Vatan bir parça kağıtsa, adın sana haram olsun...

İletigönderen kaye » Çrş Eyl 17, 2008 1:02

luzismud yazdı:kimlik bir kagit parcasidir...

Anlaşıldı bugün düz mantık günü..
Bayrak ta bez parçasıdır,
Kur'an sadece kağıttan oluşur,
İnsan dediğin nedir ki; o zaman luzismud dediğin nedir; et-kemik! Kasapta kilonu 15 liradan satıyorlar..

Ya arkadaşlar, bu konular bu sitede daha önce çok tartışıldı, konuşuldu, o yüzden uzun uzadıya açmayacağım ama kısaca değineyim; yaşamda simgeler vardır, misyonlar vardır, kutsallar vardır, ahlak, din, siyaset gibi nosyonlar vardır.. Kimlik matbu evrak olsa da, kağıt olarak basite indirgenemez. Bayrak bez parçası olarak algılanamaz, O'nun simgelediği büyük bir devlet, milyonlarca insan, kilometrekarelerce toprak, bağımsızlık, tarih vs vardır..

luzismud yazdı:Ne tasiyani Türk yapar ne de tasimayani Gavur...

Bak bu konuda haklısın, ama burada etken olan özne, kimlik değil insandır.. Farkı farkedebiliyor musun??

luzismud yazdı:Biz yillardir kimleri vatandasliktan attik, ki bunlar Türk adini sürgünde de olsa gururla tasidilar. Tabii zaman geldi devran döndü bunlara iade-i itibar ve hatta bir sürü methiyeler dizildi...

Hükümet politikalarıyla, siyasetle, kişisel düşünce, tercih ve çıkarlarla kimliğin kağıttan ibaret olmasının ne alakası var?

luzismud yazdı:Kücük bir parantez;
Polat Alemdar bunu "Ölüm dedigin nedir ki gülüm, ben senin icin yasamayi göze almisim" diye uyarlamistir...

polat alemdar kim ya!! Var mı öyle yaşayan bir insan? Burası çocuk bahçesi mi, tımarhane mi anlamadım..
Bu dizinin, insanları ne kadar ve hangi istikamette etkilediğini görebiliyoruz demi!!!

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen ararat » Çrş Eyl 17, 2008 13:28

insanın olmadığı yerde değil, savaşacak insanın olmadığı yerde savaş da olmaz. Savaşın kendisini bulduğu insanın yerin 350 metre dibine girip orada yaşama hakkı vardır.ayıplayabilirsiniz, yadırgayabilirsiniz ama bu hakkını elinden alıp silahlandıramazsınız.
kapıları kilitlemezsek evimize hırsız girmez değil, hırsızlık yapmayı vicdani olarak reddenler olursa kapıları da kilitlemeye gerek olmaz. Anadoluda böyle kasabalar mevcuttur. ama işte hırsız var diyeceksiniz. biz de diyoruz ki hırsızı hırsızlığa iten şartları da bizzat senin benim yaşadığım toplum hazırlıyor( her türk asker doğar). kapısını kilitlemediği için evine hırsız giren biri olduğunu düşünelim. Vicdan bunun neresinde, evsahibinde mi hırsızda mı?
erarvat, ararvat , ararat ya da ağrı dağı. bunların hepsi de insanlığın ortak kültür ürünleri. dolayısıyla hiçbirinde sorun yok. Neden ermenice seçiyorsun diye sormak neden armutu değil de narı seçiyorsun demek gibi...ayrıca tuncelili dostlarımız kendilerine sorulduklarında dersimliyiz derler. buna kimsenin diyeceği olamaz.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği bir bez parçasıdır derken tabii ki matbu evraktan bahsediyorum. kağıt üzerindeki vatandaşlığı yırtıp atmak mümkün. Türk vatandaşlığından ayrılmak ülkeyle aranızdaki görünmez bağı koparmaz. bunu bayrakla, kur'an'la ilişkilendirmek de bana ilginç geliyor.. şu da var ki herkesin bayrağa, kur'an'a saygısı vardır ; ama sizinle onlar arasındaki ilişkinin herkeste aynı şekilde olmasını da bekleyemezsiniz pek tabii.
Kullanıcı küçük betizi
ararat
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eyl 17, 2008 14:52

Cebinde tasidigi kimligi kagit parcasindan ibaret gören, pek humanist vatandas:

2. Uyariniz! Ilginc kisaltmalardan sakininiz!
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen shadow39 » Çrş Eyl 17, 2008 17:27

ararat, sen ve senin gibilerin amaci ortaligi karistirmak.Senin gibilerin canina cok okudum ben.Teske zamaninda rast gelseydin bana.Sabah gunesini gostermezdim.

Eger begenmiyorsan Vatanimizi defol git
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen luzismud » Prş Eyl 18, 2008 16:26

kaye yazdı:Anlaşıldı bugün düz mantık günü..
Bayrak ta bez parçasıdır,
Kur'an sadece kağıttan oluşur,
İnsan dediğin nedir ki; o zaman luzismud dediğin nedir; et-kemik! Kasapta kilonu 15 liradan satıyorlar..

Her zaman demiyorum ama bazen hayati biz cok karmasiklastiriyoruz. Ve ben bu gibi durumlarda düz mantigin cok ise yaradigini düsünürüm. yine söylüyorum "Her zaman degil" ama bazen bazi seyler gercekten göründügü gibidir.

kaye yazdı:Ya arkadaşlar, bu konular bu sitede daha önce çok tartışıldı...

demek ki yeterince olmamis yada ben gibi birileri bu konuyu kacirmis.

kaye yazdı:...ama burada etken olan özne, kimlik değil insandır.. Farkı farkedebiliyor musun??

kendime pay cikarmamak icin bana hak verdigin yeri almadim ama tesekkür ederim. Ama inan gicikligina yapmiyorum farki farkedemedim... Aciklar da birseyler ögrenmeme vesile olursan minnettar olurum...

kaye yazdı:
luzismud yazdı:Biz yillardir kimleri vatandasliktan attik, ki bunlar Türk adini sürgünde de olsa gururla tasidilar. Tabii zaman geldi devran döndü bunlara iade-i itibar ve hatta bir sürü methiyeler dizildi...

Hükümet politikalarıyla, siyasetle, kişisel düşünce, tercih ve çıkarlarla kimliğin kağıttan ibaret olmasının ne alakası var?

Söyle bir alakasi var ki... söz konusu kisilerin ellerinden Türk kimlikleri alinmisti... Yani "sisteme göre" Türk degillerdi ama onlar Türk kalip kendilerince Türklüge hizmet etmeye devam ettiler... Durum aslinda tam olarak bunu cagristiriyor... Fatih Akin'da benzeri bir duruma hazir oldugunu soylemis. Tabii bir "Istanbullu" lafi var ki öküz altinda buzagi ararsak O kisiye ben de kizarim...

kaye yazdı:polat alemdar kim ya!! Var mı öyle yaşayan bir insan? Burası çocuk bahçesi mi, tımarhane mi anlamadım..
Bu dizinin, insanları ne kadar ve hangi istikamette etkilediğini görebiliyoruz demi!!!

Yahu burada hic mi hafiflik yapamayacagiz... Sonuna espri olsun diye koydugumuz laf ile dizinin insanlari ne yönde nasil etkiledigi gibi sonuclara bile vardi Kaye kardesimiz... Etme... ön yargili olma...

Ki bu lafin dizinin konseptiyle bir ilgisi yok sadece romantik anlarda kizlarin ayagini kesmekye birebir bir laf... Lafin kendisine birsey demiyorsun da nereden geldigiyle ilgili bir gicigin var sanirim.

Olsun o da senin tercihin...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen Türk-Kan » Prş Eyl 18, 2008 16:35

luzismud yazdı:Söyle bir alakasi var ki... söz konusu kisilerin ellerinden Türk kimlikleri alinmisti... Yani "sisteme göre" Türk degillerdi ama onlar Türk kalip kendilerince Türklüge hizmet etmeye devam ettiler... Durum aslinda tam olarak bunu cagristiriyor... Fatih Akin'da benzeri bir duruma hazir oldugunu soylemis.

Durum biraz farkli sanirim :)

Fatih Akın yazdı:Ben daha Türkiye’de askerlik yapmak zorundayım. Ama bunu istemiyorum. Gönlüm yok. Zorlama olursa vatandaşlıktan çıkarım.

Burada Türkiye Cumhuriyeti tarafindan vatandasliktan cikartilma filan söz konusu degil. Fatih bey Türkiye Cumhuriyeti'ne 7.500 € ödeyip 3 hafta Burdur'da "tatil yapmak" yerine zaten bir kagit parcasindan ibaret gördügü Türkiye Cumhuriyeti vatandasligindan cikmayi yegliyor.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen luzismud » Cum Eyl 19, 2008 11:50

Ben konuyu 10 ay yada 28 gün askerlik yapmak olarak algilamiyorum. EGER gercekten prensip olarak askerlikle ilgili bir sorunu var ise 1 gün ile 1 yil degismez. En azindan benim icin öyle...

Diger taraftan vatandasliktan cikma/cikarilma durumu ise benim bildigim kadariyla cok hizli ve pratik isleyen bir sürec degil. Vatandasliktan askerlik yüzünden cikarilmasi epey güc önce yillarca asker kacagi olarak aranmasi lazim vb....
Kendisi cikarsa yine 1-2 yil sürüyor ki bu diger bir vatandasligi olmasi durumunda yada diger bir vatandasliga gecmek istemesi durumunda mümkün. Ha, bir de iltica durumu var ki herhalde konuyla alakasi olmayan birsey...

Diyelim ki Alman vatandasligi var yada gececek... Askerlik yükümlülügü burada da var ama sivil hizmet opsiyonu ile beraber. Nato üyesi ülkeler olduklari icin birisinde yaptigi askerli digerinde de sayiliyor ve yükümlülükten kurtuluyor. Aslinda sessiz sedasiz bir sekilde Almanya'da sivil hizmet falan yapsa kimse birseyden haberdar olmazdi.

Özet olarak benim (dogru yada yanlis) anladigim su. Bu adam sanatci takiliyor ya... bir iki de ödül almis... eh... biraz sivrilik yapmasi lazim. Gazetelerde pusuya yatmis bu tipleri bekliyor sayfa doldurabilmek icin... Tabii buradan kendilerine pay cikarmaya calisan politik/ideolojik guruplar da olacak...

Ama ben olayi bu kadar basit görüyorum...

Ben herifi falan savunmuyorum. Tanimam etmem ve hatta herhangi bir filmine bile bakmadim.
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

Önceki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x