Video Dosya Boyut optimize edilebilme olasıliği üzerine

Sitemiz hakkındaki öneri ve şikayetlerinizi buradan bildirebilirsiniz...

Video Dosya Boyut optimize edilebilme olasıliği üzerine

İletigönderen ceyfir » Pzr Kas 09, 2008 17:45

Yüklediğiniz İki programınızı rapidshare den indirdim. Ve izledim. Bir tanesi 80 mb diğeri 150 mb olmak üzere toplam iki indirme idi.

Kalitelerinden çok memnun kaldım. Sizleri bu yaptığınız fedakarlıktan dolayı tebrik etmek istiyorum.

Diğer forum üyelerinin de görüşleri doğrultusunda aşağıdaki belirteceğim noktalar konusunda fikirlerinizi almak istiyorum.

Konuşma tartışma programlarında görüntü kalitesi bence ikinci tercih, en önemli öncelik bence ses yani konuşmaların içeriğidir.

Benim isteklerim ise yukarıdaki bağlamlar göz önüne alındığında sadece dosya boyutlarını daha da küçültmeye çalışma üzerine olacak.

Eğer çözünürlük ekran boyutu örneğin 600x450 yerine 400x300 e doğru mümkün olabilen bir boyuta indirgense:

Elde edilecek dosyayı internete yükleme süresi 2/3 e veya yarı yarıya inecek, bizim onu indirmemiz de 2/3 e veya daha da aşağı süreye inecek ve bu dosyalara erişimimiz dolayısıyla izleme oranımız artacaktır.

Örneğin Banu Avar ın 150 mb lık dosyasındaki görüntü çözünürlüğü düşürülse ve dosya boyutu 90 mb a inse izleyiciler tarafından bu bir kayıp olmayacaktır. Sonuşta yüksek çözünürlükte doğa belgeseli izlemediğimize göre

Diğer örnek Manisalının 80 mb lık dosyası 50'lere indirgense söz konusu görüntü kaybı, ses kalitesi değişmediği takdirde, daha uygun olabilir.

Bunu yazmaya neden mi karar verdim:

150 mb lık dosyayı indirmeye çalışırken 115 mb da rapidshare bağlantısı kesildi. Hepsini tekrar indirmeye çalışmak mantıksal açıdan fazla tüketim diye düşünüp bu öneriyi yazmaya karar verdim.

Sonuçta hem sizler o daha küçük dosyayı yüklemekte daha az zaman harcayacaksınız hem de biz daha az zaman harcayarak dosyayı indirmiş olacağız ve de bel ki de bağlantı kopukluklarından daha az etkilenebileceğiz.

Yani sonuçta yükleyen sizler zamandan kazanacaksınız
indiren bizler zamandan kazanacağız

kazandığımız zaman ile daha fazla dosyaya erişebileceğiz
Siz de emeğinizin daha fazla kişiye ulaşmasından dolayı daha memnun olacaksınız

Tüm emeği geçen arkadaşlara saygılar,

benimki sadece verimlilik için bir öneri,

yapılabilirse eyvallah

yapılamazsa yine eyvallah

sağlıcakla kalın
Kullanıcı küçük betizi
ceyfir
Üye
Üye

İletiler: 29

İletigönderen Ram » Pzr Kas 09, 2008 18:17

ceyfir, izlenceleri mümkün olan en düşük büyüklükte, en yüksek görüntü kalitesinde yüklüyoruz. Bu konu defalarca dile getirildi. Yalnız bir-iki görüntü indirmiş olduğunuzdan ötürü olsa gerek, biraz bilgi eksikliğiniz var. 600x450 yerine, ya 512x384 yahut 480x368 boyutlarını tercih ediyoruz. Daha düşük olduğu takdirde, hem görüntü, hem de ses kalitesi oldukça düşüyor. Biz, görüntüleri olduğu gibi değil, üstüne yazı yazıp logo ekleyerek küçülttüğümüz için, bu sorunlar kaçınılmazdır. Kullandığımız görüntü programların, şu an için bize sunduğu en iyi sonuç budur. Ayrıca görüntü kalitesine önem veren üyelerimizin sayısı da çoktur. Zaman zaman, görüntü büyüklüğünden şikâyetçi olan üyelerimiz için de, .mp3 biçiminde ses dosyası sunmaktayız.

Hayırlı günler.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen ceyfir » Pzt Kas 10, 2008 8:30

600x450 boyutunu rakam hesaplamasında kullanmak için herhangi bir rakam olsun diye vermiştim. Sizin videolarınızın bu boyutta olduğunu kastedmemiştim.

Verdiğiniz karşılığı ödenemeyecek tüm bu emekleriniz için çok teşekkür ederim
Kullanıcı küçük betizi
ceyfir
Üye
Üye

İletiler: 29

Şu dizine dön: Öneri, İstek ve Şikayetleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x