Vatan bir parça kağıtsa, adın sana haram olsun...

Vatan bir parça kağıtsa, adın sana haram olsun...

İletigönderen |Cansu| » Çrş Kas 21, 2007 9:30

Bir yönetmen var... İsmi, Türk ismi: Fatih... Soyadı, heyecan verici: Akın... Ama kendisi neyin fatihi, akını neye karşı o biraz muğlak.
Anası onu doğururken, babası Fatih ismini verirken, akıllarına gelmezdi her halde böyle bir laf söyleyeceği.
Ama kader, bazılarını ismiyle ödüllendirirken, bazılarını da cezalandırıyor.
En büyük Türk düşmanlarının soyadını Türk yapabiliyor mesela...
Veya askerlikten kaçmak için, Türkiye Cumhuriyeti kimliğine ’kağıt parçası’ diyecek kadar alçalanlara, asker soylu Türk’ün adını verebiliyor.
Kader...
Kader Türklere ceza vermiyor böyle, Türklüğünden utananlara damga vuruyor.
“Yaşamın Kıyısında” isimli son filmi, tüm Avrupa’da gösterime giren yönetmen Fatih Akın, Türkiye’de askerlik yapmayacağını, gerekirse Türk vatandaşlığından çıkacağını söylüyor.
Komediye bak!...
Adamın adı dünyaya damga vuran Türk padişahıyla aynı, ama manikürleri bozulacak diye üç buçuk, hatta dört atıyor bir tarafları...
Cannes’da yarışan “Yaşamın Kıyısında” filminin Avrupa sinemalarında gösterime girmesi nedeniyle, demeç üstüne demeç veren ve vücudundaki boncuğun boşaltım sistemiyle dışarı atılması sonrası araştırma ekiplerince hücuma uğrayan ’ünlü yönetmen’ Fatih Akın, ideolojik olarak askere gitmek istemediğini söylüyor.
Durum ideolojik değil, tamamen psikolojik ve fizyolojiktir bizce.
Ancak, rahatsızlık bu değil.
Bir Türk vatandaşının, Avrupa’dan yemlenmesi, baştacı edilmesi ve başının okşanması için öncelikle anavatanına küfretmesi, O’nu hiçe sayması hatta reddetmesi gerekiyor.
İsviçre’deki Tages-Anzeiger ve Basler Zeitung gibi önde gelen gazetelerin “Das Magazin” isimli kültür ilavesine konuşan Fatih Akın, “Filmlerinizi ne olarak tanımlıyorsunuz” şeklindeki soruya şu cevabı veriyor:
“Bir dünya sineması. Almanya’dan dünya sineması.
Ancak kimsenin beni karar vermeye zorlamadığı sürece.
Bu kim olabilir. Üçüncü İmparatorluk dışında ve sonrasında (Nazi dönemi kastediliyor) yeni bir dördüncü imparatorluk olabilir.
Ya da Türkiye isteyebilir. Ben daha Türkiye’de askerlik yapmak zorundayım. Ama bunu istemiyorum. Gönlüm yok. Zorlama olursa vatandaşlıktan çıkarım. Ben elime silah almaktansa, bir parça kağıttan feragat etmeyi tercih ederim.
Tabii bu, benim kimliğim elimden alınıyor anlamına gelmez. İstanbullu olarak kalırım.”
Yani Fatih Bey, ’Konstantinopolis’ vatandaşı...
Daha da öte, bir dünya vatandaşı...
O halde, kimlik dediğimiz kağıt ve benlik dediğimiz şuura gerek yok.
Fatih’e yeni bir isim gerek, Fatih adına da gerek yok.
Fatih de savaşı hatırlatıyor, Akın da çok sert.
Değiştirsin bence bunları da...
Adam gibi ne varsa bünyesinde kalan, onları da atsın...
Bazı bünyelerde, adam emareleri kaşıntı
yapıyor...

Kaynak
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Kas 21, 2007 10:21

Ya bu adamı ilk gördüğüm günden beri sevmem..

Bunu askere alsan ne yapacak ki..

en fazla kantinde oturur yada soğan ,patates doğrar..

Eline silah verip dağa mı çıkartacan bunu e bunun gibilerini..

Aslına küfredenden hayır mı gelir..

Vatandaşlıktan atılmalı bence bu sözleri itibariyle..

Ama nerde o Gururlu,Onurlu,Şerefli hükümet..

Son dönemde moda oldu: Türkiye'ye ve Türklere küfret, ödülünü al..

İşte Türk olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak arasındaki fark budur..

güzel bi yaz
paylaşım için tşk. Cansu
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Kas 21, 2007 10:40

Fatih Akin kameralar önünde söylemis... fakat "Fatih Akinlar" her yerde. Vicdani red zirvalari havada ucusuyor.

Türklügü bir kagit parcasi olarak görenlerden cok görüyorum Almanya'da... Hele ki RTE'nin tavsiyesi ile alman vatandasligina gecen "dinci" cevrelerde :idea:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen creative » Çrş Kas 21, 2007 10:48

zaten bir ödül yada gündeme gelmek istiyorsan hemen ceddini sülaleni kötülemen yeterli oluyor .... yazık yazık....
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen ararat » Pzt Eyl 15, 2008 15:32

Avrupa'da ödül almak için ülkeyi kötülemek başarısız bir yalandır. Ayrıca ödüllü sanatçılarımıza hakarettir. Bunun en açık örneği Nuri Bilge Ceylan'dır. İşinizi iyi yapıyorsanız bir şekilde ödüllendiriliyorsunuz.
Fatih akın konusuna gelince...Akın'ı uzun süredir takip ediyorum. Gerçkten hümanist ve entelektüel bir adam Aynı zamanda yardımsever ve iyi niyetli. Vatanı sevmek silah kuşanıp dağda çatışmak değildir. vatanı sevmek yaptığınız işlerle ilintilidir. Ayrıca askerlik vatandaşlık görevidir diye kitapta açıkça belirtilmiş mi? ona iyi bakmak lazım. unutmayın, vicdani red bir insan hakkıdır. insanlar askere gitmek zorunda bırakılmamalıdır. bazı ülkelerdeki gibi bu görev farklı şekillerde icra edilebilir. bizler bunu desteklemeliyiz bence.
son olarak. sayın cansu istediğiniz kadar aksini iddia edin ...tc vatandaşlığı bir kağıt parçasıdır. ..
Kullanıcı küçük betizi
ararat
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen shadow39 » Pzt Eyl 15, 2008 17:18

Senin gibilere gore Turk vatandasligi kagit parcasidir.bu ulkeyi begenmeyen defolur gider.

Turkiyede ismindeki gibi ararat diye bir yerde yoktur.Onun adi Agri dagidir
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

hemen kondurmayin

İletigönderen mustafat » Pzt Eyl 15, 2008 18:52

ararat yazdı:Avrupa'da ödül almak için ülkeyi kötülemek başarısız bir yalandır. Ayrıca ödüllü sanatçılarımıza hakarettir. Bunun en açık örneği Nuri Bilge Ceylan'dır. İşinizi iyi yapıyorsanız bir şekilde ödüllendiriliyorsunuz.
Fatih akın konusuna gelince...Akın'ı uzun süredir takip ediyorum. Gerçkten hümanist ve entelektüel bir adam Aynı zamanda yardımsever ve iyi niyetli. Vatanı sevmek silah kuşanıp dağda çatışmak değildir. vatanı sevmek yaptığınız işlerle ilintilidir. Ayrıca askerlik vatandaşlık görevidir diye kitapta açıkça belirtilmiş mi? ona iyi bakmak lazım. unutmayın, vicdani red bir insan hakkıdır. insanlar askere gitmek zorunda bırakılmamalıdır. bazı ülkelerdeki gibi bu görev farklı şekillerde icra edilebilir. bizler bunu desteklemeliyiz bence.
son olarak. sayın cansu istediğiniz kadar aksini iddia edin ...tc vatandaşlığı bir kağıt parçasıdır. ..

Son cümlesi hariç Ararat'a katiliyorum.

TC vatandasligi ancak Türkiye'ye kültürel ve duygusal baglari olmayanlar için bir kagit parçasi olabilir.

Fatih Akin askerlik ve savas fikrinden hoslanmiyor olabilir. Bu nedenle ona hemen vatan haini damgasi yapistirmak gerekmez. Bence Fatih Akin Türkiye'yi ve Türk halkini seviyor, ama baska türlü yararli olmak istiyor. Almanya'da bir Alman vatandasi da bildigim kadariyla (yanlisim varsa düzeltin) "ben asker olmak istemiyorum" diyerek zorunlu vatan hizmetini baska bir sivil hizmetle yapma hakkina sahip. Fatih Akin da bu kültürden geliyor, yadirgamamak lazim.

Vatan sevgisi bos hamasetle olmaz, emek ister. Bu ülke yeni nesillerine bir seyler verebilmeli ki gençlerde vatan sevgisi olussun. Benim orta yas neslimde vatansever yine de çok var, çünkü bu fakir ülke bize iyi kötü parasiz bir egitim ve bir tarih bilinci verdi. Bizim gençligimizde insanlar da sanki daha bir temiz, daha bir saygili ve yardimseverdiler.

Simdi bakiyorum da gençler çevrelerinde bencillikten, cingözlükten, yolsuzluktan, köse dönmecilikten, düzeysizlikten, haksizliktan, çevre ve doga talanindan baska ne görüyorlar? Binbir güçlükle üniversiteyi bitirseler issizlik onlari bekliyor. Egitim iyice yozlastirilmis, eskiden iyi olan devlet okullari köhnelesmis, özel okullar da ates pahasi. Gençler umutsuz. Böyle bir ortamda da gençlerde vatan sevgisi gelismesini bekleyemezsiniz.

Tekrar askerlik konusunda: Ben de askere isteyerek gönüllü gitmedim, ama kaçmadim da. Bu benim için vergi vermek gibi bir sey. Ben vergiye karsiyim diye vergi vermemek olur mu? Bu bir dayanisma meselesi, bir vatan borcu. Benim askerlikten kaytarmam askere gidenlere haksizlik demektir. Tahmin ediyorum çogu vatansever Türk vatandasi da böyle düsünüyor ve hissediyor.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eyl 16, 2008 1:17

Türkiye ne tarihi, ne cografi konumu ne de karsi karsiya kaldigi dahili ve harici saldirilar ile diger ülkelerle kiyas kaldirmaz. Avrupanin göbeginde, komsulari Hollanda, Avusturya, Isvicre, Luxemburg, Belcika gibi devletlerden olusan Almanya'da askerlik görevi yerine sosyal hizmet görevleri üstlenilebilir.

Vatanı sevmek silah kuşanıp dağda çatışmak değildir.

Eger dag it kopuk dolmussa silah kusanip kafasini ezmek vatan borcudur. Hic bir ana evladinin kilina zarar gelmesini istemez. Ama bu ülkede hala analar ogullarini kina yakip askere gönderiyorsa, bu da Türk milletinin askerine olan sevgisinin, saygisinin en anlamli belirtisidir. Yalniz, bu Türkiye Cumhuriyeti vatandasligini bir kagit parcasindan ibaret görenlerin anlayacagi bir mevzu degildir.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen kaye » Sal Eyl 16, 2008 4:45

Yok öyle yağma, bu memleketin suyunu içecek, buğdayını yiyecek, bu memleketten bitini kanlandıracaksın. Sonra da vicdani red insan hakkı diyeceksin..
Çanakkale'de, Kütahya'da, Afyon'da, Sakarya'da, Antep'te, Kars'ta vb. ölenlerin vicdanlarının red demeye hakkı yokmuydu! Red deselerde senin gibiler nerede yetişeceklerdi o zaman, bu topraklar üzerinde kim yaşayacaktı bunu düşündün mü hiç? Başkası korusun, ben yaşayayım, ne ala memleket!
Eğer vatan savunması için birilerinin ölmesi gerekiyorsa bu sen olmamalısın, çünkü senin yiyecek daha çok paran var, keserim ben böyle adamı da, düşünceyi de!!!
Ve de evet, bu bir vatan borcudur, Türk-kan'ın dediği gibi etrafı düşmanlarla çevrili, herşeyimizi borçlu olduğumuz vatanımıza borçtur, ki çocuklarımızda huzur içinde yaşasınlar.
Vicdani reddi savunan insanlar, hele hele düşünmeden savunan insanlar ya dışardan nemalanıyorlardır ya da bu coğrafyada yaşamıyor, satürn'de falan yaşıyorlardır ki ne emperyalizm'den, ne Türkiye üzerine oynanan oyunlardan, ne Irak'tan, İsrail'den haberleri vardır..
Gülemiyorum bile şu lafa bak; başkası ölsün, ben kaymağını yiyeyim..
Geçin bu ayakları, açıkça ben tırsağım, kaypağım, hainim, param dışardan geliyor deyin, olsun bitsin..

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen MansurSah » Sal Eyl 16, 2008 6:49

Sanki biz çok seviyoruz silahı, öldürmeyi?
Sanki vahşiyiz, barbarız, vandalız da elimize silah alıp birilerini vurmak için askerlik yapmaya gidiyoruz. Hem de beleşe demi, üstüne yemek falan da veriyolar hattta.
Biz iğrenmiyoruz sanki kurşundan, kandan, biz insan değiliz?
Vicdanımız yok sanki, ideolojilerimiz yok?

Soysuzluklarına kılıf üretmek için kendilerini vicdanlı, felsefe ve ideoloji sahibi, bizleri de fikirsiz ilan ediyorlar akılları sıra.
Biz istemiyoruz sanki silahsız bir dünya. Psikopat mıyız da gençliğimizin en güzel çağında bir yıl dağda geçirelim de ölme-öldürme arasında yaşayalım?

Sanki biri bu tip adamların geceyarısı kapısına dayansa içeri girmeye çalışsa, kendisini savunmayacak? Evini ve hanımını korumayacak mı ki, vatanını da korumasın?

Sanki daha seksen yıl önce kaptırmadık ülkemizin dörtte üçünü emperyalist Avrupa’ya, ki son çeyreği de şimdi istiyorlar. Sevr diye birşey yoktu. Şimdi de terörist yok dağda, BOP yok, Irak’da milyonlar ölmedi son birkaç yılda. Biz manyağız da askerlik yapıyoruz, savaşmayı öğreniyoruz. İdeolojimiz de yok, ama onların var.

Mustafa Kemal'e, yeni cumhuriyette kadınların da askerlik yapıp yapmayacağını sorduklarında cevabı: "Keşke erkeklerin de yapması gerekmiyor olsaydı".
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen kaye » Sal Eyl 16, 2008 11:17

Mansurşah, yazdıklarını ben de imzalıyorum..

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen ararat » Sal Eyl 16, 2008 19:14

TC vatandaşlığı kimliği bir kağıt parçasıdır. TC vatandaşlığı ''kimliği'' ise salt bir kağıt parçasına indirgenemez! Onun çok üstünde bir yerdedir. Örneğin Alman vatandaşlığı sizi ''Alman'' yapmaz. Dolayısıyla vatan sevgisi vatanınızla kurduğunuz aidiyet ilişkisiyle alakalıdır. Fatih akın; gerekirse vatandaşlıktan feragat ederim, bu benim kimliğimi elimden almaz istanbullu kalırım dedi. haklı..
Vicdani ret konusunu uzun uzun yazmaya gerek yok. Kanın kanla durdurulabileceğini düşünmek yerine barışçıl çözümleri kafamızın içinde büyütmeliyiz. Ölmeyi ve öldürmeyi benimsemiş kurumlara karşı her zaman dik durmalıyız.Bu bağlamda vicdani retçileri tırsak olarak değerlendiren arkadaşlar osman murat ülke ve mehmet tarhan'ın neler yaşadıklarına baksınlar.Onlar bu konuyu hasır altı ederek 15 ay patates soyup kenara çekilebilirlerdi. Ama vicdan??Savaşacak insan olmazsa savaş da olmaz. Basit bir söylem ama doğruluk payı var. 20 yıldır vatan sağolsun deyip genç insanları toprağa gömerken bunun savaştan nemalanan kesimin dışında kimseye yararı olmadı. Olmayacak da...
dipnot: ararat, azeri türkçesinde erarvat ya da ararvat anlamına gelir ve ağrı dağının iki tepesini karşılar.bazı şeyler yerelden evrensele ulaşıp insanlığın ortak kültüründe yer bulurlar. Dolayısıyla rumuzumla ilgili herhangi bir problem olduğunu sanmıyorum sayın shadow.
Kullanıcı küçük betizi
ararat
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eyl 16, 2008 19:34

Türk-Kan yazdı:Türklügü bir kagit parcasi olarak görenlerden cok görüyorum Almanya'da... Hele ki RTE'nin tavsiyesi ile alman vatandasligina gecen "dinci" cevrelerde.

Örneğin Alman vatandaşlığı sizi ''Alman'' yapmaz.

Bu zihniyet degil midir ingiliz vatandasi Simsek'i Türkiye ekonomisinin basina getiren... Nasildi Simsek'in ettigi yemin?
Vatandaş olabilmek için Edilen Bağlılık Yemini şöyle: “Ben .. …, İngiliz vatandaşı olduğumda Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’e ve vârislerine bağlı kalacağıma, yollarını izleyeceğime her şeye kadir tanrının adıyla yemin ederim.” Bağlılık onayında ise, “Ben, … …, samimi ve doğrulukla deklare ederim ki İngiliz vatandaşı olduğumda Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’e ve vârislerine bağlı kalıp yolunda ilerleyeceğim” deniyor. Taahhütde de şu ifadeler kullanılıyor: “Birleşik Krallığa bağlılığımı sunarım ve hak ve özgürlüklerine saygı duyacağım, demokratik değerlerini savunacağım. Yasalarını bağlılıkla yerine getireceğim ve İngiliz vatandaşı olarak görevlerimi ve sorumluluklarımı yerine getireceğim.”

Ama Tanri'nin adina edilen bu yemin Simsek'i ingiliz yapar mi hic? :)

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bir kağıt parçasıdır

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği bir kağıt parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ''kimliği'' ise salt bir kağıt parçasına indirgenemez!

Karar verebildiniz mi? Kimlik de kagit parcasi degildir! Kagit parcasi olarak görenlerin icraatlari ortadadir!

ararat, ilginc kisaltmalardan sakininiz!
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen luzismud » Çrş Eyl 17, 2008 0:09

Evet kimlik bir kagit parcasidir... Ne tasiyani Türk yapar ne de tasimayani Gavur...

Biz yillardir kimleri vatandasliktan attik, ki bunlar Türk adini sürgünde de olsa gururla tasidilar. Tabii zaman geldi devran döndü bunlara iade-i itibar ve hatta bir sürü methiyeler dizildi...

Ben askerligimi yapmis ve hatta nöbet agaci gibi yapmis birisiyim. Gün geldi 16 saat nöbet tuttum. Basima gelecegi tahmin etmistim ki saydim toplam 3500 saatten fazla nöbetim var.

Gönül isterdi ki daha faydali bir sekilde hayatimdan 550 günü vatanima vakfedebilseydim ama kanunlar cercevesinde öyle gerekti ve gereken oldu... Memleket hizmeti sadece askerlikle, ölmekle ve öldürmekle olmaz. Herkes üzerine düsen kadarini yada düsmese de yüklenebildigi kadarini yapmakla mükelleftir

Lise yillarindan aklimda kalan bir beyit vardi... Eminim önü ve arkasi vardir ama aklimda sadece bunlar kalmis...

...
VATAN ICIN CANIM FEDA ANCAK
YASAMAK BOYNUMUN BORCU
...

gibi birsey olacakti.

Kücük bir parantez;
Polat Alemdar bunu "Ölüm dedigin nedir ki gülüm, ben senin icin yasamayi göze almisim" diye uyarlamistir...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen kaye » Çrş Eyl 17, 2008 0:10

ararat yazdı:Savaşacak insan olmazsa savaş da olmaz. Basit bir söylem ama doğruluk payı var.

Evet evet, kesin karar verdim, siz satürn'den falan yazıyorsunuz, çünkü ancak insanın olmadığı yerde savaş yoktur; hakikaten "basit" bir söylem..
Şunu unutma: Sen savaşmak istemesen de savaş gelir seni bulur..

Aslında bu tezini daha da genişletebiliriz, yani savaşacak insan olmazsa savaş ta olmaz tezini:
Mesela:
1-Kapıları kilitlemezsek evimize hırsız girmez.
2-Para olmasaydı, fakirlik olmazdı.
3-Ekmek bulamazsak pasta yeriz.
4-Yerçekimi kanununa karşı koyarsak, zamanla bu kanun geçersiz olur gibi...

ararat yazdı:ararat, azeri türkçesinde erarvat ya da ararvat anlamına gelir ve ağrı dağının iki tepesini karşılar.

Ya bırak Allahaşkına başka şiveleri, lehçeleri, Türkçe'de adı yok mu bunun!!! Lafı niye dolaştırma ihtiyacı hissediyorsun?? Doğruluk payını bilmiyorum erarvat'ın Azerice olduğuna dair ama hadi doğru diyelim. O zaman neden Azeri Türkçesi olan erarvat'ı, ararvat'ı değil de ille de ermenice ararat'ı seçiyorsun?

ararat yazdı:bazı şeyler yerelden evrensele ulaşıp insanlığın ortak kültüründe yer bulurlar. Dolayısıyla rumuzumla ilgili herhangi bir problem olduğunu sanmıyorum

Niyeyse bu ortak kültür Türk kültürü değil de ermenimsi bir kültür!!
İstanbul'a da Konstantinopolis diyelim, Diyarbakır'a amed diyelim, Tunceli Dersim olsun. Hani ortak kültür ya bunlar, yani Türk'ün ve Türkçe'nin olmadığı ortak kültür. Ya elin adamına ne benim toprağıma, dağıma, taşıma isim vermek.
ararat ismini kim koydu sana, Sen; başkasına ne!! Gerçi sana göre sınırlara ve bayraklara da gerek yoktur..
Peki, ortak kültürde ararat'a da "kaldır at" diyebilirmiyiz!!!...

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x