Türk Askeri Kuzey Irak'a girdi(mi?)

Genel & Güncel Konular

Türk Askeri Kuzey Irak'a girdi(mi?)

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Nis 16, 2007 18:12

Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi’nin askeri kanadından “Türk askerleri sınırı ihlal etti” iddiası geldi. "Kürt Ulusal Muhafız Gücü" Komutan Yardımcısı Ali Teli, yaklaşık 200 Türk askerinin Kasrok, 10-20 askerin de Metin köyüne girdiğini öne sürdü.
Ali Teli, KDP’ye yakanlığı ile bilinen Peyamner Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Türk askerlerinin Kasrok ve Metin köylerine girdiklerini öne sürerken yaklaşık 400 Türk askerinin de sınıra yakın bölgelerde bulunan Yek Mal ve Mergeh’e yayıldıkları iddiasında da bulundu.

Türk ordusun söz konusu yerlere daha önceki yıllarda askerlerini konuşlandırdığını de savunan Teli, bu yerlerin “Kürdistan Bölgesi”?Türkiye sınırında bulunduğunu, daha önce de buralarda asker yığıldığını öne sürdü.

KÖYLÜLER ANLATTI

Bu arada, Peyamner, Batuka bölgesinde bulunan Nızdur köyünden bazı sakinlerin, bir kaç bin Türk askerinin “Kürdistan Bölgesi sınırından 12 kilometre içeri girerek Nızdur, Keşan ve Pısağa köylerine yayıldıklarını söylediklerini de yazdı.

Buna karşın Peyamner, aynı köylülere dayanarak herhangi bir çatışma olmadığını da bildirdi.

12/04/2007 - 11:18
http://www.8sutun.com/node/31204

Asker K.Irak`a girdi mi?

Kuzey Irak Genel Ulusal Muhafız Gücü Komutan Yardımcısı Ali Teli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ihlali yaparak iki noktadan bölgeye girdiğini, sınır hattında da askeri hareketlilik yaşandığını ileri sürdü.

KDP'nin yayın organı Peyamner’e konuşan Teli, 200 Türk askerinin Şırnak'ın Uludere ilçesinden sınırı geçerek Tilyareş sınırı karşısında bulunan Kasrok köyüne girdiğini, 20 askerin de Kohi Spi bölgesi karşısında bulunan Metin köyüne yayıldıklarını bildirdi.

Teli, 400’e yakın Türk askerinin de, sınırın sıfır noktasına yakın konuşlandığını ileri sürdü. Peyamner'e (PNA) bilgi veren Nızdur köyü sakinleri ise, birkaç bin Türk askerinin sınırdan 12 kilometre içeri girdiğin, Nızdur, Keşan ve Pısağa köylerine yayıldığını iddia etti.

Sınır hattında konuşlanan binlerce askerin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik harekat için talimat beklediği öne sürülürken, KYB'nin denetimindeki internet sitesi Pukmedia, İran'ın da sınıra asker kaydırdığını, Türkiye'nin olası sınır ötesi harekatına destek vermek için hazırlık yaptığını savundu.

NAMIK DURUKAN Ankara / MİLLİYET
12.04.2007
http://bigpara.ekolay.net/M3/haber_detay.asp?id=601576

''Türk askerleri köylerimize girdi''

Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin askeri kanadından Türk askerleri sınırı ihlal etti iddiası geldi.

Kürt Ulusal Muhafız Gücü Komutan Yardımcısı Ali Teli, yaklaşık 200 Türk askerinin Kasrok, 10-20 askerin de Metin köyüne girdiğini öne sürdü.

Ali Teli, KDP'ye yakanlığı ile bilinen Peyamner Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Türk askerlerinin Kasrok ve Metin köylerine girdiklerini öne sürerken yaklaşık 400 Türk askerinin de sınıra yakın bölgelerde bulunan Yek Mal ve Mergeh'e yayıldıkları iddiasında da bulundu. Türk ordusun söz konusu yerlere daha önceki yıllarda askerlerini konuşlandırdığını de savunan Teli, bu yerlerin “Kürdistan Bölgesi”–Türkiye sınırında bulunduğunu, daha önce de buralarda asker yığıldığını öne sürdü.

Kürt köylülerinin iddiaları

Bu arada, Peyamner, Batuka bölgesinde bulunan Nızdur köyünden bazı sakinlerin, bir kaç bin Türk askerinin “Kürdistan Bölgesi sınırından 12 kilometre içeri girerek Nızdur, Keşan ve Pısağa köylerine yayıldıklarını söylediklerini de yazdı. Buna karşın Peyamner, aynı köylülere dayanarak herhangi bir çatışma olmadığını da bildirdi.

Mynet,12.04.2007
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=227212

Yukarıdaki haberlerin özü aynı.Neredeyse 100 küsür haber sitesi aynı haberi vermiş.Milliyetçi siteler,Kürtçü siteler,Irak radyosu web sitesi,vs 12 Nisan 2007'de bu haberi geçmişler.Yani Büyükanıt'ın malum konuşmasının olduğu gün.
İlginç geldi,paylaştım.

Not:Nisan sonu Cumhuriyet tarihinin en büyük askeri operasyonun yapmaya hazırlandığımız hem internette(Rus haber Ajansı*)ve hem de fısıltı gazetesinde dolaşıyor.Bu konuda herhangi bir şey bilen,duyan paylaşsın lütfen.Kaynak belirterek lütfen.Selamlar.

* : http://www.haberler.com/turkiye-kuzey-i ... ek-haberi/
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Tsigalko » Pzt Nis 16, 2007 23:47

Bu 1
Bu 2
Bu 3
Bu 4
Bu 5
ve dahası...
Bende anlamadım araşdırdım ama bunların harici bir başka haber yoktu...
Yani benide hayrette bırakan Büyükanıt'ın konuşmasından sonra olması...
Bana göre bu haber fakedir.Yoksa bangır bangır yayın yapmaz mı bizimkiler.
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 17, 2007 0:05

Tsigalko,ilgin için sağol.
Ben doğru olabileceğini düşünüyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x