Turkcell Süper Lig'de Şampiyon Kim Olur?

Turkcell Süper Lig'de Şampiyon Kim Olur?

Beşiktaş
18
49%
Fenerbahçe
19
51%

Toplam Oy : 37

İletigönderen Mur-siN » Çrş Nis 25, 2007 18:06

Batuhan Önder,

Ilk Kurulan Spor Kulubu (1903)
Ilk Tescil Edilen Spor Klubu(1910)
Ilk Spor Tesisi ve Lokali Kuran Kulup(Akaretler-1909)
Ilk Resmi Istanbul ligi Sampiyonu(1924)
En Fazla Resmi Istanbul Ligi sampiyonu(15 Kez)
Ust Uste Bes Yil Istanbul Sampiyonu Olan Tek Kulup(1939-1943)
Istanbul Liglerinde En Fazla Gol Atan Takim(1 Sezonda 90 Gol, 8 Yilda 599 Gol)
Resmi ligde 18 macta 18 galibiyet alan takim
Resmi liglerde en fazla "namaglup sampiyon" olan takim(7 Kez)
TFF Tarafindan Turk Milli Takimini Temsil Hakki Verilen Tek Takim
TFF Federasyonu Tarafindan verilen Ambleminde AYYILDIZ Tasima hakki olan tek kulup
Ilk Voleybol Sampiyonu Takim
En Fazla Centilmenlik Kupasi Aalan Takim(19 Kez)
Ilk Basbakanlik Kupasi
Ilk Federasyon Kupasi
20 Takim Arasinda Yapilan Ilk Turkiye Liginde Sampiyon Olan Takim
Genc Takimlar Futbo Liginde en cok lstanbul ve Turkiye sampiyonu olan kulup(30 Kez)
"19 Mayis Genclik ve Spor Bayrami" fikrini ortaya atip uygulamasini ve kanunlasmasini saglayan kulup
Turkiyede dekatlon yarislari yapan ilk kulup
Turkiyenin en zengin tesislerine sahip kulubu
Turkiye Liginde Namaglup Sampiyon olan tek takim
Uc buyukler arasinda en fazla kupayi elinde bulunduran kulup
Ust uste 56 mac yenilmeyen "Yenilmez Armada"
Ust uste en fazla arka arkaya galip gelen takim(18 Kez)
Iki senede sadece 1 yenilgi alan tek takim
Resmi Bir macta 10 gol atan tek kulup
Inonu stadinda 10 sene hicbir Anadolu takimina yenilmeyen tek takim (Taaki Trabzon Maglubiyetine kadar)
Ulu önder Atatürkün ilk ilgilendiği ve ziyaret ettiği Kulüp (1914).

dahada sayayım mı :?:

İlk eskirim şampiyonu Kulüp.
İlk atletizm şampiyonu Kulüp.
İlk güreş şampiyonu takım.
İlk voleybol şampiyonu takım.
Olimpiyatlara ilk defa bayan sporcu yollayan Kulüp (1936-Berlin).
Ülkemizde ilk defa sahnede spor gösterisi ve jimnastik hareketi düzenleyen Kulüp (1910 / Kadıköy Apollon Sineması ).
İlk sualtı sporları yapan Kulüp.
İlk kıtalar arası seyahat yapan Kulüp (USA).
İlk boks şubesi kuran antrenörler yetiştiren Kulüp.
Türkiyede dekatlon yarışları yapan ilk Kulüp.
İstanbulda ilk defa uluslararası güreş turnuvası yöneten Kulüp (1910-1911).
İlk maraton müsabakasını kazanan sporcu "Maratoncu İbrahim".
İlk "Atış Poligonunu" kuran Kulüp.
Türkiye’de Engelli Şubesi olan ilk ve tek Spor Kulübü.
Dünya’da ve Türkiye’de çocuk dergisi çıkartan ilk ve tek Spor Kulübü.
Türkiye’de turizm şirketi kuran ilk ve tek Spor Kulübü.
Türkiye’de sigorta şirketi kuran ilk ve tek Spor Kulübü

boşuna ilklerin takımı denmiyor :wink:

AlicanKidd 2002/2003 yılı sezonunu hatırlatmak isterim.ilk 100. yılında beşiktaş şampiyon olmuştur. :wink:

Ram ilk kurulan takım yukarıda da belirttiğim gibi beşiktaştır.ilk şampiyon olan fenerbahçe,sonradan beşiktaş sonradan galatasaray 4 kere üst üste şampiyon olarak bir ilke imza atmıştır :wink:
En son Mur-siN tarafından Çrş Nis 25, 2007 18:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Mur-siN
Üye
Üye

İletiler: 284

İletigönderen Ram » Çrş Nis 25, 2007 18:09

TÜRKHAN, canamız böyle bir anket koymak istedi, bir sorun mu var¿? Ayrıca burası görüş bildirme yeri, tahrik etme yeri değil.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen TÜRKHAN » Çrş Nis 25, 2007 18:19

Ram, anladım yani bir beşiktaşlı fenerbahçeliyle dalga geçince bu normal oluyor eğer bir fenerbahçeli beşiktaşla ilgili görüş bildirince bu da tahrik etmek oluyor adaletine hayran kaldım doğrusu
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKHAN
Üye
Üye

İletiler: 426

İletigönderen TÜRKHAN » Çrş Nis 25, 2007 18:21

Bunlar da fener'in ilkleri
Fenerbahçe bir sezonda hiç gol yemeden şampiyon olup bir DUNYA REKOR'u kırdı. (1922-1923)

Fenerbahçe tarihinde 80 kez şampiyon olup en cok şampiyon olan takım olmuştur. Fenerbahçe'yi 69 şampiyonlukla Galatasaray izliyor.

Fenerbahçe Resmi ve Resmi olmayan Kupalarla Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan takımdır. (Futbol: 123 kupa) Fenerbahçe ayrıca tüm sporların toplam kupalarında da Türkiye'de en fazla kupaya sahip olan kulüptür.

Fenerbahçe ayrıca Türkiye Profesyonel 1. Futbol Liginde ilk şampiyonluğu yaşayan takımdır.

Fenerbahçe 1967 yılında Balkan Kupasını ilk kazanan Türk takımı oldu.

Fenerbahçe 1967/68 yılında tam 5 kupa birden kazanarak bir rekora imza attı.(Lig Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, TSYD,Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası)

Fenerbahçe ayrıca 1969-70 sezonunda kalesinde sadece 6 gol görerek, çok büyük bir rekora daha imza attı.

Fenerbahçe 1973-74'te Türkiye 1. Ligi Şampiyonu olup,Şampiyonluk Kupası, Türkiye Kupası, ve TSYD Kupalarını kazandı.

Fenerbahçe 1988-89 Sezonunda Rakip Kalelere 36 macta tam 103 gol göndererek Türkiye Liglerinde bir sezonda en fazla gol atan takım ünvanına sahip oldu.

Futbolcusu bir maçta en çok gol atan takım. (Tanju Çolak, 6 gol, Fenerbahçe - Karşıyaka: 7-1, 1992-93 sezonu, 14.hafta)

Fenerbahçe 1996-97 yıllarında ilk kez katıldığı Şampiyonlar Liginde, kendi sahasında 40 Yıl (56 maç) hiç yenilmeyen İngiliz takımı Manchester United'ı deplasmanda Boliç'in 78. dakikada attığı golle yenerek, AVRUPA REKOR'u kırdı.

Fenerbahçe 41 yıllık Türkiye Profesyonel Liginde En Çok Galip Gelen, En Az Gol Yiyen Takımdır. Bu da rekorlar kısmına giriyor.

Türkiye'nin Internet'te sayfaları bulunan ilk spor kulübümüzdür.

Cemiyetler Kanunu'na göre tescil edilen ilk kulübümüzdür.

Atatürk'ün, stadına büstünün konmasına izin verdiği tek kulübümüzdür.

Türk Milli Takımı'na en çok oyuncu veren kulübümüzdür.

Bir futbolcusu için jübile düzenleyen ilk kulübümüzdür. (Lefter Küçükandonyadis)

Aynı sezon A, B ve Genç Takım'ı yenilgisiz 3 İstanbul Şampiyonluğu birden kazanan tek kulübümüzdür.(1932-33 sezonu)

Bir futbolcusu Dünya Karmasında oynayan ilk kulübümüzdür. (İsa Ertürk)

Bir futbolcusu, yabancı bir milli takımı çalıştıran tek kulübümüzdür. (Koço Negroponti, Yunanistan)

Atletizm'de uluslararası yarışmalar düzenleyen tek kulübümüzdür.

Atletizm'de takım halinde yurtdışına çıkan tek kulübümüzdür. (Atina, 1951)

Atletizm'de Avrupa Şampiyonu olan tek kulübümüzdür. (1993)

Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan tek Türk atletinin mensup oldugu kulübümüzdür. (Ruhi Sarıalp)

Bir spor dalında ülkemizi ilk kez takım halinde temsil eden kulübümüzdür. (1930 Balkan Tenis Şampiyonası)

Uluslararası yarışmalarda birinci gelen ilk Türk kürekçisinin mensup oldugu kulübümüzdür. (1954, Tonguç Türsan)

Bir basketbolcusu, Balkan Karması'nda yer alan tek kulübümüzdür. (Hüsnü Çakırgil)
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKHAN
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Çrş Nis 25, 2007 18:21

Beşiktaş
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Mur-siN » Çrş Nis 25, 2007 20:13

TÜRKHAN, beşiktaşın 45 ilki varmış.fenerin 28 :) daha sölemediklerimde işin içine katarsak bir hayli geçer.Ki en son yaptığı ilki saymadım.(Süper Kupayı ilk alan takım)

bu tartışma böle uzar gider.ancak ben senin tepkinin sebebini anlayamadım?

bundan sonra bu topiğe kim ilk kim son diye tartışma istemiyorum.anketi yanıtlayın.kimin şampiyon olacağını tahmin edin.kimin ilk olduğunu değil!
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Mur-siN
Üye
Üye

İletigönderen TÜRKHAN » Çrş Nis 25, 2007 20:18

Mur-siN, burda ilklerin tartışmasını yapmak istemiyorum zaten herşey ortada UEFA nın 5 yıldızlı stadı beşiktaşın galiba 3 yıldızlı olan beşiktaş galiba ligde 4 puan fark atmış olan beşiktaş galiba fazla uzatmak istemiyorum zaten köy ortada kılavuza ne gerek?
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKHAN
Üye
Üye

İletigönderen Mur-siN » Çrş Nis 25, 2007 20:25

TÜRKHAN, tartışma yapmak istemiyorum diyorsun.sonra gene tartışmalara giriyorsun.ben gene cevabını verirdim ama uzatmak istemiyorum.eğer uzatırsam sen uzatamayacak duruma gelebilirsin!

son uyarımdır.bi daha sölemicem..

Mur-siN yazdı:bundan sonra bu topiğe kim ilk kim son diye tartışma istemiyorum.anketi yanıtlayın.kimin şampiyon olacağını tahmin edin.kimin ilk olduğunu değil!
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Mur-siN
Üye
Üye

İletigönderen yattara » Çrş Nis 25, 2007 20:39

matematıksel olarak fener daha yakın ama kımın olacagı hıc bellı olmaz futbol bu ama ben besıktası daha yakın goruyorum besıktasın fenerden daha kolay bı fıksturu war hemde fenerın derbılerıde war onun ıcın besıktas olabılır dıe dusunuorum
Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
yattara
Üye
Üye

İletiler: 273

İletigönderen Ram » Çrş Nis 25, 2007 21:37

Mur-siN, ilk kurulan futbol takımı dedim. :) "Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulûbü" olarak kurulmuştur. 1909 yılının sonlarında ise futbol oynanmaya başlamıştır bu güzide kulübümüzde. Dolayısıyla, yüzüncü yılında ilk şampiyon olan kulüp Beşiktaş'tır, amma velâkin ilk futbol takımı değildir.

Türkiye Futbol Federasyonu Resmi Sitesi yazdı:İngilizlerin ve Rumların ortaklaşa kurduğu Kadıköy Futbol Kulübü bu anlamda İstanbul'un ilk kulübüdür. Fakat çıkan anlaşmazlıklar neticesinde İngilizler Moda Futbol Kulübü'nü kurmuş, ardından Kadıköylü Rumlar, Elpis ve Imogene kulüplerini kurarak İngilizleri takip etmiştir. Bunun ardından aynı takımların katılımıyla 1903 yılında İstanbul Futbol Ligi kurulmuştur. İstanbul'da bir futbol liginin kurulması, bu coğrafyada futbolun daha da yaygınlaşacağının ilk işareti olmuştur. Türk gençlerinin de bu yeni kurulan takımlara olan ilgisi, zamanla 'Biz niye bir futbol takımı kurmuyoruz'' fikrine dönüşünce ilk resmi futbol takımımız da ortaya çıkmıştır. 1905'te Mekteb-i Sultani'nin 10. sınıf öğrencileri, arkadaşları Ali Sami Yen'in önderliğinde Galatasaray'ı kurmuştur. Galatasaray, 1905-1906 sezonunda İstanbul Ligi'ne katılmış, 1907-1908'de ise kazandığı ilk şampiyonlukla Türk futbol tarihi için bambaşka bir başlangıcı müjdelemiştir. Ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş onları takip edince Türk futbolu yeni bir boyuta doğru ilerlemeye başlamıştır.

http://www.tff.org.tr/default.aspx?pageID=293

İlk şampiyon Galatasaraydır. :)

TÜRKHAN, bir Beşiktaşlı, bir Fenerbahçeliye dalga geçti de, ben mi görmezden geldim¿? Kendi ilginç düşüncelerini burada tartışma çıkarmak için lütfen kullanma. Kim olursa olsun, burada futbol adına yapılan yazışmalarda kavga çıkmasına izin vermem! Bu sitede futbol kavgası olmayacak...

Bu arada, Galatasaray'ın ilklerini öğrenmek isteyenler, google adlı arama motorundan araştırabilirler. 8)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen TÜRKHAN » Çrş Nis 25, 2007 21:40

Ram, cevap vermek istemiyorum siz zorluyosunuz sonra ben kötü oluyorum
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKHAN
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Çrş Nis 25, 2007 21:48

TÜRKHAN yazdı:neye dayanarak beşiktaş diyebiliyorsunuz anlamıyorum.böyle anket neden var onu da anlayamadım her şey açık ve net fenerbahçe şampiyon

TÜRKHAN,Siz bu mesajı atana kadar(öncesinde bir sorun varsa,gösterin lütfen),bu başlık altında en ufak bir sürtüşme,gerginlik,gerilim yaşanmadı...Bence,kendinizi bir daha gözden geçirin...Sadece spor,bu kadar kasmaya gerek yok... :wink: :artis: Vatan kurtarmıyoruz...

Mur-siN,Bir soru sormuştun bana,cevabı açığa çıktı böylece... :mrgreen: :artis:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Mur-siN » Çrş Nis 25, 2007 22:18

yaw bi anket yapalım dedik.konu döndü dolaştı futbol tarihine geldi :) kim ne yapmış kim ne etmiş artık ben karışmıyorum.geçmiş geçmişte kaldı.biz önümüze bakalım :wink:
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Mur-siN
Üye
Üye

İletigönderen creative » Prş Nis 26, 2007 10:30

be--şik---taşşşş beşiktaş olur
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR