İlkokulda türbanı görüntüleyen Türkçe öğretmeni, jet hızıyla okuldan sürüldü.
İstanbul Bağcılarda bir ilkokulda 10 yıldır görev yapan Türkçe öğretmeni Arif Oğuz, derslere türbanlarıyla giren iki öğretmeni cep telefonu kamerasıyla görüntüleyince başka okula sürüldü
Bağcılar Kocayusuf İlköğretim Okulunda Türkçe öğretmeni olarak 10 yıldır görev yapan Arif Oğuz, aynı okulda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nebiye Yaşar ile sınıf öğretmeni Fatma Uyarı türbanlarıyla okul içerisinde görüntüledi. Arif Oğuz, fotoğrafları izinsiz çekmek ve öğrenciler ile velileri kışkırtmakla suçlandı.
Müdür de azarladı
Türkçe öğretmeni, türbanlı Fatma Uyarı okul müdürü Mehmet Zeki Çelikin odasına çıkıp kendisini şikayet ettiği sırada da cepten görüntüledi. Ve soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Okul müdürü kendisini boyundan büyük işlere kalkıştığı için suçlayıp azarladı. Fatma Uyar da fotoğraflarını izinsiz çekerek, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle öğretmen Oğuzu savcılığa şikayet etti.
Jet hızla sürgün
Tüm bu yaşananlardan sonra Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ekim ayında açtığı ve bir haftada sonuçlandırdığı soruşturma ile Arif öğretmen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesi uyarınca 30da 1 oranında aylıktan kesme cezası ile cezalandırıldı. Arif Oğuz ayrıca Türkçe derslerinde öğrencilere Cem Yılmazın Hokkobaz ve ödüllü Dondurmam Gaymak Filmlerini yönetimden izin almadan seyrettirmekle de suçlandı.
Karşı dava açtı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bununla da yetinmeyip, 19 Aralık tarihinde aldığı kararla Oğuzu, mesleğe başladığı ilk günden bu yana görev yaptığı okulundan alarak, Gaziosmanpaşa Mehmet Zeki Obdan İlköğretim Okuluna gönderdi. Alınan bu kararların durdurulması istemiyle İdare Mahkemesine dava açan Arif öğretmen, şimdi mahkemenin alacağı kararı bekliyor.