Arınç: Cumhurbaşkanlığı seçim süreci tamamlanacak
TBMM Başkanı Bülent Arınç, meclisin, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini başarıyla tamamlayacağını söyledi.
Kalp yetmezliğinden 71 yaşında vefat eden dayısının oğlu Erdoğan Yönet'in cenaze töreni için eşi Münevver Arınç ile birlikte Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bulunan TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün sabah Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ı makamında ziyaret etti. Ardından Alanya Belediyesi'ne geçen Arınç, Anavatan Partili Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Alanya Belediyesi'ndeki ziyaret sırasında bir gazetecinin, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde hedefteki adam siz oldunuz, buna ne diyeceksiniz?'' sorusuna TBMM Başkanı Bülent Arınç, şu yanıtı verdi:
Hiçbir şey demeyeceğim. Vizörler de bana yönelik, hepsinin hedefi benim. Görüyor musun, kameralar bana bakıyor. Fotoğraf makineleriniz bana bakıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu süreci başarıyla tamamlayacaktır. Milletvekili arkadaşlarımız, bunun idrakı içindedir. Türkiyemiz için, gelecek günlerimiz için, demokrasinin sağlıklı işlemesi için meclis üzerine düşen görevi yapacaktır. Bunun dışındaki spekülasyonlara, yorumlara girmeye gerek yok.''
GERİLİMİN TIRMANMASINDA ETKİLİ OLDU
Tırmandıran son sözler Genelkurmay Başkanlığı'nın sert açıklamasında TBMM Başkanı Arınç'ın son dönemde yaptığı bazı değerlendirmelerin de etkili olduğu belirtiliyor.
İşte Arınç'ın son dönemde yaptığı bazı açıklamalar...
(14 Nisan'da Tandoğan'da düzenlenen mitingle ilgili olarak) "Toplantının organizatörü Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile ilgili, Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde bir darbe hazırlığı içinde olduğu, ancak uygun zemin bulunamadığı için bunun gerçekleştirilemediği iddia edildi. Bu ciddi bir iddiadır. Onun ev sahipliği yapmasında yasal bir engel görmüyorum, ama o kişi hakkında çok ciddi iddialar varken onun çağrısıyla, onunla birlikte toplantıya katılmanın kamuoyunda nasıl karşılanacağının da iyi düşünülmesini tavsiye ediyorum." (12 Nisan-TBMM)
"Ülkemiz kısa bir süre sonra AB üyesi olacak kadar kendini geliştirmiş, istikrara kavuşmuştur. Siyaset normalleşmiş, olağandışı koşulların yaşanmadığı sürece girilmiştir. Bundan geri dönüş de artık mümkün değildir. Herkesin kendini yeni Türkiye'ye göre ayarlaması gerekir." (12 Nisan-TBMM)
"Meclis'imizin sivil, dindar, demokrat bir cumhurbaşkanı seçecek olmasına yine itiraz ediliyor. Bu tanım kim ne derse desin, Türk milletinin kendi öz cumhurbaşkanı tanımıdır." (15 Nisan-Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Demokrasi Ödülü Töreni)
"Güzel günler geliyor. Güneş daha parlak doğacak" (26 Nisan-TBMM)
'Kıskananlar çatlasın'
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı AKP grup toplantısında yükselen "Kıskananlar çatlasın" sloganlarının da Genelkurmay tarafından not edildiği öne sürüldü.
Arınç'tan kendisiyle ilgili iddialara yazılı yanıt için tıklayın
Kaynak