gönderen avangarde222 » Cmt Oca 07, 2012 22:03
İlk önce bu konuya yazı yazan arkadaşlara selam ve sevgilerimi sunuyorum...
Bu çağrı yada davet her ne derseniz deyin, amacının yüceliği açısından türkiye cumhuriyeti devleti içerisinde cumhuriyete sahip çıkmak isteyen ve atatürkçü düşüncenin maksatlarını anlayabilmiş kişiler tarafından uygulanacak olması benim açımdan çok umut verici bir hadisedir. Ancak, biz şuanda hukuksal, sosyal ve askeri yönden 1923 ten bu yana eğrisi ile doğrusu ile yapılaşmış bir devlet içerinde yaşıyoruz...Bu ülkede sağcısıda, solcusuda, aleviside, kürdüde, lazıda, çerkezide, siyahıda beyazıda, hindusuda, müslümanıda, hristiyanıda yani her türlü dini siyasi ve ideolojik insanlar yaşamaktadır...Eğer bir yapılanma olacaksa bir şahlanış olacaksa bu darbe benzeri, bir kesmi kazanalım derken başka bir kesimi kaybetmeyen bir hareket olmalı, hukuka aykırı olmamalı, şiddete başvurmamalı...Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşayan tüm kesimlere hitap etmeli, yani halkın dilini konuşan, onun derdini anlayabilen, bir kesime veya bir gruba yaranmak için yapılanmış bir hareket olmamalıdır...
Evet bazı arkadaşların dediği gibi; duyguları meydanlarda, sanal ortamda söylemeye gelince kimse mangalda köz bırakmıyor...başka bir arkadaşın dediği gibi her ilden 5 kişi seçilsin, buluşulup, tanışılsın herkes adına kararlar alınsın...vs vs. Herkes kendi açısından kendisini haklı görebilir ama önemli olan kıvılcımı patlatmadan önce nasıl bir plan uygulanacağı, ne yapılacağı, kimlerle yapılacağı, ne zaman yapılacağı, nerde yapılacağı, örgütlenme nasıl olacak?...bunların hepsi cevap arayan sorular...Bu yüzden umitsizliğe düşürmek istemem kimseyi ama bu gibi sorunların cevabını bulmamak ve organizasyonun zorluklarını göz önünde bulundurmamak bu hareketi daha başlamadan bitirebilir...
Benim nacizane fikrim şudur ki; Türkiye'nin bulunduğu şu ortamda bence yapılması gereken tek şey, bu ülkenin yönetimini ele alacak bir siyasi parti oluşturmak ve bunu tüm türkiyeye bir şekilde tanıtmaktır...biz koskocaman türkiye cumhuriyeti gençleri olarak meksikalı bir genç kızın yaptıklarını yapacak kapasitede değilmiyiz? Amacımız isyan çıkarmak olmasada siyasi bir yapılanmanın temellerini atmaktır..Çünkü halk artık denize düşen yılana sarılır sözündeki gibi karşısında alternatif göremeyince AKP ve yandaşlarına sığınmaktadır...En azından halkın sorunlarını içeren bir parti programı hazırlanabilir, bu işin piri olan bir çok hukukçu toplum bilimci, sosyolog, ilahiyat profesörü bu siteyi takip ediyordur ve bu konuda yardımlarını esirgeyeceklerini hiç sanmıyorum, he belki rahatlarını bozmak istemeyen, hapse atılırız korkusuyla, bu işe karşı çıkacak yada bulaşmak istemeyeceklerde olacaktır, onların fikirlerinide saygıyla karşılarım ama eğer ileride siyasi bir oluşum olursa onların o yapıya dahil ederken biraz düşünürüm...
Bu hareket özgürlükçü, kişi hak ve özgürlüklerini koruyan, kesin çizgileri olan bir yapılanma olmalıdır...İşe bir parti ismi bulmak ile başlanabilir, daha sonra parti yönetmeliği oluşturulabilir, devlete ait bir bankada hesap açtırılarak partiye maddi destek(aidat) sağlanabilir, üye toplanabilir, harcamalar sanal ortamda yayınlanabilir(her konuda şeffaf olmalıdır)...vsvs..
Cevaplarınızı ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum? Sagılarımla!..