Umuda Yolculuk...

Umuda Yolculuk...

İletigönderen kaye » Çrş Eyl 17, 2008 16:32

POLİTİKA GÜNLÜĞÜ

HİKMET ÇETİNKAYA

Umuda Yolculuk...

Abdüllatif Şener, Gaziantep’te Başbakan Tayyip Bey’e bir çağrıda bulundu...

Ne diyordu Şener:

“Türkiye’de son zamanlarda yeni yeni dolar milyardarleri türedi. Kuru gürültüyü bırakalım. Gelin şimdiye kadar kime ne kaynak aktarılmış, onları Başbakanlık internet sitesinde açıklayın.

Kimlere ne kadar ihale, kimlere ne kadar kaynak aktarılmış herkes görsün ve öğrensin. İşte o zaman şifreler ortaya çıkacaktır.”

Şener yılların politikacısı. Erbakan Hoca’nın yanında yetişti; milletvekili oldu, bakanlık yaptı. Daha sonra Tayyip Bey’le birlikte AKP’yi kurdu. 2002’den 2007 seçimlerine dek hem MYK üyeliği hem de bakanlık yaptı.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde aday olmadı ama AKP’den de istifa etmedi...

Dürüst ve onurlu bir siyasetçi olarak biliyor kamuoyu Şener’i...

Tayyip Bey, ikide bir “saydam siyasetten” söz edip hortumun, hortumcuların defterlerini dürdüklerini söylemiyor mu?

O zaman Başbakanlık’ın internet sitesinde kime ne verildi, dolar milyarderleri nasıl türedi ortaya çıkar...

Benim Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’ndan isteğime Abdüllatif Şener destek verdi...

Aylar önce, türedi dolar milyarderlerinin kimler olduğunu, altı yıl içinde bu kişilerin nasıl varsıllaştığını yazmıştım...

Mutlaka “türedi dolar milyarderleri”nin adları, aktarılan kaynak miktarı internet sitesinde yayımlanmalı.

Başbakan’ı en son AKP Şişli ve Beyoğlu ilçe kongresinde izledim.

Tayyip Bey’in konuşmasını izlerken irkildim.

12 Mart’ı,12 Eylül’ü yaşayan bir gazeteci olarak şunu içtenlikle söyleyebilirim:

“Sanki Türkiye’de tek parti dönemi başlamıştı... Başbakan, ben tek başımayım, istediğimi yaparım diyordu...”

Korktum!

Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Ergün Poyraz, Vedat Yenerer geldi aklıma...

Biri yazar, biri gazeteciydi...

Sonra Adnan Akfırat, Hikmet Çiçek... Onlar da gazeteciydi. Hikmet Çiçek, Susurluk’u irdelemiş, Hizbullah’ı yazmıştı... Adnan Akfırat, Pentagon ve CIA belgeleriyle “Özel Savaş”ı kitap-laştırmıştı.

İlhan Selçuk, Mustafa Balbay, Kemal Alemdaroğlu, Doğu Perinçek...

Hepsi “Ergenekon” sanığıydı...

Ben Tayyip Bey’i dinlerken tüylerim diken diken oldu pazar günü.

Tayyip Bey’in gözü karaydı. Bir gece yarısı ansızın kapınız çalar, polislerce alınıp götürülebilirsiniz.

Sabah, Star, Taraf, Yeni Şafak, Akit-Vakit, Bugün ve onlarca dinci kanal sizin özel telefon konuşmalarınızı yayımlar... Tetikçi kalemlerin tıpkı Güler Kömürcü ve Tuğrul Türkeş arasında geçen telefon konuşmalarını yayımlaması bir insan hakları ihlali değil midir?

Kitapları 300 bin satan Ergün Poyraz ve öteki gazeteci arkadaşlarımız hakkında tek satır haber yazı çıkıyor mu?

Çıkmıyor!..

Salt özel telefon görüşmeleri, yasalara karşın AKP yandaşı ve dinci gazetelerde yayımlanıyor.

Yargısız infaz, Cumhuriyet Savcıları’nın gözleri önünde işleniyor!

Biliyorum sevgili okur, bugün yine canınızı sıkıp daldan dala atladım...

Oysa sabah içim kıpır kıpırdı...

Bir 12 Eylül hesaplaşmasının üçüncü kitabı olan, gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’nun “Bizim Çocuklar Yapmadı” (İthaki Yayınları) kitabını okumuş; Paul Auster’ın “Karanlıktaki Adam” (Can Yayınları) kitabını yarılamıştım...

Ertuğrul, alacağını tahsil etmek istiyordu kanlı 12 Eylül cuntasından.

12 Eylül kanlı cuntasından hesap sorulduğu zaman, demokrasi ve özgürlükler yaşam biçimi olacak Türkiye’de...Yaşamın tüm renkleri Türk’üyle, Kürt’üyle, Lazıyla, Çerkeziyle din, dil, ırk, mezhep, renk ayrımı gözetmeden aydınlık bir Türkiye olacak...

Umutlarımız çiçeklenecek bir sabah şafak sökerken!

Yaşama bir başka türlü bakacağız Edirne’den Diyarbakır’a dek...

Çocuklarımız okuyacak, özgürlük sevginin kavşağında umutsuzluğu alt edecek...

İşte bu nedenle kimi kez karamsar olsam da, kızıp öfkelensem de geleceğe umutla bakıyorum!

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x