Türbanı çekti, sürgüne gitti

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Türbanı çekti, sürgüne gitti

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 31, 2007 13:31

İlkokulda türbanı görüntüleyen Türkçe öğretmeni, jet hızıyla okuldan sürüldü.

İstanbul Bağcılar’da bir ilkokulda 10 yıldır görev yapan Türkçe öğretmeni Arif Oğuz, derslere türbanlarıyla giren iki öğretmeni cep telefonu kamerasıyla görüntüleyince başka okula sürüldü

Bağcılar Kocayusuf İlköğretim Okulu’nda Türkçe öğretmeni olarak 10 yıldır görev yapan Arif Oğuz, aynı okulda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nebiye Yaşar ile sınıf öğretmeni Fatma Uyar’ı türbanlarıyla okul içerisinde görüntüledi. Arif Oğuz, fotoğrafları izinsiz çekmek ve öğrenciler ile velileri kışkırtmakla suçlandı.

Müdür de azarladı

Türkçe öğretmeni, türbanlı Fatma Uyar’ı okul müdürü Mehmet Zeki Çelik’in odasına çıkıp kendisini şikayet ettiği sırada da cep’ten görüntüledi. Ve soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Okul müdürü kendisini boyundan büyük işlere kalkıştığı için suçlayıp azarladı. Fatma Uyar da fotoğraflarını izinsiz çekerek, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle öğretmen Oğuz’u savcılığa şikayet etti.

Jet hızla sürgün

Tüm bu yaşananlardan sonra Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ekim ayında açtığı ve bir haftada sonuçlandırdığı soruşturma ile Arif öğretmen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesi uyarınca 30’da 1 oranında aylıktan kesme cezası ile cezalandırıldı. Arif Oğuz ayrıca Türkçe derslerinde öğrencilere Cem Yılmaz’ın Hokkobaz ve ödüllü Dondurmam Gaymak Filmleri’ni yönetimden izin almadan seyrettirmekle de suçlandı.

Karşı dava açtı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bununla da yetinmeyip, 19 Aralık tarihinde aldığı kararla Oğuz’u, mesleğe başladığı ilk günden bu yana görev yaptığı okulundan alarak, Gaziosmanpaşa Mehmet Zeki Obdan İlköğretim Okulu’na gönderdi. Alınan bu kararların durdurulması istemiyle İdare Mahkemesi’ne dava açan Arif öğretmen, şimdi mahkemenin alacağı kararı bekliyor.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 11 konuk

x