Başbuğ Alparslan Türkeş, Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra Türk Dünyasının Lideri olarak kabul edilmiştir.Alparslan Türkeş'in vefatını ''Son Başbuğ'un Ölümü'' olarak geçen Türk dünyası, Atatürk'ten sonra Alparslan Türkeş'i Türk DÜnyası'nın Lideri kabul etmiştir.
Hatta 12 Eylül İhtilali olmasaydı bugün Irak'ta Alparslan Türkeş'in önderliğinde kurulmuş Türkmeneli Cumhuriyeti olacaktı..
Çeçenlere Oturum hakkı vermeyen AKP Türk Dünyasını sahiplendi.. Evil or Very Mad
|Kuralsız| yazdı:Belli bir kaç ideolojinin bunları inkar etmesi Alparslan Türkeş'in 350 Milyonluk Türk Dünyası üzerindeki etkisine-saygınlığına ve hizmetlerine gölge düşürmez.
Siyasi görüşü 'farklı' olan kimselerin Türkeş'i Başbuğ olarak görmesi beklenemez.
herkesin görüşü farklıdır saygı duyarım..
|Kuralsız| yazdı:Ram, Eyvallah..
Türk Dünyası'na karşılık 70 Milyonluk nüfusu göstermişsin, Türk Cumhuriyetleri ve Cumhuriyet olma yolunda olan toplulukların Liderleri Türkeş'i Başbuğ olarak kabul etmiştir.O ülkelerden %3-5 kabul etmemiş pek de fazla önemi yok.
Bu konuya girmeyeceğim tekrar dediğim gibi karşı görüşte olduğun için Türkeş'in aleyhinde söylenen her söz senin için kolay kabul edilir.Benim için de öyleydi.ta ki babam bana gerçekleri anlatana kadar..
ben derdim ki ''bütün sol görüşlüler kürtçüler de dahil bu vatanın hayinleridir ve düşmanımdır.''
ama Ülkücü Harekete sayısız hizmeti olan babam bana dediki:
- Bak oğlum biz zamanında yanlışa düştük.Aslında aynı görüşe sahip , yani bu devletin birliğinden yana olan ülkenin gençlerini sağcı-solcu diye böldüler.Solcular komünizmi savunuyorlardı.Biz onların kandırıldığını o zaman anlayamadık..
Biz de vatanı komünistlerden koruduğumuzu zannettik..Ve işler bu noktaya geldi..
Şimdi bak bütün o komünist dediklerimiz bizimle aynı taraftalar.Hepsi de Atatürk'ün izinde bu Vatanı sonuna kadar savunuyorlar..
Şimdi bizim düşmanımız solculuk ya da komünizm değil.Kürtçülük ve tarikatçılık dedi..
ben o zaman anladım ki memleketin savunucuları olan bütün gençleri bir fitneyle birbirine düşürmüşler..
Yani diyeceğim şu ki , ben karşı görüşte olduğum insanları kötülerken aslında onların da aynı yolda olduğunu anladım..
Saygılar..
( bu arada Asker siyaset yapmazmış öyle diyolar )
Bak bunu unutmuşum. Fıkra bu ya, ampûl bir kamutan gelir, sana işkence yapar gibi Tayyip'i överse durumun vahim.
Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk