Turgut Özakman'dan 'Dersimiz Atatürk'

Turgut Özakman'dan 'Dersimiz Atatürk'

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Eyl 09, 2009 0:27

İki Atatürk filmi birden!

Zülfü Livaneli ve Turgut Özakman birer Atatürk filmi çekecek...

Akşam Gazetesi yazarlarından Yiğit Karaahmet'in yazdığına göre iki Atatürk filmi birden geliyor:

Zülfü Livaneli, yıllardır uzak kaldığı yönetmenlik koltuğuna tam da kara kaşlarına yakışır bir projeyle geri dönüyor; Livaneli'den bir Mustafa Kemal filmi geliyor.

Ama Zülfü Livaneli'nin de bu köşeden haberdar olacağı bir gelişme daha var ki gerçek bir sürpriz. Livaneli'nin çok izleneceğine şimdiden emin olduğu projesine güçlü ve 'çılgın' bir rakip daha yeni bir Mustafa Kemal filmine hazırlanıyor. Aralık ayında da hayatında ilk kez kamera arkasına geçecek bu isim ise 'Şu Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman.

Tüm bu Mustafa Kemal filmlerinin Can Dündar'ın hiç beğenilmeyen 'Mustafa' filminin arkasından çekilmesi ise özellikle mi yapıldı yoksa bir tesadüf mü onu bilmiyoruz? Ama bildiğimiz bir başka dedikodu daha var ki Özakman'ın filminde müzik olarak bol bol devrim marşları kullanılacak. Ve tüm marşları ünlü isimlerin söylemesi düşünülüyor (Hazırlan Sezen Aksu! Sana yeni bir proje daha yolda). Zülfü Livaneli'nin filminin müziklerini ise büyük ihtimalle kendisi besteleyecek, kendisi söyleyecek ve bir tek kendisi dinleyecek.

Peki, bu iki iddialı Mustafa Kemal filminde kimler rol olacak? Rutkay Aziz mi? George Clooney mi? Cast çalışmaları halen devam eden bu filmlerin başrol oyuncularını ve çekim dedikodularını herkesten önce öğrenmek istiyorsanız takipte kalın.

Haber3

En son Oğuz Kağan tarafından Çrş Eyl 09, 2009 0:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: İki Atatürk filmi birden geliyor

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eyl 09, 2009 0:36

Turgut Özakman Atatürk filmi çekecek

Bu oldu iste :artis:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen devimsel » Çrş Eyl 09, 2009 1:42

zafercem yazdı:Livaneli'den bir Mustafa Kemal filmi geliyor.

Nedense açılımcı, "Vodafon bülbülü" Livaneli'nin Mustafa Kemal filmi çekecek olmasına sevinemedim.Can Dündar'ın Mustafa'sına benzeyecek kaygısı taşıyorum.

Türk-Kan yazdı:
Turgut Özakman Atatürk filmi çekecek

Bu oldu iste :artis:

:lol: Bence de işte bu tam oldu.Liboşlar görsün bakalım gerçek Mustafa'yı. :alkolik:
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

İletigönderen Ram » Çrş Eyl 09, 2009 2:12

Açıl Zülfü, açıl! Ahmet Altan, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk ve sen -eski günlerde olduğu gibi- birleşip bir senaryo yazın. Açılın, açın, açtırın.

Ey Açılım!

Ben pek bir demokratım, sosyal bir demokratım, açarım açarım
Mikis'le barış için, Altan'la ahlak için, açılım açarım
Zorlarım kapıları, zorlarım kilitleri, açarım açarım
Yaşar'la ve Orhan'la, çırçıplak Nobel için, açılım açarım

Gün gelir birileri, fısıldar kulağıma:
"Yap sen de bir 'Mustafa' filimi"...
"Yapmaz mıyım hiç" derim, başlarım çalışmağa
Açarım onlar için, ben açarım

Ey Açılım!
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen devimsel » Çrş Eyl 09, 2009 2:29

Ram yazdı:Açıl Zülfü, açıl! Ahmet Altan, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk ve sen -eski günlerde olduğu gibi- birleşip bir senaryo yazın. Açılın, açın, açtırın.

Ey Açılım!

Ben pek bir demokratım, sosyal bir demokratım, açarım açarım
Mikis'le barış için, Altan'la ahlak için, açılım açarım
Zorlarım kapıları, zorlarım kilitleri, açarım açarım
Yaşar'la ve Orhan'la, çırçıplak Nobel için, açılım açarım

Gün gelir birileri, fısıldar kulağıma:
"Yap sen de bir 'Mustafa' filimi"...
"Yapmaz mıyım hiç" derim, başlarım çalışmağa
Açarım onlar için, ben açarım

Ey Açılım!

:kikirik:

Yüreğine sağlık Ram.Güzel olmuş.
"Ey açılım!" ya da "Ey özkürtlük!" :mrgreen:
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

İletigönderen İlteriş » Çrş Eyl 09, 2009 4:01

Turgut Ozakman'in filmini sabirsizlikla bekliorum, umarim finansal zorluklar yasamadan ellerinden gelenin en iyisini yapabilirler. Umarim bolca sponsor bulunur filme. Banu Avar'in da belgeselcilik deneyiminden yararlanilmasini isterdim, umarim Turgut Ozakman ve Banu Avar ustadlar bu konuda fikir alisverisi yaparlar.

Butun yurtsever sanatcila bu filme destek olacaktir gibime geliyor, Sabanci MustafaSA'sina harika bir bir cevap geliyor! Hem de tokat gibi. Ozakman'i izlemeye devam ediyorum.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen taylan67ta » Çrş Eyl 09, 2009 9:07

Objektif olması koşuluyla bütün Atatürk filmlerinin çekilmesinden yanayım. Zülfü Livaneli' yi bilemem ama Turgut Özakman' n filminin ses getireceğine eminim. Dört gözle filmin vizyona girmesini bekliyoruz. Şimdiden Turgut Bey'e başarılar diliyoruz,
Kullanıcı küçük betizi
taylan67ta
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen Orhan Sonkaya » Çrş Eyl 09, 2009 13:21

Zülfü Livaneli'nin filmi nasıl olur bilemem ama Turgut Özakman'ın filmini sabırsızlıkla bekliyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Orhan Sonkaya
Üye
Üye

İletiler: 35

'Dersimiz Atatürk'ün çekimleri başladı

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Eki 03, 2009 0:07

'Dersimiz Atatürk'ün çekimleri başladı

Senaryosunu ''Çılgın Türkler'' ve ''Diriliş'' adlı kitaplarının yazarı Turgut Özakman'ın kaleme aldığı ''Dersimiz Atatürk'' filminin çekimleri başladı.

Yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal'ın üstlendiği, yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı "Dersimiz Atatürk" filmde başrolleri Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya paylaşıyor.

Halit Ergenç'in Atatürk rolünü canlandırdığı proje, genç nesle Atatürk'ü en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatmayı amaçlıyor.

Filmin anlatıcısı konumunda olan ve filme ismini veren dersin hocasını ''Tarihçi Dede'' Çetin Tekindor'un oynayacağı filmin ana omurgasını belgeler ve kanıtlar, ruhunu ve kişiliğini ise masalsı ve büyülü dünyası oluşturacak.

Turgut Özakman'ın proje ile ilgili olarak ''Birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi korumak için büyük küçük, kadın erkek herkese doğru, gerçek Atatürk'ü anlatmak zorundayız. 'Dersimiz: Atatürk' bu büyük ödevin bir adımıdır'' ifadelerini kullandı. Filmin konusu özetle şöyle:

''Film, ilkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğa, Atatürk'ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlar. Bu ödev onlar için Atatürk'ün yaşamına ve ülkemizin kurtuluş öyküsüne yapılacak uzun ve öğretici bir yolculuk olacaktır. Bu yolculukta onlara çocuklardan birinin ödüllü tarihçi dedesi önderlik edecektir. Ama bu dede tarihi sıkıcı bir geçmiş olarak anlatmaktan çok uzaktır, sanki fantastik bir dünyanın tarihçisidir. Çocuklara Mustafa Kemal'in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı'nın en önemli cephelerine götürür, dünyada eşi görülmemiş bir direniş gösteren Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır. Cumhuriyetin kuruluşuyla yoktan var edilen ülkenin emeklerini ve Ata'nın hayran olunası insani özelliklerini bazen canlandırmalar, bazen de tarihten gelen fotoğraf ve videolarla öğretir.''

Cumhuriyet
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Turgut Özakman'dan 'Dersimiz Atatürk'

İletigönderen alamancı » Cmt Eki 03, 2009 0:34

can dündarin mustafasini da sevmedim rutkay azizli cumhuriyeti de. biri enerji küpü atatürkü bezgin göstermis filmin basiyla sonu uyumsuz öteki de gerçekçilikten uzak bir kahramanlik destani. biz de artik çocuk degiliz. gerçekçi akici bir film yapsinlar zevkle izleyelim. biraz tarih ögrenelim.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Ram » Cmt Eki 03, 2009 1:01

gerçekçilikten uzak bir kahramanlik destani

Öyle ya; ne Millî Mücadele bir destan eder, ne Mustafa Kemâl Paşa bu destanı yazan önder, ne bu mücadeleyi yapan kadın-erkek-çocuk Yurtsever Yiğitler kahraman safder.

Aman gerçekçi olalım.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Eki 03, 2009 1:06

müthiş ses getireceğine inanıyorum ama reklamının da çok iyi yapılması gerekiyor...bu arada can dündarın Mustafasını iyi bir film olduğunu sanarak ve safça daha önce izleme gereği duymadan, ADD gençlik kolları olarak sivastaki değişik liselerden ve yetiştirme yurtlarından 400 öğrenciyi bu filme götürmüştük.Turgut Özakman'dan şüphe edemeyeceğimize göre burdaki üyelerimizde mensup oldukları derneklere bu fikri benimsetebilir de Dersimiz Atatürk filmine yine lise çağlarında ki çocuklardan götürebileceğimiz kadarını götürürsek katre kadar dahi olsa faydalı bir iş yapmış olacağımızı düşünüyorum...bu işle ilgilenecek olanlara, film vizyona girmeden 1 ay önceden sinemalarla görüşmeye başlamasını, gereken miktar için ilgililerle görüşmesini ( ki biz kaynağın çoğunu sivastaki hocalarımızdan ve esnaftan sağladık) ve öğrencilerini alacakları okulların müdürleriyle görüşmesini öneririm...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Demo-X-Race-Y » Cmt Eki 03, 2009 3:35

Gerçekten çok sevindiğim olay bu. Turgut Özakman'ın Atatürk filmi çekmesi belki Şu Çılgın Türkler üçlemesini tamamlamasından daha önemli. Maalesef kitaptan uzaklaştırılan gençliğin en azından kitap okumaya Atatürk'ten esin alarak başlaması gerekiyor. Keşke imkanım olsa da bu filmin en ufak bir karesinde ben de olabilsem.

Tabi arkadaşlar farkındasınız artık film de sadece çekilince bitmiyor. Bir "marketing" tarafı var. Bu filmin keşke bir çok tarafı açık bırakılsa da insanlar Youtube benzeri kendi ufak amatör çekimleri ile "Mustafa"nın 10 adım önüne geçebilseler. Hatta hatırlatırım 32. günde sağ tarafta oturan deyyuzlar nasıl iyi giyimliyken, sol tarafa Turgut Özakman hocanın yanına bilinçli olarak tipi kayık ve söylediklerini noktalandıramayan kişileri oturtmuşlardı. Gerçekten Atatürkçü oladabilirler ama vizyonları zayıftı. İşte adamlar bu asimetrik savaşı da oynuyorlar. Bana kalırsa Can Dündar'ın o kıyafetlerin ve sinsi gülümsemenin arkasına gizlemeye çalıştığı Özcan Deniz ile aynı. Zamanında bir taraflarından patlak vermenin geç intikamını almaya çalışırken masum insan tablosu çizmeye çalışıyor, pehh. Lakin tabi bu asimetrik bombardımana televizyon karşısında ilkokul ikiye giden çocuklar maruz kalıyor.

Zülfü Livanelininki belli ki Atatürk'ü bir tarikatçı pozisyonuna sokmaya çalışacaktır. Onu da bir tarikata mensupmuş gibi göstererek tarikatçılıkla savaşını yanlış yere çekmeye çalışacaktır. Zaten kendisini sevmem. Ama Turgut hocanın filminden beklentim büyük. Dediğim gibi keşke kahramanı öldürüp sonunda "Yazık" bak küreselciler Atatürk'ü de ne yaptı etti zehirledi demek yerine, onun ölümsüzlüğünü ve türlü kollardan dehasının yansımasını, sonsuzluğunu konu almasını ve Halk'ın satıraralarını tamamlayıp, filmin sonunu kendi yazabileceği kadar esnek kapanmamış bir hale gelebilmesini dilerim. Fikri de yapsa yapsa Turgut Özakman gerçeğe çevirebilecektir. Keşke Attila İlhan bir kez daha hayatta olsaydı da dediğim bir hadisedir.

Saygılar
Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.
K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Demo-X-Race-Y
Üye
Üye

İletiler: 71

İletigönderen ayee » Cmt Eki 03, 2009 5:07

şarkıdaki "cıstak cıstak"tan siz de rahatsız oldunuz mu
Kullanıcı küçük betizi
ayee
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen Sonturk » Cmt Eki 03, 2009 10:16

Turgut Ozakman'in bir Ataturk filimi cekecegini duydugumda cocuk gibi sevindim!

Dort gozle bekliyorum!
Turk,strong, stark,..., bir tesaduf mu?
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletiler: 68

Sonraki

Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x