Ümit Özdağ'dan Güler Kömürcü'ye cevap

İletigönderen ihsanerden » Cum Şub 15, 2008 8:34

osmanli Turkleri asagilamis ve okullara bile almamislar bu osmanli ile ovunen Turkleri anlamiyorum.dilimizi bile kullanmamislar baglamya seytan isi demisler yanidaha bi suru ornek verebilirim osmanli doneminde adimiz bile yokmus yani bu neyin ovunmesi anlamadim.osmanli sarayda yasamis tokkapida rte e de oyle yapacak o zamanda Turkleri dinle kandirmislar simdiki gibi yani .kendileride lale devri yasamislar iste..simdide oyle halk meclise girebiliyormu.iki uc gostermelik sov o kadar.osmanli doneminde hic batida askerlik yapan Turk var mi merakli olan arkadas arastirsin lutfen..
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletiler: 113

İletigönderen ihsanerden » Pzr Şub 17, 2008 13:28

yani aferin nereden nereye; eminim ne tartistiginizida unuttunuz.zaten konu araba ve ucaksa tamam ..tek lider Ataturk ceviz kabugu sitesine girip Hulki Cevizoglu nun 21 ocak 2008 tarihli yazisini okumanizi rica ederim.orada liderin kim oldugunu anlatmis anlamayanlara bence.bizim Ataturk ve ilkelerini devam ettirebilme yetenegine sahip yeni bir lidere ihtiyacimiz var...
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Şub 17, 2008 15:48

Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk Batı'dan Doğu'ya kadar bütün Türk Dünyası'nın Lideriydi.

Atatürk'ten sonraki dönemde Türkçülük davasıyla ismi duyulan Alparslan Türkeş, siyasi hayatı boyunca Türk Cumhuriyetleriyle ilişkilerini geliştirmiş, Esir Türklere kimi zaman devlet hazinesinden , kimi zaman kendi imkanlarıyla yardım etmiştir.Ruslarla Savaşan Çeçenlere, yine Ermenilerle savaşan Azeri Türklerine silah ve gönüllü savaşçılar göndermiştir.Doğu Türkistan'da Çin zulmüne karşı ayakta durmaya çalışan Türkistanlılara, Kuzey Irak'ta saddam ve kürt zulmüyle savaşan Türkmenlere ''Gönüllü Savaşçılar'' ve maddi destek sağlamıştır.

Hatta 12 Eylül İhtilali olmasaydı bugün Irak'ta Alparslan Türkeş'in önderliğinde kurulmuş Türkmeneli Cumhuriyeti olacaktı..

Başbuğ Alparslan Türkeş, Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra Türk Dünyasının Lideri olarak kabul edilmiştir.Alparslan Türkeş'in vefatını ''Son Başbuğ'un Ölümü'' olarak geçen Türk dünyası, Atatürk'ten sonra Alparslan Türkeş'i Türk DÜnyası'nın Lideri kabul etmiştir.

Başbuğ Türkeş, sıradan bir siyasi lider değildir.

Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı ilk kez Merhum Alparslan Türkeş"in öncülüğünde 1993 yılında toplanmıştı. Nitekim organizasyonu tertipleyen TÜDEV Alparslan Türkeş tarafından kurulmuştur. Aradan geçen zamanda bazı çevreler ve hatta kurultaya katılan delegelerin bir kısmı “Türkeş"siz” bir organizasyonun eksik kalacağını ifade ettiler..

[img]http://www.baremdergisi.com/images/news/577.jpg[/img]

Başbakan Bozkurt Sembolü Altında…

Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmasına Haydar Aliyev ve kurultayın mimarı Alparslan Türkeş"i rahmet, minnet ve şükranla anarak başladı. Türk başkentlerini ve Türk illerini tek tek sayarak cümlesini “...Kerkük"e selam olsun” diye bitiren Erdoğan, bütün delegelerin alkışlarıyla karşılanan konuşmasında şöyle dedi:
“Türk Dünyası"nın diriliş meşalesini yakabilmemiz önünde hiçbir engel yoktur. Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan şahlanmalıyız. Artık kapalı yollar açılmıştır. Birlikte inşa edeceğimiz aydınlık bir geleceğimiz vardır. Karabağ, en ağır meselelerimizden biridir ve kanayan yaramızdır. Bir milyon Azerbaycan Türkü vatanından sürüldüğü halde Batı dünyasından bu konuda tek bir ses yoktur. Irak"taki Türkmen kardeşlerimiz de aynı durumdadır. Kıbrıs Türkleri de izolasyonlara maruzdur. Avrupa, bu konuda samimiyet testinden sınıfta kalmıştır. Demek ki tek bir yolumuz vardır, aramızda daha sıkı iş ve güç birliği kurmak, kuvvetli bir dayanışmaya girmek.

vay anam vayy ne sahip çıkma ..

Çeçenlere Oturum hakkı vermeyen AKP Türk Dünyasını sahiplendi.. :evil:

Geçen yıl 11.si düzenlenen Türkeş'in emaneti Türk Kurultayı'na AKP sahip çıktı(!)- Tam da seçimler yaklışırken !..

Bir yandan da Türkeşin MHP'si Türkeş'in emanetine sahip çıkmadı..

Vedat Yenerer / İnternetajans

Adını vermediğim bu Çeçen 1994-96 savaşında Alparslan Türkeş’in Çeçenlere çok yardım ettiğini sözlerine ekleyerek şöyle devam etti.
'' Türkeş sağken bize çok ilgi gösterdi. Milliyetçilerin sessiz ve derinden hem maddi hem de manevi yardımları çok büyüktü. Mültecilere de sahip çıkıp yardım elini uzatmıştı.''

Dünyayı gören bir gazeteci olarak gittiğim yerdeki Türk milliyetçileri hep gözlemişimdir. Çeçenistan’da savaşan en güçlü grup Türk grubuydu. Cahar Dudayev, Aslan Mashadov ve Şamil Basayev ile görüşen bir gazeteci olarak benim de göz tanığı olduğum 35-40 kişilik bu grubu sorduğumda her zaman olumlu sözler duydum.

1991 yılından bu yana Irak’a gider gelirim. Orada Türk gençlerin oluşturdukları silahlı gruplarla işgalcilere ve şımarık Barzani ve Talabanicilere karşı nasıl ölümüne savaştıklarını ve direndiklerini görürsünüz. Bayrakları da mavi zemin üzerine bozkurttur. Hepsinin kollarında kendi imalatları olan bozkurt ve MHP sembolleri vardır. Bu gençler kendilerini yok etmek isteyenlere karşı mermilerini sayarak atıyorlar çünkü burunlarının dibinde kurulan silah pazarından mermi alacak paraları yok.

Ankara’da değil 100 bin kişiyi, 500 kişiyi bir araya getirip “Kerkük Türktür Türk kalacak” diye gösteri düzenlemeye birileri kızar diye çekinirken, Kerküklü milliyetçiler ölümüne pankart açıp “Kerkük Türktür Türk kalacak” diye korkusuzca ve bir gün destek gelecek umuduyla haykırıyor. Ankara Genel Merkez Türkmenlere acaba son 4-5 yılda ne yaptı?

[img]http://www.alparslanturkes.net/2005/04/Dudayev_Basbug_ile.jpg[/img]

''Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslâm aleminin, hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir"

Cahar Dudayev (1944 - 1996)

Malesef Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatından sonra Türk Dünyası hassasiyeti Milliyetçi Hareket Partisi'nde sadece lafta kalmıştır.

Çeçenistan'da, Doğu Türkistan'da, Kerkük'te, Azerbaycan'da Türkeşin Askerleri diye tabir edilen Türk gençleri ''Gönüllü'' olarak Türk Dünyası için savaşırken
Şu an mecliste olan MHP Türk Dünyası'yla ilgili bırakın icraat yapmayı, lafını bile etmiyor ne hikmetse..

Ruhun Şad Mekanın Cennet Olsun Türk Dünyası'nın Son Başbuğu..

Kaynaklar: Barem dergisi
İnternetajans.com
Yorumlar şahsıma aittir..
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Ram » Pzr Şub 17, 2008 16:50

Başbuğ Alparslan Türkeş, Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra Türk Dünyasının Lideri olarak kabul edilmiştir.Alparslan Türkeş'in vefatını ''Son Başbuğ'un Ölümü'' olarak geçen Türk dünyası, Atatürk'ten sonra Alparslan Türkeş'i Türk DÜnyası'nın Lideri kabul etmiştir.

Asla ve katha Türkeş'i başbuğ olarak kabûl etmiyorum, etmeyeceğim. Başbuğ, Ergenekon, bozkurt ve benzeri kelemileri, bir ideolojinin ürünü olarak simgeleştirenler, bugün bu gibi değerlerin kimi-neyi çağrıştırdığı açıktır. Kimsenin aklına Attilla gelmez, kimsenin aklına Büyük Önder ATATÜRK gelmez. Sırf bu yüzden bu değerleri savunmayan veyahut bu değerleri kötüleyen, bu değerlerden nefret eden insan kitleleri oluşmuştur. Bazılarının da bu sebeplerden ötürü, başka başka ve hatta zıt ideolojilere kaydığı da görülmüştür.

Hatta 12 Eylül İhtilali olmasaydı bugün Irak'ta Alparslan Türkeş'in önderliğinde kurulmuş Türkmeneli Cumhuriyeti olacaktı..

12 Eylül olmuştur, geçmiş ola... Yaptığı iyi şeyler üzerine Allah rahmet eylesin ama bu, rahmetliğin Türklerin lideri olduğu anlamına gelmez. Ki bunu başarmış dahi olsa, "bütün Türklerin lideri" olmasını gerçekleştirecek büyüklükte bir başarı değildir. Bu zaten olması gerekendir. Diğer örnekler de buna dahildir.

Çeçenlere Oturum hakkı vermeyen AKP Türk Dünyasını sahiplendi.. Evil or Very Mad

Çeçenler'e oturum hakkı verilmemesi elbette kınanacak bir durumdur. Fakat Çeçenler'in Türk Dünyası ile alâkası nedir¿? Türk İslâm Sentezi ise kasıt, bu sentez Müslüman olmayan Türkler için dışlanma değildir de nedir¿? Ayrıca Çeçenler, mücadelelerinde haklı olsalarda, bu mücadeleyi yaparken hiç de masum değildirler. Zira mücadeleleri, vatan savunmasından öte sözde İslâmik bir ideolojinin emrindedir. Kimler tarafından finanse edildikleri gerçekleri ve İslâm'ın bu tür amaçları olmadığını ortaya koymamız gerekir.

Alparslan TÜRKEŞ; iyisiyle-kötüsüyle, yanlışıyla-doğrusuyla büyük bir isim ve liderlik vasıfları olan, yaşadağı döneme damga vurmuş biridir. Başka da bir ifadesi yoktur.

Mustafa Kemâl Paşa'dan sonra Türk dünyası için bir lider daha gelmemiştir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Şub 17, 2008 17:18

Belli bir kaç ideolojinin bunları inkar etmesi Alparslan Türkeş'in 350 Milyonluk Türk Dünyası üzerindeki etkisine-saygınlığına ve hizmetlerine gölge düşürmez.

Siyasi görüşü 'farklı' olan kimselerin Türkeş'i Başbuğ olarak görmesi beklenemez.

herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım..
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzr Şub 17, 2008 17:57

|Kuralsız| yazdı:Belli bir kaç ideolojinin bunları inkar etmesi Alparslan Türkeş'in 350 Milyonluk Türk Dünyası üzerindeki etkisine-saygınlığına ve hizmetlerine gölge düşürmez.

Siyasi görüşü 'farklı' olan kimselerin Türkeş'i Başbuğ olarak görmesi beklenemez.

herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım..

Benim ideolojim bellidir Kürşat. Mustafa Kemâl ATATÜRK'ün fikirlerini korumak, O'nun fikirlerini bugüne uyarlayıp geliştirmek, O'nun gösterdiği yolda, O'nun gösterdiği hedefler için, ilelebet savaşmaktır. Biraz tanıdık değil mi, yıllarca çocukların ağzında sakız olan bu deyimler... Ayrıca inkâr; doğru olan, olmuş olan bir gerçeği yalanlamaktır. "Bunun gerçekliği var mıdır¿?" sorusunun cevabını yalnız millet verir, vermiştir de...

350-400 milyonluk Türk dünyasını her hâlükârda geçtim, 70 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti içerisinde kaç kişi Türkeş'i başbuğ olarak görür, bunlardan kaçı Türkeş'i neden başbuğ olarak gördüğünün nedenlerini sıralayabilir¿?

Ben de senin görüşlerine saygılıyım Kürşat ama, Türk Milleti'nde liderlik, kabûl ettirilecek bir şey değildir. Lider, tüm millet tarafından kabûl görülegelmiş biridir. Aksi taktirde, bugün %46.7'ye de kabûl ettirilmiş (yutturulmuş) sözüm ona bir lider vardır. Bu kıyaslama değil, örnektir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Şub 17, 2008 20:12

Ram, Eyvallah..

Türk Dünyası'na karşılık 70 Milyonluk nüfusu göstermişsin, Türk Cumhuriyetleri ve Cumhuriyet olma yolunda olan toplulukların Liderleri Türkeş'i Başbuğ olarak kabul etmiştir.O ülkelerden %3-5 kabul etmemiş pek de fazla önemi yok.

Bu konuya girmeyeceğim tekrar dediğim gibi karşı görüşte olduğun için Türkeş'in aleyhinde söylenen her söz senin için kolay kabul edilir.Benim için de öyleydi.ta ki babam bana gerçekleri anlatana kadar..

ben derdim ki ''bütün sol görüşlüler kürtçüler de dahil bu vatanın hayinleridir ve düşmanımdır.''

ama Ülkücü Harekete sayısız hizmeti olan babam bana dediki:

- Bak oğlum biz zamanında yanlışa düştük.Aslında aynı görüşe sahip , yani bu devletin birliğinden yana olan ülkenin gençlerini sağcı-solcu diye böldüler.Solcular komünizmi savunuyorlardı.Biz onların kandırıldığını o zaman anlayamadık..

Biz de vatanı komünistlerden koruduğumuzu zannettik..Ve işler bu noktaya geldi..

Şimdi bak bütün o komünist dediklerimiz bizimle aynı taraftalar.Hepsi de Atatürk'ün izinde bu Vatanı sonuna kadar savunuyorlar..

Şimdi bizim düşmanımız solculuk ya da komünizm değil.Kürtçülük ve tarikatçılık dedi..

ben o zaman anladım ki memleketin savunucuları olan bütün gençleri bir fitneyle birbirine düşürmüşler..

Yani diyeceğim şu ki , ben karşı görüşte olduğum insanları kötülerken aslında onların da aynı yolda olduğunu anladım..

Saygılar..

( bu arada Asker siyaset yapmazmış öyle diyolar :twisted: :) )

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzr Şub 17, 2008 22:44

|Kuralsız| yazdı:Ram, Eyvallah..

Türk Dünyası'na karşılık 70 Milyonluk nüfusu göstermişsin, Türk Cumhuriyetleri ve Cumhuriyet olma yolunda olan toplulukların Liderleri Türkeş'i Başbuğ olarak kabul etmiştir.O ülkelerden %3-5 kabul etmemiş pek de fazla önemi yok.

Sence öyle mi göstermişim¿? Bence bir daha okuman gerekir. Ayrıca o ülkeler hangi ülkelerdir¿? Sandığa gidip oy mu kullanmışlar ki biz Türkeş'i başbuğ (yani tüm Türklerin tek lideri) kabûl ediyoruz diye¿? Türk dünyasının bunu kabûl gördüğünü nereden anlıyoruz¿?

Bu konuya girmeyeceğim tekrar dediğim gibi karşı görüşte olduğun için Türkeş'in aleyhinde söylenen her söz senin için kolay kabul edilir.Benim için de öyleydi.ta ki babam bana gerçekleri anlatana kadar..

Hayır. Belgesini getir, doğruluğunu kanıtla, senin dediklerine inanayım. Ben Türkeşçi olmadığım gibi, anti-Türkeşçi de değilimdir. Yaptığı iyi şeyleri gördüğüm gibi, yaptığı kötü şeyleri de bilirim. Hangisi ağır basarsa bassın, doğru olduğu yerde yanlış, yanlış olduğu yerde doğru demem. Bunu da herkes için yaparım. Şimdi senin gerçeklerini baban oluşturmuş. Benim babam ise, kendi gerçeklerimi kendimin bulmasını istedi. Ben de gerçeklerimi bilgiye göre oluşturdum. Eğer Türkeş'i kötülemekse maksat, buraya bildiklerimi de rahat rahat yazarım, kanıtlarım. Kusura bakma ama Kürşat, babası tarafından gerçekleri öğretilen kimi Kürt çocukları da; terör örgütünü, Partiye Karkeran Kürdistan (Kürdistan İşçi Partisi) olarak öğrenip ona göre yetişiyor. Bu da kıyaslama değil, örnektir.

ben derdim ki ''bütün sol görüşlüler kürtçüler de dahil bu vatanın hayinleridir ve düşmanımdır.''

ama Ülkücü Harekete sayısız hizmeti olan babam bana dediki:

- Bak oğlum biz zamanında yanlışa düştük.Aslında aynı görüşe sahip , yani bu devletin birliğinden yana olan ülkenin gençlerini sağcı-solcu diye böldüler.Solcular komünizmi savunuyorlardı.Biz onların kandırıldığını o zaman anlayamadık..

Biz de vatanı komünistlerden koruduğumuzu zannettik..Ve işler bu noktaya geldi..

Şimdi bak bütün o komünist dediklerimiz bizimle aynı taraftalar.Hepsi de Atatürk'ün izinde bu Vatanı sonuna kadar savunuyorlar..

Şimdi bizim düşmanımız solculuk ya da komünizm değil.Kürtçülük ve tarikatçılık dedi..

ben o zaman anladım ki memleketin savunucuları olan bütün gençleri bir fitneyle birbirine düşürmüşler..

Yani diyeceğim şu ki , ben karşı görüşte olduğum insanları kötülerken aslında onların da aynı yolda olduğunu anladım..

Saygılar..

Şimdi özde doğru olan bu alıntıya da bir cevap yazmam gerekir, lâkin ben solcu değilim, solcuyum diyen birinin cevap vermesi daha doğru olur. Yalnız şunu yazayım, solculuk=komünizm değildir.

Nihai olarak sana şunları diyebilirim; biz çatışan gruplar ve kitleler içinde değiliz ki birbirimize saygı duymamız gereksin. Bu zaten olagelen bir vaziyettir. Misâl; senin yapman gereken, kendi söylemlerin ile benim söylemlerimin aksini, ispatlamaya çalışmaktır. İspat belgedir, belge de bilgidir. (Not: Belge, sadece kağıttan oluşan bir bigiler topluluğu değildir. Aslolan sunulanın niteliğidir.) Başlık Ümit ÖZDAĞ'ın yazdıklarıdır. Örneğin Ümit ÖZDAĞ, karşısında canlı yayında kıvranan -bin takla atan- bazılarına, her kıvırdıklarında ayrı ayrı "şak! diye" belge sunan, değerli bir profesördür. Tartışmanın sağlıklısı, bu şekilde olur.

( bu arada Asker siyaset yapmazmış öyle diyolar :twisted: :) )

Bak bunu unutmuşum. Fıkra bu ya, ampûl bir kamutan gelir, sana işkence yapar gibi Tayyip'i överse durumun vahim. :twisted:

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Şub 19, 2008 14:32

Ram, iddialarımın kaynaklarını gösterdim ilk yorumumda.

Ben bütün Türk Cumhuriyetleri toplandı ''Türkeş'i Başbuğ Yapalım dediler'' diye birşey söylemedim.

Ama Türk Dünyasına yaptığı hizmetleri anlattım.Ha bunlar sadece benim bildiklerim:Daha bilinmeyen neler vardır.

Yaptığı yanlışlar olabilir.Ama bu yanlışlar onun Türk Dünyasına hizmetlerini yoksaymaz..

bana birini örnek versenize Türkiye'den :

* Türkmenler'e, Çeçenlere, Azerbaycan Türkleri'ne, Doğu Türkistan Türkleri'ne, ''Asker'', silah ve para yardımı yapan.
* Bütün Türk Dünyasıyla ilişkileri kuvvetli, sayılan, sevilen..
* Türk Dünyası'nın Bilge Lider , Örnek Lider olarak gördüğü biri..

Giderayak bunları tartışmak aslında doğru olmayabilir ama ben ve benim gibi düşünenler için(yani Türklüğe ve Türk Dünyasına önem verenler için) Başbuğ Alparslan Türkeş Türk Dünyasının Atatürk'ten sonraki lideri ve Başbuğudur.

Ben siyaset yapmıyorum.Bu konunun da siyasi bir tarafı yok.Devlet Bahçeli'yi savunsam siyaset yapıyo olurdum ama bu konu siyasetten daha önemli bi konu bence.. Ki ben şimdiye kadar ''ülkücüyüm-solcuyum-dinciyim'' gibi bir tartışmanın içerisine hiç bir zaman girmedim.Girmemi gerektiren bir platformda da olmadığımı biliyorum..

Bak bunu unutmuşum. Fıkra bu ya, ampûl bir kamutan gelir, sana işkence yapar gibi Tayyip'i överse durumun vahim. :twisted:

Ne demek istediğini anladım ama neyse :twisted: :) öyle bişey olur mu dersin :roll: :Türk-Kan:

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen ihsanerden » Sal Şub 19, 2008 16:24

Turkes sadece bir parti lideridir o kadar abartmayin oda sonradan bize allanip pullanip rus ve cin yonetimine karsi kullanilmis birisidir iste halen bu politikalar devam ediyor batinin yutturmasidir ne oldu o harekat simdi yobaz ve gerici daha radikal bir gorunum aldi.TEK LIDER ATATURK....O KADAR..TEK YOL ATATURK VE ONUN ILKELERIDIR...TURKSEN BUNA INANACAKSIN IKI BASLILIGA GEREK YOKTUR...KAMPLASMALARA NEDEN OLAN BU PARTILAR BIZI BU HALE GETIRDI...
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Şub 20, 2008 16:09

ihsanerden, iki başlılık söz konusu bile olamaz.
Ayrı dönemlerde yaşamış insanlar.Atatürk'ten sonra Türkeş olduğu gibi Atatürk'ten önce de Fatihler, Yavuzlar, Alparslanlar,Oğuzhanlar,Mete Hanlar yok muydu ?

Hiç bir Türk Milliyetçisi Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün büyüklüğünü tartışmaya bile açamaz..

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen ihsanerden » Prş Şub 28, 2008 17:44

iyide Turkes hic bir sey yapmadi turkler icin hemde hic basbug olmak oyle kolay degil eger sen Turkese basbug dersen yarin densizin birisi cikar bende basbugum der bir parti baskanini tutupta basbug yapmak cok sacma. YAPTIGI ICRAATLAR HIC GUZEL DEGIL 1980 ONCESINDE 5 ILDE YAPILAN KATLIAMLARDA ONUN VE PARTISININ ADI GECIYOR..boylemi basbug olunur.bu sartlanmisliktan kendinizi bence kurtarip biraz daha gercekci olalim.
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Pzt Mar 03, 2008 12:38

"Atatürk ümmetten millet olusturmustur. "

Yukaridaki cumle sevgili Turk Kan'a ait. Bir nuasna dikkat cekmek istiyorum. Bu soz sureklik tekrarlanir, duru...
Milliyet fikrinin koklerini hepiniz biliyorsunuzdur. 19. yuzyilda filizlenmis bir dusuncedir bu. Imparatorluklari
kemiren kucuk kurtcuklardir. (Tabirim milletleri asagilamak icin degil; birbenzetmedir sadece)
Yonetici olmayan unsurlarin, kendilerine sorulmadan surekli sahip degistirmelerinden gelistigini dusunuyorum.
Boylece kendi kadrelerinikendilerinin tayin etme arzulari ile gelisip buyumus ve imparatorluklarin yikilmasinin neticesinde
ortaya bir hayli devlet cikmistir.

Sadede gelecek olursam; Ataturk'un ummetten bir millet olusturdugunu dusunmuyorum. Neden?
Misak- i milli sinirlarina bir bakin lutfen! Ummet nerde? Ummet kalmis mi?
Ataturk bu konuda, suurda bir degisiklik yapmistir. Yani bu zihniyette yapilan bir atilimdir.
Ummet zaten yoktu. Dagilmisti. Kimi somurge olmus, kimi Turkiye gibi bagimsizlik mucadelesi veriyordu.

O yuzden Ataturk, enerjisini mensup oldugu kendi milletinin selameti icin harcamistir.
Yukardaki soze katilmayisimin nedenini acikladim umarim.

Ama ummetci diye birilerinin asagilanmasina da onay vermiyorum. Soyle ki; kisi Muslumansa ummetci olmak zorundadir. Cunku Peygamber Muhammed'in ummetiyim diyor zaten. Bunu bagnazlikla karistirmayin. kavramlar oyle ic ice sokulmus ki ayirt edemiyorsunuz.
Ayni milliyetci olmak ile irkci olmanin bazilari icin ayni sey anlamina gelmesi gibi.

Padisah analarina gelince. Bazilari listeler sunmus. Bircogu tartismalidir, ama hepsinin annesi Turk soylu degildir tabii...
Hatta Osman Bey'in annesinin bir vasiyeti var; "Turkler ile evlenin. Torenizi bozmayin!" mealinde bir vasiyet.
Fakat, imparator olacaksiniz. Ve karismayacaksiniz; bu mumkun degil.

Attila'ya bakin! Romali prenses kendisine yuzugunu gonderiyor. Bunu nisan olarak kabule diyor ve kizi istiyor. Kiz ona verilmeyince Galya'yi istila ediyor.

Bir Turk imparatorlugu olan, Hazarlara bakin. Kaganin 25 tane esi oldugunu gorusunuz. Imparatorluklarinin kacinilmaz evlilikleridir bunlar.

Fakat sunu da yabana atmayin; Osmanli sultanlari Avrupali'nin gozunde her daim Buyuk Turk'tuler...
Hatalari ve sevaplari ile bizim gecmisimizdir onlar; sahip cikilmali!

Saygilarimla,

Yusuf Batum
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen ihsanerden » Pzt Mar 03, 2008 16:48

bence sorun aslinda osmanli degil fakat bi takim insanlar halen cumhuriyeti sindirememisler ve Ataturk konusunda halen sorun yasiyorlar bu iki olusum...halen Osmanli ve hilafet isteyen bu insanlar Ataurk u kabullenmeyince bu sefer Ataturkculer refleks gosteriyor Osmanli ile ilgili yoksa Ataturkcu olupta Osmanliyi reddeden cok azdir hatta yoktur dunyanin en buyuk imp lerinden biri.lakin Osmanli icinde Turk toplulugun yeri ve durumu bence bu tartisilmali kaldiki simdi de Turklere yonelik bir ayrim yapilmak istenmektedir en buyuk baskida her donemde yapilan dini baskidir.bu ozellikle kadinlara bas ortusu seklindedir.neden bu kadar sorun varken biz bunlari tartisiyoruz bilen varsa bana anlatsin...neden hilafet ve seriat istenmektedir?Neden liderler ve iyi siyasetciler yetismiyor bu gelenek Ataturkten sonra neden devam ettirilmedi?gecmis onemli fakat bu konular daha onemli.her Turk musluman mi dogmak zorunda? bu bir kuralmidir.neden din kulturu turk kulturunun onune konmak isteniyor.?
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Pzt Mar 03, 2008 17:46

Sevgili Ihsan Erden,

:)) Her Turk Musluman dogmak zorunda degildir.
Cunku inanc irade ile tercih edilen bir olgudur.
Bu yuzden iman ikiye ayrilmis -bildigim kadariyle- tahkiki iman (gercek, irade ile tercih edilmis) ve taklidi iman (gelenek goreneklerin surdurulmesi ile kaniksanmis).
Ama sunu goz ardi etmeyin lutfen; son peygamberden sonra 1400 yillik Islam tarihi yazildiginda, bunun 1000 yili Turklerden bahsedilmeden yazilamaz!!! Bu yuzden Turk-Musluman surekli beraber zikredilmistir.

Yalniz Osmanli'daki Turklere karsi olumsuz bakisin nedeninin ben baska oldugunu dusunuyorum. uzman degilim ama bir fikir vermek acisindan. Yanlissam, duzeltirsiniz.
Etrak- i biidrak ile gocebe olan yorukler, Turkmenler kastediliyor desek.
Mesela Turklerde yonetici olan aileler "AK" sifati ile isimlendiriliyor.
Akhunlar, Akhazarlar... Onunde "AK" sifati olanlar daima icinden yonetici cikartan milletin unsurlari.

Neticede bunun siyasi bir kavram oldugunu dusunuyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x