Var mı bizden daha 'demokratı'? Kürtçe Cezaevinde de Serbest

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Var mı bizden daha 'demokratı'? Kürtçe Cezaevinde de Serbest

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 03, 2009 18:54

Adalet Bakanlığı, Kanunlar Genel Müdürlüğü’ne tüzüğün değiştirilmesi talimatını verdi. Kürtçe yasağı kalkacak

TRT’nin Kürtçe yayına başlaması ve Türk alfabesinde bulunmayan “x, q, w” harflerine özgürlük tanınmasının ardından, Adalet Bakanlığı da Kürtçe yasağının kaldırılması için adım attı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kanunlar Genel Müdürlüğü’ne, mahkûmların aileleriyle telefonda Kürtçe konuşmalarını engelleyen tüzüğün değiştirilmesi talimatını verdi.

Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin raporları doğrultusunda, İmralı Cezaevi’nde tutulan terörist Abdullah Öcalan’ın yanına farklı mahkûmların da nakli yolunda adım atan Adalet Bakanlığı, şimdi de cezaevlerindeki Kürtçe yasağını kaldırmak için harekete geçti.

Yine denetlenecek

Bakanlık bürokratlarının, telefonla sadece Türkçe konuşulabileceğine yönelik ifadeyi tüzükten çıkarması bekleniyor. Hazırlanacak yeni tüzükte, mahkûmlara Kürtçe başta olmak üzere diğer dillerde konuşma hakkı tanınacak. Bu konuşmalar da cezaevi telefonundan yapılan diğer tüm görüşmeler gibi kayda alınacak.

Resim

Almanya'da okullarda, teneffüslerde dahi Türkce konusmayi yasaklayan zihniyet, bizi böyle "demokrat" yapar iste....
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x