Türkeş "hocaefendi" hakkında ne düşünüyordu?

Tartışma Alanı

İletigönderen Panzehir » Sal Tem 03, 2007 19:01

... Alparslan Türkeş de diğerleri gibi Fettonun yalanlarına aldanmış biridir. Ötesi yoktur. (Alttaki resmi içeren video) Videoda diyor, Menderesin asılmasının vebali Türkeşin boynundadır, affedemedim diye. Ayrıca ülkü ocaklarından hayli kayma olmuştur bu fetto tarafına, bu saklanamaz ve inkâr edilemez bir gerçektir.

Aynen. Sadece ülkü ocaklarından da değil, dönme solculardan, hem sağa hem sola yatıranlardan bile kaymalar olmuş. Devlet kurumlarından kaymaları bile saymıyorum. Bu çıkı-kırık liste uzar da uzar hani.

Ayrıca, şu tartışmayı da yapmak manasız. Önce nesin? Yahu ikisi farklı şeyler.

Neden kasıyorsunuz anlamak zor. Birisi ırkı temsil eder, diğeri dini. Karşılaştırma yapabilmek için konuların / kişilerin / olayların aynı olması lâzım. Ki ırkın ve dinin birbirinden farklı olduğunu yazmama gerek yok herhalde.
En son Panzehir tarafından Sal Tem 03, 2007 19:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Hasta » Sal Tem 03, 2007 19:10

Amerikan 6. Flosu Karaköy'deki genelevlere çıkartma yaptığında onları tutup tutup denize atan vatanseverlere komandolarını saldırtan aynı Türkeş'tir.

Başka söze gerek yok.Umarım,Hatırla Sevgili dizisinin 31. bölümünü izlersiniz...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen dertsiz » Sal Tem 03, 2007 19:16

epey yanlış duyumun yer aldığı bir bölümle karşılaştım. Hayırdır?
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletiler: 248

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 03, 2007 19:18

Dertsiz,yanlış duyumlar konusunu bir açsan da biz de hayır mıdır,şer midir anlasak. :mrgreen:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Sal Tem 03, 2007 19:24

MedceziR, arastir kardesim.. önüne cikan her kaynaktan, özellikle degisik kaynaklardan arastir. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacagini biliyorsun sen zaten :wink:

Semih R.Cabalar yazdı:Türk-Kan, ablanın paylaştığı okul herşeyi gözler önüne sermiş zaten bunların amacı dini türklüğü filan yaymak değil amaç kendilerine mürit yetiştirmek
türkan abla sanırım yine sen söylemiştin forumda bunların kutlama günlerinde 23 nisan çocuk bayramı bile yok işte herşey ortada

evet, bir zamanlar söylemistim Semih :wink: bu Türk! okulunun, bu Türkce! egitim veren okulun web sayfasini gezerken "aktiviteler" bölümünde ABD'nin cok önemli "Veterans Day" (Gaziler Günü) kutlamalarini görünce ister istemez aklima gelmisti. misal, neden bir 23 Nisan kutlamasi yok diye... :twisted:

Türk! okulunun web sayfasi tamamen ingilizce tabii ki... 8) :arrow: http://www.pioneeracademy.org/index.htm

bi de genc kardeslerimize Türklük! asilayan "amcalar" var tabii :)

Resim

(resim yukaridaki okul videosundan alintidir)
En son Türk-Kan tarafından Sal Tem 03, 2007 19:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kez düzenlendi.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen dertsiz » Sal Tem 03, 2007 19:24

HunTürK yazdı:bu videoyu izledim yanlış veya doğru söylemiş bilemem çünkü Fethullah Güleni tam tanımıyorum ama bazı faliyetleri takdir edilecek şekildedir o yüzden övmüş olabilir

Fettullah Gülen uzun bir dönem Türkiyede birçok siyasi tarafından el üstünde tutulmuş biridir.

O dönemlerde Fetullah Gülen kendi başına bir lider değildi. Nur cemaati içindeki ''Hocaefendilerden'' sadece bir tanesiydi ve söylemleri daha değişikti. Konuya tam çerçevesinden bakmazsak, yanlış yorumlara sebebiyet veririz.

Mesela, Bülent Ecevit ve hatta TSK içinden bazı isimler, Fetullah Gülen i övmüştür.

Türkeş in konuştuğu dönem ile bugün kü Fetullah Güleni karşılaştırmak yanlış olur.

dertsiz yazdı:
Çetin Taş yazdı:Dertsiz,yanlış duyumlar konusunu bir açsan da biz de hayır mıdır,şer midir anlasak. :mrgreen:

açmaya başladım bile ama forumun tekniğini tam bilmediğim için tek tek alıntı yapıyorum.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Sal Tem 03, 2007 19:29

NuNNi, gerçekten hatırla sevgili de çok iyi yansıttılar hele şarkı harika idi :wink:
dertsiz, el üstünde tutmaları bu ülke üzerinde oyunlar oynayan bir şarlatan olmasını engelleyen bir durum değil ki o zaman lider değildi belki ama aynı düşüncelere sahipti bu adamların varlığı cumhuriyetimiz için tehlikedir bence bunu anlamak için necip hablemitoğlunun köstebek isimli kitabını okumalı herkes :wink:
Türk-Kan, evet abla herşey orta da işte bir de bunlar türlük müslümanlık için oradalar olaya bak tam komedi 8)
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 03, 2007 19:31

Fettullah Gülen her dönemde bilinçli bir plan yürütmüş ve asıl amacının Kemalist Devrim'in elde kalan kazanımlarını yok etmek,Atatürkçü kurum ve kuruluşları ele geçirmek,özellikle de gençlerin maneviyatlarını kullanarak Atatürk'ün istediği araştırmacı,sorgulayıcı Türk gencini değil de;sorgulamadan kendisine söylenileni kabullenen,hımbıl Türk genci yaratmak olduğu ortaya çıkmıştır.
Bu nedenle dertsiz kardeşim;Feto şu dönem şöyleydi,bu dönem böyleydi,yanı yattı çamura battı bence iyi niyetli bir söylem.Feto hep Said-i Nursi'yi ve Risaleleri'ni anlatmadı mı?Bunların üzerinden mürit kazanmadı mı?Said-i Nursi şeriatçı,cumhuriyet rejimine düşman bir adam değil miydi?Türkeş bunları bilmiyor muydu?Bilmemesine imkan var mı?
Feto Feto'dur canım.Öncesi,sonrası ne ola ki?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Sal Tem 03, 2007 19:37

Çetin Taş, doğru söyledin abi ama benim anlamadığım bu adamların okullarında okumayı türk genci nasıl kabul ediyor :?: ölsem orada bulunmazdım heralde türk genci devrimlerin bekçisidir her zaman için ama bunlar bir şarlatanın peşinden koşuyorlar 8)
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen dertsiz » Sal Tem 03, 2007 19:38

Ram yazdı:Sevdiğim biri olmasa da, Alparslan Türkeş de diğerleri gibi Fettonun yalanlarına aldanmış biridir. Ötesi yoktur. (Alttaki resmi içeren video) Videoda diyor, Menderesin asılmasının vebali Türkeşin boynundadır, affedemedim diye. Ayrıca ülkü ocaklarından hayli kayma olmuştur bu fetto tarafına, bu saklanamaz ve inkâr edilemez bir gerçektir.

Resim

1- Menderes idam edildiğinde, Türkeş Hindistanda Askeri Ateşe olarak görev yapıyordu.

2-İdamların yapılmaması için eski silah arkadaşlarına mektup yazmıştır.

3-Menderes in idamını isteyenler, Türkeş ve 14 ler grubunu sürgüne gönderen diğer ekipdir.

4-Türkeş, 27 mayıs darbesine ortak karar ile katılmıştır.

5-Fetullah Gülen in 12 eylül öncesi söylemleri ile sonraki söylemleri birbirinden farklıdır. Hedefleri de farklıdır. Nurcu hareket/cemaat içinde birçok bölünmelere uğramış bir ekipdir.

6-Elbette onun söylemlerine kapılan ve peşine takılan birçok ülkücü genç olmuştur. 12 Eylül de örgütsüz ve başsız kalan ülkücü gençlerin bir kısmı Fetullah peşine diğer bir kısmı Menzil tarikatına kapılmışlardır. Bir kısmı da çek senet mafyasına katılmışlardır. Maalesef darbelerin en doğal sonucudur böyle şeyler.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Sal Tem 03, 2007 19:41

Çetin Taş yazdı:Said-i Nursi şeriatçı,cumhuriyet rejimine düşman bir adam değil miydi?Türkeş bunları bilmiyor muydu? Bilmemesine imkan var mı?
Feto Feto'dur canım.Öncesi,sonrası ne ola ki?

Said-i Kürdi denen sahsiyet Mustafa Kemal'i Deccal ilan eden bir kürt milliyetcisi, Osmanli'dan raporlu bir zirdelidir!!!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen dertsiz » Sal Tem 03, 2007 19:43

Çetin Taş yazdı:Dertsiz,yanlış duyumlar konusunu bir açsan da biz de hayır mıdır,şer midir anlasak. :mrgreen:

A. Türkeşin Atatürkçü olduğu ile ilgili en ufak bir şüphem yoktur. Bizzat kendi seminer ve parti çalışmalarını yakından izlemiş biri olarak bunu rahatlıkla söylüyorum.

Fettonun esas gayesi hakkında da yazacaklarım var elbette. sırasıyla:)
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 03, 2007 19:48

Semih,o okullarda(Türkiye'de) okuyanların çoğu gariban ailelerin çocukları.
Yurtdışında ise cilalayıp,allayıp,pullayıp matah bir b.kmuş gibi tanıtıyorlar.Harbiden de iyi eğitim veriyorlar.Ama dimağlara şırıngayı da yapıyorlar,şerefsizler harbiden bu işi iyi biliyorlar.Doğruya doğru.
Dertsiz,kusura bakma ama sen sonucu yazmışsın.Feto Türkeş'i şu nedenle suçluyor.Menderes'e karşı yapılan askeri darbenin yönetici kadrosunda olan ve bizzat darbe sonrası bildiriyi okuyan Türkeş'tir.Elbette Türkeş otak karar ile katılmıştır ama emir-komuta zinciri içinde değil,bizzat o darbenin gerekli olduğunu düşünen komutanlardan biri olarak katılmıştır.
Feto'nun peşine takılan ülkücü gençlerin sorumluluğu da senin savunmaya çalıştığın Türkeş'tir.Çünkü gençler 12 Eylül'de duvara toslamışlardır ve kendilerine BAŞBUĞlarının emrettiği şeyleri yaptıkları halde DEVLET BABAnın niçin kendilerini suçladığını,hapislere tıktığını anlamamışlar-anlayamamışlardır.Türkeş masum değildir.
Darbe sonrası çek senet mafyasına katılma konusu ise bence biraz gülünç,kusura bakma.27 Mayıs'tan sonra böyle mafyalaşma,çeteleşme olmadığını sana hatırlatayım.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Sal Tem 03, 2007 19:56

Çetin Taş, eğitim işini iyi bildikleri doğru abi ama ekonomik durumu kötü olmayan çocukları da kendi bünyelerine katıyorlar hele ki başarılı ise örneğin:
benle birlikte oks ye giren birçok arkadaşım yaklaşık 3 sene öncesinde iyi puanlarımız nedeniyle o okullardan ücretsiz burs kazandık ve birçok arkadaşım o şarlatanlara aldanıp orada okumaya başladı şimdi kişilikleri karekterleri o kadar değişmiş ki sorma yani kısacası bunlar başarılı oğrencileri kendilerine çekmesini çok iyi biliyorlar
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Türk-Kan » Sal Tem 03, 2007 20:09

Semih R.Cabalar yazdı:Türk-Kan, ablanın paylaştığı okul herşeyi gözler önüne sermiş zaten bunların amacı dini türklüğü filan yaymak değil amaç kendilerine mürit yetiştirmek

amac acaba kime ne yetistirmek...? :wink:

ABD'ye 60 bin Türk öğretmen

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki okulların yüzde 60'ında Türkçe yabancı dil olarak okutulacak. ABD karşıtlığının yoğun olduğu ülke dillerini eğitim müfredatına almaya hazırlanan Amerika, Türkiye'den iyi İngilizce bilen 60 bin öğretmen alacak.
ABD, 19 Temmuz 2006 19:34

60 bin Türkçe öğretmenine ABD yolu gözüküyor. Dünya'da Amerikan karşıtlığını artması sebebiyle 2007-2008 eğitim öğretim yılında, Amerika'daki okulların yüzde 60'ında Türkçe, Rusça ve Çince, seçmeli yabancı dil dersi olarak konulacak. ABD Başkanı George W. Bush'un 'küresel birliktelik' çalışması olarak nitelenen yeni dil seçenekleri yasası, yıl sonuna doğru ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilecek. 3 yeni dil seçeneği için bütçeden 100 milyon dolar ek bütçe istenecek. Türkçe eğitim için 60 bin Türk öğretmen ABD'de iş fırsatı yakalayacak. ABD'de şu anda 100 bin civarında yabancı öğretmenin çalıştığını düşünürsek, 60 bin rakamı oldukça yüksek. Türkçe öğretmenleri büyük çoğunlukla bunu fırsat olarak değerlendirirken, ABD'nin adımına temkinli yaklaşanlar da var. Yasanın resmileşmesinden sonra Türkçe öğretmen alımına başlanacak. Liselerde görevli öğretmenler yıllık 38 ila 44 bin dolar, üniversitelerde çalışacaklar ise 40 ila 54 bin dolar kazanacak. Öğretmen seçerken aranan özelliklerden bazıları ise şöyle:

* Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek

* 25 ila 30 yaş arasında olmak

* Yurt dışında eğitim görmek (Öncelik kazandırıyor)

* Türkiye'den iyi bir referans sahibi olmak...

http://www.tgrthaber.com/news_view.aspx?guid=49f78e0b-a115-4a69-8ac5-7f6350194a1b

CIA TÜRKÇE BİLEN ELEMAN ARIYOR!

ABD'nin 3 büyük istihbarat teşkilatı, NSA, CIA ve DIA, Türkçe bilen eleman arıyor. Son günlerde Amerikalıların telefon görüşmeleri ve internet yazışmalarını takip ettiği için ülkenin gündeminde birinci sıraya oturan NSA, web sitesindeki iş ilanları bölümünde Türkçe öğretmeni aradığını duyurdu.

Resim
İş ilanında Türkçe öğretmeninin Maryland'daki merkez binada görevlendirileceğini belirten NSA, başvuru için ABD vatandaşı olma şartını arıyor. Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA de web sayfasında yayımladığı ilanda Türkçe öğretmen ve medya analistleri aradığını açıkladı.
CIA, Washington yakınlarında çalıştıracağını duyurduğu Türkçe öğretmeni için 48 - 68 bin dolar arasında yıllık ödeme yapacak. CIA, yine aynı bölgede çalıştıracağı Türkçe bilen yabancı medya analizcisine de yıllık 36 - 75 bin dolar arası ücret ödeyecek.

http://www.haberturk.com/news/209325.html
En son Türk-Kan tarafından Çrş Tem 04, 2007 7:15 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 27 konuk

x