Tünellere Osmanlı isimleri

Tartışma Alanı

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 09, 2009 1:17

:) Arkadaslar yapmayin etmeyin ...
Oncelikle Türkler’in tarih boyunca 180'e yakın devlet kurduğunu bilgisi vardir hepside bizler icin son derece onemlidir , Atilla'da cok buyuk komutan ve devlet adamidir ...
Ama Canakkale Savasi , Istanbul'un Fethi , Uc Kita'da dunya'nin en buyuk imparatorluklularindan birini kurduk. Siz Osmanli Turk degildi diyorsunuz . Yapmayin , Fatih Turk Degil mi ; Osman Gazi . Ama sanirim siz biraz Orta Asya gunlerini ozluyorsunuz . Biz atlarina binip buralara geldik , Atlari yiyenler oralarda kaldik . Biz bin yili askindir Anadolu'dayiz . Artik yerlesik toplum olduk ve kulturmuzu Anadolu kulturu ile birlestirdik .. Mevlana , Yunus Emre Haci Bektasi Veli .. Hepinizde Biraz Nihal Atsizlik goruyorum :) , Milliyetcilik yapalim derken isin sinirlarini biraz asmiyor muyuz ?

Fatih Sultan Mehmet'in Istanbul'u fethettikten sonra bastirdigi sikkelerde yazar. O zamanlar yasiyor muydu Ilber hoca

Ilber Hocaya Allah uzun omur versin bu arada ;)
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 09, 2009 1:30

Biz bin yili askindir Anadolu'dayiz

Hayir efendim, biz binlerce yildir Anadolu'dayiz! Malazgirt'i milad saymamani rica ederim. Ecdadini daha iyi tanimani da ayrica tavsiye ederim.

Milliyetcilik yapalim derken isin sinirlarini biraz asmiyor muyuz ?

Osmanli'nin Türk'e ettigi küfürleri siralamak sinirlari zorlamak mi?

O bahsettigin Atsizci ahmaklar bu sitede barinamaz.

Ya yazilanlari tezlerinle cürüt, ya da polemikten, ithamdan uzak dur!

Söylev'i hic okudun mu Urumchi?

"Osmanoğulları, zorla Türk ulusunun egemenliğine el koymuşlardı. Bu yolsuzluklarını altı yüzyıldan beri sürdürmüşlerdi. Şimdi de Türk ulusu bu saldırganlara, artık yeter, diyerek ve bunlara karşı ayaklanarak egemenliğini kendi eline almış bulunuyor"
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 09, 2009 1:57

Türk-Kan yazdı:
Biz bin yili askindir Anadolu'dayiz

Hayir efendim, biz binlerce yildir Anadolu'dayiz! Malazgirt'i milad saymamani rica ederim. Ecdadini daha iyi tanimani da ayrica tavsiye ederim.

Milliyetcilik yapalim derken isin sinirlarini biraz asmiyor muyuz ?

Osmanli'nin Türk'e ettigi küfürleri siralamak sinirlari zorlamak mi?

O bahsettigin Atsizci ahmaklar bu sitede barinamaz.

Ya yazilanlari tezlerinle cürüt, ya da polemikten, ithamdan uzak dur!

Söylev'i hic okudun mu Urumchi?

“ Efendiler, egemenlik ve saltanat, hiç kimse tarafından, hiç kimseye, bilim gereğidir diye, görüşmeyle, tartışmayla verilemez. Egemenlik, saltanat, güçle, erkle, zorla alınır. Osmanoğulları zorla Türk ulusunun egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı. Şimdi de Türk ulusu, bu saldırganlara artık yeter diyerek, ayaklanarak, egemenlik ve saltanatını doğrudan kendi eline almış bulunuyor.”

Peki ...
Osmanli devleti kuruldugu yillarda Demokrasi diye bir dunya duzeni var miydi ? Butun milletler feodal duzene tabi degil miydi?
Osmanogullari olmasa ;Candarogullari ; Karamanogullari ; Dulkadirogullari ... hepsi turk asilli ama duzen ayni duzen . Karsi oldugumuz Feodal duzen ise tamam basim ile ; ama Batida Kralliklar doguda Sultanliklar vardi . Bunu icin Osmanliyi suclamak acimasizlik olur . Ha simdi Demokrasi var sonuc Demirel 6 kez Gitti ; 7 kez geldi . Bana sorarsan Feodal duzenden ve saltanat olayindan nefret ederim , Babasi padisah diye oglunun padisah olmasi kadar ilkel sistem olmaz ama butun dunyada duzen buydu . Dunyada , feodal duzen yikilmis demokrasiye gecis baslamisti , Bu da Fransiz Devrimi ile baslayan bir akimdir , ayrica Ulus devlet olayida Fransiz devriminin etkisidir , bunuda sanirim kabul edersiniz . Yuce Ataturk'te bunu Turk milletine uygulayarak Turkiye Cumhuriyeti Devletini kurmustur ve en dogruyu yapmistir , huzur icinde uyusun, Allah Razi olsun . Ecdadina kufur etmek , bir Turk'u kucultur .. Fettoslarin Ataturk ile kufur etmesi ile ; Kemalistlerin Osmanli'ya kufur etmesi arasinda fark yoktur ..
Yanlistir , siddetle kinarim..
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 09, 2009 2:14

Urumchi yazdı:Fettoslarin Ataturk ile kufur etmesi ile ; Kemalistlerin Osmanli'ya kufur etmesi arasinda fark yoktur ..
Yanlistir , siddetle kinarim..

Sen simdi CIA'dan olma, Fetullah'tan dogma veledler ile Gazi Pasa'nin söylemlerini ve tarihi gercekleri bir mi tutuyorsun?
Burada kimseye küfredilmedi! Senin "Osmanli Türktür" tezine cevap verildi!
Osmanli benim ecdadima sövecek, katledecek, ben de kardes, evlat katillerini sevmek zorunda olacagim, öyle mi? Yavas!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Pzt Mar 09, 2009 3:33

Yooo, Fatih Sultan Mehmet'in Istanbul'u fethettikten sonra bastirdigi sikkelerde yazar. O zamanlar yasiyor muydu Ilber hoca? Rolling Eyes

Ben diyorum bu İlber Ortaylı gitmiş-gelmiş diye, kimse inanmıyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Pzt Mar 09, 2009 4:31

Urumchi, Selcuklu neden yikildi?Bunun yanitini rica ediyorum.Kolay gelsin hepimize.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen kaye » Pzt Mar 09, 2009 10:14

Urumchi yazdı:Siz Osmanli Turk degildi diyorsunuz . Yapmayin , Fatih Turk Degil mi ; Osman Gazi .

Biz Osmanlı Türk değildi demiyoruz ki, nereden çıkarıyorsun!!
Osmanlı'nın bir kesimi evet Türk'tü. Yalnız bilirsin, mesela Kuzey Afrika'da bir dönem Osmanlı toprakları dahilindeydi. Cezayirliler de Osmanlıydı o durumda.
Eee, o zaman Cezayirli'de Osmanlı, sen de Osmanlıysan Cezayirli'de Türk müdür!
Ya da Yunanistan Rumları, Yunanistan Osmanlı sınırlarıdayken Sen mi daha Türk'tün Rum mu?
Peki Araplar??
Bak tekrar söylüyorum, Osmanlı demek sadece padişahlardan ibaret insanlar demek değildir, sınırları içerisinde yaşayan herkesi kapsar bu. Bu açıdan:
Osmanlı demek Türk demek olsa bile (bir kesimi için, çoğunluğu Anadoluda yaşayanlar diyebiliriz) Türk demek Osmanlı demek değildir.
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen brd » Pzt Mar 09, 2009 12:08

Mesele Türk devleti olup olmamasi degil Osmanli'nin, mesele cagdas, demokratik bir devletin yani Türkiye Cumhuriyeti'nin degerlerinin ve önemli kisilerinin adlari mi verilir yoksa seyhlerin adlari mi verilir yapilan, insaa edilen yapilara. Cumhuriyet aydini, sanatcisi mi kalmadi ismi verilecek ülkede ki seyhlerin isimleri tünellere veriliyor.
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletiler: 179

İletigönderen kaye » Pzt Mar 09, 2009 13:54

brd, sen de haklısın, konu dışına çıkılır gibi oldu, ama tünellere verilecek isimlerden geldik bu noktaya..
O zaman ben ilk sayfada yazdığımı yineleyeyim:
kaye yazdı:Bir koruluğa fehmi koru adını da verebilirlerdi.
Bir demir-çelik fabrikasına hüseyin çelik, bir ırmağa (mesela Göksu'ya) abdülkadir aksu, bir kaplıcaya nazlı ılıcak..

Cumhuriyet dönemi deyince de birirlerinin aklına bunlar geliverir, maazallah..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 09, 2009 15:08

Hic guzel olmamis! ben Osmanlilarida osmanli adlarinida sevmiyorum.Onlarin yuzunden bugun yobazlarin oyuncagi olduk!
Bozuyuk,Bilecik,Mekece adlari OzTurkce adlardir.osmanlilarin buyuklerinin adlarini vermeye gerek yoktu.

Benim tepkim bu ifadeye arkadaslar , tekrar ediyorum Ecdadina sovmek Turk'e yakismaz , Osmanli'nin herseyi dogru mudur? tabiki degil , elestirmek ise sonuna kadar elestiri zaten iyi olsaydi yikilmazdi , Selcuklu'da ayni kategoride .. Yalniz onlara sovecegimize once elimizde ki Cumhuriyetimize bakalim , 1938'ten beri ne kadar ilerledik . Ataturkculuk ile statikoculuk arasinda ki farki ne kadar kavrayabildik . Hep dincileri sunlari bunlari sucluyoruz da , biz kendimizi ne kadar elesitirdik . Bu uzar gider ama bu formun konusu degil yoneticilerimizi kizdirmayalim ..
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

Devlet ve Siyaset

İletigönderen jamesB07 » Pzt Mar 09, 2009 19:09

burada yorum yapan herkese soyluyorum! cok fazla uzatmayin iste! Benim Osmanlilari sevmedigimin nedenleri coktur.ken-
dinizde tarihten ornekler vererek benim sozlerimi desteklemissiniz,Bu koprulerin adlari Ozturkce imis, akp'liler;osmanli du-
menine bu Turkce adlari degistirip osmanlica adlar verdiler! ben bunlara karsiyim! Osmanlilarida sevmem,cunku;Turkleri
surekli asagilamislar,hor gormusler,Turkceyi saraydan cikarmislar yerine arapca ve farsca kullanmislardir! bunlari bile bile
osmanlilari savunmak,Turk olduklarini soylemek biraz cahilliktir! Hun Turklerinin adlarini verselerdi daha iyi olacakti!SON!!!
---TANHU---
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

Önceki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x