"Fener benim gibisini bulamaz"
F.Bahçenin eski futbolcusu Tuncaydan tartışma yaratacak sözler: "F.Bahçedeki yerim dolmaz.. Fenerde beni Sen burda işçisin diye azarlıyorlardı.. İngilterede ise resmensir muamelesi görüyorum.. F.Bahçedeki yerim dolmaz. Ben öyle bir F.Bahçeliyim.
F.Bahçeden Middlesbroughya transfer olan Tuncay Şanlı, ZAMAN Gazetesinden Vahap Söztutana verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Transferinden Aziz Yıldırımın işçi sözüne dek bir çok konuya değinen Şanlının olay yaratacak sözleri şöyle:
GARY EN FLAŞ TRANSFERİM SENSİN DEYİNCE YÜREKLENDİM
İngilterede bana karşı yoğun ilgi var. Manchester Uniteda Kadıköyde attığım üç golü hep hatırlatıyorlar. Gerçekten futbolculara ayrıcalıklı davranıp değer veriyorlar. Kimse üzerinize atlamıyor. Uzaktan gülüp, el sallıyorlar. Her şey düzeyli. Menajer Garry Southgate gelip beni Viyana Havaalanında karşıladı. Bir de gelir gelmez Sen en flaş transferimizsin gibi yüreklendirici laflar etti. Böyle şey başka nerede olur ki?
TÜRKİYEDE İŞÇİ MUAMELESİ GÖRÜYORDUM, BURDA SİRÜM
Bizde futbolcuyu azarlıyorlar. Sen benim işçimsin! diyorlar. Yani bir anlamda orada işçi muamelesi görüyorduk, burada bana sir (beyefendi) gibi davranıyorlar... Olay şahsi değil, genel konuşuyorum. Öyle değil mi? Kimin söylediğini siz de biliyorsunuz işte. Tamam Türklere belki böyle davranabilirsin; ama yabancı ne anlar böyle sözden, azarlanmaktan. Çocuk değil ki karşındakiler... (Aziz Yıldırım 2004te yönetimi eleştiren Daum için de Daum kulübün işçisidir. Patronuna karşı böyle konuşamaz demişti)
ZICO OYNAYACAĞIN TAKIMA GİT DEYİNCE BOROYU SEÇTİM
Middlesbroughdan daha büyük, hayâlini kurduğum asıl takımlara geçebileceğime inanıyorum. Bu transferi yaparken Ziconun deneyimlerinden de faydalandım. Bana, Avrupaya gitmememi, bana ihtiyacı olduğunu söyledi. İlla ayrılmak istersem oynayabileceğim takımları tercih etmemi öğütledi. Burada oynayabileceğime inanıyorum. Deneyimlerimi burada paylaşacağım. Küçük değil, büyük bir futbolcu olarak buraya geldim. Türkiyenin en büyük takımından ve Şampiyonlar Liginden oynayan bir futbolcu olarak transfer edildim.
BAŞKAN BENİM GİDECEĞİMİ BİLİYORDU AMA UMURSAMAZ GÖRÜNMEYİ TERCİH ETTİ
Aziz Yıldırım F.Bahçeden ayrılacağımı zaten biliyordu. O yüzden İsteyen istediği takıma gidebilir şeklinde bir açıklama yaptı. Oysa ben gidecektim. Bu tip bir açıklama bence gereksiz oldu. Böyle konuşarak dışarıya karşı umursamaz görünmüş oldu. F.Bahçede misyonumu tamamladım. Kimseye kırgın veya sinirli değilim. Şimdi en koyu taraftar benim. Artık saha içinde değilim. Bu, biraz buruk ve karmaşık bir duygu. O kadar ki, bir gün F.Bahçeye karşı oynamak istemem.
SEYİRCİYİ KIŞKIRTMAK İÇİN TUNCAY F.BAHÇEYE PARA KAZANDIRMADAN GİTTİ DEDİLER
Kimse benim F.Bahçeliliğimi sorgulayamaz. Herkes biliyor zaten takımıma ne kadar düşkün olduğumu... Taraftarı kışkırtmak için Tuncay kulübe para kazandırmadan gitti diye eleştiriler yapılıyor. Yoksa Tuncayı kaybettikleri için onlar eleştirilecek. Gidene kadar formamın hakkını verdim, para kazandırmamış olsam da... Beni Tuncay yapan F.Bahçedir. İnkâr etmem.
F.Bahçede eksikliğimin hissedileceğini biliyorum. Benim gibi F.Bahçeliyi bulamazlar. Aldıkları yabancılar bir Tuncay gibi çocukluktan bu renklere düşkün olamaz ki... Bir de şu lejyoner düşkünlüğünü anlamıyorum. Ben olsam yabancı sınırlandırmasını yükseltmezdim. Niye onlara bu düşkünlük? Hani milliyetçilik?
LINCOLN SÜPER KALİTELİ AMA O DA CARLOS BENDEN İYİ DER
G.Saray çok büyük transfer yaptı. Lincoln çok kaliteli... Zor zaptedilen bir silah. Ama Carlos mu Lincoln mü derseniz? Carlos tabii ki... Zaten Lincolne de sorsanız; Kariyer açısından hanginiz daha büyüksünüz? diye... Carlos der. Ben de ondan faydalanmak isterdim.
Tuncay ayrıca R.Carlos geliyor. Gitme! Ona kaptanlık yap! dendi; kalmadın. Niye? sorusuna ise Şu anda Middlesbroughda oynuyorum diye üstü kapalı yanıt verdi.
(Vatan)
lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23523