TÜRK Türbana Girmez
Açık konuşalım kimse gücenmesin, Türban islam giysisi değildir, modadır, mesela yemeni gibi değildir yada geleneksel Türk kadını örtüsü asla olamaz. Kadınları sadece cinsel özelliklerine göre sınıflandıran ve büyük bir ticari metadan öte gitmeyen türban, tarikatların cemaatlerin kendi giyim tarzlarını ve birbirlirini tanımalarını sağlayan bir simgedir. Tarikatlar koalisyonu olan AKP'nin türban yaygarasını anlamak zor değil çünkü bu onların kafa yapısı ama herşeyin ötesinde ekmek kapısı. Size bir garanti vereyim mi? AKP iktidardayken türban sorunu çözülmez çünkü çözülürse AKP iki seçimlik malzemesini bir anda harcamış olur. Hadi AKP'yi anladık ama MHP'ye ve Türk milliyetçilerine ne oluyor onu anlamakta güçlük çekiyoruz. Türkleri Araplardan en çok ayıran özelliğin kadının toplumdaki yeridir, Türk milliyetçileri bunu bilmezler mi?
ALMANLAR FUTHERLAND, SLAVLAR TATKOVİNA TÜRKLER ANAVATAN DER
En temel ayırd edici özellikten bahsedelim. Araplarda kadının yerini anlatmaya gerek yok. İslamiyetten önce sadece üreme organı, islamiyetten sonra kafesler arkasına kapatılan insan. Türklerde ise kadınlar hükümdar bile olmuşlardır. Türklerin kadına verilen değer konusunda topraklarına verdikleri tanım bile yeterlidir. Almanlar ülkelerine Futherland yani babavatan diyor, Slavlar aynı tanımla Tatkovina tanımını kullanır. Hıristiyan inancı da temel üçlemesinde "baba, oğul, kutsal ruh" der. Yine karşımıza ataerkil tanımlar çıkıyor. Türklerse hepimizin malumu en kıymetli varlıklarına topraklarına Anavatan der. Bu kadına verilen değerdir. Dolayısıyla Türk milliyetçisi tarihinde kadına verilen tanıma bakmadan tarikat tuzağına düşmez, hükümdar ettiği kadını türbana hapsetmez.
KADIN SAVAŞÇILAR
Türban konusunda AKP politikalarına destek veren MHP yönetimine birkaç Haber Masası sorusu: At binen, kılıç kuşanan Asenalar türban takabilir miydi? Yada cepheye mermi taşıyan Türk kadını türbanla kaç kilometre çekebilirdi kağnıları? Orhan Gazi seferdeyken şehr-i Bursa'yı yöneten Nilüfer Hatun ve O'nun kadın asker birliği Bacılar türbanla mı at bindiler? Ya Araplardan daha net ifade edersek Hz. İbrahim'den bile önce gök tanrıya inanan Şamanların dini lideri olan kadınlar türban mı takıyordu? Karen Fogg Türkiye'den kaçmadan önce e postalarında diyordu ki: "Türklerin tarihiyle başedemiyoruz." Aslında batının en büyük hedefi bu... Ne oldu Büyük milletimiz yoksa tarihini mi unuttun? Biraz hatırlatalım diye sadece Türk kadın hükümdarların bazılarını tanıtalım.
-TOMRİS KAAN
Yüce Kaan Tomris Hatun, Hz. İsa'nın doğumundan önce, Altıyüzüncü Yılda Türklerinin hükümdarı idi. Bu sıralarda İran'da da Ahamenid sülalesi hakim bulunuyordu. Bu sülale zamanında İran orduları birkaç defa doğuya doğru saldırarak Türklerle savaşmışlardı. Tomris'in hükümdarlığı zamanında. İranlıların basında Kirus adında bir hükümdar bulunuyordu. Bu hükümdar önceleri Saka Türkleri ile çarpışarak onları yenmiş ve Batı Türkleri'nin güney kısımlarım ele geçirmişti. Bu savaşlardan on yıl kadar sonra Kirus, Peçeneklere de saldırdı. Harbin sebebi, Kirus'un Tomris'le evlenmek istemesi ve Peçeneklerin kadın başbuğunun bu isteği reddetmesi idi.
-Mama Hatun :
Saltukoğullan Hükümdarı II.İzzettin Saltuk'un kızı olan Mama Hatun, 1191 yılında Saltukoğullan Beyliği'nin hükümdarı olmuştur. Eyyubiler'in Ahlat'ı kuşattıklattıklaı sırada çevre beyliklerine ait ordularla, Ahlat'a yardıma giden Saltuklu kuvvetlerinin başında bulunmaktaydı.Onun daha sonraki yıllarda nasıl yaşayıp, kaç yaşında öldüğü bilinmiyor. Ancak, hayatının son yıllarını Tercan'da geçirmiş olması ve buradaki türbede defnedilmesi ile Tercan, bir süre onun adıyla anılmıştır. Bu soylu kadın hükümdar, Tercan'da Orta Çağ Türk mimarisinin en ilginç ve önemli eseri kervansaray, hamam, mescit ve kendi türbesinden oluşan büyük bir külliye inşa etmiştir.
-Raziye Sultan
Dehli sultanı. Babası Şemseddin İltutmuş, annesi Terken Hâtundur. Sultan Şemseddin İltutmuş tarafından, 1232 yılında Dehli tahtına veliaht tâyin edildi ve devlet adamları da bîat etti. İltutmuş’un iki oğlu varken, kızı Râziye Sultanı Dehli tahtına veliaht tâyin etmesi; aklı, zekâsı, halkın sevmesi ve saraydaki idârî hareketlerindendir. Râziye Begüm Sultan, Türk tarihi açısından önemli kadın hükümdarlardan biri çünkü Türk İslâm târihinde ender rastlanan, ilk kadın sultandır. Râziye Begüm Sultan giyimine çok dikkat eder, erkek elbisesi hiçbir zaman giymez ve yüzüne de nikap takardı.
-Kazan Hanı Süyün Büke
“Nıgıtkılar üstüne çıgıp Uruslarını kördü Süyün Bike özü dahi suguş içine kirdi Tatar topcularıga özü de kumanda birdi.” (Surlara çıkarak Rusları gördü Süyün Bike kendisi bile savaşa girdi. Tatar topçularına kumanda etti.)1550 yılı Şubatının 13'ünde Kazanlılar Ruslara karşı şehirlerini kahramanca müdafaa ettiler.
Süyün Bike de savaş yerinde diğer kahramanlardan geri kalmadan savaşıyordu. Uzun süre Kazan'lara hükümdarlık eden Bike Han Rusyara esir düşerek esareti sırasında hayatını kaybetti.
TEOMAN ALİLİ, 21 Ekim 2010