Tünellere Osmanlı isimleri

Tartışma Alanı

Tünellere Osmanlı isimleri

İletigönderen brd » Çrş Mar 04, 2009 20:48

Tünellere Osmanlı Isimleri

Bozüyük-Bilecik-Mekece duble yol inşaatında bulunan tünel ve köprülerin isimleri, Bilecik Üniversitesi Rektörü ve Vali'nin girişimleriyle değiştirilerek, bunlara Osmanlı büyüklerinin isimleri verildi.
soL (HABER MERKEZİ)

http://haber.sol.org.tr/kentgundemleri/10950.html

Bozüyük-Bilecik-Mekece duble yolunda bulunan köprü ve tünellerin isimleri, Osmanlı büyüklerinin isimleriyle değiştirildi. Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve Vali Musa Çolak’ın girişimleri sonucunda tünel ve köprülerin adları Osmangazi, Ertuğrulgazi ve Edebali olarak değiştirildi.

Vali Çolak, konuyla ilgili olarak “Tünel ve köprülerin isimlerinin Osmangazi, Ertuğrulgazi ve Ebebali olarak değiştirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile yazışma yaptık. Karayolları Genel Müdürlüğü görev alanına giren köprü, viyadük, tüneller ile bina ve tesislerine verilecek isimlere ait tespit ve uygulama yönergesine göre isim seçme kurulu kararı ile isim değişikliğine karar verdi. Bozüyük-Bilecik-Mekece devlet yolu üzerinde bulunan Kocatepe tünelinin ismi Osmangazi, Kaletepe tünelinin ismi Ertuğrulgazi tüneli, Karasu 19 DDY 7 köprüsünün ismi de Edebali köprüsü olarak değiştirilmiştir” açıklamasında bulundu.
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletiler: 179

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 04, 2009 21:53

Hayirli olsun. ERGENEKON köprülerini, OĞUZ HAN, METE HAN, KÜRŞAD, TİMUR tünellerini de bekleriz :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Çrş Mar 04, 2009 22:21

İlki terör örgütü de, diğer isimleri anımsayamadım. :hmm:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen kaye » Prş Mar 05, 2009 1:20

İyi bari, necip fazıl falan da koyabilirlerdi.
Bir koruluğa fehmi koru adını da verebilirlerdi.
Bir demir-çelik fabrikasına hüseyin çelik, bir ırmağa (mesela Göksu'ya) abdülkadir aksu, bir kaplıcaya nazlı ılıcak..
Neyse vazgeçtim, bir de bu yazdıklarım fikir mikir oluverir birilerine, tövbe!!
Aslında Ümraniye çöplüğünün adı da değişebilirdi, sizce ne olmalı?? :)
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 05, 2009 3:05

Guzel girisim ...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen maydonos » Prş Mar 05, 2009 3:43

Kaye arkadas akp olsa ne guzel olacak..Populist yaklasimlar secim oncesi oy toplama manevralari.Zorbalarin yaptigi ne olursa olsun artik iyi dahi olsa hosuma gitmiyor.Fabrika acsinlar millet ac.Hazir olana ad vermek ad degistirmek burada gulunecekti :?: Ram dervis haberleri guzel bu Saran i da aslinda merak ediyorum.Bir seri gorusmeler yapmisti.Abd yi ziyaret etmisti onun rolu ne olacak acaba :?:herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Devlet ve Siyaset

İletigönderen jamesB07 » Cmt Mar 07, 2009 19:18

Hic guzel olmamis! ben Osmanlilarida osmanli adlarinida sevmiyorum.Onlarin yuzunden bugun yobazlarin oyuncagi olduk!
Bozuyuk,Bilecik,Mekece adlari OzTurkce adlardir.osmanlilarin buyuklerinin adlarini vermeye gerek yoktu.Neden OrtaAsya
Hun Turk'leri olan benim atalarimin adlarini vermediler? bunlarin yaptigina sert bicimde karsi cikiyorum!"Ne mutlu laik HUN
Turkuyum diyene"Mustafa Kemal Ataturk ve Ben Tanhu. ---TANHU---
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen avrasya » Pzr Mar 08, 2009 23:23

Hepsine I.Tayyip adını koymazlarsa, son padişaha ayıp olur

:twisted:
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

Re: Devlet ve Siyaset

İletigönderen Urumchi » Pzr Mar 08, 2009 23:53

jamesB07 yazdı:Hic guzel olmamis! ben Osmanlilarida osmanli adlarinida sevmiyorum.Onlarin yuzunden bugun yobazlarin oyuncagi olduk!
Bozuyuk,Bilecik,Mekece adlari OzTurkce adlardir.osmanlilarin buyuklerinin adlarini vermeye gerek yoktu.Neden OrtaAsya
Hun Turk'leri olan benim atalarimin adlarini vermediler? bunlarin yaptigina sert bicimde karsi cikiyorum!"Ne mutlu laik HUN
Turkuyum diyene"Mustafa Kemal Ataturk ve Ben Tanhu. ---TANHU---

Ne alaka !!!!
Osmanli"yi sevmiyorsan yazik sana, Turkler en sasasali donemlerini Osmanli ve Selcuklular zamaninda yasamisitirlar ... Osmanlilar Turk adinin hala korkulmasinda en buyuk sebebidir . Unutma ki , Gazi Mustafa Kemal'de Bir Osmanli Pasasidir ..
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 09, 2009 0:10

Urumchi yazdı:Turkler en sasasali donemlerini Osmanli ve Selcuklular zamaninda yasamisitirlar ... Osmanlilar Turk adinin hala korkulmasinda en buyuk sebebidir.

Allah Allah :roll: Emin misin, Türkler mi yasamis o dönemleri? Osmanli kendine Türk mü demis? Türk'ten Osmanli'dan önce de korkuyorlardi, sonra da korkuyorlar. Bunun Türk'ün zekasi, cesareti ile alakasi vardir, Yeni Roma Imparatorlugu "Osmanli" ile degil...

Güzel bir Türkmen deyisini hatirlatmisti gecenlerde GöktürkMehmet:

"Salvarı saltak Osmanli
Egeri kaltak Osmanli
Ekende yok bicende yok
Yemede ortak Osmanli"
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen kaye » Pzt Mar 09, 2009 0:26

Urumchi yazdı:Unutma ki , Gazi Mustafa Kemal'de Bir Osmanli Pasasidir ..

Osmanlı Paşası derken şöyle bir açıklama yapalım:
Osmanlı İmparatorluğu'nda görevli bir askerdir ama aynı zamanda en büyük muhalifidir de..
Yine Osmanlı adı, bir ırkın veya bir milletin adı değildir. Yani başka bir deyişle tarihte Osmanlı diye bir ırk yoktur, ümmet veya cemaat, topluluk diyebiliriz. Ya da bir devletin adı..
Mecliste zaten Mustafa Kemal'e Osmanoğlu falan değil, Atatürk soyadını vermiştir.
Bu da Türk-Kan'ın da dediği gibi Osmanlı, Selçuklu, Karamanoğlu, Candaroğlu vs. olduğu için değil, Türk olduğu içindir..
Zira hepsi de Türk'tür zaten bu saydıklarımın. Tek bir payda altında birleşmeyip farklı gruplara bölündükleri için de yine en büyük sıkıntıyı birleşene kadar bu ayrılıktan çekmişlerdir..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 09, 2009 0:29

Türk-Kan yazdı:
Urumchi yazdı:Turkler en sasasali donemlerini Osmanli ve Selcuklular zamaninda yasamisitirlar ... Osmanlilar Turk adinin hala korkulmasinda en buyuk sebebidir.

Allah Allah :roll: Emin misin, Türkler mi yasamis o dönemleri? Osmanli kendine Türk mü demis? Türk'ten Osmanli'dan önce de korkuyorlardi, sonra da korkuyorlar. Bunun Türk'ün zekasi, cesareti ile alakasi vardir, Yeni Roma Imparatorlugu "Osmanli" ile degil...

Güzel bir Türkmen deyisini hatirlatmisti gecenlerde GöktürkMehmet:

"Salvarı saltak Osmanli
Egeri kaltak Osmanli
Ekende yok bicende yok
Yemede ortak Osmanli"

Amenna !!!! Turklerin buyuklugunu tartismak kimsenin haddi degil ama. Ustad Osmanlidan daha buyuk bir turk devleti var mi ? Herkes Osmali diyince Turk diyor hala. Yeni Roma Imparatorlugu , ilber Hocanin yaklasimi ,
Ister kabul etsinler ister etmesinler , Osmanli sonuna kadar Turktur ....

Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiç bir
zaman inkâr edemez. (Atatürk 1919)
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Pzt Mar 09, 2009 0:32

Osmanli Turk Devleti mi? :?: :kikirik:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 09, 2009 0:32

Urumchi, Tanrının kılıcı Attila'yı bilir misin ya da Çin Seddi'nin neden yapıldığını? Unutma Türkler yeryüzünde binlerce yıldır yaşıyor. Osmanlı olmadan önce de Anadolu'da Türkler'in 1000'lerce yıllık izi var. Ayrıca Osmanlı'nın ne kadar Türk olduğu da tartışmalı.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 09, 2009 0:42

Urumchi yazdı:Yeni Roma Imparatorlugu , ilber Hocanin yaklasimi

Yooo, Fatih Sultan Mehmet'in Istanbul'u fethettikten sonra bastirdigi sikkelerde yazar. O zamanlar yasiyor muydu Ilber hoca? :roll:

Ister kabul etsinler ister etmesinler , Osmanli sonuna kadar Turktur ....

Sen öyle görmek istiyorsun diye öyle olmuyor Urumchi :)
Sana "Türk" Osmanli'dan Türkler üzerine bir kac satir:

Değme Etrak ne bilsin gam-ı aşkı Adlî
Sırr-ı aşk anlamaya haylice idrak gerek.

Uktülü't-Türk'e velev kâne ebak… (Türk'ü baban bile olsa kes, katlet)

Türk'e Hakk çeşme-i irfanı haram etmiştir.

Türk'ün Osmanli fermanlarındaki adi: Etrak-ı bî- idrak (idraksiz Türkler)

Daha cok var da, bu kadari yeterlidir sanirim. Öldürülen kardesleri, babalari, ogullari hic saymayalim. Hele katledilen 40.000 Türkü.

Urumchi yazdı:Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiç bir
zaman inkâr edemez. (Atatürk 1919)

Bunu Osmanli icin mi söylemis Gazi Pasa? :lol:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Sonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x