Unakıtan'dan şok sözler | VİDEO

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Unakıtan'dan şok sözler | VİDEO

İletigönderen Türk-Kan » Prş Oca 24, 2008 15:04

İşte AKP'nin "gerçek yüzü". Kahvaltı masasında bulunan açık mikrofondan bakın hangi sözler yansıdı?

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 2007 yılı bütçe uygulamalarıyla ilgili basın toplantısı öncesinde kahvaltı masasında bulunan açık mikrofona Bakan ve Bürokratlar arasında ilginç diyaloglar yansıdı.

YÖK Başkanı ile ilgili olarak bürokratın “Yeni YÖK başkanının havası değişmiş. Gayet güzel sözler söylüyor?” cümlesine Unakıtan’ın verdiği yanıt diyalogun çarpıcı örneklerinden: “İsterse söylemesin...”

İşte o konuşma;

- Metin Kilci: Dün ulaştırma bakanı ile görüştüm efendim. bu TDİ`nin kapsamından çıkarma kararını aldık ama işleme koyamadık. dedi ki `siz oradaki adamların hepsini alın`. Yerine yeni isimler verecek...Burhan(türkiye denizcilik işletmeleri genel müdürü Burhan Külünk) dahil, genel müdür yardımcıları....ondan sonrada kararı işleme koyacağız sizce de uygunsa...

- Bakan Unakıtan: Başbakan`a sorup yapsın Binali.

- Metin Kilci: İşi biz yapacağız yani. O isim gönderecek.

- Bakan Unakıtan: Başbakan`dan müsaade almadan yapmasın...Yoksa Binali(ulaştırma bakanı) söyledi bana...

- Metin Kilci: Burhan beyi ve altındaki bütün genel müdür yardımcılarını...hepsi için yeni isim verecek. çünkü kendisine geçince alması üçlü kararname gerektiriyor. Alması bayağı uzayacak.

- Bakan Unakıtan: tamam yapalım biz onu da, başbakan`ın da haberi olsun.

Daha önce YÖK Başkanı Yusuf Özcan`ın , TBMM Başkanı Köksal Toptan`ı ziyareti sırasında mikrofonun açık olduğunu unutarak `ipimizi çekerler` sözünün ardından bugünde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve bürokratlarının kendi aralarındaki konuşmaları açık olan mikrofondan duyuldu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara`da düzenleyediği basın toplantısında, makro ekonomik gelişmeler ve 2007 yılı bütçe uygulama sonuçlarını ele aldı. Toplantı öncesı basın mensuplarına kahvaltı verildi. Kahvaltı öncesi Unakıtan ve bürokratlar uzun uzun sohbet. Açık unutulan mikrofondan yansıyan konuşmalar şöyle:

"İSTERSE SÖYLEMESİN"

En ilginç konuşmalardan biri Bakan ve yanıbaşındaki Bürokratı arasında üniversite reformuna dair olanıydı.

-Bürokrat : yeni YÖK başkanının havası değişmiş. Gayet güzel sözler söylüyor?

-Bakan Unakıtan: isterse söylemesin...

-Bürokrat: .... bu ortamdan faydalanıp üniversite reformunu da yaparsak hükümet olarak sayın bakanım çok ciddi başarı olur.

-Bürokrat: 300 milyona yakın üniversitelere iyileşme yapıyoruz yıllık. Gülüp oynasınlar...daha sesleri çıkmaz.... tarifeyi de ufak bir rötuşla geçiştiririz böylece...

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Prş Oca 24, 2008 15:24

Türk-Kan, yorumu Bahadır ve Turgay yapmıştı zaten.

Oy Asiye Maliye Remiks

Unakıtan, akıtan,
Hem yapıp hem kokutan
Belki sende vicdan yoktur
Hiç olmazsa gel utan, oy utan oy...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Panzehir » Pzr Oca 27, 2008 6:28

Sözün yok tek sarhoş ağzın var
Ekşen senin de amma gazın var
Mikrofonsuz da gür çıkıyor avazın
Lan kumar satanlara benziyirsen
Ecayip heyvanlara benziyirsen

Hüseyin Turan - Ecayip Hayvanlara Benziyirsen *

:hmm: Tüh yahu, burasını başka başlık sandım. :roll: :hmm:

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen MeRaL » Çrş Oca 30, 2008 14:30

buydu.
unutuldu bile.
niye?
harıl harıl türbanı kamusal alana sokmaya calısıyorlarda ondan.
baska bir ülkede olsa coktan birileri istifa etmişti.
ama bizde öyle mi?
milleti öyle bir hale getirdiler ki herkes herseye alıstı.
sormadılar bile.
soramazlar ki zaten
sorsan
"söyledim kardesim sanane"
dedimi bitti gitti.
rte zaten höt dedimi oturtur.
o yüzden bunu da yuttuk,sıradakine Allah kerim.
üzgün adım İLeri marŞ .
Kullanıcı küçük betizi
MeRaL
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 754

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x