı, Ramazan Bayramı ya da Işıklar Bayramı olabilir. Her ne olursa olsun, özel günler yaşamlarımıza anlam ve birliktelik getirir. Haydi kutlayalım” diye yazıyor olsun!

Varsayım tabii! Peki böyle bir şey olabilir mi?

Olabilir ama İsrail’de, ABD’de veya İngiltere’de değil, Türkiye’de..

Nasıl mı?

* * *

Elimde TÜBİTAK popüler bilim kitapları serisinden 3 yaş üzeri çocuklar için hazırlanmış “Gökkuşağı” adlı resimli bir kitapçık var. 26-27’nci sayfalarında başlarında dört mum, ellerinde testiyle su taşıyan çocuk resimlerinin yanında, yukarıdaki yazı ve ayrıca İsrail bayrağının yıldızı ile dokuz kollu şamdan figürü yer alıyor!

Bir an için kitabın Türkiye’deki Yahudi vatandaşlarımızın çocukları için hazırlanmış olduğunu düşünebilirsiniz. Ama öyle değil. Kitap yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye vatandaşlarının bütün çocukları için ve Türkçe olarak yayınlanmış.

* * *

Işıklar Bayramı, Yahudiler’in “Yeniden Adanma Bayramı”dır. İbranice’de “Hanuka” denilir. Festivaller düzenlenerek kutlanır. Festival, Hanukiya adı verilen, “9 kollu şamdan”ın kollarının yakılmasıyla kutlanılır. Birinci gün bir tane, ikinci gün iki tane, üçüncü gün üç tane, dördüncü gün dört tane yakılır ve bayram boyunca her gün bir fazla kolun yanmasıyla devam eder. (Elinde su taşıyıp başında dört mum yakmak da Hıristiyanların vaftiz törenini simgeliyor!)

Hanukiya’nın ortasındaki, diğerlerine göre daha yukarıda bulunan kola Şamaş (Görevli) adı verilir ve bu kol her gün yanar.

Diyeceksiniz ki TÜBİTAK’ta da Şamaş mı var ki üç yaş ve üzerindeki Türk çocuklarına Yahudi bayramının ve Hıristiyanlığın vaftiz sembolleri hem resimle hem de sözle benimsetilmek isteniyor.

Yine diyeceksiniz ki “Türkiye’de küresel bir proje uygulandığını, devletin temellerinin iktidar ve muhalefet tarafından bilinçli olarak sarsıldığını yazan, anlatan sizsiniz, dolayısıyla TÜBİTAK’ın yayınladığı bir kitapçıkta Yahudilerin hem dini hem de millî sembollerinin yayınlanması da bunun sonucu değil mi?”

Evet ama ikincisi birincisinden daha tehlikeli ve daha yıkıcıdır. Zira devleti yıkabilirler ama millet daha güçlüsünü kurar. Millet yıkılırsa ki işte böyle çocukların bilinçaltına yerleştirilen imajlarla yıkılır, artık bunun geri dönüşü yoktur!

Kamuoyunun bilgisine sunulur!

* * *

NOT: Gökkuşağı adlı kitapçığı, Eyüp Atatürkçü Düşünce Derneği Eyüp Şube Başkanı Asiye Hayta’nın daveti üzerine verdiğim konferansa dinleyici olarak gelen genç yazar Murat Akbaş’tan aldım. Kendisi konuyu Togan Yayınları arasında çıkan “Ata Mirası Ulus” adlı kitabının 78-81’inci sayfalarında yazmıştır.

Arslan BULUT, 6 Kasım 2015
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x