Var mı Böyle Babayiğit?

Var mı Böyle Babayiğit?

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Nis 09, 2009 15:05

VAR MI BÖYLE BABAYİĞİT?

ABD Başkanı Obama geldi ve gitti…

Obama’nın, ülkemize hangi tavizleri koparmak için geleceğini, olayları biraz dikkatle izleyen herkes, üç aşağı, beş yukarı, zaten gelmeden önce anlamıştı.

Obama, Mehmetçiğimizin Afganistan’da ABD çıkarları için çarpışmasını isteyecekti… Amerikan askerleri Irak’tan geri çekilirken topraklarımızın kullanılmasını isteyecekti; Irak’taki Amerikan askerlerinin geri çekilmesinden doğacak boşluğun Mehmetçiğimiz tarafından doldurulmasını isteyecekti… Irak’ın kuzeyindeki kuklalarını himaye etmemizi isteyecekti… İran’a ve bölge ülkelerine karşı topraklarımızdaki Amerikan üslerinin daha etkin kullanılmasını isteyecekti… Doğu Karadeniz’de yeni üs isteyecekti… Ermenistan sınırının açılmasını isteyecekti...

Obama, ülkemize geldi, ‘tarihinizle yüzleşin’ dedi… ‘1915 olaylarının Ermeni soykırımı olduğu konusundaki görüşlerim değişmedi ama ‘soykırım’ demeyeceğim, yola devam edin, Ermenistan sınırınızı açın’ dedi… ‘Kürtler azınlıktır’ dedi… Estirilen ‘bayram havası’ içinde, almak istediği ve büyük bölümü zaten önceden belli olan tavizleri sıraladı. İstediği tavizlerin hepsini aldı ve gitti…

7 Nisan tarihli Posta gazetesinde ‘’Ortaklığımız dünyaya model olacak’’ başlığıyla yer alan haberde, Obama’nın, Afganistan konusunda Abdullah Gül’e, ’’Türk askerine ihtiyacımız var. Bu askerin gerektiğinde çarpışacak güçte de olacağına inanıyoruz. Türkiye’nin katkısını bekliyoruz’’ dediği; Abdullah Gül’ün buna karşılık, ‘’Amerika’nın Afganistan dâhil her yerde başarılı olmasını istiyoruz. Irak ve Afganistan için yüksek katkımızı elinizde bilin’’ diyerek desteğini açıkladığı aktarıldı.

8 Nisan tarihli Radikal gazetesinde yayımlanan, Hilal Köylü imzasını taşıyan haberde de, ‘’Ankara her konuda ABD ile mutabık’’ başlığı atıldı… Haberde ’’Obama'nın Ankara temaslarında iki ülkenin Afganistan ve Irak konularında 'tam mutabık' kaldığı kaydedildi ’’ ifadeleri yer aldı.

Emir ABD’den geldi… Emirler konusunda ABD ile ‘mutabık kalındığı da açıklandı… Açıklandı açıklanmasına da; bakalım, Mehmetçiğimize ABD’nin emperyalist çıkarları için Afganistan’da savaşma ‘emrini’ Türk Silahlı Kuvvetlerimize hangi ‘babayiğit’ kabul ettirebilecek…

Ya da; var mı böyle bir ‘babayiğit’?..

İrfan Tuna
9 Nisan 2009
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen antalyalim » Prş Nis 09, 2009 16:13

Var mesela Tayyip.
Soru yanlis sorulmus. Düzeltmek gerekirse ; Mehmetçiğimize ABD’nin emperyalist çıkarları için Afganistan’da savaşma ‘emrini’ Türk Silahlı Kuvvetlerimize kabul ettirene karsi cikacak babayigit var mi?
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 09, 2009 16:59

İrfan abi hoşgeldin.
Umarım iyisindir?
Yazının içeriğinde haklısın ama ne yazık ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mevcut yönetiminin Afganistan'a asker gönderilme kararı çıkması durumunda bu duruma tepki gösterecek gücü olduğuna inanmıyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Nis 09, 2009 17:36

Merhaba Çetin,

Sağol , iyiyim. Doğru söylüyorsun. Ama ben yine de herşeye rağmen, Türkiye'mizin askeriyle, siviliyle tüm vatanseverlerinin ABD'nin hevesini kursağında bırakacağına inanıyorum. Bu ülkeden Vahdettin'ler, Damat Ferit'ler, Ali Kemal'ler çıktığı gibi, MUSTAFA KEMALLER DE çıkmıştır... Ve son sözü bu ülkenin Mustafa Kemalleri söylemiştir her zaman. Unutmayalım ki, Cumhuriyet Nitingleri'ni gerçekleştiren milyonlar, bu ülkenin insanlarıdır ve hala bu ülkededir...

Bu arada, antalyalim kullanıcı adıyla mesaj yazan arkadaşımıza da küçük bir mesaj vereyim. Evet haklı olabilirsiniz. ABD'nin ülkemize biçtiği role balıklama atlayacak pek çok 'babayiğit' elbette var. Ama bu 'babayiğitlerden'' hiçbiri, nasıl ki Buşoğlubuşlara verdikleri sözlere rağmen, 'şiir gibi anlaştıkları' Genelkurmay Başkanı'na rağmen, ABD için Mehmetçiğimizi Irak bataklığına sokamadılarsa, Afganistan bataklığına da sokamayacaklardır diye düşünüyorum...

Sevgilerimle
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen antalyalim » Prş Nis 09, 2009 21:12

Irfan hocam ayni görüsteyim ama onada bi kilif uydurulur.
Belki komplo teorisi olacak ama;
tarihlerini yanlis hatirlamiyorsam ABD Afganistanda palazlanirken bahanesi hazirdi(bkz:ikiz kuleler)
umarim Türkiyemde de böyle bir bahane hazirlanmaz.
Ya da baris gücü hikayelerini dinleterek gönderirler Mehmetcigi.
Obama demis bi kere, gidilsin diye.
Umarim yanilirim ve seninde yazdigin gibi bu aralar cok ihtiyacimiz olan Lider cikar gelir...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen metehan.cem » Prş Nis 09, 2009 22:20

İrfan Tuna yazdı:Bu ülkeden Vahdettin'ler, Damat Ferit'ler, Ali Kemal'ler çıktığı gibi, MUSTAFA KEMALLER DE çıkmıştır... Ve son sözü bu ülkenin Mustafa Kemalleri söylemiştir her zaman. Unutmayalım ki, Cumhuriyet Nitingleri'ni gerçekleştiren milyonlar, bu ülkenin insanlarıdır ve hala bu ülkededir...

Aynen katılıyorum....
Arkdaşlar umutsuzluk bizim gibi Atattürk gençlerine yakışmaz, elbet Türkiyemiz hak ettiği yere gelecektir.
Bu dünyadan firavun geldi geçti,
Bu dünyadan timur geldi geçti,
Şimdi başımızda kendilerini yıkılmaz sanan hainler de gelip geçecek,
Ve son söz bizim olacak,
Kimse bu topraklara AB(D) efendilerini getiremez,
Getirtmeyiz....
Kullanıcı küçük betizi
metehan.cem
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen avrasya » Pzr Nis 12, 2009 11:39

İrfan Tuna yazdı:
Ama ben yine de herşeye rağmen, Türkiyemizin askeriyle, siviliyle tüm vatanseverlerinin ABDnin hevesini kursağında bırakacağına inanıyorum. Bu ülkeden Vahdettinler, Damat Feritler, Ali Kemaller çıktığı gibi, MUSTAFA KEMALLER DE çıkmıştır... Ve son sözü bu ülkenin Mustafa Kemalleri söylemiştir her zaman. Unutmayalım ki, Cumhuriyet Nitinglerini gerçekleştiren milyonlar, bu ülkenin insanlarıdır ve hala bu ülkededir...

Bu arada, antalyalim kullanıcı adıyla mesaj yazan arkadaşımıza da küçük bir mesaj vereyim. Evet haklı olabilirsiniz. ABDnin ülkemize biçtiği role balıklama atlayacak pek çok babayiğit elbette var. Ama bu babayiğitlerden hiçbiri, nasıl ki Buşoğlubuşlara verdikleri sözlere rağmen, şiir gibi anlaştıkları Genelkurmay Başkanına rağmen, ABD için Mehmetçiğimizi Irak bataklığına sokamadılarsa, Afganistan bataklığına da sokamayacaklardır diye düşünüyorum...

Sevgilerimle

Her ne kadar , Babayiğitleri Silivriye kapatıp, mafia-tarikat babalarını ortalığa salsalar da,

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir dediğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında , emperyalist ABD Başkanı Obamayı ayakta alkışlayan Milletvekillerinin bir ayyakabısı bile olmasa da ,

Halen çok şükür ki, Bu Milletin, yarım yırtık da olsa ayağında ayyakkabıları vardır...
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen PearL-GraiN » Pzr Nis 12, 2009 12:14

İrfan Tuna yazdı: Ama ben yine de herşeye rağmen, Türkiye'mizin askeriyle, siviliyle tüm vatanseverlerinin ABD'nin hevesini kursağında bırakacağına inanıyorum. Bu ülkeden Vahdettin'ler, Damat Ferit'ler, Ali Kemal'ler çıktığı gibi, MUSTAFA KEMALLER DE çıkmıştır... Ve son sözü bu ülkenin Mustafa Kemalleri söylemiştir her zaman. Unutmayalım ki, Cumhuriyet Nitingleri'ni gerçekleştiren milyonlar, bu ülkenin insanlarıdır ve hala bu ülkededir...

ABD'nin hevesinin kursağında kalacağına bende inanıyorum inşallah aksi bir durum yaşanmaz
Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye

İletiler: 174

İletigönderen avrasya » Pzr Nis 12, 2009 12:45

antalyalim yazdı:Var mesela Tayyip.
Soru yanlis sorulmus. Düzeltmek gerekirse ; Mehmetçiğimize ABD’nin emperyalist çıkarları için Afganistan’da savaşma ‘emrini’ Türk Silahlı Kuvvetlerimize kabul ettirene karsi cikacak babayigit var mi?

Antalyalının dediği gibi, ABD nin emirlerini kabul edene de, ettirene de zaten Babayiğit denmez..

Babayiğit, ABD emperyalizmine karşı çıkana , ABD emirlerini kabul etmeyene denir ..

Her ne kadar , Babayiğitleri Silivriye kapatıp, mafia-tarikat babalarını ortalığa salsalar da,

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir diye bildiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısı altında , emperyalist ABD Başkanı Obamayı ayakta alkışlayan Milletvekillerinin bir ayyakabısı bile olmasa da ,

Halen çok şükür ki, Bu Milletin, yarım yırtık da olsa ayağında ayyakkabıları vardır...

;)
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

Devlet ve Siyaset

İletigönderen jamesB07 » Pzt Nis 13, 2009 18:14

Simdi;meclisten bir kez daha RET ciksin,siz o zaman izleyin tozu dumani.akp'nin Turkiye'de tutunacak tirnagi kalmayacak.
ondan sonra akp'yi gorecegiz bakalim,nasil rezil olacaklar.Haydi Turkiye,onurlu gecmisimizi dusunun ve tarihimize sahip
cikin.ic ve dis dusmanlara karsin, akp'nin(abd)yuzune birkez daha HAYIR'i basin!Yuce Turk ulusuna ve Buyuk Ulusal Meclisi-
mize guveniyorum.abd'ye(akp) HAYIR!!!
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen bezgin » Pzt Nis 13, 2009 18:58

Gercek babayigit Avrasya Televizyonudur ve Mustafa Özbektir.

Bakin su an canli yayinda bütün baski ve zorlamalara karsi babalar gibi Azerbaycan meselesini islemektedir. Lale Sivginin ifadesiyle "Gündemden kacirilmasina" izin vermemektedir.

Helal olsun.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Şu dizine dön: İrfan TUNA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x