Abd'de Utah Üniversitesi'nde verdiği konferansta '' Türk askeri bize karşıydı . Türkiye Hükümeti ile anlaşarak Türk Silahlı Kuvvetlerini kafesledik '' diyen CIA'in Türkiye uzmanı olan Henri Barkey, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu .
Henri Barkey Akp'nin en büyük başarısı ''Kürdistan'' ile olan ilişkileridir diyor ve kanlı sözlerine devam ediyor . ''Suriye Irak'tan daha kanlı olacak'' !
Akp iktidarı Kerkük'te Musul'da ''Peşmerge Başı'' Barzani tarafından baskı altında tutulan, zulüm gören Türkmenleri umursamadığı gibi Suriye'deki Türkmenleri de umursamıyor .Bütün bunlar yaşanırken geçenlerde ''TÜRKLÜK'' tanımının anayasadan kaldırılması da işin tuzu biberi oldu .
Peki ''ATAYURDUMUZ'' Orta Asya'da neler oluyor ? Kırgız ve Özbek Türkleri birbirini yiyor . Kırgızistan Ana Vatan Partisi Genel Başkanı Ömürbek Tekebayev ''Çok zor durumdayız,tek ümidimiz Türkiye'' diyor ama mecliste ses seda yok .
TUTMAYACAK HİÇ BİR PLAN !
Ağlamaktan Sorumlu Bakanımız kürsüde açıkça ''Kürdüm diyene herşeyi vereceğiz'' diyor . Sayın bakanım ben Türk'üm . Her Türk'ün olduğu gibi ben de Kahramanlar Kahramanı Alp Er Tunga'nın, Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin, Ertuğrul Gazinin, Emperyalizmi Anadolu'ya gömen Mustafa Kemal'in torunuyum . Bize ne vereceksiniz ? Kestane şekeri mi ?