Ulusal Kanal Yayınları / Sinciang Uygur'da Yaşam

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Ulusal Kanal Yayınları / Sinciang Uygur'da Yaşam

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eyl 21, 2009 23:23

Ulusal Kanal - Haber Masası 28.07.09

Teoman ALİLİ ve konukları Kaşgarlı Mahmud Belgeseli Yapımcısı Handan ÖZTÜRK,
Yön Radyo Genel Koordinatörü Yüksel KILINÇ

Sinciang Uygur'da Yaşam

[BBvideo 600,480]http://tr.sevenload.com/pl/1pja47k/500x408/swf[/BBvideo]

>> İ N D İ R <<

Ulusal Kanal - Haber Artı - 28.07.09

Haber Artı'nın konukları

Sosyolog-Gazeteci Kiraz Perinçek
MSÜ GSF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Karavit

Sinciang Uygur'da Yaşam

[BBvideo 600,480]http://tr.sevenload.com/pl/PP8ejye/500x408/swf[/BBvideo]

>> İ N D İ R <<

Ulusal Kanal - Haber Artı - 13.07.09

Haber Artı'nın konuğu

Gazeteci Tunca ARSLAN

Sinciang Uygur'da Yaşam

[BBvideo 600,480]http://tr.sevenload.com/pl/LUZoZuH/500x408/swf[/BBvideo]

>> İ N D İ R <<
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Haber Masası - 28.07.09 / Sinciang Uygur'da Yaşam

İletigönderen İlteriş » Sal Eyl 22, 2009 2:44

Cin'e calisan radyocu Cin'e vefa duygularini gizleyemiyor, yani aciklamalarini vefalica buldum. Handan Ozturk'un aciklamalarini ise TURK'ce buldum. Boylece Uygur Meselesini hem Cin Devleti, hem de bir Turk'un gozunden izlemis olduk.

Cin Radyocusu diyor ki; "Gozlemlerimiz farkli olabilir, ama..."

E Farkli olur da, bu kadar mi farkli olur kardesim?!!!

"Kendilerini "Turk" olarak adlandirmiyorlarmis! Kesinlikle YALAN!

Benim bu adam hakkinda izlenimim su oldu: Bu adam Cin'in kanca attigi etnik sorunlari olan bir "TURKIYELI" Kurtcu! Bu gibilerin cigerlerini bilirim, haber kaynaklarini arada bir takip ederim, onlar "cok daha genis bir Turk cograftasi" fikrine tahammul bile edemezler. Elbette ki koskoca Cin devleti, Cin Ulusal Radyosu'nun ortak yayin yapmaya girisecegi kisiyi gelisiguzel secmeyecekti! cok guzel secim yapmislar dogrusu :-) Yani Kurtcu, Cin radyocumuz temenni ettigi seyleri gercekmis gibi soyluyor :-) Uygurlarin arasinda boyle konusamaz.

Ekliyor, "Uygurlarin Kendi icinde de sorunlari var"

Ben de diyorum ki, "E kina yak o zaman!"

Ve turkucumuz programin sonlarinda agzindaki baklayi cikardi :-)

"Uygurlarin dili Anadolu Kurtleriyle daha da yakin"

Bunu gidip bir Uygur'a soylesin bakalim :-)

Gercek bir Uluscunun gozunde, ABD'ye calisan ile Cin'e calisan arasinda hicbir fark yoktur. Bu programi, Handan hanim ve Teoman Bey'in yorumlari sayesinde nispeten objektif buldum, ancak Ulusal Kanal'in zaman zaman "Cin'in ne kadar adil ve insani bir yonetimi oldugunu" anlatan programlar yapmasini anlayamiyorum. Sirf ABD'ye karsitiz diye, Cin'in sevgilisi olmamiza gerek yok, bunun da nedenlerini (ABD ve Cin'in ortak yasam surdurdukleri gercegini vs) baska konular altinda tartismistik, burada devam etmeye gerek yok.

Paylasim icin cok tesekkurler Turk-Kan.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Re: Ulusal Kanal Yayınları / Sinciang Uygur'da Yaşam

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eyl 22, 2009 21:18

"Uygurlarin dili Anadolu Kurtleriyle daha da yakin"

"Uygurlar Uzak Asya'nin Kürtleridir" diyen batililari fazla dinlemistir Göktürk :)

Baslik düzenlenmis, iki ayri izlence daha eklenmistir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen teşkilat » Çrş Eyl 23, 2009 23:35

Ulusal Kanalı anti emperyalist olmasından dolayı kutluyorum fakat işin içine Sinciang girince duruyorum...
Batının emperyalist devletleri nasıl Amerika ve Avrupa ise Asya'nın emperyalist devleti Çindir..
Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistandaki Türklere zulüm yapmaktadır.Özel televizyonlar bile bu görüntüleri verirken bu kanal bu süreçte pasif kalmıştır.
Acaba Sinciang yerine Doğu Türkistan'ı neden kullanmıyor ya da kullanmamış Ulusal Kanal...
Anti emperyalist olmak insanlığa yapılan tüm katliamlara karşı durmak demektir.Kerkük,Filistin,Irak,Afganistan,Doğu Türkistan'da olanlara...
Bir yandan Amerika ve Avrupa'nın katlettiği Iraklıları göstereceksiniz ama diğer yandan Çin söylemi Sinciang'ı kullanıp Doğu Türkistan'da olanları görmeyeceksiniz...Sen orada Sinciang dersen birileri gelir (Amerikan'nın küstah elçileri,Avrupa'nın memurları,Batı'nın uşakları) Türkiye Cumhuriyeti yerine Anadolu Cumhuriyeti der .. Haçlı zihniyeti kin kusar "...hepimiz Bizansın çocuklarıyız" der gider...Ve o zaman ağzını açar tavana bakarsın...
Neymiş Kürt diline daha yakınmış orada konuşulan dil...Kanalın anlaşılan ULUS'u gitmiş AL'ı kalmış.AL KANAL Büyük Ortadoğu Projesini eleştirirken Büyük Çin Projesine eşbaşkanlık edenlerin kanalı mı oluyor acaba diye soruyorum?

Bu arada Ulusal Kanalı bu konuda kınıyorsam Amerika'ya iltica eden Rabia Kadir'i o kadar kınıyorum.Başka ülke mi bulamamış!..
Anlaşılan birileri başka hesaplar peşinde...

« …Türk esaret kabul etmeyen bir millettir, Türk milleti esir olmamıştır… »

14.10.1925, İzmir’de İleri Gelen Memurlarla Bir Konuşma.
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye

İletiler: 121

İletigönderen Türk-Kan » Prş Eyl 24, 2009 0:15

teşkilat yazdı:Neymiş Kürt diline daha yakınmış orada konuşulan dil...Kanalın anlaşılan ULUS'u gitmiş AL'ı kalmış.

Ulusal Kanal mi demis bunu, emin misiniz? Allah Allah :hmm:

Ben bizzat Dogu Türkistan veya su anki resmi adi Sinciang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunmadim, o yüzden izlediklerim ile bir fikir sahibi olmaya calisiyorum. Hangi görüntüleri verdi özel kanallar ve gazeteler? Bazi görüntülerin Uygurlara, Urumchi'ye ait olmadigini da sonradan gösterdi mi o kanallar?

Dogu Türkistan'da hic sorun yok degil elbette. Ama bu sorunlarin özellikle batida neden bu denli "abartildigini", Irak'ta ölen 1,5 milyon müslümani, katledilen Türkmenleri görmeyen Türk yaygin medyasinin ABD Kongresi destekli, yalan söyledigi ispatlanan Kadir'i neden gördügünü de merak etmekteyim. Uygurlari "Uzak Asya'nin Kürtleri" olarak gören batinin ayni Türkiye'de oldugu gibi sorunlari destigini, kiskirttigini düsünüyorum.

Ayrica tavsiye ederim: :arrow: banu-avar-la-sinirlar-arasinda-dogu-turkistan-in-cincesi-t21891.html

Bu bölümden sonra Banu AVAR'a da "AL" mi denecek acaba?

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen İlteriş » Prş Eyl 24, 2009 2:23

Türk-Kan yazdı:
teşkilat yazdı:Neymiş Kürt diline daha yakınmış orada konuşulan dil...Kanalın anlaşılan ULUS'u gitmiş AL'ı kalmış.

Burada haksizlik yapmayalim, ulusal kanal'in boyle bir soylemi yok.

Bu ifade, programa cikarilan Cin radyocusu Kurtcunun korpe dimaginda beliren "Nevruz'u sadece biz Kurtler Kutluyoruz sanardik, oysa bunu Kazaklar, Uygurlar, Turkmenler vs de kutluyor, yoksa biz de mi Turki bir unsuruz?" diye sorduktan sonra buldugu cevabi begenmeyip, butun Orta Asya'yi da o kucuk beyninde Kürt yapma ezikligine dusmesinin gulunc bir tezahuru olarak programin sonlarina dogru o sahsin agzindan cikmistir.

Türk-Kan yazdı: Dogu Türkistan'da hic sorun yok degil elbette. Ama bu sorunlarin özellikle batida neden bu denli "abartildigini", Irak'ta ölen 1,5 milyon müslümani, katledilen Türkmenleri görmeyen Türk yaygin medyasinin ABD Kongresi destekli, yalan söyledigi ispatlanan Kadir'i neden gördügünü de merak etmekteyim. Uygurlari "Uzak Asya'nin Kürtleri" olarak gören batinin ayni Türkiye'de oldugu gibi sorunlari destigini, kiskirttigini düsünüyorum.

Turk medyasi ABD tarafindan yonlendirilmis olabilir, Turk halkinda bir de Cin nefreti uyandirmak, ABD'nin cikarlari acisindan dogru olabilir. Ama sence olay bundan ibaret olabilir mi Turk-Kan?

Irak'ta olen Muslumanlari, sozde Islamci liberaller gormediler diye, Uygur'da yasanan acilari biz Turk'ler gormemeli miyiz?

Hakikaten hicbirimiz gidip gormedik, ama gidip goren, paylastigin gosterimde de "Uygur'lara baski yapildigi'na yonelik izlenimlerini paylasan, Handan ÖZTÜRK gibi arastirmacilar da yok mu?

Internete dusen goruntulerin pek cogu maalesef gercektir Turk-Kan. Buyuk olasilikla Cin derin devleti tarafindan orgutlenmis Han Cinlilerinden olusan fasist ceteler, yollarda, kaldirimlarda oldurduler Uygur kardeslerimizi.

Ben, sozde "ulusal" medya'dan ve onun tavrindan bahsetmiyorum, onlar Irak'i gormemis olabilirler, ama bir Turk olarak ben gordum. Butun Mustafa Kemalci'ler karsi ciktik biz isgalci ABD'ye. Simdi de Uygur'u goruyorum, olayin bir Turk acisindan hicbir celiskisi bulunmamaktadir. Kendi vicdani tavirlarimizi belirlemek icin disaridan fonlanan, %80 yabanci sermayeli sozde "Ulusal" medyayi, veya hayatlari boyunca riya denizinde yuzen, katil super guc tarafindan beslenen, bunun sonucu olarak Irak'i gormeyen cemaatcileri neden baz alalim Turk-Kan? Biz bagimsiziz.

Bagimsiz, (yerinde gozlem yapmak haricinde yaptigim arastirmalarimda) edindigim izlenim sudur ki, Dogu Turkistan'da ciddi ihlaller vardir. Cin, Uygurlara yonelik baskisini, ozellikle Bush doneminde ABD tarafindan gelistirilen "Terorizme yonelik Kuresel Savas" soylemini kullanarak artirmistir. 19 tane Uygur Turk'une Guantanamo'da, Cin tarafindan degil, ABD tarafindan Cin'li ajanlarin da gozlemcilik yaptigi seanslarda iskenceler yapilmistir. Haydi bu tabloyu yorumlayin. Gordugum kadariyla, Cin ile ABD arasindan su sizmamaktadir, aralarindaki mutualist iliski geregi her turlu istihbarat alisverisini yapmaktadirlar.

Yukaridaki izlencede Handan hanim'in bahsettigi gibi, Uygur'lar eski Cin tarafindan degil, yeni, Devlet Kapitalizmi guden ve ABD'yle girift iliskiler icinde olan Cin tarafindan zulme ugratilmaktadirlar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Eyl 24, 2009 3:15

GöktürkMehmet yazdı:
Türk-Kan yazdı:

Burada haksizlik yapmayalim, ulusal kanal'in boyle bir soylemi yok.

Yukarida 2 saatlik görüntü var. Fakat yapilan yorum basliga ve senin yorumundan cimbizlanan bir cümle üzerine yapilmis maalesef.

GöktürkMehmet yazdı:Turk medyasi ABD tarafindan yonlendirilmis olabilir, Turk halkinda bir de Cin nefreti uyandirmak, ABD'nin cikarlari acisindan dogru olabilir. Ama sence olay bundan ibaret olabilir mi Turk-Kan?

Böyle bir sey mi söyledim Göktürk?

GöktürkMehmet yazdı:Irak'ta olen Muslumanlari, sozde Islamci liberaller gormediler diye, Uygur'da yasanan acilari biz Turk'ler gormemeli miyiz?

Özel televizyonlar bile bu görüntüleri verirken bu kanal bu süreçte pasif kalmıştır.

Benim bu cümleye karsi yazdiklarimi anlamamis olacaksin ki bana böyle bir soru soruyorsun Göktürk.

GöktürkMehmet yazdı:Internete dusen goruntulerin pek cogu maalesef gercektir Turk-Kan. Buyuk olasilikla Cin derin devleti tarafindan orgutlenmis Han Cinlilerinden olusan fasist ceteler, yollarda, kaldirimlarda oldurduler Uygur kardeslerimizi.

Dogu Türkistan'da hersey güllük gülistanlik filan mi dedim? Yalniz, gercekleri düzmeceden ayirmamiz gerektigine dikkat cektim. Arsivimi taramaya vaktim yok ama ufak bir örnekle daha iyi anlasilirim belki:

Ayrica, liboslarin bu olaylara baliklama atlamasinin ardinda hic mi bit yenigi aramayalim:

TÜRKİYE’YE GELEN RABİYA KADİR YASEMİN ÇONGAR’IN EVİNDE Mİ KALACAK?

Taraf gazetesinin Çin’deki olaylara ilişkin olarak ne denli “Türkçü” bir tavır takındığının farkında mısınız?

Kendi ülkesinde “Türklüğü’nden utanan” bir gazete, konu Uygur Türkleri olunca neden birden Türkçü kesiliyor?

İnsan haklarına saygısından mı?

Yoksa, Soros’un Açık Radyo’su (Radio Free Europe) da Kızıl Çin’e karşı Uygur Türkleri’ni desteklediği için mi?

Tunca Arslan konuyla ilgili ayrıntılı bir yazı kaleme almış. Bana yalnızca, basınımızın her nedense aktarmaya değer bulmadığı bazı ilginç noktaları not etmek düşüyor.

*“Uygur Türkleri’nin anası” olarak tanıdığımız ve Türkiye vizesi vermeye hazırlandığımız Rabiya Kadir, kendi deyişiyle “Kültür Devrimi’nden sonra Uygur Türkleri’ne tanınan fırsatlarla” çamaşırcılıktan Çin’in en zengin yedinci kişisi durumuna gelmiş. (AlterNet ropörtajı, Richard Gale ve Gary Null, 24 Haziran 2009)

*Çin Komünist Partisi Ulusal Kongresi’ne yüksek rütbeli bir üye olarak kabul edilmiş. Uygur Türkleri Ulusal Kongre’de görev alabiliyor.

*Kadir, Ulusal Kongre üyesiyken, Amerikan yetkililerine gizli belgeler vermekle suçlanıyor ve devlet sırlarını ifşa etmek suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırılıyor. 6 yıl sonra salıveriliyor ve ABD’ye sığınıyor.

*Kadir, Amerika’da Uygur-Amerikan Derneği’nin ve Çin’in Urumki olaylarının arkasında olmakla suçladığı Dünya Uygur Kongresi’nin başkanlığına geliyor.

*Uygur-Amerikan Derneği ile Dünya Uygur Kongresi’nin en önemli mali destekçisi neo-con National Endowment for Democracy. NED geçtiğimiz yıl içinde bu iki kuruma 550.000$ yardımda bulunmuş. (Washington Post, David Montgomery, 9.7.2009)

* Rabiya Kadir’in eşi Sıdık Ruzi, Soros’un Radio Free Europe’unda çalışıyor. (Washington Post, David Montgomery, 9.7.2009)

* Ünlü akademisyen ve araştırmacı yazar Michel Chossudovsky, 2005 tarihli araştırmasında, Sincan Uygur bölgesindeki İslami örgütlerin, laik Çin’e karşı CIA desteği aldığını aktarıyor. CIA’yle bağlantılı olarak Pakistan istihbarat örgütü ISI, aralarında İslam Reform Partisi, Doğu Türkistan Ulusal Birlik İttifakı, Uygur Kurtuluş Örgütü, Doğu Asya Uygur Cihad Partisi’nin bulunduğu örgütlere hem mali destek sağlıyor, hem de bunlara eğitim veriyor. Adı geçen örgütlerin hedefi, bölgede bir halifelik kurabilmek. (Michel Chossudovsky, America's War on Terrorism, Global Research, Montreal, 2005, 2. Bölüm)

*Urumki olayları, Çin’in Komünist rejimin 60. yıl kutlamalarına hazırlandığı dönemde patlak veriyor.

http://www.odatv.com/Siyaset/turkiyeye_ ... 16839.html

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen İlteriş » Prş Eyl 24, 2009 4:29

Türk-Kan yazdı:
GöktürkMehmet yazdı:Turk medyasi ABD tarafindan yonlendirilmis olabilir, Turk halkinda bir de Cin nefreti uyandirmak, ABD'nin cikarlari acisindan dogru olabilir. Ama sence olay bundan ibaret olabilir mi Turk-Kan?

Böyle bir sey mi söyledim Göktürk?

Zaten yukarida sana hicbir sozu mal etmiyorum. Sorularimi isnat olarak almis, beni yanlis anlamissin. Bu sorulari uzerinde birlikte dusunelim diye soruyorum. Bu olayin, gercekte yasanan boyutunu gormektense, olayi yalnizca dogu-bati mucadelesi cercevesinde yorumlayanlar var. ABD kaynakli kiskirtmalardan bahsedilebilir, ama Cin kaynakli oldurmelerden de bahsedilmelidir. Uygurlarin durduk yerde isyan etmedigini yukarida Handan hanim belirtiyor, bu gerceklerin daha da slk vurgulanmasi gerekir, aksi halde benim vicdanim rahat etmiyor. Eger orada Turk oldugu icin Cin'li fasistlerce oldurulen Turkler varsa, onlarin katledilmesini kucumsemek gibi geliyor bana. ABD rabiya'yi kiskirtmis burasi tamam, peki Uygurlarin tamami Rabiya Kadir'i lider olarak goruyor mu? Bu konuda malumatimiz ne? Ya oldurulenler, iddia edildigi gibi sadece Uygur Turku olduklari icin olduruluyorlarsa? Nitekim oradan gelen goruntuler, yoldan gecenlerin civili sopalarla oldurulusunu gosteriyor. Yine ekliyorum, bu elestirilerim, olayi cok boyutlu irdelemeyen yayinlara yonelik.

Türk-Kan yazdı:
GöktürkMehmet yazdı:Irak'ta olen Muslumanlari, sozde Islamci liberaller gormediler diye, Uygur'da yasanan acilari biz Turk'ler gormemeli miyiz?

Özel televizyonlar bile bu görüntüleri verirken bu kanal bu süreçte pasif kalmıştır.

Benim bu cümleye karsi yazdiklarimi anlamamis olacaksin ki bana böyle bir soru soruyorsun Göktürk.

Burada, dogan veya cemaat grubunun tavirlarina takilmanin gereksizligini vurgulamaya calismistim, sanirim bunu da kisisel almissin, elbette biz butun zulumlere karsi cikiyoruz onlardan farkli olarak, dun de bugun de. Irak'ta da D. Turkistan'da da.

Türk-Kan yazdı:
GöktürkMehmet yazdı:Internete dusen goruntulerin pek cogu maalesef gercektir Turk-Kan. Buyuk olasilikla Cin derin devleti tarafindan orgutlenmis Han Cinlilerinden olusan fasist ceteler, yollarda, kaldirimlarda oldurduler Uygur kardeslerimizi.

Dogu Türkistan'da hersey güllük gülistanlik filan mi dedim? Yalniz, gercekleri düzmeceden ayirmamiz gerektigine dikkat cektim.

"Elbette hersey gulluk gulistanlik degildir" ifadesi gercegi, yasananlari ifade etmekte yetersiz kalir. Benim dikkat cekmek istedigim nokta tam da bu. Yaklasimlarimiz. Ote yandan gercekleri duzmeceden ayirmak kesinlikle gerekli, en son paylastigin video bunun cok guzel bir ornegi. R. Kader ve cevresinin abartili ve ajite edici haberler yaydigi muhakkak! Bunlara karsi supheci ve dikkatli olmaliyiz. Yine yukarida paylastigin haberlerde anlatilan Congar ve Tarak gazetesinin Uygur Turkleri konusunda Turkcu yayin yapmasi komedyasi da belirttigin gibi elbette akillara bit yenigi getiriyor.

O yuzden son olarak belirtmek isterim ki; Uygur Turkleri deyince benim aklima R. Kadir degil, orada irkciliga, insanlik disi muamelelere ve katliamlara maruz kalan, fakir ve gucsuz (birakilmis) Uygur kardeslerim geliyor. Hepimiz gibi onlar icin uzuluyorum.

Saygilarimla

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen teşkilat » Prş Eyl 24, 2009 8:55

O programı yayınlandığı gün televizyonda izledim.Radyo sunucusunun safsatalarını kulaklarımla duydum.Yaptığım yorum GöktürkMehmet yorumlarına değil Türk-Kan.

İşçi partisi Çin yanlısıdır.(Ulusal Kanal)Bu bir gerçektir.Hulki Cevizoğlu'nun programına katılan İşçi partisi genel sekreteri Mehmet Bedri Gültekin tarih boyunca yaşanmış ve dünya tarihini değiştirmiş Çin devletinin Türkler üzerindeki emperyalist tutumunu eleştiren Hulki Cevizoğlu'nu "...o kadar eskiye gidersek ..ne kalır" diye susturmuş bunun üzerine Cevizoğlu şöyle demiştir...anlıyorum ..aranızdaki bağlardan dolayı"

Sevgili Türk-Kan tavsiyem bu aradaki bağları araştırman.Sanırım Manşet programında Doğu Türkistan'da katliam sürerken konuşan Doğu Türkistanlının bulunduğu yayına yine İşçi partili biri katılmış ve bu olanların Amerika'nın bir planı olduğunu söylemişti.
Ve yine o sözü duydum...

Bu sefer Doğu Türkistanlı kişiden.Aslında bütün tv kanallarına katıldı ama ismini hatırlayamadım.Söylediği önemli bunu hatırlıyorum...
"Siz Çin'e olan yakınlığınızdan dolayı böyle konuşuyorsunuz..."

Evet emperyalist Amerika'nın bir planı olabilir.Rabia Kadir denen şahsın orada olması!...
Fakat bu yapılanlar yıllardır var.Ve bu Çin için yeni bir fırsat oldu.Doğu Türkistan'ın Türk nufusunu azaltıyorlar...
Öldürerek,göçe zorlayarak...
Bunları Amerika istedi diye ya da Türkleri kışkırttı diye yapmıyor.Zaten amacı bu.
Bu gerçek ortada dururken Ulusal Kanal pasif yayın yaptı...Sürekli takip ettim.Yapılan konuşmalar emperyalist Amerika üzerine yoğunlaştı.
Katliam yapan Çin ortada yok...
Eee o zaman.AL KANAL Doğu Türkistan'a Sinciang der.Çıkardığı konuk Doğu Türkistan'da konuşulan dilin Kürtçeye daha yakın olduğunu söyler.Kültür erozyonu yaratmaktır bu...
Doğu Türkistan'a özellikle oradaki TÜRK tarihini silmek isteyenler SİNCAN diyor.Al KANAL ileri gitmiş SİNCİANG demiş...

Doğu Perinçek kimdir?
"Kürt Halkının Kendi Kaderini Tayin Hakkı"nı PKK'dan da önce ilk kez ifade eden örgüt olan Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi (TİİKP) davasında bir numaralı sanıktı.

Etnik grup olanlara dersen halk realite PKK(terör örgütü) der...
Kürt halkı söylemi BOP'a hizmet eder.Şimdi karşılar...
Değiştiler değil mi?
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Eyl 24, 2009 14:51

Mehmet, simdi bu cümleni aliyor ve söyle degistiriyorum:
Internete dusen goruntulerin pek cogu maalesef gercektir Turk-Kan. Buyuk olasilikla Türk derin devleti tarafindan orgutlenmis Türklerden olusan fasist ceteler, yollarda, kaldirimlarda oldurduler Kürt kardeslerimizi. Ölüm kuyularina attılar.

Bu ve buna benzer cümleleri 29 senedir yasadigim Almanya'da ne kadar cok duydum biliyor musun?

Ben, elbette sorunlar var, elbette "hersey güllük gülistanlik degil" diyorum ama bu sana "yetmiyor". Ben ise, daha fazlasini iddia edebilecek bilgiye sahip degilim. Ortada birbirinden celiskili haberler, isin icinde CIA, NED, Soros varken böyle bir iddiada da bulunmam.

Bu ne melem bir katliamdir ki, cocuk sinirlamasi genelde bir iken, bu kural Uygurlar icin gevsetilmistir. Ne menem bir baskidir ki "Uygurlarin Anasi", Cin'in yedinci en zengin insani olabilmis, Cin Ulusal Kongresinde yer alabilmistir? Bu ne menem bir din baskisidir ki, Kasgar'da cuma günleri yüz bin kisilik cemaatle namaz kilinabilmektedir?

Tekrar: Bu, Dogu Türkistan'da "hersey güllük gülistanliktir" demek degildir!

Olaylarin yogunlastigi Temmuz 2009'da, ne Türklügünden, ne de Mustafa Kemalciliginden süphe duydugugum Banu AVAR'a sormustum, gelismeler hakkinda ne düsündügünü. Aynen aktarmak istiyorum:

Türkan, Sınırlar Arasında kitabımın son sayfalarında Uygur programının metnini okuyabilirsiniz. Ayrıca TRT market 10 tl karşılığı dvdsini satıyor. (Bu tavsiyesine uyduk ve bölümü sitemizde yayinladik :) )

Çok sayıda soru iletisi alıyorum, bu günlerde.. Onlara da yazdığım gibi, ABD/CIA İran ve Çin için düğmeye bastı.. ve uzun zamandır kullandığı grupları meydanlara saldı, bir iki provokatif cinayet (Nida olayı) sahneledi ve en önemli iki hedef ülkede turuncu ekiplerle böl/yut harekatı gerçekleştiriyor.. Uygur bölgesi Çin'in en münbit alanlarından biri.. Aynı zamanda stratejik önemi hayli fazla.. O bölge karıştırıldığında, tüm orta asya karışacak demektir.. Özellikle Türk cumhuriyetlerinin omurgası kırılır.. kargaşa, Afgan, pakistan karmaşasıyla birleşir. Bunlar ABD lehine gelişmelerdir..

Türkan, Uygurların problemi yok demiyorum ama bu zaman ve mekanda ABD/CIA o problemler üzerinden bir oyun sahneliyorsa bu dikkatle izlenmeli diyorum.. SEvgiler. BA

Ufak bir ayrinti daha: Olaylarin, Gül'ün Cin ziyaretinin hemen ardindan patlak vermesi de dikkatimi cekmisti.

Dogru. Ulusal Kanal AL'dir.

AL'liklari saymakla bitmez. Hele AL Rus arsivlerinden edinilen bilgilerle Ermeni soykirim yalanina karsi hic durmadan AL AL yayin yaparlar. Esasen bunlara destek verenler de AL'dir. Elebasilari da Rauf DENKTAS'tir.

Tuncer KILINC, Hursit TOLON pasalarin AL Avrasya Secenegi'ne de destek verir bu kanal. NATO karsiti olmasi AL'liginin en büyük ispatidir. NATO'ya karsi, Cin, Rusya, Azerbaycan, Hindistan, Iran gibi ülkelerle isbirligine gidilmesini destekler bu AL kanal.

Ayrica, bari maziye gittiniz, Dogu PERINCEK'in Imrali'daki itle olan resimlerini de koymanizi beklerdim, eksik olmus. Lâkin, hem burada mevcut :arrow: yalcin-kucuk-ve-dogu-perincek-in-misyonu-ne-t8605.html, hem de konumuz degil.

Herneyse, AL'li kanal, Pullu kanal, benden bu konu icin bu kadar. Hepinize saygilar :)

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen teşkilat » Prş Eyl 24, 2009 21:39

Birincisi Türk-Kan söylediklerim yazdığın cevaplarda yok...
Yani o aradaki bağlara takıldım...Banu Avar ve Hulki Cevizoğlu arasında ayrım yapar mısın bilmem ama Rauf Denktaş'ın program yaptığı kanalda konuşuldu bunlar...
Sen dersen eğer emperyalist Amerika ve Avrupa yerine Doğu Türkistan'da işgalci olan Çin,Ermenileri zamanında kışkırtmış olan ve sözde soykırımı tanıyan büyük devletlerden biri Rusya yanlısıyım diye konu zaten burada kendiliğinden tıkanır.Öyle br şey demedin ama o İşçi partililere söylenen aradaki bağlar bunu gösteriyor...
Ben size İşçi partili iki şahsın konuşmaları ve Banu Avar ile eşit tuttuğum Hulki Cevizoğlu ile soydaşları öldürülen Doğu Türkistanlı(Sinciang değil) kardeşimizin söylediği "...Sizin böyle konuşma nedeniniz Çin'e olan yakınlığınızdır" cümlesi...
Yine yazıyorum...Ulusal Kanal'ın ULUS'U o anda o radyo sunucusunun safsataları üzerine kalkmıştır...
Ve bu olaylar camiye giren ellerinde kesici şeyler olan iki hainin kışkırtması sonucu olmuştur.Ancak benim eleştirdiğim nokta...Bunların hepsi mi suçlu?Yüzlerce sokak ortasında ölü var...Yapılan yorumlar Ulusal Kanal'da Amerikanın kışkırtması üzerine.Tamam ben buna yalan demiyorum.Ama Çinliler tarafından sokak ortasında hunharca öldürülen Doğu Türkistan'lının ne suçu var.Burada ben pasif yayınını eleştirdim sadece...
Zaten tarih boyunca işgalci değil mi bu Çin Doğu Türkistan'da?
Mazi konusuna gelince...
Bence maziler bugün söylenenden daha önemli...
4 Temmuz 2003'te başımıza çuval geçirilmiş Başbakan "...nota verilecek mi?" sorusuna ".......ne notası müzik notası mı?" demiştir.Onurumuz ayaklar altında...
İster 30 yıla yakın olsun Kürt halkının(!)(etnik br grup) kendi kaderini tayin etme hakkı var söylemi ister dün...Söylendi mi? Söylenmiştir...
Bir kenara not edilmiştir.Hem buraya bu kadar takılmayın...Bu söylemi dün yani 7 yıldır iktidar olanlar kullanıyor...Alt kimlik üst kimlik diye...Dün söylendiği için mazi değil...
Değil mi?

"Durum bu mertebeye geldiyse isyan haktır..."
En son teşkilat tarafından Cum Eyl 25, 2009 2:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Prş Eyl 24, 2009 22:57

• Doğu Türkistan'a gidip görmeden (çünkü çok çelişkili, çarpık haberler veriliyor) ne olup bittiği hakkında -çok güvenilir kaynak olmadan- verileri dizmek ve bunlara göre değerlendirme yapmak yanlıştır.
  • Çin-ABD ilişkilerini iyi bilmek gerekir.
  • Ulusal Kanal-İşçi Partisi bağı göz önünde tutulmalıdır.
  • Bu bağlamda, İşçi Partisi'nin dünü-bugünü iyi bilinmelidir.
  • NED ve ona bağlı sivil! kuruluşlar ve onların sivil! örümcekleri de iyi bilinmelidir.
  • Doğu Türkistan'a Sinciang denmemelidir.
  • Amerikan Turanı sıcak tehdit olarak algılanmalıdır, en dikkat edilmesi gereken budur.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen İlteriş » Cum Eyl 25, 2009 1:50

Ram yazdı:
  • Doğu Türkistan'a gidip görmeden (çünkü çok çelişkili, çarpık haberler veriliyor) ne olup bittiği hakkında -çok güvenilir kaynak olmadan- verileri dizmek ve bunlara göre değerlendirme yapmak yanlıştır.
  • Çin-ABD ilişkilerini iyi bilmek gerekir.
  • Ulusal Kanal-İşçi Partisi bağı göz önünde tutulmalıdır.
  • Bu bağlamda, İşçi Partisi'nin dünü-bugünü iyi bilinmelidir.
  • NED ve ona bağlı sivil! kuruluşlar ve onların sivil! örümcekleri de iyi bilinmelidir.
  • Doğu Türkistan'a Sinciang denmemelidir.
  • Amerikan Turanı sıcak tehdit olarak algılanmalıdır, en dikkat edilmesi gereken budur.

Yorumun olayi butunsel olarak ozetlemis Ram, yalniz Amerikan Turani ile de Turk dunyasi'nin kucaklasmasini iyi ayirmak lazim. Ama ben senin ne kastettigini biliyorum, Orta Asya'da cirit atan orumceklerin planlarindan bahsediyorsun. Ama unutma ki, onlar calismalarinda "Turk Kimligi"ni one cikarmak istemezler, Turk Birligi Bati icin daha buyuk tehdittir. Bu "Turk Kimligi" vurgusunun siddeti, elimizde bir tur turnusol kagidi olmali.

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen İL-BARS » Çrş Ara 30, 2009 15:35

Çinli itler zulüm yapmıyor. Öyle mi? Aşağıdaki videoda geçenolay, Doğu Türkistan'daki Urumçi olaylarından 2 hafta önce Çin'in güney kıyısındaki şehirlerden Guangzhou(ya da Guangdong her ne haltsa)'da bir fabrikada zorla Doğu Türkistan'dan getirilerek çalıştırılan Uygur kardeşlerimize saldıran köpek sürüsünün görüntüleridir. Kaç tane soydaşımızı orada katlettiler bilemiyoruz, bundan sonra Uurumçi'de çıkan olaylarda

Haberin tamamının linki(İngilizce):
http://www.rfa.org/english/news/uyghur/ ... 02144.html

Maocu döküntüsü piçlerin Efendilerinden aldıkları emirle bu ve benzer olayları örtbas etmeleri doğaldır. Çünkü Türkiye'deki Maocu eniklerin ağababaları Çin ile milyon dolarlık işler yapıyorlar. Ölen Uygur kardeşlerimiz umurlarında bile değil.

Bir de bu işin AKP-Fettoşçu-Diğer Tarikatçılar cephesine dönersek, lafta mangalda kül bırakmayan ortalığı çıfıt yaygarasına boğanlar, bu iğrenç katliamlara ve yıllarıdr süren soykırıma yapay bir tepki ile geçiştirdiler. Çünkü onlarında Çin ile milyarlarca dolarlık ilişkileri var. Bunu kaybetme riskine girmezler. Akp'li Bakanın "Çin Malı kullanmayın" lafının palavra olduğu, açıklamdan hemen sonra Çin Büyükelçiliği'ne yaltaklanıp işi geçiştirmeye kalktıkları zaten Ankara'da biliniyor. Bir de Çin'den alınan borçlar var ki IMF'ye bu yüzden kafa tutar gibi yaptılar. ama o para bitsin koşa koşa Milletin geleceğini gene onlara teslime tmekten çekinmyeceklerdir.

Şimdi işin 3.boyutunda bizim de dahil olduğumuz Atatürkçü-Türkçü-Yurtsever-Vatansever kısacası Ulusalcı olarak adlandırılan kitle geliyor. Ki Güncelmeydan'daki arkadaşlarımızın çoğunun samimi bir şekilde davalarına bağlı olduklarını anlamamak ya soysuz ya da hain olmak gerekiyor. Fakat arkadaşlarımızın bazılarının muhtemelen Türkiye'deki Maocuların da propagandasına kanarak ve Rabia Kadir gibi Amerikan fonlu kişiler ile örgütleri bahane ederek Çinli işgalcileri bir nevi haklı görmeye kalkışmaları şahsen benim açımdan kabul edilemez. Doğu Türkistan Davası salt Rabia Kadir'e bağlı bir dava değildir. önce bunu kafanıza kazıyın. Çin 50 yıldır orayı işgal altında tutuyor ve sömürüyor !

Çin emperyalist emeller besleyen, Amerika ile gayet sıkı ilişkileri olan bir ülkedir. Bugün Amerika, Çin ne yaparsa yapsın sesini çıkaramaz. Çünkü Çin Pazarı Amerikan ekonomisini ve Borsalarındaki Hisseleri sübvanse eder konumdadır.

Yani uzun lafı kısası Çin-Rusya-amerika birbirinden farklı olmayan emperyalist, işgalci ve sömürücü devletlerdir. Kendi aralarında zaman zaman çatışırlar, ama genelde bir şekilde uzlaşırlar. Ki nasıl uzlaşabildiklerine herkes şaşırır.

Türk Milleti'ni seven insanların şunu iyi anlaması gerekiyor, Amerikan emperyalizmi kakadır. ama Çinliler Ruslar istedikleri her haltı işleyebilirler mantığı çok sakattır. Her Atatürk Genci, Türk Milleti'ne karşı olan her türlü emperyalizmle mücadele etmelidir. Birine karşı olup diğerlerini mazur görmek, hiçbir Atatürkçü-Ulusalcı-Türkçü Gence yakışmaz !
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen Ram » Çrş Ara 30, 2009 15:38

Şimdi işin 3.boyutunda bizim de dahil olduğumuz Atatürkçü-Türkçü-Yurtsever-Vatansever kısacası Ulusalcı olarak adlandırılan kitle geliyor. Ki Güncelmeydan'daki arkadaşlarımızın çoğunun samimi bir şekilde davalarına bağlı olduklarını anlamamak ya soysuz ya da hain olmak gerekiyor. Fakat arkadaşlarımızın bazılarının muhtemelen Türkiye'deki Maocuların da propagandasına kanarak ve Rabia Kadir gibi Amerikan fonlu kişiler ile örgütleri bahane ederek Çinli işgalcileri bir nevi haklı görmeye kalkışmaları şahsen benim açımdan kabul edilemez.

Kimmiş bunlar¿?

Doğu Türkistan Davası salt Rabia Kadir'e bağlı bir dava değildir. önce bunu kafanıza kazıyın.

Meselâ kimler, Doğu Türkistan'daki gelişmeleri Rabia Kadir'e indirgemiştir de böyle olmadığını kafalarına kazınmalıdır¿?

İsim isim yazacaksanız yazın, kimseyi itham altında bırakmayın, yanıt hakkı doğusun.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Sonraki

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x