Sandra yazdı:Ram, simdi olayi egzajere etme buna musade etmem böyle muslumanligi en iyi temsil eden vatikan mi falan filan deme istersen konusma cunku olayi egzajere ediyorsun
ya arkadasim sacmalamayalim simdi o zaman yakinda muslumanlarda ciksa deselerki biz amerikayi bir turlu alt edemiyoruz cunku onlarin en buyuk silahi incil dese ne diyeceksin o zaman Simdi bana demeki sen muslumanligi assaliyorsun falan ben kendim musluman degilim ama bizim hristiyanlarinda ne halt yediklerini iyi biliyorum onun icin din yuzunden devletler buyumezde kuculmezde veya halk ölmezde yasamazda diyorum ben böyle birsey olsaydi o kadar musluman cocugu filistinde can vermezdi
muslumanlik siddet iceriyor diyen ilk önce muslumanligi bence iyi bir arastirsin ben cok bilmiyorum bu konulari ama öyle olmadigi kesindir
İlk önce, sana kişisel olumsuz eleştirimi yazıyorum:
1) Lütfen imlâ kurallarına dikkat et. Noktayı, virgülü ve benzeri noktalama işaretleri neyse de, özel isimleri yazarken baş harflerine ve kelime içindeki muhtemel kesme işaretlerine özen gistermelisin. Ayrıca, cümlelerini devrik, bozuk ve anlamsız kuruyorsun. Şifre çözücü gibi hissediyorum kendimi.
2) Abartı, mübalağ gibi kelimeler varken neden "egzajere" kelimesini kullanıyorsun¿? Lütfen... Birbirimizi uyaralım bu tür durumlarda.
3) "
ya arkadasim sacmalamayalim",
lütfen kendi adımıza konuşalım.
İkinci olarak yazına gelelim...

Ben Vatikan ve papazlarından bahsederken, hiciv yapıyorum, abartı değil. Anlayabilecek olanlar, bu forumda mevcut.

Senin aklın ve mantığın, bir Müslümanın bu tür söylemde bulunacağına kanaat getiriyorsa, yani buna inanıyorsan sana diyecek bir şey bulamam. Tabi bu memlekette ve birçok yerde, sözde İsevi Müslümanlar var. Bunlar diyebilir aslında, haklısın.

Bende bizim sözde Müslümanların, ne haltlar yediğini çok iyi biliyorum Sandra. Hatta bunu iyi bilenlerden biriyim. Devletler tutumlarına ve taktiklerine göre, büyür-küçülür. Burada devletten değil, milletten bahsediyoruz. Üstelik Filistin'de o kadar insan ölmezdi diyorsun. Sen savaş diye bir şey duydun mu Sandra¿? Yok eğer bunu Kur'an-ı Kerim'e bağlarsan, önceki mesajımda gayet güzel açıkladım. Kendi içinde mezheplere, görüşlere ayrılmış bir halk, fiilen devleti yok. Sarılacağı tek şey kalmış oda din. Ama onlar birbirlerini öldürüyor.
Örnek: "Filistin İslâmi Direniş Hareketi (HAMAS) - El-Saika - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) - İslâmi Cihad - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi - Filistinin Özgürlügü İçin Halk Cephesi - El Saika - El Fetih" ne yaptılar sence bu örgütler¿?
Lütfen konuyu, mantık çerçevesinde uzatın. Biz çoğunluğu Müslüman bir milletiz. Bazı şeyleri başarabilmek için, sabır gerek, azim gerek, yürek gerek. Bu millet bu üç gerekliliği, inancında bulduysa, bu inancı askeri dehasıyla düşmana bir yumruk gibi yöneltmeyi, Mustafa Kemâl ATATÜRK ve silâh arkadaşları bilmiştir/uygulamıştır/başarmıştır. Bu inancın getirdiği, "azim-sabır ve yürek" olmasaydı ne olurdu acaba...
Önceki sorularıma cevap alamadım. Üstelik tekrarlıyorum, burada kimse her şeyi dine bağlamıyor, bağlayan varsa ilk ben çıkarım karşısına.