Ve Türkiye Kavakçı'ya 4 bin euro ödeyecek...

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Hasta » Cum Nis 13, 2007 18:19

Ben başörtüsüne karşı değilim,MedceziR, siyasallaştırılmış türbana karşıyım.Ben şahsen inançlı bir insanım,çevremde de örtülü bir çok tanıdığım var...Eğer,Ram'dan alıntıladığım kısma bakarsan yukarıda,sorunun cevabı orda var... :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen HunTürK » Cum Nis 13, 2007 20:09

Panzehir, nurdi, abilerim,ablalarım zaten merve kavakçıyı tanımam etmem ben burda türban davası yapıyorum yaparkende merve kavakçıyı örnek gösteriyorum çünkü orda türban yüzünden yapılan saygısızlıklarda var türban dışında eğerki meclisten atılmışsa benim buna karşı bir şeyim yok ama türban bahane edilerek atılmışsa ben buna karşıyım sadece bunu belirtiyorum
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen Hasta » Cum Nis 13, 2007 20:33

Türban'ın Tarihçesi

A.Ü.D.T.C.F. öğrencisi Hatice Babacan 1968'de bir ilk'e imza attı.Başını örtüp derslere girmeye başlayan Babacan,ilk başlarda pek farkedilmedi.Kısa süre sonra okul yönetimi,Babacan'ın başını örtüp derslere girmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.Dekanlık,11 Nisan 1968'de Babacan'ın,okulla ilişkisini kesti.
Türkiye'nin ilk türban eylemcisi ise Şule Yüksel Şenler oldu.Türban savunucusu Şenler,İstanbul'da başlattığı eylemini Anadolu'ya da taşıdı.Mehmet Şevket Eygi ile,il il dolaşıp kadınlara tesettüre bürünmeleri çağrısını iletti,türban propagandası yaptı.Başörtüsü saçı ve gerdanı gizlemeli,vücut hatlarını belli etmeyen manto veya pardesü giyilmeli,diyerek tesettürün ana hatlarını çizdi.O günlerde türban'ın adı Şule Baş oldu...

Ercüment İşleyen

Yukarıda alıntıladığım yazıda adı geçen şahısların,siyasal İslamcı çizgideki yerleri ve buralara nasıl geldikleri,türban olgusunun,halkın içinden gelen bir talep olmayıp,ABD'nin,İslamiyet'i,Müslümanlara karşı kullanma çabaları ile oluşturulduğu konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyenlere,Cengiz Özakıncı'nın,''İblisin Kıblesi''isimli kitabını öneririm...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Veled » Cum Nis 13, 2007 20:37

nurdi, bilgiler için teşekkür ediyorum üzerinde çalıştığım bir makale var isabet oldu işime yarayacak :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Hasta » Cum Nis 13, 2007 20:41

Semih R.Cabalar, :D işe yaradığına sevindim... :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Ram » Cum Nis 13, 2007 20:54

Yasak diyoruz. Nedenlerini açıkladık. Laik düzen neden var¿? Tekrar tekrar üzerinden geçiliyor, anlaşılmayacak bir şey yok, anlama kıtlığı çekenler ve işine gelmediği için anlamak istemeyneler var. İkinci kesim, birinci kesimi kafalıyor mudur nedir...

Artık bunları okullarda öğretemiyorlar herhalde...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MedceziR » Cmt Nis 14, 2007 10:32

nurdi, siyasallaştırılan türbana karşıyım demişsin, kimin türbanı siyasallaştırıp kimin siyasallaştırmadığını nerden bileceksin ki?

Bu arada sorumun cevabını verdiğin için sağol. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Hasta » Cmt Nis 14, 2007 10:40

MedceziR, samimiyet belli oluyor,Merve Kavakçı'nın samimiyeti ise künyesinden belli,onu demeye çalışıyorum... :wink: Böyle kökü dışarıda,göbeği ABD'den kesilmiş,show-girl'ler olduğu sürece,başörtüsü gerilim unsuru olmaya devam edecek maalesef.
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen SULEM » Cmt Nis 14, 2007 11:50

MedceziR yazdı:nurdi, siyasallaştırılan türbana karşıyım demişsin, kimin türbanı siyasallaştırıp kimin siyasallaştırmadığını nerden bileceksin ki?

.

işte o yüzden kamusal alanlarda herkese yasak, çok şükür ;)
Resim

mutlu sonla bİtmİŞ masallar; henüz bİtmemİŞ masallardir..........

Karşılaşılan önemli yaşam sorunları,o sorunları ortaya çıkaran düşünce düzeyinde çözülemez.

ALBERT EINSTEIN
Kullanıcı küçük betizi
SULEM
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen cafersadık » Cmt Nis 14, 2007 11:50

AİHM Leyle Şahin'e "DUR"dedi,Merve Kavakçıya "GEÇ"dedi.Ne değiştide 360 derece döndü bu mahkeme.Ardından B.Arınç'ın karısı mecliste ödül törenine katıldı.Yine aynı dönemlerde çeşitli gazetelerde öngörülü yazarlar "Aman dikkat.Bu aralarda başörtüsüne serbestlik getirilebilir ama tek şartla.Müslüman Türk Devleti (rejim olarak değil,demografik yapı olarak),Müslüman İran Devletinin ABD tarafından işgaline destek verirse" denildi.
Tesadüfün böylesi :evil:
Kullanıcı küçük betizi
cafersadık
Üye
Üye

İletiler: 198

Re:

İletigönderen Deli Haydar » Cmt Haz 12, 2010 23:06

A.Ü.D.T.C.F. öğrencisi Hatice Babacan 1968'de bir ilke imza attı. Başını örtüp derslere girmeye başlayan Babacan, ilk başlarda pek farkedilmedi. Kısa süre sonra okul yönetimi, Babacan'ın başını örtüp derslere girmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Dekanlık, 11 Nisan 1968'de Babacan'ın okulla ilişkisini kesti.

Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği Hatice Babacan ile ilgili küçük bir anımsatma yapıyor:

1968'de, kılık-kıyafet yasasına aykırı ve okullarda giyilmesi yasak olmasına karşın, Ankara İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Hatice Babacan, derslere türban ile girmede ısrar etti. Bu konuda olağanüstü duyarlı olan aynı fakültenin İslam Tarihi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok verdiği derslerde genel olarak "İslam'da Reform" konusunu işliyordu ve öğrenci Hatice Babacan'ın türban giymede ısrarına karşı çıktı.

Bunun üzerine Mustafa Demirezen adlı öğrenci Bahriye Üçok'a hakaret etti. Bu nedenle Demirezen ile Hatice Babacan disiplin kuruluna sevkedilerek okuldan atıldılar. Bu öğrencilerin eylemleri Ankara İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin dersleri boykot etmelerini tetikledi.

Zamanın Ankara İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yurdaydın konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söylüyordu:

"Hatice Babacan, fakülte sınavlarına vaktiyle başı açık olarak girdi. Sonradan başını örtmeye başladı. Bunun yasalara aykırı olduğunu söyleyen öğretmenlere hakarette bulundu. Bazı gerici gazetecilere demeçler vererek: 'Bu baş gövdeden ayrılmadıkça, bu baş açılmayacak' şeklinde konuşan bu kız öğrenci ile öğretmenine ağır sözler söyleyen ve 'hârf devrimi'ne de karşı olan erkek öğrencinin durumu, bazı gerici basın çevrelerince istismar konusu yapılmaktadır. Bu öğrencilerin saygısızlıkta gösterdikleri ısrar da onların dışardan idare edildiklerini ve her defasında kendilerine arka çıkmış olan bazı çevrelerle, politikacıların işbirliği yaptıkları açıkca görülmektedir."

İşte o Hatice Babacan, Ali Babacan'ın halasıdır.

Yaşamını, Atatürk Devrimi ışığında Hakk dini İslam'ın doğru anlaşılması yoluna adamış Bahriye Üçok ise 6 Ekim 1990'da, üzerinde İlmî Araştırmalar Vakfı'ndan gönderildiği yazan "kitap paketi"nin patlaması sonucu yaşamını yitirmiştir.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x