gönderen Cevher » Prş Nis 05, 2012 11:14
Ben bir parti üyesi değilim, sadece seçimlerde her sıradan vatandaş gibi oyumu veririm. Banu Avar'ı okurum, gazeteleri okurum, AKP'nin yükselişini üzülerek seyreder, facebook'ta paylaşımlarda bulunup beğendiğim insanların seçilmesini ummaktan ötesine geçmem.
Evet bir şeyler yapmak lazım, kendi adıma kendi üstüme düşeni yapmıyorum diye düşündüğümde gidip bir partiye yazılmaya, onlarla beraber çalışıp ülkemi özlediğim onurlu, gururlu, kendi kendine yetebilen bir ülke haline getirmekte bir tuzum olmasına karar verdim.
Affınıza sığınarak şunu sormak istiyorum. Benim gibi bir sürü insan var, durumdan memnun değil ama ne yapacağını da bilmiyor. Aptal, beceriksiz insanlar değiliz de üstelik. Benim eşim Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesinden dereceyle mezun olmuştur, ben de aslen iktisat mezunu olmakla beraber başarıyla toplantı ve kongre organizasyonları yapıyorum. Biz neden bir türlü teşkilatlanamıyoruz? Neden organize olamıyoruz? Neden bu kadar akıllı okumuş insan bir araya gelsek de her kafadan bir ses çıkıyor, herkes kendi doğrusunu söylüyor sonuçta hiçbir şey olmuyor? Bakınız CHP. Bir partiye yazılmaya karar verdiğimde icraatlarını, muhalefet edemeyişini beğenmediğimden içim ne kadar istemese de CHP'yi aradım. Bir Allahın kulu da benimle iki satır konuşup üyeliğimi yapıp işe yarayabileceğim bir yerde görevlendirmedi. Duyduklarım, bir şekilde partiye girilse de içeride insanların birbirini yediği. Zaten dışarıya yansımasını görmemek için de kör olmak lazım o kadar insan çalışıyor genel başkanlarına bir referandumda oy kullandıramadılar.
Hak ve Eşitlik Partisi şu an bana sıcak geliyor. Ama sayın Pamukoğlu'nun bir iletişimciden halkın nabzını tutup doğru şekilde kendini ifade etmenin dersini alması gerektiğini düşünüyorum. Bence ülkemizde ve dünyada (malesef) siyaset neyi yapmaya söz verdiğin, ne düşündüğünün ötesinde nasıl göründüğün nasıl söz söylediğin üstüne kurulu. Artık Amerikalı danışmanların etkili iletişim boyalarıyla insanları nasıl başarılı gösterip cahil halka seçtirttiğini biliyoruz. Ve yine malesef seçilmeden bir şeyler yapmak özellikle bu ülkede hiç kolay değil (düşman güçlerin bol maddi desteği olursa kolay elbette)
Sonuçta asıl sormak istediğim yine affınıza sığınarak şu. Bir partiye girip çalışmak, bizimle aynı görüşteki insanları bir çatı altında toplamak, günümüzün silahlarıyla savaşmak için neyi bekliyoruz? Partiler üstü ışıklar içinde nurlu bir insan gelecek ve evet beklediğimiz kurtarıcı bu mu diyeceğiz? Kim olduğunu nasıl anlayacağız? Herkesin doğrusu kendine bu kişinin herkes için doğru olanı yaptığına inanıp eleştirmeden nasıl destekleyebileceğiz?
Sonuçta bir cevaba ulaşacağımı düşünerek beni okuduysanız üzgünüm sizi hayal kırıklığına uğratacağım. Cevabı bilmiyorum ben de hala arıyorum. Belki Hak ve Eşitlik Partisidir belki CHP belki partiler üstü benim bilmediğim bir oluşum kuruluyordur. Tek bildiğim her geçen gün daha da geç kaldığımız...