Türkler Nisan Sonunda Operasyon Yapabilir

Genel & Güncel Konular

Türkler Nisan Sonunda Operasyon Yapabilir

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 18, 2007 13:26

'Türkler Nisan sonunda operasyon yapabilir'

Washington Post’un tanınmış köşe yazarı David İgnatius, Kuzey Irak’taki Kürt bölgelerinde “yeni bir büyük tehdidin ortaya çıktığı”nı savundu. ABD’nin PKK ile Mücadele İçin Özel Temsilcisi Joseph Ralston’un elinden geleni yaptığını ancak “saatli bombanın tıklamayı sürdürdüğü”nü belirten İgnatius, “Ralston’un, Aralık ayında üst düzey (Bush) yönetim yetkililerine, ABD’nin PKK’yı durdurmaması halinde Türklerin Nisan sonunda işgal edebilecekleri uyarısını yaptığı”nı yazdı.


David İgnatius, “Irak’ta Yeni Tehdit” başlıklı yazısında Bush Yönetiminin Bağdat’ı istikrarlaştırmaya çabalarken “Kuzey Irak’taki Kürt bölgelerinde yeni bir büyük tehdidin ortaya çıktığını belirtti.

KİLİT SORUN KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİ

Bu tehdidin ortadan kaldırılmaması halinde ABD’nin Irak’taki askeri hedeflerinin daha fazla zedelenebileceği uyarısını yapan İgnatius, “Kilit sorun, kayda değer bir Kürt azınlığı olan, Irak’ın Kuzey’deki güçlü komşusu Türkiye’yi kaygılandıran Kürt milliyetçiliğidir” ifadesini kullandı.

Bush Yönetiminin, hem Türkiye’yi, hem de Irak’taki en güvenilir müttefiki olan Iraklı Kürtleri memnun tutarak idare etmeye çalıştığını ancak “son haftalarda bu stratejin çökmekte olduğunu” belirten İgnatius, Iraklı Kürtlerin liderlerini meydan okuyan açıklamalarına yapmaya, Türklerin ise, liderlerinden harekete geçmelerini istediklerini kaydetti.

RALSTON’UN “NİSAN SONU” UYARISI

David İgnatius, Bush Yönetiminin geçen yıl Kürt sorunu konusunda bir çatışmaya doğru gidildiğini fark ederek emekli general Joseph Ralston’un Özel Temsilci olarak atadığını anımsatarak şöyle devam etti:

“Ralston’un, Aralık ayında üst düzey (Bush) yönetim yetkilileri, ABD’nin PKK’yı durdurmaması halinde Türklerin Nisan sonunda işgal edebilecekleri uyarısını yaptığı söyleniyor. Konuyu bilen başka yetkililerin de benzer kaygıları var ve bir analist, Türklerin Irak’ın topraklarının içerisinde 8 mile kadar girebileceğini tahmin etti.”

SAATLİ BOMBA TIKLAMAYA SÜRDÜRÜYOR

Washington Post yazarı, Ralston’un da, krizi gidermek için elinden gelenini yaptığını belirtirken de “Ancak saatli bomba tıklamayı sürdürüyor” ifadesini kullandı.

Kerkük’ün önemli bir sorun kaynağını oluşturduğuna işaret eden yazar, Bush Yönetiminin referandumun ertelenmesinden yana gibi gözüktüğünü ancak Kürtleri öfkelendirmemek ve Anayasa’yı baltalamamak için henüz bunu kamuoyuna açıklamadığını da öne sürdü.

TÜRK GENELKURKMAY İLE GÖRÜŞME İDDİASI

PKK’nın kolu Pejak örgütünün eylemlerinin hedefi olan İran’ın yaklaşımı üzerinde de duran İgnatius, İran’ın da askeri bir operasyon yapma eğilimini gösterebileceğini iddia etti. İgnatius, bir ABD’li yetkiliye dayanarak “Üst düzey İranlı subaylar, kısa bir süre önce Ankara’da Türk Genelkurmay ile buluşarak Irak’taki olası acil durumları görüştüler” diye yazdı.

Washington Post yazarı, İranlıların Kürt bölgesini istikrarsızlaştırmak istediklerini öne sürerken de “ABD ile Kürt liderleri arasında giderek artan gerginlikler”e dikkat çekti. İgnatius’a göre, Kürt liderleri, ABD’nin, bölgeyi ziyaret eden üst düzey İranlı Devrim Muhafız subaylarını kaçırmaya çalışmasına çok öfkelendiler. İgnatius, yazısını tamamlarken de şunları belirtti:

“İraklı Kürdistan, bir başarı öyküsü oldu, dört yıl önce gerçekleştirilen işgalden bu yana az sayıda başarı öykülerinden biri. Ancak güvenli bölge ve gelecekteki İran ve El Kaide’e karşı Amerikan üssü olarak statüsü tehlikede. Irak’taki kötü haberlerin sonu yok gibi görünüyor.”
HÜRRİYET-18.04.2007

Not:Daha önce bazı arkadaşlarla da paylaştım,benim duyumlarıma göre operasyonu bizimkiler sınırdan küçük birlikler halinde geçerek çoktan başlatmış fakat Cumhuriyet tarihinin en büyük askeri operasyonu için Nisan sonu bekleniyor.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Hasta » Çrş Nis 18, 2007 13:30

Çetin Taş, hayırlısı be canım,askerimiz,ne yapacağını bilir... :wink: :)
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Batuhan Önder » Çrş Nis 18, 2007 13:31

Nisanda değil bu gün yapmak gerekiyor. Ne olduklarını bilmeleri gerekir.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye
 
İletiler: 213
Kayıt: Cum Mar 02, 2007 21:22
Konum: İstanbul

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 18, 2007 20:12

Kürtçü siteleri izliyorum.Bakalım bir şeyler bulacakmıyım?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen MedceziR » Çrş Nis 18, 2007 21:06

Nerdeyse davulla zurnayla yapılacak operasyon, benim bildiğim gizli yapılır.

Bu gidişle biz operasyon falan yapamayız (inşallah haksız çıkarım)
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."


Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye
 
İletiler: 1763
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 15:54
Konum: Yiğidin Harman Olduğu Yerden...

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 19, 2007 7:46

Nerdeyse davulla zurnayla yapılacak operasyon, benim bildiğim gizli yapılır.

:kikirik: :kikirik: :kikirik:
Medcezir kardeşim,acaip haklısın.
Ben bile bu tür yorumlar yazarken "acaba hatamı yapıyorum"diyorum.O yüzden de bu operasyonu bir an önce yapmak lazım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen checker854 » Prş Nis 19, 2007 13:43

türkiye bu hükümetle hic bir yere operasyon yapamaz

haber icin saol
Kullanıcı küçük betizi
checker854
Üye
Üye
 
İletiler: 341
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:43
Konum: Viyana

İletigönderen Veled » Prş Nis 19, 2007 14:54

Çetin Taş, haber için teşekkürler abi ben mutlu arkadaşıma katılıyorum türkiye bu hükümet ile sınır ötesi operasyon yapmaz ya da bizimkiler amerika abilerin sözünden çıkmazlar ve yine yapmazlar operasyonu bakalım adamlar kafa tutuyor ben askerden aktif bir rol bir hamle bekliyorum hayırlısı
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x