Türkiye Derin Devlet Yapılanmasını Şekillendirmek

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Türkiye Derin Devlet Yapılanmasını Şekillendirmek

İletigönderen bur4x » Pzt Haz 07, 2010 14:57

Deneme
En son bur4x tarafından Çrş Mar 26, 2014 2:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
bur4x
Üye
Üye
 
İletiler: 2
Kayıt: Pzt Haz 07, 2010 14:48

Re: Türkiye Derin Devlet Yapılanmasını Şekillendirmek

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt Haz 07, 2010 16:09

bur4x yazdı:Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlının temeli olan Derin Devlet yani Müesses Nizamın yeniden yapılanması ve geliştirilmesini maddeler şeklinde sıraladım.


Malum, Recep Bey, Futbol adamlarını topladı, Anayasa değişikliklerine destek istedi ya. Şimdi güncel olan Futbol literatürüyle konuşmak.

Siz de yazınızın en başında ofsayta düşmüşsünüz Bur4x.

Türkiye Cumhuriyeti, sizin bilerek ya da farkında olmadan ifade ettiğiniz gibi, bir ''Derin Devlet'' olarak kurulmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde ''Derin Devlet'' değil, emperyalizme karşı çetin bir vatan savunmasıyla kazanılan tam bağımsızlık bilinci ve devrimcilik vardır.

Madde madde sıraladığınız önerileriniz içinde dikkate değer olanlar bulunmakla birlikte, önerilerinizin çok büyük bir bölümü, daha ilk maddeden başlayarak buram buram Amerikan hayranlığı kokuyor.

bur4x yazdı:1) Bütün Gizli ve Resmi İstihbarat Teşkilatlarına bağlı tepe bir birim TGM (Türkiye Güvenlik Müsteşarlığı) Amerika’daki NSA birimi gibi.

2) Cumhuriyeti ve Rejimi Kayıtsız, Şartsız koruyan ve bu konuda bağımsız olan, Dış İstihbarat toplama ve Yurt Dışında Operasyonel görev üslenen (CIA gibi) ve Başbakanlığa bağlı olmayan bir Milli İstihbarat Teşkilatı - MİT

3) Başbakanlığa değil, Milli Savunma Bakanlığına bağlı bir TSK

4) Milli Savunma Bakanlığı ve TGM birimine bağlı Askeri İstihbarat (JİTEM)

5) Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde (Kırmızı Kitap) Dış ve İç Tehdit Unsurları ile Operasyonel ve İstihbari olarak mücadele edebilecek gizli bir Türk Gladio Teşkilatlanması

6) Gelişmiş Polis Teşkilatı ve Buna bağlı Emniyet İstihbabratı, TGM kontrolünde



bur4x yazdı:8- TGM birimine bağlı İç İstihbarat Birimi, KGT (Kamu Güvenliği Teşkilatı) Amerikadaki FBI birimi gibi


Bu güzel ülke 1946'dan bu yana ABD'nin aklına uyarak bugün kurtulmaya çalıştığımız duruma geldi. Bağımsızlığını ve egemenliğini yitirdi, ABD emperyalizminin uydusu oldu.

Sıraladığınız önerilerin büyük bir bölümünü, sağolsun şu an işbaşında bulunan ''Mücahitler'' adım adım yerine getirmeye çalışıyorlar zaten. Bu kapsamda Kamu Güvenliği Müsteşarlığı bile kuruldu.

Ama yapılanlar, Türkiyemiz için mi yapılıyor, yoksa Büyük Ortadoğu Projesi için mi, işte işin o yanını tartışmak gerekiyor galiba.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Türkiye Derin Devlet Yapılanmasını Şekillendirmek

İletigönderen Deli Haydar » Pzt Haz 07, 2010 16:14

Burak Bey,

Neye göre ve ne için "copyright" damgası vurduğunuzu anlayamadığım önerilerinizi güzel güzel sıralamışsınız.
Ellerinize sağlık, sözümüz yok...

Ancak, CIA ya da FBI'nın yerküreye ettiği orta iken, kendi devletimizi yeniden biçimlendirme noktasında, eleştirdiğimiz kurumların yöntemlerini kullanmak bana çok da anlamlı gelmemektedir.

Kişisel inancım, içinde bulunduğumuz çağın sonuna doğru Gazi Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti ülküsünün yoluna döndüğümüz gün, gezegen gerçek barışa kavuşacağıdır. Dolayısı ile, karşımızda kendimizi savunmak zorunda kalacağımız bir düşman da kalmayacaktır. Bir başka deyişle, kıyameti getiren ikiliğin yerini birlik bilinci aldığında Hakk'ın günü doğacaktır. Kişiler kendilerini bilerek Hakk'ı bilecekleri için, biliçlenen insanlıkta haksız kimse de kalmayacaktır.

Son olarak eklemek isterim ki, sizin gibi özüne-devletine bağlı bir yurtseverin "bur4x" türü bir ad alıp, sitesini de "My Blog" biçimde nitelemesi oldukça çelişik bir durumdur.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x