Ulusal Kanal bu PKK'lının reklamını neden yapıyor?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Re: Ulusal Kanal bu PKK'lının reklamını neden yapıyor?

İletigönderen Ram » Prş Ağu 25, 2011 20:33

Mustafa Recep yazdı:Tuncer Kurtiz bir sanatçıdır inanmıştır o ne dediğini bilmeyen geveze sırrı süreyya'ya destek vermiştir bu onun kişisel tercihidir ama bu adam böyle yaptı diye ülkemizi savunma noktasında göstereceği katkıyı bir kenara itip yok sayamayız, herkes sizin gibi olacak diye bir şey yoktur bunu aklınızdan çıkarın sizin mücadelenize ne oranda katkı sunarlar bunu hesap edin, bilemeyiz bunca yıldır solun içinde yer almış biridir tuncer kurtiz, attila ilhan'ın dediği tatlı su solcularından da değildir aslında ama bunca liboşun yer alığı sözüm ona kürt sorununu çözeceğine inandıkları kanal 24'lere çıkartılan bir gevezeyi hangi gerekçeyle desteklemiştir.
Ulusal Kanal'da reklamı çıkıyormuş izleme kardeşim o zaman Ulusal Kanal'ın yayın politikası budur herkese açıktır özüne inandığı insanlara söz hakkı vermiş çok mudur, tuncer kurtiz ulusal kanal'a çıkıp da 'özerklik tanınsın' mı demiştir? Yani bilemiyorum nasıl bir düşünce yapınız var; solcusu çıkar bunlar 80'de devrimcileri sattı der, sağcısı çıkar bunlar rus ajanı der, öteki çıkar bunlar mitçi der! ya ne çok şey mişiz be ağbi ama ben ne olduğumuzu iyi biliyorum sizde öğrenmek için önceki gün gözaltına alınan öncü gençlik üyelerine bakın!

Ulusal Kanal İP'in bir türlü bırakmak istemediği birtakım çürük ve zararlı politikaların süreğine uyarak bazı kişilere yer vermektedir ve bu yapılanın yahlış olduğu en azından burada dile getirilecektir.

İP beni ilgilendirmez; benim partim yoktur. Ancak Ulusal Kanal birçok nedenle beni ve birçok kişiyi ilgilendirir. Elbette İP'in değil, ulusun kanalı olma savını sürdürüyorsa...

Karalamak: 5. mec. Leke sürmek, kötülük yüklemek, iftira etmek.

Ne deniyor¿?

Ulusal Kanal, pekakalı Süreyya'yı destekleyen Kurtiz'e neden yer veriyor¿?

Görüldüğü gibi büyük(!) bir "karalama" var.

Mor Çatı adlı sivil örümcek kuruluşunun etkinliklerinde yer alabilen, bir başka sivil örümcek kuruluşunun bölücü bildirisine imza atmaktan çekinmeyen, türlü sivil örümcek kuruluşlarının desteklediği, yere göğe sığdıramadığı bölücü filmin galasına katılıp destek veren ve elbette iki cihanda lekesiz olmayı haketmiş olan Kurtiz'e pekakalı demek büyük ayıp doğrusu.

Ayrıca ne olmuş pekakanın ajansına söyleşi vermişse¿? Barış için yapılıyor bütün bunlar.

Bizim gibi "ahmaklar" da karşı çıkıyor. Neymiş, ihanetmiş. Bırakmalıyız bu dar görüşleri, öyle değil mi¿?

Doğrusu bunlar eski solcu, inanmışlar bilmem ne sorununu çözmeye, kendilerini adamışlar; ne var bunda, öyle değil mi¿?

Bırakalım bu boş işleri; Patara'ya gidip piyanocuyu dinleyelim federal mecliste... Sonra o piyanocu "ülkemi terk ederim" dediğinde kemancı Bekir'le çalıp söyleyelim. En sonunda da Uğur'un, Ayşe'nin, Yılmaz'ın arkasında vagon olup gülüp eğlenelim. Ne de olsa dubaraya gelmek ulusal kaderemiz değil miydi¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Esen zafer » Cum Ağu 26, 2011 2:55

İyi insan demek vatanını seven insan demektir en başta! doğru. O halkını birleşik ve bağımsız görmek isteyen insan demek ki iyi insan. Çünkü vatanını seviyor. Şu çooook fazla Atatürkçü olan kardeşlerimiz, siz atatürkün eserlerinin daha yeni yeni basıldığının, belgelerin daha yeni yeni ortaya çıktığının farkındamısınız? gerçekten Atatürk ilkeleri doğrultusunda düşünüyor olsanız bu denli nefretle bakarmısınız? Çanakkaleyi düşünün bir.Bu ülke en azından 1940 lardan bu yana Atatürk ilkeleriyle değil, her iktidarın Atatürk dedi ki....ilkeleriyle yetişti. ve siz hala aynı şeyi anlatıyorsunuz. Evet Türkiyede Kürtler eziliyor. Ama kürt milliyetçilerinin, kürt ayrılıkçılarının, dün birlikte hareket ettikleri gibi gene bugünde, türk burjuvazisi ile birlikte hareket eden kürt burjuvazisi tarafından eziliyor. gerçi bugün emperyalizmle işbirlikçi burjuvazi vardır. Ne zaman olmadı ki, Atatürk döneminden başka? Onlar her zaman batılı güçlerin Ortadoğu hedeflerinin kapısında oldular. Onlara Türkiye iktidarları sahip çıkmadı. Onların yamyam ağalarına sahip çıktı.Emperyalizmin bölge üzerindeki planlarına sahip çıktı. Atatürkün başlattığı toprak reformu yapılmadı. Dilleri yasaklandı, kürt diye birşey yoktur dendi, kuyruklu kürt diyede aşağılandı. Şimdi siz işbirliği yaparak ülkeyi bölmek istiyorlar, diye gene kürdü mü dövüyorsunuz. Çoğu zaman kürtle pkk sözünü karıştırarak? Yukarıda arkadaşın sözünü ettiği meclisteki CIA cemaatçileri, Türk parlementosunda oturduğu için daha mı kıymetli? Diyarbakırı merkez olarak gören daha mı kıymetli? Bırakın sağı, solu, insan olarak düşünün. Adaletsiz bir Türk halkı istemiyorum.türkler zaptettikleri hangi ülkenin dinini dilini yasakladı? varmı tarihte böylesi? yok! bir TC inde, atatürkü maşa yapanlar türkçülük yaparak, kendi unsurlarını inkar etti ve bugünü hazırladı. Bugün Türkiye de muhalefet yapan, gerçekten birliği bütünlüğü gözeterek mücadele eden işçi partisi ve ulusal kanal var. Ve onlar sapla samanı ayırabildikleri için hedefi gözden kaçırmadan, itmeden kazanılacak tüm unsurları birliğe kazanma yolunda büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar. Birliğin yolu benim dediğimi yapacaksın! emriyle olmaz buna dikta denir. Ancak ezilen unsurları, emperyalizme karşı kanalize ederek, kazanarak oyun bozulur. Bu insanlar canları yanan ve görüş belirten insanlardır. ellerine silah alıp sonra imralıda sefa sürenlerden değildirler. bizi amerika kullandı diye ifade verdikleri halde bizim satılık bağımlı türk hükümetlerimiz asmamışlardır. İktidarda asmaktansa, batılıların talepleri doğrultusunda, amerikan valisi eşbaşkanlarına, bu ülkenin tepesinde yer açmışlardır. bütün bunlar oluken seyredipte şimdi, Eğer onları ulusal kanalda emperyalizme karşı haykırırken görüyorsanız, bu adamın burda ne işi var demiyeceksiniz. Bravo ulusal kanala dün ayrılıkçı diye düşündüğümüz insan, bugün benimle birlikte haykırıyor diye sevineceksiniz. Kuranda çok güzel bir ayet var. Sözde müslümanlara diyor ki, sizin zalimleriniz, onların zalimlerinden daha mı hayırlı? canı yanan eşek atı geçer derler. Eğer gerçekten birlik ve bütünlük diye bir derdiniz varsa, önce biraz gerçekten kendi türk tavrının adaleti ile ve sonrada nefret kustuğunuz halkın çilesi ile empati kurunda düşünün, sağınızdan bir yumruk solunuzda bir yumruk yeseniz napardınız? bu vatanı bölen herkesten önce sizin iktidarlarınızdır ve eminim atatürk yeni şafak okusaydı tuvalet kağıdı dahi yapmazdı. Umarım düşünürsünüz.
Kullanıcı küçük betizi
Esen zafer
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cum Ağu 26, 2011 3:51

Artık ileri derecede tiksindim.
İP çevresinde çok iyi, çok muhterem kişiler tanıdım bugüne dek; ama öyle kişiler de tanıdım ki, İP'e laf söylersen adın CIA ajanı, Fetullahçı, Gladyocu, MİT'çi oluyor! Deyim yerindeyse bir ateş çemberinden geçtiğimiz şu zorlu dönemde tüm güçlerin bir olmasından yanayım ama İP'i veya İP'e bağlı Ulusal Kanal'ı karalamak bir yana, eleştirmek bile Amerikancılık oluyor! "Tayyip'i üzmek Allah'ı üzmektir" diyen AKP'li ile "Perinçek'i üzmek Emperyalizme kahkaha attırmaktır" diyen İP'li arasında ne fark kaldı?

Kendi liderimize "Ulu Önder" gözüyle bakarsak nasıl bir araya geleceğiz? Al işte ben açıklıyorum, sapına kadar HEPAR'lıydım. Ancak baktım ki Osman Pamukoğlu bir "birleşme"den yana değil, onun eleştirisini yapmaya başladım kendimce. Sonra diğer HEPAR'lı arkadaşlarla paylaştım bu eleştirileri. Burada da yapıyorum bu eleştiriyi. Eğer önümüzdeki dönemde tek başına gemiyi kurtarmaya çalışırsa, kendi payıma bu partiye tavrımı koyarım ve diğer örgütlerde çalışmaya başlarım ve keserim bağımı HEPAR'la!

HEPAR'a gelen hiçbir eleştiriye de şimdiye dek "Kes sesini PKK'lı seni! Sen kesin Barzani aşiretindensin" demedim! Demeyeceğim de.

(Konuyu bu kadar partilere getirmemden sonra, Ulusal Kanal'ın bu hatasını [ve diğer hatalarını] burada savunanların bir çoğunun İP'li olmasını vurgulamak isterim.)

Tuncel Kurtiz düpedüz PKK'lıdır. Bunu reddetmek kör olmak demektir.
Ulusal Kanal'ın PKK'dan önceki düşmanı AKP midir ki, AKP ile dans eden bölücülerin eleştirisini yaparken AKP'ye uzak duran bölücülerin -Amerika'ya iki laf etti diye veya komünist diye- reklamını yapıyor?
Ben bunu sorarım ARKADAŞ!

Ha, Ulusal Kanal'dan biri çıkıp Mustafa Recep'in dediklerinin benzerini söylerse "Tû, lanet olsun böyle iki yüzlülüğe!" der, geçerim!

Seçim bürosunda el bombası bulunan Sırrı Süreyya (aslında isminin geçtiği yerde küfretmeden duramam ama...) "Sosyalist(!)"i ortalıkta çıkıp "barış istiyoruz" naraları atıyorsa burada bir aptal yerine koyma vardır.

Tuncel Kurtiz BDP(PKK) destekçiliği yapıp Amerika'ya laf söylüyorsa burada da bir aptal yerine koyma vardır.

Ulusal Kanal Mustafa Kemâl'in yolunda ilerleyen, Ulusalcılığı, Kemalizm'i, hiçbiri yok desek bile Sosyalizm'i savunan bir kanal olup(?) da Tuncel Kurtiz'in görüntülerini gururla yayınlıyor; zevkle izlediğimiz, tavırlarında kendimizi bulduğumuz Halil Nebiler "şimdi bir şiirimiz var" deyip PKK destekçisini gösteriyorsa, orada da bir aptal yerine koyma vardır!

Birkaç cümle de Esen Zafer'e söylemek istiyorum. Bizi eleştirdiğin Kürt (kökenli) - PKK'lı ayrımını yapamamak konusunda bir de öz eleştiri yapmalısın diye düşünüyorum. Zira Tuncel Kurtiz denen meymenetsiz herif Kürt(kökenli)lerin değil, PKK'nın destekçiliğini yapıyor.

Yazıdan bir ana fikir çıkaramadım ama ilk iki cümle Sırrı Süreyya ya da Kel Bölücü hakkında ise; gülerim vallahi. Halkı "birleşik" ve "bağımsız" görmek isteyen son kişiler PKK destekçileridir.
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

İletigönderen holosko.cihan » Cum Ağu 26, 2011 10:51

Esen zafer: gerçekten Atatürk ilkeleri doğrultusunda düşünüyor olsanız bu denli nefretle bakarmısınız? Çanakkaleyi düşünün bir.
Cevabı: Burada Kürt kökenli olduğu için birilerine düşmanlık yapıldığından yola çıkılmış. Şimdiye kadar kimse etnik kökeninden dolayı eleştirilmemiştir.
Esen zafer: Evet Türkiyede Kürtler eziliyor.
Cevabı: Türkiye'de insanlar güneydoğulu diye(ya da sizin deyiminizle kürt diye) ezilmiyor. Aksine bu nedenle daha mutlu huzurlu oluyor. Kanıt mı?
Hürriyet Gazetesi’nden Yalçın Bayer’e Van’dan e-mektup gönderen Dr. S. Hakyemez’in anlattıkları:

''BURAYA ilk gelince insan önce bir şeyler başarmak istiyor ve bütün olanaklarını zorluyor. Ancak bir süre sonra bütün isteğini kaybedip “Ben burada ne arıyorum?” diye sorgulamaya başlıyor. Malzeme temini yerel firmaların kontrolünde (ki hepsi siyasilerin). Hastane yönetimlerine baskı had safhada. Siyasiler hastane üzerinden resmen devleti soyuyorlar. 1’e mal olanı 4’e satıyorlar.

İnsanlar doktorlara karşı büyük bir öfkeye sahip. Geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı.
Burada halk aşırı şımartılmış. İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK’lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliğimiz sıfır. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.
Herkese ayda 150 TL çocuk parası (ki çocuk başına), çocuk ultrasonda görüldüğü andan itibaren de mama ve bez parası ödeniyor.

Okula giden her çocuğa devlet harçlık veriyor, harçlık gecikince anneler okulu basıp çocukları okuldan almakla tehdit ediyor.

O çocuklar ne yapıyor peki? Üzerlerinde üniformaları, ellerinde PKK bayrakları ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardımı yapılıyor (ki zaten kimse ekmiyor ya).

Bu yardımda sadece beyana bakıyorlar. Adam 5’i 50 yazdırabiliyor. Van’da dağıtılan paraya bakınca, göl bile tarım arazisine sayılsa az gelir.

Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor.

Buralarda tek vergi verenler devlet memurları... İnsan içinden ve de dışından lanetler okuyor.
(Bu yazıyı herkese dağıtın, bilinsin. Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaşılır sanırım. Terör biterse bu insanlar çalışmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... İsterler mi bu rantın bitmesini!)
Sevgiyle kalın''

Esen zafer: kürt diye birşey yoktur dendi
Cevabı: İtalya'da, Almanya'da ya da Fransa'da kime kimliğini sorsan, İtalyanım, Almanım, Fransızım der. Yani en 'gelişmiş' bu ülkelerde tek kimlik vardır. Türkiye'de de böyledir. Kürt diye bir şey yoktur. Kürt kökeni ya da ırkı vardır. Bu da ulusal kimliğin belirlenmesinde önemli değildir. Mustafa Kemal Atatürk Kürtlük, Çerkezlik, Lazlık gibi düşünceler için 'yobazlık' demiştir.(Kaynak:S.Meydan)

Esen zafer: Şimdi siz işbirliği yaparak ülkeyi bölmek istiyorlar, diye gene kürdü mü dövüyorsunuz. Çoğu zaman kürtle pkk sözünü karıştırarak?
Cevabı: Daha önce de yazdığım gibi kimse etnik kökeninden dolayı aşağılanmadı. Kimse de 'Kürt'ler Pkk'lıdır' diye bir şey söylemedi. Sadece Pkk'lıya Pkk'lı dendi.

Esen zafer: Bu insanlar(Tuncel Kurtiz, Sırrı Süreyya demek istiyor herhalde) canları yanan ve görüş belirten insanlardır. ellerine silah alıp sonra imralıda sefa sürenlerden değildirler.
Cevabı: Terörizmin iş bölümleri vardır. Herkes daha ya da ekranlara çıkamaz ya. Kimi dağda askere kurşun sıkar. Anneler babalar ağlar. Yaşını doldurmayan bebekler yetim kalır. Genç kadınlar dul kalır. Bunlarda ertesinde ekranlara çıkıp 'silahla bu iş çözülmez. akın kanın durması için debokratik özerklik..' der. Bunlar imralıdakiylen aynı kafadadır.

Esen zafer: bütün bunlar oluken seyredipte şimdi, Eğer onları ulusal kanalda emperyalizme karşı haykırırken görüyorsanız, bu adamın burda ne işi var demiyeceksiniz. Bravo ulusal kanala dün ayrılıkçı diye düşündüğümüz insan, bugün benimle birlikte haykırıyor diye sevineceksiniz.
Cevabı: Tuncel köpeği bu lafları ettikten sonra da Pkk'ya desteğini sürdürmüştür. Destek derken Bdp'ye oy veren vatandaşlar gibisinden değil. Sebahat Tuncel gibi Bengi Yıldız gibi Pkk'lıların bulunduğu toplantılara katılmışlardır. Yanlarındaki birçok tanınmış 'sanatçıyla' birlikte. Kısaca kimsenin değiştiği yok.

Esen zafer: Eğer gerçekten birlik ve bütünlük diye bir derdiniz varsa, önce biraz gerçekten kendi türk tavrının adaleti ile ve sonrada nefret kustuğunuz halkın çilesi ile empati kurunda düşünün, sağınızdan bir yumruk solunuzda bir yumruk yeseniz napardınız?
Cevabı: Cahil güneydoğu halkının yaklaşık %50si Bdp'ye oy veriyor diye düşmanımız değildirler.(Dağa çıkmayanlar tabii) Öyle olsaydı zaten ülkenin %50si cemaatçi cia'cı olurdu. Lakin Tuncel ve Sırrı gibi okumuş yazmış neyin ne olduğunu bilenler, yani Bdp ve Pkk'yı iyi bilenler ona destek veriyorsa bunun adı ihanettir. Bu okumuş hainlerin haricinde, bağımsız devrimden sonra güneydoğu'ya gerçekleri anlatmak lazımdır. Bunu hep söylerim....
"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."
Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Paşa Atatürk
Büyük Önder Atatürk
Başbuğ Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
holosko.cihan
Üye
Üye

İletiler: 27

İletigönderen Mustafa Recep » Cum Ağu 26, 2011 13:37

yukarıda yazdıklarımın aynısı geçerlidir ancak şunu belirtmekte fayda görüyorum ben kendi düşüncelerimi dile getirdim, hiçbir kurum, kuruluş vs. adına konuşma hakkına sahip değilim,
bir de ulusal kanal'ı çok seven arkadaşlarımız 'ulusal gönüllüsü' olup bu eleştirilerini bizzat yönetime (hala tutuklanmamış birileri varken) dile getirilerse daha sağlıklı olur.

erhan sandıkçı'ya bir şey demiyorum; yine benim adımı kullanmış çaktırmadan beni 'iki yüzlü' yapmış sadece gülümsüyorum nede olsa cephe gerisinden atıp tutmak kolay!
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen Esen zafer » Cum Ağu 26, 2011 16:49

Yazdıklarınıza bir göz gezdirdim. Anladım ki siz her şartta haklısınız. Sizin gibi herşeyi doğru bilen, mutlak haklılık sahibi birine, fikrimi yazmam hataydı. bana geçmiş size uğrurlar olsun.
Kullanıcı küçük betizi
Esen zafer
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen Ram » Cum Ağu 26, 2011 22:03

Yazdıklarının aynısının geçerli olduğunu belirtip bunları yinelemeye dahi gerek duymayan Mustafa Recep arkadaşım, acaba benim de yazdıklarımı yinelememe gerek var mı¿? Örneğin şunları yinelesem:

Mor Çatı adlı sivil örümcek kuruluşunun etkinliklerinde yer alabilen, bir başka sivil örümcek kuruluşunun bölücü bildirisine imza atmaktan çekinmeyen, türlü sivil örümcek kuruluşlarının desteklediği, yere göğe sığdıramadığı bölücü filmin galasına katılıp destek veren ve elbette iki cihanda lekesiz olmayı haketmiş olan Kurtiz'e pekakalı demek büyük ayıp doğrusu.

Ayrıca ne olmuş pekakanın ajansına söyleşi vermişse¿? Barış için yapılıyor bütün bunlar.

Gene de "yazdıklarının aynısının geçerli olduğunu" mu yazacaksın¿? Yoksa -yazdıklarının geçerli mi geçersiz mi olduğuna yeniden bakabilme ayrıcalığını elde etmek için- yazdıklarını senin yerine benim mi yinelemem gerekiyor¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Mustafa Recep » Cmt Ağu 27, 2011 13:41

sevgili ram,
dediğin gibi aynen geçerlidir senin yazdıklarında öyle teşekkür ederim,
ama pkk lıdır ifadesini kabul etmiyorum kendisi de kabul etmeyecektir bunlar ağır ifadelerdir.
benim söylediğim budur.
mesele tuncer kurtiz meselesi değil ulusal kanal meselesidir ve birilerinin eleştiri yapmak kisvesi altında başka amaçlar güdüp gütmediğidir.
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletigönderen GEZGİN » Cmt Ağu 27, 2011 19:51

Toz kondururlar mı sanıyorsunuz sırrıcıklarıyla , kurtizlerine . Malum sosyalist çevrenin göz bebekleri onlar . "Barış " için çalışıyorlar . Halkların kardeşliği tek amaçları . Onlar pkklı değil bölücü hiç değil . Bir kaç iyi insan sadece . Zaten şuanki kütçüleri bunlar desteklemedi mi zamanında ? ahmet kaya , yılmaz güney hep bunların fikir birliği ettiği insanlar . He bide bu ülkenin değerleri onlar .

Bi karar verin artık sosyalistmi olacaksınız yoksa Kemalist mi ? Bide şu var tabi İp geleneği için Kemalizm sadece bir geçiş asıl amaç bilimsel sosyalizme ulasşmak o zaman uçacaklar :) .
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye

İletiler: 114

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Ağu 27, 2011 20:07

Mustafa Recep yazdı:birilerinin eleştiri yapmak kisvesi altında başka amaçlar güdüp gütmediğidir.

Sizi eleştiren zaten hep başka amaçlar güder! Vatansever neden eleştirsin di mi yaa, ajandır ajan!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen USHAKA » Pzr Ağu 28, 2011 13:08

BDP listelerinden aday olan ve BDP'nin bütün politikalarında ona koltuk değneği olanların "bağımsız" sosyalistliği ya da komünistliğine inanmıyorum. BDP=PKK! Bunu ne BDP'liler, ne de PKK'lılar reddediyor. Burada reddedenler ise; gerçekten çoook komik duruma düşüyorsunuz.
Kullanıcı küçük betizi
USHAKA
Üye
Üye

İletiler: 44

İletigönderen Mustafa Recep » Pzt Ağu 29, 2011 16:56

Türk-Kan yazdı:
Mustafa Recep yazdı:birilerinin eleştiri yapmak kisvesi altında başka amaçlar güdüp gütmediğidir.

Sizi eleştiren zaten hep başka amaçlar güder! Vatansever neden eleştirsin di mi yaa, ajandır ajan!

yani pes, ben bu güne kadar kime eleştiriyor diye 'ajan vs.' demişim,
eleştiri ram'in yaptığı gibi olur kabulümdür, gerisi boştur!...
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Cum Eyl 09, 2011 15:59

Bugün bölücü Yılmaz Güney'in ölümünün bilmem kaçıncı yıl dönümü. Ulusal Kanal aynı yanlışa devam ediyor.

"ÇİRKİN KRAL": ANADOLU İNSANININ GERÇEKÇİ AYNASI

[img]http://www.ulusalkanal.com.tr/images/stories/y/yilmaz-guney.jpg[/img]

Bugün, aynı zamanda bir başka devrimci aydının ölüm yıldönümü. Anadolu insanının beyazperdedeki aynası Yılmaz Güney aramızdan ayrılalı 27 yıl oldu.

Anadolu insanının beyazperdedeki kralı o! Kendi deyişiyle "Çirkin kral"... Yeşilçam sinemasının "gerçek"ten uzak bebek yüzlülerine inat, kendi insanını beyazperdeye yansıtan "çirkin bir kral"...

Yılmaz Güney... Yazdığı, yönettiği ya da rol aldığı filmlerin kahramanları; kendi insanı gibidir. Hayatın içinden...

İstanbul'da okumaya geldiğinde yönetmen Atıf Yılmaz'la tanıştı. Bu süreçte bir yandan da öyküler yazıyordu. İlk oynadığı film de, senaryolarını kendinin yazdığı Yılmaz'ın yönettiği filmler oldu. 1959 yapımı "Vatan Çocukları" ve sonrasında "Alageyik"...

Yazdığı öykülerden birinde "komünizm propagandası yaptığı" gerekçesiyle 1961'de hapis yattı. İki yıl sonra kaldığı yerden sinemaya devam eden Güney, filmlerinde ezilen, hor görülen Anadolu çocuğunun otoriteye başkaldırısına yer verdi. Bir ayna gibi! "Çirkin Kral" adını da bu dönemde aldı.

Yine de emekçilerin durumunu gerçekçi bir biçimde yansıtan filmleri yeterli bulmaz:
“Yarattığım tip, aşağı yukarı ezilmiş bir adamdır. durmadan kaçar, ekmeğinin derdindedir. Kendi işindedir. Bir takım olaylar oluyor, o karışmak istemez. Fakat hep mecbur edilir. Bu kaçan, kovalanan adam bir yerde isyan eder, patlar, ortaya atılır, vurur, kırar. fakat sonunda hep yeniktir. Hep halkımın karakterlerini taşıyan insanları oynadım. Bunu düpedüz yaşamımın getirdiği deneylerden çıkardım. Filmlerimin devrimciliğinden söz edilemez pek. İlk filmlerimde olsa olsa seyircime belli bir direnme bilinci aşıladığım söylenebilir. boyun eğmemesi, mücadele etmesi gerektiğini getirdim. Fakat bu devrimci film için yeterli değildir.”

Gerek tek başına gerek yönetmen Lütfü Akad, Şerif Gören ve Zeki Ökten'le çektiği filmler; "Arkadaş", "Hudutların Kanunu", "Endişe", "Sürü", "Yol" ve "Duvar" gibi filmlerindeki halkın sorunlarını gerçekçi bir biçimde ortaya koyuşu ve düzen eleştirisi yaptı. Sadece filmleri değil, kendi hayatı da baş eğmez bir muhalif kimlik taşıdı. Düzene karşı direnişi de, mücadeleyi de sınıf temeline oturtuyordu.

1972 yılında "devrimcilere yardım ve yataklık yaptığı" gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası aldı. İki yıl sonra "Endişe" filmini çekerken Yumurtalık ilçesinde "ilçe yargıcı Sefa Mutlu'yu öldürmekten" tutuklandı ve 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl sonra yurtdışına firar etti. Son filmi "Duvar"ı Fransa'da çekti.

1984'te mide kanserinden ölen Yılmaz Güney, son yıllarını Paris'te geçirdi ve ölümünden sonra Paris'te toprağa verildi.

Ulusal Kanal
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

GERÇEK BİR ANTİ EMPERYALİST OLMAK İÇİN ÖNCE ATATÜRK'Ü ANLAYIN!

İletigönderen Vedat Kılıç » Sal Eyl 20, 2011 15:35

Atatürk, herkesin kendine göre uydurduğu bir karaktere dönüştürüldü. Oysa gerçek bir anti emperyalist Atatürk'ü klavuz edinirken önce onu iyi anlamak zorundadır; çünkü mücadele içerisinde olumsuz sonuçlar doğurabilir ki, bu durum emperyalizme hizmet eder. Günümüzde bir çok alanda ve eylemde bunun örneklerini görüyoruz. Örnegin Ulusal kanalı sorgulayan arkadaşa Atatürk den ders verilmeye kalkışılması gibi.
Bir vatansever, vatansever olarak gördüğü kanalın içeriğini-programını elbette sorgulayacaktır. Üstelik bir emperyalist dahi diğer emperyalisti sorgularken, bir anti emperyalistin bir kanalı sorgulamasından daha doğal ne olabilir. Ayrıca arkadaşımızın bir eleştiriyi soru şeklinde yapması daha medeni değil mi?
Arkadaşa cevap vermeye çalışan diğerlerine sunu sormak gerekir,hem ülkeyi bölmeye çalışacaksın hem de iyi insan olacaksın öyle mi !?...
Ulusal Kanalı eleştiren arkadaşa gelince, sevgili kardeşim, anti emperyalist olmak sabır, tahammül, taktik gerektiren oldukça zor bir iştir. Atatürkçü, her şeyden önce baş düşman emperyalizme karşı olan her eylemi desteklemek zorunda kalıyor. Örnegin Ahmedinecat, Kaddafi, Saddam, Usame Bin Ladin gibi gerici-diktatörlerin dahi anti emperyalist yanını savunma durumundayız. Çünkü vatanı-bağımsızlığı korumayı ve ulus olmayı hedefliyorsak; gericiliği, ırkçılığı ortadan kaldırmak için önce baş düşman emperyalizmi yenmeliyiz. Sanırım bu kısa açıklama yeterli olmuştur.
Kullanıcı küçük betizi
Vedat Kılıç
Üye
Üye

İletiler: 25

Önceki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x