Türkeş "hocaefendi" hakkında ne düşünüyordu?

Tartışma Alanı

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Nis 03, 2007 20:53

Türk-Kan yazdı:HunTürK, sahsiyetin asil ismi Fetullah'tir zaten, Allah'in Aslan'i anlamina gelen Fethullah degil :twisted: bu ayni Said-i Kürdi'nin kendini Bediüzzaman yani "Asrin Harikasi" ilan etmesi gibi hic bir müslümana yakismayan, hatta Allah'a sirk kosmaya denk kibir belirtisidir.

Orta sahadan 90'a :artis:
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen kintex » Pzr Tem 01, 2007 23:37

Çetin Taş ve Berco arkadaşım Türkeşin ne ABD ne kilise imamları ile işi vardı.Türk Dünyasının ebedi hizmekarı olan Alparlan Türkeşi hayatı ve davasını bilmeden hakkında atıp tutma.
Unutma ki o ve Nihal Atsız bu savaşı Atatürkçülük maskesinden solculuk yapanlara karşı başlatmıştır. Biz ne palavralar duyduk onun hakkında.
Ölünün defteri açık nasıl olsa atıp tutarsınız anca Başbuğ şimdi size cevap veremez ama Allahtan bu ülkede gerçek vatanseverler var.
Elbette Hocaefendi(İsminin ne olduğuda videoda belli değil Türkeş bir isim vermiyor)Dünyanın çeşitli ülkelerinde Türkçe eğitim veren okullar açmaları takdire şayandır fakat istisnalar kaideyi bozmaz.
Kullanıcı küçük betizi
kintex
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Tem 02, 2007 21:42

Devlet Bahçeli şu an MHP'nin başında ve MHPliler kardeşim.
Alparslan Türkeş MHP'nin başındayken MHPliler Atatürkçüleri bile öldürüyorlardı sırf "solcular"diye.Aradaki fark bence her şeyi açıklıyor.Ve o zaman düşmandık.
Ben Devlet Bahçeli'yi ve kardeşliği tercih ediyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Tem 02, 2007 21:48

kintex yazdı:Dünyanın çeşitli ülkelerinde Türkçe eğitim veren okullar açmaları takdire şayandır

su takdire sayan Türkce egitim veren okullara bir örnek alabilir miyim?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen AlpereN » Pzt Tem 02, 2007 21:55

Türk Milliyetçiliğine en büyük zararı veren Türk-İslam sentezini benimseyerek Türk Milliyetçiliğini boğmuştur

valla Çetin abi bende Türk-islam sentezini savunuyorum çünkü eğer islam olmassa bu ırkçılığa kaçar ben islamın çizdiği hudutlara göre Türk milliyetçiliği yaparım hayatımda ilk önce islam gelir ama Türklüğümü inkar etmem benide ülkücülüğe yaklaştıran en büyük etken zaten bu Türk-islam sentezi olmuştur.Böyle bir sentez olmasaydı benimde belki safım bugün ya milli görüş,ya akp olurdu ama bugün o safta değilim çünkü onlar Türklüğü önemsemiyolar hatta ağızlarından Türk kelimesi dahi alamassın ama Türk olmak suçmuş gibi ama kürtlerin sözde haklarına gelince boru gibi öterler :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen MedceziR » Sal Tem 03, 2007 14:35

Türk - İslam sentezi Türk milliyetçiliğini güçlendirir, boğmaz. AlpereN kardeşiminde dediği gibi herşeyden önce İslam gelir, yani önce müslümanım sonra Türk'üm. Ahirette insana sen Alman mısın, sen Türk müsün vs. gibi şeyler sormuyorlar. Sen müslüman mısın hristiyan mısın diye soruyorlar.

Türk-Kan, abla içimden geldiği kadarıyla sana bi soru sorabilir miyim acaba..
Fethullah Gülen'in açtırdığı yabancı ülkelerdeki okulları nasıl tanımlarsın, ya da nasıl buluyorsun?
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Türk-Kan » Sal Tem 03, 2007 14:46

MedceziR yazdı:Türk-Kan, abla içimden geldiği kadarıyla sana bi soru sorabilir miyim acaba..
Fethullah Gülen'in açtırdığı yabancı ülkelerdeki okulları nasıl tanımlarsın, ya da nasıl buluyorsun?[/color]

tabii sorabilirsin...

ama önce benim senden bir ricam var... 8 dakika 33 saniyeni ayirmani rica ediyorum.. ABD'deki meshur Türk okullarindan bir tanesinin resmi tanitim videosunu izlemen icin (ama dikkatlice lütfen...). izledikten sonra tekrar konusalim :wink:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen yattara » Sal Tem 03, 2007 15:06

Türk-Kan yazdı:HunTürK, sahsiyetin asil ismi Fetullah'tir zaten, Allah'in Aslan'i anlamina gelen Fethullah degil :twisted: bu ayni Said-i Kürdi'nin kendini Bediüzzaman yani "Asrin Harikasi" ilan etmesi gibi hic bir müslümana yakismayan, hatta Allah'a sirk kosmaya denk kibir belirtisidir. ama senin iyi niyetine saygim sonsuz. :)

ablacım
1. said-i kürdi diil said nurs-i
2.bediüzzaman sıfatını o kendisi değil o zamannın en bilge isimlerinden olan molla fetullah söylemiştir..
3.hocaefendinin ismi fethullah'tır bunu herhangi bir kitabına bakarakda öğrenebilirsin
Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
yattara
Üye
Üye

İletiler: 273

İletigönderen MedceziR » Sal Tem 03, 2007 15:07

Türk-Kan, abla videoyu izledimde videodakinin Türk okulu mu yabancı okul mu anlamadım :roll:
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletigönderen reisbey » Sal Tem 03, 2007 15:18

Türk-Kan, abla ben bunların okulunda 5 yıl okudum...Bence benden iyi tanıyan olmaz...İsterseniz size bunların sistemini kısaca bi anlatayım..bunlarda hiyerarşi düzen geçerli..abi/abla dedikleri adamlar var bunlarında ev abi/ablaları var ver belirli bi bölgenin bölge abisi dedikleri adamlar var bu şekilde üste doğru çıkıyor..Bunlar döner sermayesi genel olarak eğitim üzerine kurulmuş olduğundan katılımcılarda genç bi kesimi teşkil ediyor...
mr.fetullah kim? bu adam erzurumda imamlık yapmış ve şuan saidi nursiden kalan bi cemaatin liderliğini yapmakta adam bu cemaati bizat saidi nursiden devir almadı hatta onu hiç görmedi ama saidi nursi yanlış hatırlamıyor isem belline sardığı bi kemer gibi bişeyi öğrencisine vermiş ve zamanı gelince bunu erzumdaki bi imama vericeksin demiş tabi bu işin edebiyat kısmı...
bu adamların büyük bi oy potansiyeli vardı..ortalam her üni sınıfta 5-10 adamları var bunların.Bunlarda bide tetbir dedikleri şey vardır ki gizlilik prensibi deninmekte ama yaptıkları hiç bi iş gizli değil herkes görsün diye bağırıyorlar...şimdi size başımdan geçen bi olayı anlatayım...2 yıl önce bi konferans için g.koreden bi adam gelmişki buna büyük abi diyiyorlardı konuşma için bizi sinevizyonda topladılar baktık adam başladı konuş konuştu en sonunda sorusu olan var mı dedi bizim arkdaşlardan biri kalkıp sayın abi bu hoca efendi(feto) neden türkiyeye gelmiyor dedi..oda türkiyeye gelse ortalık karşır diyince benim şarteller atı söz istedim ayağa kalkarken sınıf hocam susmam için bana kaş göz işareti yapıyordu:Dedim:muhteram adam :sizin hocanız kim ki ülkeyi karıştırıyor,yok yani bu ülkede abdullah öcelan yakalandığında bi kargaşa olmadı ki aponun 10000 tane katili var sizde silah tutan adam varda benim mi haberim yok dedim...salonda uzunca bi sesilik oldu bende salunu terk ettim...yani uzun lafın kısası fetullah iyi biri olabilir hizmet ediyor olabilir ama bazı zatı muhteremler bunları tanrılaştırmış...Peki size en basittinden bir sor Fetullah bey nerde abd,peki abd de müslümanlar hepsi fişlenirken yakın takip halindeken banka hesapları kontrol edilirken nasıl oluyorda bu adam orda ellini kolunu salıyarak dolaşıyor ve her şehirde bi üni açıyor bildiğiniz üzere türkiyede sadece bunların bi ünisi var...
alpaslan türkeşin açıklamasınıda hizmet adında nur cemaatinin oy potensiyelini görüp onlara hitaben yapmış olabilir...bayağı bi uzun oldu idare edin
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen Türk-Kan » Sal Tem 03, 2007 16:25

yattara yazdı:Türk-Kan, ablacım
1. said-i kürdi diil said nurs-i
2.bediüzzaman sıfatını o kendisi değil o zamannın en bilge isimlerinden olan molla fetullah söylemiştir..
3.hocaefendinin ismi fethullah'tır bunu herhangi bir kitabına bakarakda öğrenebilirsin

Türk-Kan yazdı:sahsiyetin asil ismi Fetullah'tir zaten, Allah'in Aslan'i anlamina gelen Fethullah degil :twisted: bu ayni Said-i Kürdi'nin kendini Bediüzzaman yani "Asrin Harikasi" ilan etmesi gibi hic bir müslümana yakismayan, hatta Allah'a sirk kosmaya denk kibir belirtisidir

İzmir nüfus müdürlüğünden, 31.01.1986 tarihinde değişme sebebi ile aldığı 3881 kayıt no’lu kimliğinde ismi; FETULLAH’tır.

Kürtçü Said'in 1327 ( 1909 ) yılında, İstanbul'da Vezir hanındaki İkbal-i Millet matbaasında basılmış bir eseri vardır. Adı: "İki Mekteb-i Musîbetin Şahâdetnâmesi Yahut Divan-i Harb-i Örfî ve Saîd-i Kürd-î ". Bu eserde, eserin muharriri diye de kendisini "Bedîüzzaman" diye taktim etmektedir.
okumani tavsiye ederim kardesim

not: bana bir daha mesaj attiginda 1., 2., 3. diye siralama yapma. kendi mesajini okuyamaya firsatin olmaz!

MedceziR yazdı:Türk-Kan, abla videoyu izledimde videodakinin Türk okulu mu yabancı okul mu anlamadım :roll:

nasil anlamazsin kardesim? 8)
Zaman,11.09.2005

Meclis Başkanı Bülent Arınç, Amerika'daki bilim olimpiyatlarında aldığı derecelerle adından sıkça söz ettiren Türk okulu Pioneer Academy of Science'ı TBMM altın madalyonu ile ödüllendirdi.

http://tr.fgulen.com/content/view/9126/86/

reisbey, tesekkürler kardesim. bu sevgi kelebeklerinin gercek, cirkin yüzünü bize biraz daha yakindan anlattigin icin :wink:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Sal Tem 03, 2007 17:00

Said-i Kürd kim lan¿? Kendini alim sanan, Shell aracılığıyla Illuminati'den yardım ve emir alan, bir çeşit hazret-i gargara.

Ulan 3-5 kitap da ben yazayım da, müridleri yolayım. Kıyak iş...

Yok zamanının kılıymış, tüyüymüş, şusuymuş, busuymuş... Kendi kendine isim takıyor, iki de yanaka buluyor kendine, oldu-bitti. Sarı kızı özledim, hiç değilse güldürüyordu.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Veled » Sal Tem 03, 2007 17:15

reisbey, herkesin görüşlerini tek tek okudum abi senin burada bizlerle paylaştıukların bu adamların gerçek yüzünü ortaya koyuyor üstüne yorum yapmak gereksiz aynen söylediğin gibi bu adamlar tanrılaştırılıyor bunun başka bir açıklaması yoktur bu konu daha önce de çok defa forumumuzda ve başka forumlarda gündeme geldi hatırlayan arkadaşlarım vardır Türk-Kan, ablanın paylaştığı okul herşeyi gözler önüne sermiş zaten bunların amacı dini türklüğü filan yaymak değil amaç kendilerine mürit yetiştirmek
türkan abla sanırım yine sen söylemiştin forumda bunların kutlama günlerinde 23 nisan çocuk bayramı bile yok işte herşey ortada :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 03, 2007 18:44

Uzun zamandır bu kadar çok arkadaşın katıldığı bir tartışma olmamıştı.
Fettullah Gülen'in vatan haini olduğunu söylüyorum,fazla kanıta da gerek olmadığını,hakkında dava açılır açılmaz soluğu ABD'de almasının,Türkiye'den kaçmasının bunun en büyük kanıtı olduğunu söylüyorum.Başka da bir şey söylemiyorum Feto'yla ilgili.Zaten Türkkan,Ram,Reisbey ve Semih benim diyeceklerimi fazlasıyla söylemişler.
Türk-İslam sentezi konusunda Alperen,Medcezir arkadaşlarımla aynı düşünmüyoruz.Daha önce de bu konuda tartışmıştık,ben yine söyleyeyim.Türk Milleti için kesin ve yegane yol Kemalist Milliyetçilik'tir.Mustafa Kemal Atatürk Türk-İslam sentezcisimiydi Medcezir,Alperen?Ya da ırkçımıydı Atatürk Alperen?Ama sorarım size ondan daha milliyetçi bir babayiğit çıkardı mı bu millet onun vefatından sonra?

Türkeş konusunda tartışmak istemiyordum ama kintex isimli arkadaş beni tahrik ediyor.Hangi Atatürkçülük maskesiyle solculuk yapanlara karşı mücadele başlatmış bakalım Türkeş ve Nihal Atsız?Bir söyle,birkaç isim ver de ben de öğreneyim.Bu ülkede onlarca yıl Ülkücü gençler ile vatansever solcu gençler birbirlerine kıydılar(bak Kürtçü solcuları demiyorum,harbi vatanseverleri söylüyorum,Deniz Gezmiş ve onun arkadaşlarını söylüyorum).Kimin yüzünden oldu bu kıyım?ABD'de kontrgerilla eğitimi alıp buraya gelip Ülkücü gençlere komando eğitimi veren ve onları vatansever solcu gençlerin üzerine saldırtan Türkeş yapmadı mı bunları?Yoksa bilmiyormusun bunları?Öğretmediler mi size?Ya da okumuyormusun kitaplardan Türkeş'in yönetiminde yapılan katliamları?Maraş'ı,Çorum'u ve daha nicelerini?Bu ülke çok kötü günler geçirdi ve bu kötü günlerin geççirilmesinde Demirel'den Ecevit'e,Erbakan'dan Türkeş'e pek çok siyasetçinin sorumluluğu var.Ama emin olun bu sorumlulukların en büyüğü memleketin gerçek SOLCUlarını birer birer "gomonislere ölüm"diyerek öldürten Türkeş'tir.Amerikan 6. Flosu Karaköy'deki genelevlere çıkartma yaptığında onları tutup tutup denize atan vatanseverlere komandolarını saldırtan aynı Türkeş'tir.Oysa ki 12 Eylül sonrası Demirel ve Ecevit'in gösterdiği hoşgörüyü gösterebilseydi,ülkeyi karıştıran gençleri birbirine kırdıran Amerikan planlarını yerle bir etseydi işte o zaman BAŞBUĞ olurdu.Hepimizin başbuğu olurdu.

Geldiğimiz noktada niçin anketlerde CHPliye "eğer CHP'ye oy vermeseydin kime oy verirdin" dendiğinde "MHP"diyebiliyor ya da MHP'liye"eğer MHP'ye oy vermezsen kime oy verirdin"dendiğinde hatırı sayılır miktarda "CHP"deniyorsa bunun sebebi kesinlikle ama kesinlikle Alparslan Türkeş değildir.Bilmem anlatabildim mi?
Ölen kişinin ardından beni daha fazla konuşturmayın.
Çetin Taş ve Berco arkadaşım Türkeşin ne ABD ne kilise imamları ile işi vardı.Türk Dünyasının ebedi hizmekarı olan Alparlan Türkeşi hayatı ve davasını bilmeden hakkında atıp tutma.

Kimse için bilmeden konuşmam,yani atıp tutmam.Beni başkalarıyla karıştırma.Feto konusunda bir şey söylemiyorum çünkü yukarıda söylediğim gibi bu konuda gerekenleri arkadaşlar gayet güzel filmli,yaşanmış hikayeli anlatmışlar.Hakaret etmeden bana hitap edersen sevinirim.

Medcezir,"önce Türkmüsün,Müslümanmısın" konusundaki tartışma yine bana göre anlamsız.Tıpkı insanın inancını sorgulamak gibi bir şey.Ben önce Türk'üm.Sonra her ne inançta isem oyum.Sen "önce Müslümanım" diyorsan elbette ki senin bileceğin iş,bunu gerçekten de tartışmanın anlamı yok.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MedceziR » Sal Tem 03, 2007 18:51

Fetulah Gülen konusunda pek tartışmak istemiyorum çünkü ben bu adamı hala anlayamadım ve anlayamıyorum, ama hala araştırıyorum.
Özellikle yurtdışındaki okullar konusu aklımda soru işareti..

Çetin abi, Türk-İslam sentezi konusunda senin de söylediğin gibi herkesin inancı ve düşüncesi kendine, bu tartışmada uzar gider aslında. Ama ben ne koşulda olursa olsun önce İslam derim.
İyi günler..
Resim

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 35 konuk