Türbanın da sonu geldi...
Osman Yağmurdereli aşağı, Osman Yağmurdereli yukarı...
Kimdir bu Osman Yağmurdereli?
Fazıl Sayın dediği gibi, Göbeğini kaşıyan adam mı?
Sayın Tayyip Erdoğanın 22 Temmuz seçimlerinde İstanbuldan milletvekili seçtirdiği, ANAP hükümetlerinin ünlü bakanlarından Veysel Atasoyun eniştesi olan Osman Yağmurdereli, Cumhuriyet Gazetesinin 1932de düzenlediği ve dünya güzeli olan Keriman Halisin birinci seçildiği Güzellik Yarışmasının üçüncüsü Hikmet Rıza Hanımın oğlu Eşber Yağmurdelinin öz be öz amcasının çocuğudur.
Eşber Yağmurdereli, 1977de Bursada, THKP-C örgütünün Acilciler Bursa sorumlusu olduğu ve örgüte para sağlamak amacıyla Samsunda bir kuyumcunun 10,5 kilo altınını çaldığı iddiası ile yargılanmış ve suçu sabit görülerek idam cezasına çarptırmış, fakat fiziki engelli olduğu için cezası müebbet hapse çevrilmiş, 23 yıl hapis yattıktan sonra şartlı tahliye edilmiş ünlü Marksistlerdendir.
Hatta İstanbul 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesine göre, Bugün burada az görünsek de hepimiz biliyoruz ki dağlarda kalabalığız ve giderek daha da kalabalık olacağız sözleriyle PKKyı öven de Eşber Yağmurderelidir.
Türbanı savunma misyonu
Babası Adalet Partili olan Osman Yağmurdereli, okul yıllarında ülkücüydü. Sonra ANAPlı oldu. Şimdi de hızlı bir AKPli ve sanki tek bir misyonu var: Türbanı savunmak...
Televizyon kanallarını telefonla arıyor, gazetelere röportaj veriyor, sadece Fazıl Saya değil, Cumhuriyetin değerlerinden yana olan herkese verip veriştiriyor.
Diyelim ki, yeni evleniyorum; 25 yaşındayım, kız da 20 yaşında. Karımın türbanlı olmasını tercih ederdim diyor.
Her devrin adamı olarak, yalan söylüyor tabii...
Kıskanmaksa, kadın 20 yaşında iken de kıskanılır, 50 yaşında iken de...
Türbansa, kadın 20 yaşında iken de türban takar, 50 yaşında iken de...
Cemil İpekçisiz olur mu?
Türbanı savunanlardan biri de, erkekler erkeği, aslanlar aslanı, modacı Cemil İpekçi...
Birkaç gün önce, Kadın olsam ben de türban takardım diyen ünlü modacı, şimdi de üniversitelerde türban serbest bırakılıncaya kadar defile yapmama kararı almış!
Cemil İpekçi defile yapmazsa, moda sektörünün mankenlerin ocağına sanki incir ağacı dikilecek ya...
Adamlar, AKPnin paralı askerleri gibi çalışıyorlar.
Baksanıza Cemil İpekçiye göre AKP Hükümeti, Cumhuriyet tarihinin en iyi hükümetiymiş!
Türkiye Malezya mı oluyor sorusuna da,Keşke olabilse şeklinde cevap veriyor.
Türbanı savunmak Osman Yağmurdereli ile Cemil İpekçiye kaldıysa, onun da sonu geldi demektir.
Sırrı Y. Cebeci, 03.01.08