Türkeş "hocaefendi" hakkında ne düşünüyordu?

Tartışma Alanı

Türkeş "hocaefendi" hakkında ne düşünüyordu?

İletigönderen Berco » Cmt Mar 31, 2007 23:43

İnternette rastladım garibime gitti.

Şu an ki MHP politikasına ters düşen açıklamalarda bulunuyor Türkeş...

Bilgisi olan arkadaşlar varsa bizi aydınlatsın daha sonra fikirleri değişmiş midir Türkeş'in?Fetullah Hoca'yı neden savunma ihtiyacı duymuştur?

http://video.google.com/googleplayer.sw ... 7359905329
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen HunTürK » Cmt Mar 31, 2007 23:54

bu videoyu izledim yanlış veya doğru söylemiş bilemem çünkü Fethullah Güleni tam tanımıyorum ama bazı faliyetleri takdir edilecek şekildedir o yüzden övmüş olabilir
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen Ram » Pzr Nis 01, 2007 0:32

Sevdiğim biri olmasa da, Alparslan Türkeş de diğerleri gibi Fettonun yalanlarına aldanmış biridir. Ötesi yoktur. (Alttaki resmi içeren video) Videoda diyor, Menderesin asılmasının vebali Türkeşin boynundadır, affedemedim diye. Ayrıca ülkü ocaklarından hayli kayma olmuştur bu fetto tarafına, bu saklanamaz ve inkâr edilemez bir gerçektir.

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Nis 01, 2007 14:51

Az önce Genel-Güncel Konular bölümünde yazdığım yazıda da belirttiğim gibi 1980 öncesi MHP bizzat ABD'nin 60'lardan beri hazırlayıp uyulamaya koyduğu YEŞİL KUŞAK PROJESİ'nin Türkiye'deki Amerikan çıkarlarını uygulama mekanizması olmuştur.Türk Milliyetçiliği'ne en büyük zararı veren Türk-İslam sentezini benimseyerek Türk Milliyetçiliğini boğmuştur.Bu yüzden Türkeş hapisteyken"Biziçerideyiz ama fikirlerimiz iktidarda"diyerek Türk-İslam sentezini resmi devlet ideolojisi haline getiren Kenan Evren'e atıfta bulunmuştur.Bu ülkede solcu-sağcı ayrımını yapan kişilerin başında o gelmiştir.Karaköy'de Amerikan 6. Filo askerleri için tertemiz edilen,baştan aşağı boyanılan genelevlere gitmek isteyen 6. Filo askerlerini denize döken vatansever gençlere komandolarını saldırtan ve 2 vatanseveri öldürten ve ne yazık ki daha bunun gibi nice emirleri veren Türkeş'tir.Vatansever gençleri bile"Gomonis"olmakla suçlayan da Türkeş'tir.Son yılları benim içinde soru işaretidir ama 1980'e kadar yaptıkları bence onu tanımak ve hakkında fikir yürütmek için yeterlidir.
Onun MHP'si Türk milliyetçiliğine hizmet etmekten çok zarar vermiştir.
Onun MHP'si zamanında yüzbinlerce genç ile MHP'ye gönül vermiş yüzbinlerce genç birbirlerini düşman olarak gördüler.Bunun sorumlusu herhalde ne karşı taraftaki gençler,ne o MHPli gençler değildi.Sorumlu ebette ki yüzbinlerce vatansever genci "Gomonis"olarak niteleyen,damgalayan,hedef gösteren Türkeş'ti.Oysa ki pekçoğu ne "Gomonis"ti,ne de başka bir şey.Sadece ve sadece Atatürk'ü,milleti,devleti,bayrağı canlarından çok seven gençlerdi.
Fettullah'ı savunmasına bu nedenle hiç ama hiç şaşırmadım,şaşırmam,tarihi iyi okuyup bilen arkadaşlarımın da şaşırmayacağına eminim.Nasıl ki Demirel'in,Erbakan'ın,Özal'ın,Çiller'in,Mesut Yılmaz'ın,Tayyip Erdoğan'ın bu konuda birbirlerinden pek farkı yoksa;aynı şekilde Türkeş'in de din istismarı konusunda diğerlerinden geri kalan yanı olmamıştır.
Sözün özü,Türkeş mi Bahçeli mi derseniz,ben her zaman Bahçeli'yi tercih ederim.Hiç olmazsa onun zamanında hem MHP'liler ve hem de eski "Gomonis"ler;Türkiye olmadıktan sonra MHP'nin,şunun veya bunun önemi olmadığını birlikte kavradılar.
En son Çetin Taş tarafından Pzr Nis 01, 2007 15:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Egeli » Pzr Nis 01, 2007 15:02

Bit Fettocunun bir ülkücüyü kendi safına çekmek için söylediği söz:
''Eskiden ülkücülerin sloganıydı ''Türk'Ün Şanlı Bayrağını Moskovaya Asacağız...''Ülkücüler bunu ne kadar gerçekleştirdi bilmiyorum ama,Fettonun sonradan ''CIA Ajanlığı yapıyor,ABD ye bilgi sızdırıyor'' savunmasıyla kapattığı Fettonun Türk Okulları,galiba Moskova'ya astı Türk'Ün şanlı bayrağını... :!: ''

Adamlar böyle çalışıyorlar.Bunu dinleyen ve düşünen bir adam(tabi herkes için geçerli değil ama genel olarak) saf değiştirebiliyor daha doğrusu ''ideolojik kayma yaşıyor''...
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Nis 01, 2007 17:42

Çetin Taş yazdı:1980 öncesi MHP bizzat ABD'nin 60'lardan beri hazırlayıp uyulamaya koyduğu YEŞİL KUŞAK PROJESİ'nin Türkiye'deki Amerikan çıkarlarını uygulama mekanizması olmuştur.Türk Milliyetçiliği'ne en büyük zararı veren Türk-İslam sentezini benimseyerek Türk Milliyetçiliğini boğmuştur.Bu yüzden Türkeş hapisteyken"Biziçerideyiz ama fikirlerimiz iktidarda"diyerek Türk-İslam sentezini resmi devlet ideolojisi haline getiren Kenan Evren'e atıfta bulunmuştur.Bu ülkede solcu-sağcı ayrımını yapan kişilerin başında o gelmiştir.Karaköy'de Amerikan 6. Filo askerleri için tertemiz edilen,baştan aşağı boyanılan genelevlere gitmek isteyen 6. Filo askerlerini denize döken vatansever gençlere komandolarını saldırtan ve 2 vatanseveri öldürten ve ne yazık ki daha bunun gibi nice emirleri veren Türkeş'tir.Vatansever gençleri bile"Gomonis"olmakla suçlayan da Türkeş'tir.Son yılları benim içinde soru işaretidir ama 1980'e kadar yaptıkları bence onu tanımak ve hakkında fikir yürütmek için yeterlidir.
Onun MHP'si Türk milliyetçiliğine hizmet etmekten çok zarar vermiştir.
Onun MHP'si zamanında yüzbinlerce genç ile MHP'ye gönül vermiş yüzbinlerce genç birbirlerini düşman olarak gördüler.Bunun sorumlusu herhalde ne karşı taraftaki gençler,ne o MHPli gençler değildi.Sorumlu ebette ki yüzbinlerce vatansever genci "Gomonis"olarak niteleyen,damgalayan,hedef gösteren Türkeş'ti.Oysa ki pekçoğu ne "Gomonis"ti,ne de başka bir şey.Sadece ve sadece Atatürk'ü,milleti,devleti,bayrağı canlarından çok seven gençlerdi.
Fettullah'ı savunmasına bu nedenle hiç ama hiç şaşırmadım,şaşırmam,tarihi iyi okuyup bilen arkadaşlarımın da şaşırmayacağına eminim.Nasıl ki Demirel'in,Erbakan'ın,Özal'ın,Çiller'in,Mesut Yılmaz'ın,Tayyip Erdoğan'ın bu konuda birbirlerinden pek farkı yoksa;aynı şekilde Türkeş'in de din istismarı konusunda diğerlerinden geri kalan yanı olmamıştır.
Sözün özü,Türkeş mi Bahçeli mi derseniz,ben her zaman Bahçeli'yi tercih ederim.Hiç olmazsa onun zamanında hem MHP'liler ve hem de eski "Gomonis"ler;Türkiye olmadıktan sonra MHP'nin,şunun veya bunun önemi olmadığını birlikte kavradılar.

Vay anasını beee ...

sindire sindire beyin yıkama yöntemi icraata geçmiş yine :evil:

çok da ... :artis:
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Pisagor » Pzt Nis 02, 2007 2:01

Bir ülkede düşünce farklılıkların olmasından daha doğal birşey yoktur.Ancak düşünce kavgası ve karıştırılması saçmadır.Bugün Fethullah Gülen Türkeş'e "Vebali onadır" demesi Türkeşi tamamen kirletiyor yada Türkeş'in Fethullah Gülen'i övmesi Fethullah Gülen'i tamamen iyi karakterli düşünceli birisi mi yapıyor?

Liderler hakkında konuşurken liderleri onların kendileri sevdiğinden daha çok seviyoruz.Bugün birbirinine bel altı bel üstü her lafı söyleyen İktidar ve Muhalefer beraber meclise girip çıkabiliyor ?Ayrıca insanlar üzerinde etkisi olmuş,insanların böyle bağlandığı insanların "tek sözünü,tek davranışı tek hareketini "elinde tutarak yorum yapmak bundan teori üretmek gerçekten saçmalıktır.

Türkeş'i yorumlarsam müthiş değişim ve gelişim içersinde olmuş birisidir.Darb hakkındaki görüşlerim belldir.Darbe bir devri ölümsüzleştirmiş ve yapılmış ilk büyük Cumhuriyet hatalarındandır.Türkeş'in Amerikada eğitim aldığı doğrudur.Sadece Türkeş değil birçok silahlı kuvvet lideri bundan bu sınavdan geçmiştir.Ancak bunu üstüne basarak kendisini bir tarafa koymak aces kaçar.Bugün birçok Türk askeri dışarıda eğitim görüyor.Birçok Türk askeri dışarıda(Almanya,Afganistan,Gürcistan bildiğim ülkeler) eğitim veriyor.20 yıl sonra burada eğitilen askerleri Türk Projesi dahiline yetişmiş mi diyeceğiz?

Türkeş büyük bir örgütlenme teşkilatlanma yapmıştır.Zaten kendisinin "Türklerin en büyük vasfı Teşkilatçılığıdır" sözü vardır.Ancak ilk başta Nihal Atsız'dan aldığı eğitim ile büyük etkisi ile bir yan çizgide olduğu bellidir.Ancak zaman içinde Ülkücülerin lideri olurken daha sonra kürsüde NAZIM HİKMET şiiri okuyarak sadece ülkücülerin değil ülkede lider olabilecek bir özelliği olduğu göstermiş ama ömrü yetmemiştir.

Türk-İslam Sentezi kavramın 1980 iktidar tarafından uygulandığı sözlerine inanmıyorum.Eğer öyle olsaydı bugün böyle mi olurdu?Bugün Türk-İslam sentezin en zayıf olduğu dönemlerden birini geçirmekteyiz.Teoriden mi ibarettir bilinmez ama Türkeşin İktidarda olmadan bile Devlette büyük söz sahibi olduğu ricaları ile büyük etkilere sahip olduğu bellidir.

Son olarak herşeyi söyledik ama başlığı açan Berco'nun sözlerine cevap vermedik.Türkeş neden bunu söylemeye ihtiyaç duydu? Nedeni basit neden Nazım Hikmetin şiirini okumaya gerek duyduysa bu nedenden dolayı buldu.Artık ülkenin Ülkücü ve diğerleri diye ayrılmayacağı bildiğinden bu çizgiden kurtulup herkese pozitif yaklaşım ama kendi davasına artı pozitif yaklaşım göstermiştir.Ülkenin Lideri olabilecek mayaya doruk noktasıne gelmiş ve artık 1980'lerde kalmış zihniyeti atmıştır
Kullanıcı küçük betizi
Pisagor
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Ram » Pzt Nis 02, 2007 2:33

Bugün Fethullah Gülen Türkeş'e "Vebali onadır" demesi Türkeşi tamamen kirletiyor yada Türkeş'in Fethullah Gülen'i övmesi Fethullah Gülen'i tamamen iyi karakterli düşünceli birisi mi yapıyor?

Cümlelerin karmaşıklığı yanlış anlam çıkartabilir. Fetto'nun vebali onadır demesi ve sözde onu affetmemesi, Türkeş'i kirletmez, aksine aklar. Ancak bu, Türkeş'in bir zamanlar iyi niyetli olduğunu sandığı Fetto'ya - ki Demirel, Ecevit, Çiller, Özal ve birçok siyasetçi böyle düşünerek ya da gerçeği bilerek bu yönde hareket etmiştir.- inanması gerçeğini değiştirmez. Bunu açıklamak gerek, birileri bir açıklaması yüzünden suçlanabiliyorsa, bin açıklama yapanlar daha ne diye savunuluyor¿? Yine de, kişi yaptıklarıyla anılır. İyisi ve kötüsü ile...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Nis 02, 2007 13:35

Vay anasını beee ...

sindire sindire beyin yıkama yöntemi icraata geçmiş yine

çok da ...

Efsane kardeş,benim bir şeyi ya da birisini-birilerini sindirdiğim yok.
Düşüncelerimi yazdım.Katılmıyor olabilirsin.Kendi fikirlerinle niçin katılmadığını söylersin,ben de okumaktan mutluluk duyarım.Ama benim beyin yıkama faaliyetleri ile işim olmaz,olmadı.Sadece ellerimi yıkıyorum günde 50-60 kez(bu da bir hastalık işte,ne yaparsın).
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Pisagor » Pzt Nis 02, 2007 16:04

Ram yazdı:
Bugün Fethullah Gülen Türkeş'e "Vebali onadır" demesi Türkeşi tamamen kirletiyor yada Türkeş'in Fethullah Gülen'i övmesi Fethullah Gülen'i tamamen iyi karakterli düşünceli birisi mi yapıyor?

Cümlelerin karmaşıklığı yanlış anlam çıkartabilir. Fetto'nun vebali onadır demesi ve sözde onu affetmemesi, Türkeş'i kirletmez, aksine aklar. Ancak bu, Türkeş'in bir zamanlar iyi niyetli olduğunu sandığı Fetto'ya - ki Demirel, Ecevit, Çiller, Özal ve birçok siyasetçi böyle düşünerek ya da gerçeği bilerek bu yönde hareket etmiştir.- inanması gerçeğini değiştirmez. Bunu açıklamak gerek, birileri bir açıklaması yüzünden suçlanabiliyorsa, bin açıklama yapanlar daha ne diye savunuluyor¿? Yine de, kişi yaptıklarıyla anılır. İyisi ve kötüsü ile...

"Milletin sevdiği bir adamdı. Affetmem ben Menderes’i asmalarını, düşünün 33 sene geçmiş, affedemedim ve asılmasının % 50 vebali Türkeş’in boynunda"

Burada anladığım kadarıyla asılmasına üzgün olduğu ve bunun sebebinin yarısının Türkeş olduğu söyleniyor.Eğer sen İdamı ve Darbeyi haklı bulursan aklar dersin savunmazsan benim gibi kirletir ,derim.

Söyledikleri ile yargılamayız ancak yaptıkları ile yargılanır
Kullanıcı küçük betizi
Pisagor
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Ram » Pzt Nis 02, 2007 18:32

Pisagor yazdı:"Milletin sevdiği bir adamdı. Affetmem ben Menderes’i asmalarını, düşünün 33 sene geçmiş, affedemedim ve asılmasının % 50 vebali Türkeş’in boynunda"

Burada anladığım kadarıyla asılmasına üzgün olduğu ve bunun sebebinin yarısının Türkeş olduğu söyleniyor.Eğer sen İdamı ve Darbeyi haklı bulursan aklar dersin savunmazsan benim gibi kirletir ,derim.

Söyledikleri ile yargılamayız ancak yaptıkları ile yargılanır

Birincisi Menderes'in asılması yanlıştı, çünkü Tayyibin yaptıklarını da görüyoruz. Mederes'in soyuna bakmak lâzım birde. Çünkü savunduğu ve yargılandığı düşüncelerle çok çelişiyor. Neyse... Ayrıca darbe %100 gerekliydi. Ancak darbenin gerçekleştiriliş biçimi ve sonrasında olan iğrenç katliamları savunana da iki çift laf söyleriz. Türkeş'in bilmem neyi olan Kenan Evren, Türkeş'i de satmıştır nihayetinde darbe esnasında.

Türkeş'i seven biri değilim. Geçmişinde yaptıkları ortadadır. Ancak, Fetto Türkeş'e bunu diyorsa, Türkeş'i aklar. Nihayetinde Fetto bu, in pectore. Burada sevmediğim diğer siyasetçilerin de bir kısmını savunurum, cünkü kanmışlardır Fetto'nun Türk okullarına.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen HunTürK » Pzt Nis 02, 2007 21:30

ülkü ocaklarından hayli kayma olmuştur bu fetto tarafına, bu saklanamaz ve inkâr edilemez bir gerçektir.

Ram, evet kardeş doğru diyosun birde fetto demeni tavsiye etmem fethullah Allahın ismidir küfre düşersin vede ülkücülerin ilk olarka Türkçülükle yola çıktıkları ve sonra Türk-islam sentezi yaptıkları doğrudurki bence böylesi daha iyi oldu hayatta herşey imandır sonra cihaddır
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Nis 02, 2007 22:12

HunTürK, merak etme biliyorum. Allah biliyor kâbim temiz, içim rahat. Sadece bir şahsı kastediyorum. İsmi değil, şahsı küçültüyorum. Uyarın için teşekkürler. :)

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Nis 02, 2007 22:19

HunTürK, sahsiyetin asil ismi Fetullah'tir zaten, Allah'in Aslan'i anlamina gelen Fethullah degil :twisted: bu ayni Said-i Kürdi'nin kendini Bediüzzaman yani "Asrin Harikasi" ilan etmesi gibi hic bir müslümana yakismayan, hatta Allah'a sirk kosmaya denk kibir belirtisidir. ama senin iyi niyetine saygim sonsuz. :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen HunTürK » Pzt Nis 02, 2007 22:34

Ram, tabiki kardeş şahsa dediğini biliyorum ama yani yinede yanlıştır. :wink:
Türk-Kan, hmm fetullah ta Allahın ismi olabilir sonunda ullah olması bu çağrımışımı getiriyor fetullah güleni çok tanımıyorum o yüzden pek diyecek bişeyim yok tabiki :wink:
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 21 konuk

x