gönderen Çetin Taş » Pzr Nis 01, 2007 14:51
Az önce Genel-Güncel Konular bölümünde yazdığım yazıda da belirttiğim gibi 1980 öncesi MHP bizzat ABD'nin 60'lardan beri hazırlayıp uyulamaya koyduğu YEŞİL KUŞAK PROJESİ'nin Türkiye'deki Amerikan çıkarlarını uygulama mekanizması olmuştur.Türk Milliyetçiliği'ne en büyük zararı veren Türk-İslam sentezini benimseyerek Türk Milliyetçiliğini boğmuştur.Bu yüzden Türkeş hapisteyken"Biziçerideyiz ama fikirlerimiz iktidarda"diyerek Türk-İslam sentezini resmi devlet ideolojisi haline getiren Kenan Evren'e atıfta bulunmuştur.Bu ülkede solcu-sağcı ayrımını yapan kişilerin başında o gelmiştir.Karaköy'de Amerikan 6. Filo askerleri için tertemiz edilen,baştan aşağı boyanılan genelevlere gitmek isteyen 6. Filo askerlerini denize döken vatansever gençlere komandolarını saldırtan ve 2 vatanseveri öldürten ve ne yazık ki daha bunun gibi nice emirleri veren Türkeş'tir.Vatansever gençleri bile"Gomonis"olmakla suçlayan da Türkeş'tir.Son yılları benim içinde soru işaretidir ama 1980'e kadar yaptıkları bence onu tanımak ve hakkında fikir yürütmek için yeterlidir.
Onun MHP'si Türk milliyetçiliğine hizmet etmekten çok zarar vermiştir.
Onun MHP'si zamanında yüzbinlerce genç ile MHP'ye gönül vermiş yüzbinlerce genç birbirlerini düşman olarak gördüler.Bunun sorumlusu herhalde ne karşı taraftaki gençler,ne o MHPli gençler değildi.Sorumlu ebette ki yüzbinlerce vatansever genci "Gomonis"olarak niteleyen,damgalayan,hedef gösteren Türkeş'ti.Oysa ki pekçoğu ne "Gomonis"ti,ne de başka bir şey.Sadece ve sadece Atatürk'ü,milleti,devleti,bayrağı canlarından çok seven gençlerdi.
Fettullah'ı savunmasına bu nedenle hiç ama hiç şaşırmadım,şaşırmam,tarihi iyi okuyup bilen arkadaşlarımın da şaşırmayacağına eminim.Nasıl ki Demirel'in,Erbakan'ın,Özal'ın,Çiller'in,Mesut Yılmaz'ın,Tayyip Erdoğan'ın bu konuda birbirlerinden pek farkı yoksa;aynı şekilde Türkeş'in de din istismarı konusunda diğerlerinden geri kalan yanı olmamıştır.
Sözün özü,Türkeş mi Bahçeli mi derseniz,ben her zaman Bahçeli'yi tercih ederim.Hiç olmazsa onun zamanında hem MHP'liler ve hem de eski "Gomonis"ler;Türkiye olmadıktan sonra MHP'nin,şunun veya bunun önemi olmadığını birlikte kavradılar.
En son
Çetin Taş tarafından Pzr Nis 01, 2007 15:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.