Ulusal Kanal Yayınları / Sinciang Uygur'da Yaşam

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Re: Ulusal Kanal Yayınları / Sinciang Uygur'da Yaşam

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ara 31, 2009 3:22

İL-BARS, konu sadece sizin bir örneginiz degil. Bir önceki sayfaya bakarsaniz, bu konuda ciddi bir yanlis bilgilendirme söz konusu. Bizim amacimiz, yanlislari, yalanlari ayiklamak, dogrulara ulasmak. Bakiniz, Uygur Türklerine "Uzak Asyanin Kürtleri" diyenlerle, Dünya Uygur Kurultayini destekleyenler aynidir. Kürtleri kullanip silah verenlerle, PKK ortak düsmanimizdir diyenlerin de ayni kisiler oldugu gibi.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Prş Ara 31, 2009 3:25

Uygur Türkleri ile bölücü kürtlerin aynı kefeye konulmasının sebebini daha önceki iletilerimde belirtmiştim. İdeolojik, siyasi ve ekonomik anlamda Çin yanlısı olan kuruluşlar ve gruplardı. Bunların Basında epey bir taraftarları da oldukları için Uygur Türkleri'ne karşı olumsuz ve Çin yanlısı yorumları maalesef toplumumuzda yer ediyor.

İlgili kuruluşlardan alınan verilere göre değil, dinci-eşkıya örgütlenmelerdeki Uygur giziline, uluslararası örümcek ağı şebekesinin girişimleri ve söylemlerine bakıyoruz. Bu bağlamda, oradaki sorunla ülkemizdeki sorun arasında kolayca bir bağlantı kurulabilir. Kurulan bağlantının da kesin doğru olduğunu da öne sürmüyoruz. İşçi Partisi veya Aydınlık bu bağlantıyı kurup kesin söylemlerde bulunabilir, siz de tersini öne sürüp kesin yazabilirsiniz, biz herhangi bir kesinliğe varmış değiliz. Siz, Çin yanlılarından bahsediyorsunuz, biz Türküz, bunu Çin yanlıları olduğunu düşündüklerinize aktarın.

Sizden bu hususta samimi olarak 2 ricam var. Birincisi, Lütfen Amerikan beslemesi Akp-Fetullah-Tarikat çizgisindeki basın-yayın bloğu ile Amerikan karşıtı olduğunu iddia eden Çin yanlısı yayınların bu Doğu Türkistan'daki son olaylardaki manşetlerine, tutumlarını bir karşılaştırın. İnanılmaz benzerlikler görecek ve şaşıracaksınız.

Manşetlere bakarak şaşırmak bize göre değil. Ancak ileri sürdüğünüz gibi de değil. "MAOculuk" her neyse, bugünün konusu değildir. Bir bağlantı kuracaksanız, Avrasyacılık ile kurabilirsiniz.

Bir de lütfen bulunduğunuz şehir(nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum) Doğu Türkistan Derneklerinden herhangi birine uğrayın. Orda Çinliler tarafından yurdundan sürülmüş insanları görüp tanıyacaksınız. İnanın bana o temiz soydaşlarımızın hiçbirisinin, birilerinin uydurduğu gibi şerefsiz bölücü pkk'lılarla aynı tıynette olmalarına imkan olmadığını göreceksiniz.

Türkiye'de yapılan eylemlerin başında Rabia Kadir'in has adamı vardı, ART'ye de çıkıp konuşmuştu yanılmıyorsam. Elli defa yazmak zorunda kalıyorum, ben şüpheciyim. Orada gidip görmeden, yaşamadan veya çok güvenilir birinin orada yaşayıp gördüklerine ikna olmadan, orada anlatıldığı gibi bir zulüm var veya yok diyemem.

Yurdundan sürülenleri örnek vermeniz de bir şey ifade etmiyor ne yazık ki... Sırf Türk soylu diye yaklaşırsanız, çok şey ifade eder de, biz öyle yaklaşmamayı tercih ediyoruz. Dışarıdaki Kürtçüleri de biliyoruz, onlar da yurtlarından sürüldüklerini öne sürüyor. Üstelik bunların çoğu doğrudan örgütle bağlantılı değil, hatta kimilerinin örgütle ilgisi bile yok. Ancak, düşünce kuruluşları adı verilen şebeke organlarında çıkıp ötebiliyorlar. "Sen onlara güvenme, bak bunlar Türk soylu, onlara güvenebilirsin" bakış açısını yansıtmayın. Biz başından dedik, hainin ırkı-milliyeti-mezhebi şusu-busu yoktur, hain haindir.

Ancak elbette, böyle bile olsa Uygur Türkleri'ne hain demek zordur. Çünkü tarihi verilere bakıldığında, Türkistan, doğusuyla-batısıyla Türk yurdudur. Fakat burada atlanan bir nokta şudur: Nüfusu dünyanın en büyük nüfusu olan Çin, ana topraklarına sığmıyor. Kurulan da meşru bir devletleri var. Çin nüfus göçü politikasının çok güçlü etksi vardır. Oranın eskisi Hanlar ile yeni gelenler dahi ilk zaman anlaşamamış. Daha öncesindeki din sorunu, sonrasında dinsel-budunsal bir sorun haline gelmiş.

Çin geçmişteki baskılarında suçludur. Uygur'lardan ayrılıkçı olanları, Batı uşağı olduğu kadar suçludur. Çin'in, nüfus dağılımını düzenleme isteği kendine göre haklıdır, uygulamaların vardığı sonuç -gerek Türkler için, gerek kendi bölünmez bütünlükleri açısından- kötüdür. Ayrılıkçı Uygurlar'dan, dinci eşkıya örgütleriyle bağlantılı olanlar ve bunların eylemlerini şehirlere taşıyanlar suçludur.

İşte bu noktada, Çin, bunları şiddetle bastırırken ayrım yapıyor mu, yoksa ayrım yapmadan topyekûn Uygurlar'ı sindirme harekâtı mı yapıyor¿?

İkincisiyse, Çin ettiğini çekecektir, bugün olmazsa yarın çekecektir, Batı destek versin vermesin bunun sonu bölünmedir. Böyleyse, biz de "Çin soykırımcıdır, Batı da çıkarlarını gözetmek için bu durumu kullanıyor" diyebiliriz.

İlkiyse bizim için sorun yok, Amerikan Turanı'nın Türkiye ayağına bakar, bunları söyler geçeriz, kim dikkate alıyorsa...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen balabanpasa » Prş Ara 31, 2009 12:38

Ram yazdı:
Uygur Türkleri ile bölücü kürtlerin aynı kefeye konulmasının sebebini daha önceki iletilerimde belirtmiştim. İdeolojik, siyasi ve ekonomik anlamda Çin yanlısı olan kuruluşlar ve gruplardı. Bunların Basında epey bir taraftarları da oldukları için Uygur Türkleri'ne karşı olumsuz ve Çin yanlısı yorumları maalesef toplumumuzda yer ediyor.

İlgili kuruluşlardan alınan verilere göre değil, dinci-eşkıya örgütlenmelerdeki Uygur giziline, uluslararası örümcek ağı şebekesinin girişimleri ve söylemlerine bakıyoruz. Bu bağlamda, oradaki sorunla ülkemizdeki sorun arasında kolayca bir bağlantı kurulabilir. Kurulan bağlantının da kesin doğru olduğunu da öne sürmüyoruz. İşçi Partisi veya Aydınlık bu bağlantıyı kurup kesin söylemlerde bulunabilir, siz de tersini öne sürüp kesin yazabilirsiniz, biz herhangi bir kesinliğe varmış değiliz. Siz, Çin yanlılarından bahsediyorsunuz, biz Türküz, bunu Çin yanlıları olduğunu düşündüklerinize aktarın.

Sizden bu hususta samimi olarak 2 ricam var. Birincisi, Lütfen Amerikan beslemesi Akp-Fetullah-Tarikat çizgisindeki basın-yayın bloğu ile Amerikan karşıtı olduğunu iddia eden Çin yanlısı yayınların bu Doğu Türkistan'daki son olaylardaki manşetlerine, tutumlarını bir karşılaştırın. İnanılmaz benzerlikler görecek ve şaşıracaksınız.

Manşetlere bakarak şaşırmak bize göre değil. Ancak ileri sürdüğünüz gibi de değil. "MAOculuk" her neyse, bugünün konusu değildir. Bir bağlantı kuracaksanız, Avrasyacılık ile kurabilirsiniz.

İsmini hatırlayamadığım birisi avrasyacılık rusyacılıktır demişti. Eğer avrasyacılık, Abd ve batıya karşı Rusyacılık ve çincilik ise eksik kalsın o avrasyacılık.

Bir de lütfen bulunduğunuz şehir(nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum) Doğu Türkistan Derneklerinden herhangi birine uğrayın. Orda Çinliler tarafından yurdundan sürülmüş insanları görüp tanıyacaksınız. İnanın bana o temiz soydaşlarımızın hiçbirisinin, birilerinin uydurduğu gibi şerefsiz bölücü pkk'lılarla aynı tıynette olmalarına imkan olmadığını göreceksiniz.

Türkiye'de yapılan eylemlerin başında Rabia Kadir'in has adamı vardı, ART'ye de çıkıp konuşmuştu yanılmıyorsam. Elli defa yazmak zorunda kalıyorum, ben şüpheciyim. Orada gidip görmeden, yaşamadan veya çok güvenilir birinin orada yaşayıp gördüklerine ikna olmadan, orada anlatıldığı gibi bir zulüm var veya yok diyemem.

Yurdundan sürülenleri örnek vermeniz de bir şey ifade etmiyor ne yazık ki... Sırf Türk soylu diye yaklaşırsanız, çok şey ifade eder de, biz öyle yaklaşmamayı tercih ediyoruz.

Ben Türk soylu diye yaklaşıyorum. Kusura bakmayın. Burada bir düşünce ayrılığımız olduğu kesin.

Dışarıdaki Kürtçüleri de biliyoruz, onlar da yurtlarından sürüldüklerini öne sürüyor. Üstelik bunların çoğu doğrudan örgütle bağlantılı değil, hatta kimilerinin örgütle ilgisi bile yok. Ancak, düşünce kuruluşları adı verilen şebeke organlarında çıkıp ötebiliyorlar. "Sen onlara güvenme, bak bunlar Türk soylu, onlara güvenebilirsin" bakış açısını yansıtmayın. Biz başından dedik, hainin ırkı-milliyeti-mezhebi şusu-busu yoktur, hain haindir.

Birbirinden farklı iki durumu birbirine benzetmek için aşırı biçimde çabaladığınızın farkında mısınız?

Çindeki Türkleri bir şekilde abd veya batılılar tarafından kullanılabilir. Ama bu ne tamamını öyle gösterir. Nede çinin orada yaptıklarını meşrulaştırır. Aslında çinin bir şey yapmasına gerek yok. O toprakların çin işgali altında olması bile tepki göstermek için yeterlidir.

Ancak elbette, böyle bile olsa Uygur Türkleri'ne hain demek zordur. Çünkü tarihi verilere bakıldığında, Türkistan, doğusuyla-batısıyla Türk yurdudur. Fakat burada atlanan bir nokta şudur: Nüfusu dünyanın en büyük nüfusu olan Çin, ana topraklarına sığmıyor. Kurulan da meşru bir devletleri var.

Çinin nüfusu fazla ise diğer toprakları işgal hakkı var yani. Yazınızdan anladığım bu.

İşgal ile kurulmuş bir devleti meşru gördüğünüze göre sağlan bi çin hayranlığınız var.

Çin nüfus göçü politikasının çok güçlü etksi vardır. Oranın eskisi Hanlar ile yeni gelenler dahi ilk zaman anlaşamamış. Daha öncesindeki din sorunu, sonrasında dinsel-budunsal bir sorun haline gelmiş.

Çinin

Çin geçmişteki baskılarında suçludur. Uygur'lardan ayrılıkçı olanları, Batı uşağı olduğu kadar suçludur

Çin'in, nüfus dağılımını düzenleme isteği kendine göre haklıdır, uygulamaların vardığı sonuç -gerek Türkler için, gerek kendi bölünmez bütünlükleri açısından- kötüdür. Ayrılıkçı Uygurlar'dan, dinci eşkıya örgütleriyle bağlantılı olanlar ve bunların eylemlerini şehirlere taşıyanlar suçludur.

İşte bu noktada, Çin, bunları şiddetle bastırırken ayrım yapıyor mu, yoksa ayrım yapmadan topyekûn Uygurlar'ı sindirme harekâtı mı yapıyor¿?

Temel manada sorun uygurlar değil. Çin tarafında işgal altında olan yer sadece doğu Türkistanda değil. Moğolsitanın bir kısmı, tibette işgal altında. Daha başka yerlerde var. Sorun sadece oradaki Türklerin sorunu değil. Sorun çinin emperyalist politikaları.

İkincisiyse, Çin ettiğini çekecektir, bugün olmazsa yarın çekecektir, Batı destek versin vermesin bunun sonu bölünmedir. Böyleyse, biz de "Çin soykırımcıdır, Batı da çıkarlarını gözetmek için bu durumu kullanıyor" diyebiliriz.

İlkiyse bizim için sorun yok, Amerikan Turanı'nın Türkiye ayağına bakar, bunları söyler geçeriz, kim dikkate alıyorsa...

Zaten sorun antiemperyalsitim diye kendini nitelereken bizim için sorun yoktur demek. Bunun büyük bir tezat oluşturduğunu görmeniz lazım.
Kullanıcı küçük betizi
balabanpasa
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen İL-BARS » Prş Ara 31, 2009 13:27

Türk-Kan yazdı:İL-BARS, konu sadece sizin bir örneginiz degil. Bir önceki sayfaya bakarsaniz, bu konuda ciddi bir yanlis bilgilendirme söz konusu. Bizim amacimiz, yanlislari, yalanlari ayiklamak, dogrulara ulasmak. Bakiniz, Uygur Türklerine "Uzak Asyanin Kürtleri" diyenlerle, Dünya Uygur Kurultayini destekleyenler aynidir. Kürtleri kullanip silah verenlerle, PKK ortak düsmanimizdir diyenlerin de ayni kisiler oldugu gibi.

Yanlış bilgilendirme iki kaynaklıdır.

1) Amerikan 2) Çin

Eğer iletilerimi tekrardan dikkatle okursanız ikisine de aynı netlikle karşı çıktığımı görürüsünüz. İki emperyalist işgalci ve zalim devletten de aynı tiksintiyle nefret ediyor , onları Bütün Türklük Camiası için tehdit olarak görüyorum.

Uygur kardeşlerimize "Asya'nın kürtleri" tabirini kullanan o şerefsizlere de, iğrenç hakaretlerini aynen iade ederim. Amerikalılar ve itlerinin havlamaları, hakaretleri bize vız gelir, tırıs gider.

Aynı şekilde bu insanları Çin'e yaranmak için pkk'lı, amerikancı, cia'ci diye bütün Doğu Türkistanlıların hepsini birden yaftalamaya kalkanların da, geçmişlerini araştırırsanız pkk'lılarla gayet yakın muahbbetler içine girdiklerini görebilirsiniz. Bölücü terör örgütünün yandaşlarının proapganasını yapmamak için resimleri eklemiyorum. Ama kendilerine sorsan şimdi hepimizden fazla ulusalcı geçinirler.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen İL-BARS » Prş Ara 31, 2009 13:39

Ram yazdı:Yurdundan sürülenleri örnek vermeniz de bir şey ifade etmiyor ne yazık ki... Sırf Türk soylu diye yaklaşırsanız, çok şey ifade eder de, biz öyle yaklaşmamayı tercih ediyoruz. Dışarıdaki Kürtçüleri de biliyoruz, onlar da yurtlarından sürüldüklerini öne sürüyor. Üstelik bunların çoğu doğrudan örgütle bağlantılı değil, hatta kimilerinin örgütle ilgisi bile yok. Ancak, düşünce kuruluşları adı verilen şebeke organlarında çıkıp ötebiliyorlar. "Sen onlara güvenme, bak bunlar Türk soylu, onlara güvenebilirsin" bakış açısını yansıtmayın. Biz başından dedik, hainin ırkı-milliyeti-mezhebi şusu-busu yoktur, hain haindir.

Buradaki bakış açınıza katılmak mümkün değil. Yurtdşındaki kürtçülerin çoğunluğu aktif ya da pasif olarak hem pkk hem de diğer kürtçü terör oluşumcularının birebir destekçisidirler. Yani burada işledikleri suçların benzerini orada da devam ettiriyorlar. Terör suçu olmasa dahi fuhuş, uyuşturucu gibi mafyatik adi suçlarda da onları görebilirsiniz. İçlerinde her türlü envai çeşit pisliği yapanlar çıkmıştır(Örn: Baybaşinler, Kaparlar vs.)

Doğu Türkistan davası ile kürtçü teröristlerin hiçbir ortak yönü yok. Zorlama yorumlarla farklı iki konuyu aynı kategoriye çekmenizin hiç bir mantığı ve temeli olmadığını düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ara 31, 2009 13:49

İL-BARS yazdı:Uygur kardeşlerimize "Asya'nın kürtleri" tabirini kullanan o şerefsizlere de, iğrenç hakaretlerini aynen iade ederim. Amerikalılar ve itlerinin havlamaları, hakaretleri bize vız gelir, tırıs gider.

"Itlerin" diger haberleri ve görüntülerine inanirken viz gelip tiris gitmiyor ama...

İL-BARS yazdı:Aynı şekilde bu insanları Çin'e yaranmak için pkk'lı, amerikancı, cia'ci diye bütün Doğu Türkistanlıların hepsini birden yaftalamaya kalkanların da, geçmişlerini araştırırsanız pkk'lılarla gayet yakın muahbbetler içine girdiklerini görebilirsiniz. Bölücü terör örgütünün yandaşlarının proapganasını yapmamak için resimleri eklemiyorum. Ama kendilerine sorsan şimdi hepimizden fazla ulusalcı geçinirler.

Ezbere yorum yapiyorsunuz. Tartismaya girerken ne görüntüleri izlediniz, ne de yazilanlari okudunuz cünkü.
Türk-Kan yazdı:Dogu PERINCEK'in Imrali'daki itle olan resimlerini de koymanizi beklerdim, eksik olmus. Lâkin, hem burada mevcut :arrow: yalcin-kucuk-ve-dogu-perincek-in-misyonu-ne-t8605.html, hem de konumuz degil.

Ayrica gecmislerini biraz daha arastirirsaniz, bu insanlarin gecmiste PKK'ya ne kadar kurban verdigini de görürsünüz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Prş Ara 31, 2009 14:27

Ram yazdı:Manşetlere bakarak şaşırmak bize göre değil. Ancak ileri sürdüğünüz gibi de değil. "MAOculuk" her neyse, bugünün konusu değildir. Bir bağlantı kuracaksanız, Avrasyacılık ile kurabilirsiniz.

İsmini hatırlayamadığım birisi avrasyacılık rusyacılıktır demişti. Eğer avrasyacılık, Abd ve batıya karşı Rusyacılık ve çincilik ise eksik kalsın o avrasyacılık.

İsmini hatırlasanız iyi olur. Her Avrasyacıyım diyeni veya Avrasya'nın iyiliği için uğraşanları Rusçu, Çinci olarak kim yaftalıyor biz de tanıyalım.

Yurdundan sürülenleri örnek vermeniz de bir şey ifade etmiyor ne yazık ki... Sırf Türk soylu diye yaklaşırsanız, çok şey ifade eder de, biz öyle yaklaşmamayı tercih ediyoruz.

Ben Türk soylu diye yaklaşıyorum. Kusura bakmayın. Burada bir düşünce ayrılığımız olduğu kesin.

Evet, kesin.

Dışarıdaki Kürtçüleri de biliyoruz, onlar da yurtlarından sürüldüklerini öne sürüyor. Üstelik bunların çoğu doğrudan örgütle bağlantılı değil, hatta kimilerinin örgütle ilgisi bile yok. Ancak, düşünce kuruluşları adı verilen şebeke organlarında çıkıp ötebiliyorlar. "Sen onlara güvenme, bak bunlar Türk soylu, onlara güvenebilirsin" bakış açısını yansıtmayın. Biz başından dedik, hainin ırkı-milliyeti-mezhebi şusu-busu yoktur, hain haindir.

Birbirinden farklı iki durumu birbirine benzetmek için aşırı biçimde çabaladığınızın farkında mısınız?

Sorumuz açık: Benzer bir durum orada da var mı, yok mu¿?

Soru açık olduğu halde, her iki durumu da birbirine benzetmek için çaba sarfettiğimi, hatta bununla yetinmeyip aşırı kaçtığımı yazıyorsunuz. Ben de bir soru sorayım o zaman; okuduğunuzun farkında mısınız¿?

Fakat bir üstteki iletiye göre, açık sorumuz da anlamsızlaşıyor. Çünkü sizin için birilerinin Türk soylu olması, sorgulamamak için de, inanmak için de yeterlidir.

Çindeki Türkleri bir şekilde abd veya batılılar tarafından kullanılabilir. Ama bu ne tamamını öyle gösterir. Nede çinin orada yaptıklarını meşrulaştırır.

Allah Allah! Ben de zaten sayfalardır tersini ileri sürüyordum. Şimdi aydınlandım.

Aslında çinin bir şey yapmasına gerek yok. O toprakların çin işgali altında olması bile tepki göstermek için yeterlidir.

O orada yaşayan Türklerin bağımsızlık sorunu. Bizi, varsa onlara uyglanan insanlık dışı yaptırımlar/baskılar ilgilendirir.

Ancak elbette, böyle bile olsa Uygur Türkleri'ne hain demek zordur. Çünkü tarihi verilere bakıldığında, Türkistan, doğusuyla-batısıyla Türk yurdudur. Fakat burada atlanan bir nokta şudur: Nüfusu dünyanın en büyük nüfusu olan Çin, ana topraklarına sığmıyor. Kurulan da meşru bir devletleri var.

Çinin nüfusu fazla ise diğer toprakları işgal hakkı var yani. Yazınızdan anladığım bu.

Art niyetli olursan öyle anlarsın. Ben art niyetli yazmayacağım. Çarpıtmanın, kara çalmanın da bir sınırı var.

İşgal ile kurulmuş bir devleti meşru gördüğünüze göre sağlan bi çin hayranlığınız var.

Anlaşılıyor ki, terbiyesizlik diz boyuna çıkmış. O zaman karşılık verelim, iftiraların, yalanların hakkını biraz olsun verelim: Bana kalırsa da sen bir pekaka hayranısın.

Zaten sorun antiemperyalsitim diye kendini nitelereken bizim için sorun yoktur demek. Bunun büyük bir tezat oluşturduğunu görmeniz lazım.

Karşı sömürgeciyim. Ayrıca sözleri kıçından anlayan terbiyesizlere de karşıyım. Çin ile alâkam eski dövüş filmlerini izlediğim kadardır. Çin yıkılsın, yerle yeksan olsun, yeterki yurdumdaki andavallar, altta kalmamak için terbiyesizliğe başvurmasın.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Ram » Prş Ara 31, 2009 14:39

İL-BARS yazdı:
Ram yazdı:Yurdundan sürülenleri örnek vermeniz de bir şey ifade etmiyor ne yazık ki... Sırf Türk soylu diye yaklaşırsanız, çok şey ifade eder de, biz öyle yaklaşmamayı tercih ediyoruz. Dışarıdaki Kürtçüleri de biliyoruz, onlar da yurtlarından sürüldüklerini öne sürüyor. Üstelik bunların çoğu doğrudan örgütle bağlantılı değil, hatta kimilerinin örgütle ilgisi bile yok. Ancak, düşünce kuruluşları adı verilen şebeke organlarında çıkıp ötebiliyorlar. "Sen onlara güvenme, bak bunlar Türk soylu, onlara güvenebilirsin" bakış açısını yansıtmayın. Biz başından dedik, hainin ırkı-milliyeti-mezhebi şusu-busu yoktur, hain haindir.

Buradaki bakış açınıza katılmak mümkün değil. Yurtdşındaki kürtçülerin çoğunluğu aktif ya da pasif olarak hem pkk hem de diğer kürtçü terör oluşumcularının birebir destekçisidirler. Yani burada işledikleri suçların benzerini orada da devam ettiriyorlar. Terör suçu olmasa dahi fuhuş, uyuşturucu gibi mafyatik adi suçlarda da onları görebilirsiniz. İçlerinde her türlü envai çeşit pisliği yapanlar çıkmıştır(Örn: Baybaşinler, Kaparlar vs.)

Doğu Türkistan davası ile kürtçü teröristlerin hiçbir ortak yönü yok. Zorlama yorumlarla farklı iki konuyu aynı kategoriye çekmenizin hiç bir mantığı ve temeli olmadığını düşünüyorum.

Katılmanız mümkün; şöyle:

Ben düşünce kuruluşlarından (Amerikan yüksek çıkarları) bahsediyorum, siz mafya-fuhuş-uyuşturucu diyorsunuz. Bu dediklerinizi zaten örgüt yapıyor, bunu inkâr eden yok. Ben diyorum ki, bu Amerikan yüksek çıkarlarına hizmet eden Kürtçülerin büyük kısmı doğrudan örgütle bağlantılı değildir, yani bağlantıları dolayldır. Bağlantısı olmayanlardan kastımsa, eşkıya örgütünü kendine rakip gören birtakım entel Kürdo-Judaikler'dir.).

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Önceki

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 13 konuk

x