Türkeş "hocaefendi" hakkında ne düşünüyordu?

Tartışma Alanı

İletigönderen Çetin Taş » Cum Tem 06, 2007 23:08

kintex,Türkeş ile ilgili daha fazla bir şey yazmayacağım,her ne olursa olsun onu seven arkadaşların incindiğini ve alındıklarını görüyorum.Allah rahmet eylesin diyorum,başka da bir şey demiyorum.

Yakup Cemil,bu sözler Türkeş ile ilgili söylediğim son sözlerdir.
Vatansever solcuların içine gizlenmiş,yerleşmiş Kürtçülerin geçmişte ve günümüzde ki varlığından benim yazıları takip eden arkadaşlarımın haberi var.Sen de geçmiş yazılarımın birkaçına baktın mı bunu göreceksin.
Solda ki kullanılan gençler gibi,sağdaki kullanılan gençlerin ve tabi ki Ülkücülerin yaptıklarını buraya yazmaya kalkarsam 3 günlük malzeme çıkacaktır.En basiti hala bir
kısım Ülkücünün ve sanırım senin de(alıntıladığın fotoğraf yanılmıyorsam Abdullah Çatlı'ya ait)sahip çıktığınız Abduıllah Çatlı,Oral Çalışlar,Mehmet Ali Ağca,Haluk Kırcı gibi katillerin ve onların emirleriyle gerçekleştirilen katliamların hangi ÜLKÜ ile ilgisi var?Hangi KOMÜNİST düşman ile mücadele ile ilgisi var?

Bu mevzuyu tartışma açmak için söylemiyorum.Ama klasik vurkaç taktiği yapıldığında bundan her normal insan gibi ben de rahatsız oluyorum.Biz burada ki arkadaşlarımızla bu sayfalarda tartışırken farklılıklardan değil,ortak yönlerden bahsediyoruz.Geçmişte sağın-solun yaptığı hatalar ortada.Bu hatalar yüzünden bu ülke hiç hak etmediği AKP hükümetinin zulmü altındadır.Solcular şunu yapmış,sağcılar bunu yapmış dönemine sünger çekilmesi icap ediyor.Bunu yaparken de samimi olmak gerekiyor.Ben eğer Dursun Karataş,İbrahim Kaypakkaya gibi nice genci kandırıp terör estirdiklerini,insanlarımızı katlettirdiklerini Türkiye'ye de,sola da büyük zarar verdiğini söylüyorsam;sen ve senin gibi arkadaşlar da Abdullah Çatlı gibi,Haluk Kırcı gibi gibi katilleri savunmaktan,onları sahiplenmekten vazgeçmelisiniz.

Biz geleceği sahiplenmeliyiz.Ama geçmişin günahlarını da bilerek yapacağız bu işi.Ve yine bileceğiz ki,o geçmişteki günahları işleten sistemin amacı bugün olduğu gibi Türkiye'yi altımızdan çekmekmiş.Türkiye olmazsa Ülkücünün,Solcunun,Kemalist'in,Milli Görüşçü'nün bir anlamı,bir amacı kalabilir mi?

Selamlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen yakup_cemil » Cum Tem 06, 2007 23:13

Çetin Taş yazdı:


Biz geleceği sahiplenmeliyiz.Ama geçmişin günahlarını da bilerek yapacağız bu işi.Ve yine bileceğiz ki,o geçmişteki günahları işleten sistemin amacı bugün olduğu gibi Türkiye'yi altımızdan çekmekmiş.Türkiye olmazsa Ülkücünün,Solcunun,Kemalist'in,Milli Görüşçü'nün bir anlamı,bir amacı kalabilir mi?

Selamlar.
[marq=down]

aleyküm selam kardeşim bu sözlerine katılmamak elde değil elbette sağın da solun da yaptığı hatalar ortada....

ben de buraya şehit olan 3500 ülkücünün, hem de hepsi Türkiye'nin geleceği olan üniversitede okuyan

bu insanları burda yazsam sabaha kadar bitiremeyiz ! Abdullah Çatlı hakkında yorumlarımızı da başka yerde yazarak tartışabiliriz...

ancak dediğim gibi insanları incitmemek adına değil liderlere saygı duyduğumuz için bazı kelimeleri yutmayı tercih edelim !
Resim


уαкυρ_¢ємιℓ® --»» (αℓтıη νυяυş уαρтıм нαуαℓℓєяιмє)--»» (вєкℓє νє göя)
Kullanıcı küçük betizi
yakup_cemil
Üye
Üye
 
İletiler: 171
Kayıt: Pzr Haz 17, 2007 20:00
Konum: Trabzon, Isparta, İstanbuL

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 06, 2007 23:55

yakup_cemil yazdı:

bunu solcu gençler elbette istemeden yapmıştır ama maalesef farklı amaçlara
hizmet etmekten kurtulamamışlardır ! Şimdi sizlere birkaç örnek vermek istiyorum !
Dursun Önkuzu... kendisi bazı arkadaşların solcu-vatansever diye bahsettiği
bir takım kişiliksiz insanlar tarafından ağzına bir hava pompası yerleştirmek sureti
ile dalağı patlatılmış ve bununla da kalınmamış okulun 5. katından aşağı atılarak
öldürülmüştür ! Allahaşkına şimdi ben bunun için zamanın solcu liderlerini suçlayabilir
miyim ? bunlar kendilerini solcu zanneden birkaç çapulcu tarafından yapılmış
şeylerdir..


arkadaslar

12 mart ile 12 eylül arasinda vatanimizda meydana gelen/getirilen olaylari iyi anlamak ve analiz etmek lazim.

Allah o günleri bir daha göstermesin.

Sagdan ve soldan 5.000 (besbin) den fazla gencimiz hayatini kaybetti. Her biri, Türkiyemizin kaybidir. Akilli olalim. Akilli analiz edelim.

O günleri bire bir yasamis bir kardesinizim.

Önümüzdeki günlerde daha detayli sohbet etmek isterim. Ben fikir ayriliklarinin kavgaya dönüsmesine karsiyim. Gecmiste yasanan kavganin ne kadar zararli oldugunu görmüs biriyim.

mesela, yukarda alinti yaptigim hadiseyi bizzat kendi gözlerimle gördüm.
Ortaokul son sinif ögrencisiydim. Genc Ülkücüler Birligi isimli dernege gidip gelirdik.

Olayin gectigi yere bizde bazi arkadaslarla gittik. üc gün boyunca okula kimseyi sokmadi polisler. Ülkücüler, okulda bir arkadaslarinin rehin aldigini söylediler. iceri girip kurtarmak istediler, polis izin vermedi. Güvenlik gücleri de duruma müdahale etmedi.

Ve hepimizin gözünün önünde Rahmetli Dursun Önkuzu pencereden asagi atildi.

Cok kötü ve aci dolu günlerdi 70-80 arasi.



not: iki düzeltme yapmak istiyorum.
1-okulun 5. degil 4.katindan asagi atildi.
2-dalagi degil, cigerleri patlatilmisti hava pompasi ile.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye
 
İletiler: 248
Kayıt: Çrş May 16, 2007 1:10
Konum: uzaydan

İletigönderen shadow39 » Cmt Tem 07, 2007 20:15

AlpereN, emin ol ordu farklidir.
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen yakup_cemil » Sal Tem 10, 2007 21:08

son olarak birşey eklemek istiyorum ! dün bu konuda biraz araştırma yaptım !

Darbede görevli olan subaylar arasında Başbuğ mecburen yer almış asla

darbenin planlayıcıları arasında yer almamıştır !

yanılmıyorsam o zamanlar Başbuğ 14'ler diye isimlendirilen subaylar arasında idi !

darbeyi tasvip etmemesine rağmen darbeyi radyodan halka duyurmak zorunda

kalmış ve yıllarca bunun pişmanlığını duymuştur ! Zaten bu olaydan sonra da

istifa edip siyasete atılmıştır ! - ki ben Başbuğ'un asla böyle birşeyin planlayıcısı

olabileceğine inanmıyorum ! Ayrıca benim fikirlerim iktidarda demesinin de bir mantığı

yoktur ! İçerde olan adam neden Kenan Evren'i desteklesin ?

Bırakın Başbuğ'u ülkücüler arasında bile Kenan Evren'i seven insan bulamazsınız !

Kendisi eğitim enstitülerini kapatan ve eğitimin bu duruma gelmesine neden olan

insandır ! İnsan kendisini haksız yere yargılayan adamları neden övsün

orasını anlamadım ! neyse konuyu dallandırıp budaklandırmayalım !

saygılar...
Resim


уαкυρ_¢ємιℓ® --»» (αℓтıη νυяυş уαρтıм нαуαℓℓєяιмє)--»» (вєкℓє νє göя)
Kullanıcı küçük betizi
yakup_cemil
Üye
Üye
 
İletiler: 171
Kayıt: Pzr Haz 17, 2007 20:00
Konum: Trabzon, Isparta, İstanbuL

İletigönderen kintex » Prş Tem 12, 2007 20:24

Çetin Taş arkadaşım SSCB ye bağlı bir Türkiye hayali ile kanlı bir ihtilal yapma amacı güden komünistlerle savaştı diye Çatlı ve Kırcıyı suçlaman hiç doğru değil.Ülkücü hareket dünya tarihini değiştirmiştir.,
Komünistler Türkiyede devrimi yapamayınca SSCB Afrika ve Ortadoğudaki Komünist ülkelerle bağlantı kuramadı ve Akdenize inemedi.Bu SSCBnin ömrünü en az 100 sene kısaltmıştır.

Devrimciler Türkiyeyi ele geçirseydi;
- Türkiye SSCBne katılacaktı.(Tam bağımsız Türkiye !)
-Camiler yıkılacaktı. (1991 de Azerbaycannın 2000 küsür camisinden sadece 18i ayaktaydı)
-Atatürk heykelleri yıkılacak yerine Lenin Stalin heykelleri dikilecekti.
-Bayraktan ay ve yıldız kaldırılacak.Al bayrağın rengi bok rengi olacaktı.(Ay ve yıldız yerine orak tokmak çapa AK47 gibi materyalizm sembolleri konulacak)(Çünkü Ay ve yıldız İslamı,Türklüğü,Şehitleri temsil eder.)
-İslami ahlak ,milli ve dini ananeler kaldırılacaktı.
-Türkçe yasaklanacak Kiril alfabesi getirilecekti.
-İşçinin grev,işverenin lokavt hakkı kaldırılacaktı.(İşçi sınıfın liderliği!)
-Öğrenciler Mevlanayı ,Fuzuliyi ,Kanuniyi,Alparslanı,Gazi Osman Paşayı,Meteyi,Atatürkü değil Marxı Lenini, Troçkiyi öğrenecekti.
-Atatürkü yeni nesiller bilemeyeceklerdi.(Stalin Atatürkü faşistlikle suçlamıştır!)

Bu hayalleri suya düşüren Çatlı ve Kırcı gibi nice kahramanlardır.



Arkadaşım senin hesabın bizle değil Kahpe Eylülleri hazırlayanlarla olmalı.Türkü siyasetle dinle bölenlerle olmalı.

ABDULLAH ÇATLI ,MEHMET ALİ AĞCA, ORAL ÇELİK, HALUK KIRCI ,KORKUT EKEN' NİN HEPSİ BU MEMLEKETİN BİRER KAHRAMANIDIR.

ONLAR ASALA VE PKK İLE SAVAŞTILAR ASKER VE POLİSLE DEĞİL.

yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı küçük betizi
kintex
Üye
Üye
 
İletiler: 8
Kayıt: Cmt Haz 16, 2007 22:24

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 20:57

Şöyle diyor Said-i Kürdi:

“Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

“Ne dinden olursa olsun bir nevi şehit hükmündedir. Mükafatı büyüktür, belki onu cehennemden kurtarır. Elbette şimdi fetret gibi karanlıkta kalan ve Hz. İsa’ya mensup Hristiyanların mazlumlarının çektikleri felaketler, onlar hakkında bir nevi şehadet denebilir.” (Kastamonu Lahikası,s.75)

“Hatta o mazlumlar kafir de olsa, ahirette kendilerine göre o dünyevi afattan çektikleri belalara mukabil rahmet–i ilahiyenin hazinesinden öyle mükafatları var ki, eğer perde–i gayb açılsa o mazlumlar haklarında büyük bir tezahürü rahmet görünüp, “Ya Rabbi şükür elhamdü lillah diyeceklerini bildim ve kati surette kanaat getirdim.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

İslam tarihi boyunca kendini Müslüman olarak addeden hiçbir din adamı, Müslümanları ve İslamdaki şehitlik kavramını böylesine aşağılayan ifadeler kullanmadı. Bu cinayete ilk kez Said–i Kürdi’de rastlıyoruz.

Şehitlik, Allah yolunda savaşan, vatanını savunan ve bu uğurda ölenlere verilen bir mükafattır. Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı’ya karşı savaşan “yedi düvel”, Haçlı dünyasının karşımıza çıkardığı küfür ordusuydu. Bu savaşta Ortadoğu’dan, Çanakkale’ye kadar bir çok cephede milyonlarca “Mehmedimiz” din uğruna, İlay–ı Kelimetullah uğruna, vatan uğruna, bu vatan üzerinde Ezan–ı Muhammedi ilelebet çınlasın diye şehit oldu.


trt-2 de belgeseller vardı.. birinci dünya savaşını ve ikinci dünya savaşını anlatan.. izlerken ağladım... o çaresiz halk, savaşla ilgisi olmayan köyünde tarla ekip biçen, türk,kürt,arap,alman,fransız hiç farketmez.. hepsi insandı.. onları izlerken dönemin videolarıyla gerçekten çok dokunmuştu bana.. insanlık bi hiç uğrana birbirini kesiyordu.. almanyadaki, rusyadaki veya bizim ülkemizdeki ya da afrikada hiç farketmez savaş nedir bilmeyen, silah tutmayı bilmeyen normal hayatında da aç yaşayan siyasetle hiç bir işi olmayan gariban köylüleri TOPLAYIP karşınızdaki şeytanın ordusu diye savaştırıyorlardı.. Allaha isyan etmek geçti içimden.. hem de dedim ki bu adamlar hristiyan veya başka bi şey.. bize öğretilenlere göre cehenneme gidecekler.. peki bu kadar çektikleri açlık, sefalet, ve bu savaşta bu adamların ne günahı var ki cehenneme gidiyor.. hem islamı hiç duymamış, çünkü şimdiki gibi internet tv yok, hem de açlık içinde yaşamış gariban köylünün ne suçu var ki cehenneme gidiyor diye içerlenmiştim.. adeta allaha bakış açım değişmiş, bütün dini duygulardan soğumuştum... birinci ve ikinci dünya savaşındaki rezillikleri ve insanların bakın İN-SAN-LAR-IN çektiklerine bakınca gerçekten öyle soğumuştum ki kalbimde o çok sevdiğim rabbimden...

gün geldi bediüzzamanın şu satırlarını okudum... ALLAH RAZI OLSUN DEDİM.. KAFAMDAKİ ŞÜPHELERİ ALDI GÖTÜRDÜ... ALLAHA BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ.. VE BENİ YENİDEN ALLAHA ISINDIRDI DİYE... SİZ ANLAMAYIN BURDA SAİD NURSİNİN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ AMA BEN ÇOK İYİ ANLIYORUM... ALLAH RAZI OLSUN BUNLARI YAZDIĞI İÇİN...


TABİ ŞEHİT DEMAGOJİSİ YAPMADAN ÖNCE İNSAN PSİKOLOJİSİNİ İYİ ANLAMAK LAZIM...


şimdi bana nurcu, fettullahçı fln filan diyeceksiniz, mürit diyeceksiniz biliyorum.. bütün forum üstüme yükleneceksiniz.. belki de bu mesajı silip beni banlayacaksınız :) şunu sölim ki ne fethullahçı ne de nurcuyum.. sadece olaylara at gözlüğüyle bakmıyorum.. kendimi başka insanların yerine koyarak düşünüyorum.. bunu anlamanız zor olabilir.. ama ben çevremde o kadar insan gördüm ki ne banlanmak ne de sizin benim bu düşüncelerimi anlamamanız bana koymaz...
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye
 
İletiler: 42
Kayıt: Prş Şub 22, 2007 0:58
Konum: Kuğuların son şarkılarını söylediği yerden...

İletigönderen Ram » Prş Tem 12, 2007 21:44

CaNKutSaL, tutturmuşsun bir türkü, ban-ban-ban diye. İsmini de koymuşsun, kutsalların kutsalı can diye. O kadar belge ve bilgi kafana vurmadıysa dan diye... Var sen bize at gözlüklü, anlayışı kıt; kendine de, Fetullahçı, Nurcu değilim de. Çok çok güler geçeriz biz. Sense, Çamlıca'da gazozunu içerken, Üsküdar'da Said-i Kürd'ü görürsün, içtiğin de, yediğin de burnundan gelir, İstinye'ye kadar dökülür. Ama inan, adın zamanın kutsalı olarak anılmaz.
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen AlpereN » Prş Tem 12, 2007 22:00

CaNKutSaL yazdı:
Şöyle diyor Said-i Kürdi:

“Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

“Ne dinden olursa olsun bir nevi şehit hükmündedir. Mükafatı büyüktür, belki onu cehennemden kurtarır. Elbette şimdi fetret gibi karanlıkta kalan ve Hz. İsa’ya mensup Hristiyanların mazlumlarının çektikleri felaketler, onlar hakkında bir nevi şehadet denebilir.” (Kastamonu Lahikası,s.75)

“Hatta o mazlumlar kafir de olsa, ahirette kendilerine göre o dünyevi afattan çektikleri belalara mukabil rahmet–i ilahiyenin hazinesinden öyle mükafatları var ki, eğer perde–i gayb açılsa o mazlumlar haklarında büyük bir tezahürü rahmet görünüp, “Ya Rabbi şükür elhamdü lillah diyeceklerini bildim ve kati surette kanaat getirdim.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

İslam tarihi boyunca kendini Müslüman olarak addeden hiçbir din adamı, Müslümanları ve İslamdaki şehitlik kavramını böylesine aşağılayan ifadeler kullanmadı. Bu cinayete ilk kez Said–i Kürdi’de rastlıyoruz.

Şehitlik, Allah yolunda savaşan, vatanını savunan ve bu uğurda ölenlere verilen bir mükafattır. Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı’ya karşı savaşan “yedi düvel”, Haçlı dünyasının karşımıza çıkardığı küfür ordusuydu. Bu savaşta Ortadoğu’dan, Çanakkale’ye kadar bir çok cephede milyonlarca “Mehmedimiz” din uğruna, İlay–ı Kelimetullah uğruna, vatan uğruna, bu vatan üzerinde Ezan–ı Muhammedi ilelebet çınlasın diye şehit oldu.


trt-2 de belgeseller vardı.. birinci dünya savaşını ve ikinci dünya savaşını anlatan.. izlerken ağladım... o çaresiz halk, savaşla ilgisi olmayan köyünde tarla ekip biçen, türk,kürt,arap,alman,fransız hiç farketmez.. hepsi insandı.. onları izlerken dönemin videolarıyla gerçekten çok dokunmuştu bana.. insanlık bi hiç uğrana birbirini kesiyordu.. almanyadaki, rusyadaki veya bizim ülkemizdeki ya da afrikada hiç farketmez savaş nedir bilmeyen, silah tutmayı bilmeyen normal hayatında da aç yaşayan siyasetle hiç bir işi olmayan gariban köylüleri TOPLAYIP karşınızdaki şeytanın ordusu diye savaştırıyorlardı.. Allaha isyan etmek geçti içimden.. hem de dedim ki bu adamlar hristiyan veya başka bi şey.. bize öğretilenlere göre cehenneme gidecekler.. peki bu kadar çektikleri açlık, sefalet, ve bu savaşta bu adamların ne günahı var ki cehenneme gidiyor.. hem islamı hiç duymamış, çünkü şimdiki gibi internet tv yok, hem de açlık içinde yaşamış gariban köylünün ne suçu var ki cehenneme gidiyor diye içerlenmiştim.. adeta allaha bakış açım değişmiş, bütün dini duygulardan soğumuştum... birinci ve ikinci dünya savaşındaki rezillikleri ve insanların bakın İN-SAN-LAR-IN çektiklerine bakınca gerçekten öyle soğumuştum ki kalbimde o çok sevdiğim rabbimden...

gün geldi bediüzzamanın şu satırlarını okudum... ALLAH RAZI OLSUN DEDİM.. KAFAMDAKİ ŞÜPHELERİ ALDI GÖTÜRDÜ... ALLAHA BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ.. VE BENİ YENİDEN ALLAHA ISINDIRDI DİYE... SİZ ANLAMAYIN BURDA SAİD NURSİNİN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ AMA BEN ÇOK İYİ ANLIYORUM... ALLAH RAZI OLSUN BUNLARI YAZDIĞI İÇİN...


TABİ ŞEHİT DEMAGOJİSİ YAPMADAN ÖNCE İNSAN PSİKOLOJİSİNİ İYİ ANLAMAK LAZIM...


şimdi bana nurcu, fettullahçı fln filan diyeceksiniz, mürit diyeceksiniz biliyorum.. bütün forum üstüme yükleneceksiniz.. belki de bu mesajı silip beni banlayacaksınız :) şunu sölim ki ne fethullahçı ne de nurcuyum.. sadece olaylara at gözlüğüyle bakmıyorum.. kendimi başka insanların yerine koyarak düşünüyorum.. bunu anlamanız zor olabilir.. ama ben çevremde o kadar insan gördüm ki ne banlanmak ne de sizin benim bu düşüncelerimi anlamamanız bana koymaz...


dostum Allah şüphesizki adaletlidir islamın gitmediği bir yerde duyulamdığı bir yerde insanları hiç sorgusuz sualsiz cehenneme atacak değildir ama onlarada bir elçi gönderir mutlak ama islamı duymuşsa,islam kapısına kadar gelip komşu olduysa bunu aldırmadan dünyadan gitmişse her ne olursa olsun o kişi imanı olmadan gitmiştir.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye
 
İletiler: 628
Kayıt: Pzr Nis 22, 2007 22:57

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Tem 12, 2007 22:42

CaNKutSaL, tutturmuşsun bir türkü, ban-ban-ban diye. İsmini de koymuşsun, kutsalların kutsalı can diye. O kadar belge ve bilgi kafana vurmadıysa dan diye... Var sen bize at gözlüklü, anlayışı kıt; kendine de, Fetullahçı, Nurcu değilim de. Çok çok güler geçeriz biz. Sense, Çamlıcada gazozunu içerken, Üsküdarda Said-i Kürdü görürsün, içtiğin de, yediğin de burnundan gelir, İstinyeye kadar dökülür. Ama inan, adın zamanın kutsalı olarak anılmaz.


teşekkürler engin bilgilerin için... beni fikir ve düşünce olarak tatmim ettin.. benimkiler türküyse seninkiler çoktan müzikal olmuş :)

o belgeler beni ilgilendirmiyor.. beni yazılan cümleler ve fikirler ilgilendiriyor... ayrıca zamanın kutsalı olmak gibi bi derdim yok merak etme öyle bi derdim olsa burda olmam zaten :) .. neden şahsıma saldırıyorsun da fikirlerime bi cvp veremiyorsun... sizin gibileri bilirim ben psikolojiden anlamadığınız için ve kendi fikirleriniz dışındaki insanları hazmedemediğiniz için insanların şahıslarına saldırırsınız... fikir olarak sıfırsınız çünkü.. işiniz gücünüz laf ebeliği ve insanların şahıslarına saldırmak... ben de sana gülüyor ve geçiyorum... hadi beni banlattır :)

AlpereN kardeş olayın farklı bi boyutu o.. sana katılıyorum ayrıca...

tmm tmm ben fetocuyum... nurcuyum... hehe ne güzel istanbul beaaa.. çamlıca, gazoz ve üsküdar...
SENİ DE BEKLERİM...
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye
 
İletiler: 42
Kayıt: Prş Şub 22, 2007 0:58
Konum: Kuğuların son şarkılarını söylediği yerden...

İletigönderen Ram » Prş Tem 12, 2007 23:12

CaNKutSaL, senin fikrin mi¿? Said'in fikri mi¿? Yoksa ona onları yazdıranların fikri kuruntusu mu¿? Sen kimsinki, seni şahsiyet olup sana saldırıcağım¿? Ben kelebeklerle normalde muhattap olmam. Ama daha bu yaşta yaşadığın beyinsel sorunlara binaen, sana müsamma göstereyim dedim. Sen burnun sümüklü risaile okurken, ben senin gibileri tükürüğümle boğuyordum. Akıl sahibi olunmadan, fikir sahibi olunmaz. Senin yerin Bakırköy, git oraya kendin gibilere "kendi" fikirlerini şırıngala. Said gibi dünya görüşün çok kuvvetlidir, bu yaşta onun gibi olmaya çabaladığına göre. Beyin fırtınası... Bir gıram var, onu da yel götürür be gülüm.

Çamlıca'da fazla gazoz içme, ikinci defa yanından geçebilirim. Tabi, bu sefer çok farklı olur çocuğum.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 12, 2007 23:13

CaNKutSaL, bizim gibiler malum psikolojiden anlamaz, ben senin yazdiklarindan hic birsey anlamadim... :) kafa mi buluyorsun yoksa..? Imzami hatirlattin bana yahu... yazik simdi o gariban amerikan köylüsü askerlere, Irak'ta sehit düsüyorlar :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen dertsiz » Prş Tem 12, 2007 23:56

Ram yazdı:CaNKutSaL, tutturmuşsun bir türkü, ban-ban-ban diye. İsmini de koymuşsun, kutsalların kutsalı can diye. O kadar belge ve bilgi kafana vurmadıysa dan diye... Var sen bize at gözlüklü, anlayışı kıt; kendine de, Fetullahçı, Nurcu değilim de. Çok çok güler geçeriz biz. Sense, Çamlıca'da gazozunu içerken, Üsküdar'da Said-i Kürd'ü görürsün, içtiğin de, yediğin de burnundan gelir, İstinye'ye kadar dökülür. Ama inan, adın zamanın kutsalı olarak anılmaz.


Bu kardeşimiz henüz konuyu tam kavramamış olabilir. Kendisine kızmayalım, anlatalım.

O anlamasa bile tesadüfen okuyan başka birine yarar en azından.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye
 
İletiler: 248
Kayıt: Çrş May 16, 2007 1:10
Konum: uzaydan

İletigönderen Ram » Cum Tem 13, 2007 0:34

dertsiz, -bu- kardeşini ben tanıyorum. Her ne kadar o beni tanımasada...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 13, 2007 1:11

[quote="CaNKutSaL"]
Şöyle diyor Said-i Kürdi:

“Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

“Hatta o mazlumlar kafir de olsa, ahirette kendilerine göre o dünyevi afattan çektikleri belalara mukabil rahmet–i ilahiyenin hazinesinden öyle mükafatları var ki, eğer perde–i gayb açılsa o mazlumlar haklarında büyük bir tezahürü rahmet görünüp, “Ya Rabbi şükür elhamdü lillah diyeceklerini bildim ve kati surette kanaat getirdim.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

[quote]

Sevgili kardeşim

alıntı yapılan yazıdaki cümleleri ne derece anladın bilemiyorum ama konuyu anlamak uğrunda gayret sarfetmediğin belli oluyor.

Şehitlik ve şehadet ve şahadet ölçüleri Kuranda, hadiste ve içtihatlarda bellidir.

Kuran ve Hadisi değiştirmek insanı dinden çıkartır.

İçtihadı değiştirmeğe ise ne said-i nursinin nede fettullah gülenin bilgi ve ruhsatı yeter.

Şehid, Allah yolunda ölen Müslümanlara denir.

===

Kendisine bilgi ulaşmamış diğer insanlar ile ilgili hükmü biz verecek değiliz. Allah (cc) ister cennetine veya cehennemine alır, ya da inançsız insan olarak sadece sınav sorusu mahiyetinde kabul eder.

Bilmem anlatabildim mi?
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye
 
İletiler: 248
Kayıt: Çrş May 16, 2007 1:10
Konum: uzaydan

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 13 konuk

x