Washington'da Paralel Avı
Kim paralel, kim üçgen, kim beşgen bütün geometrik şekiller birbirine karıştı.
Mesela Ahmet Davutoğlu paralel mi?
Ya da Bülent Arınç?
Bu soruyu neden soruyorum?
Washington Büyükelçiliği Basın Müşaviri Mustafa Kemal Sungur, paralel yapının adamı, yani Cemaat üyesi olduğu için görevden alındı.
Erdoğan Hükümeti'ne yakın bir gazete, "Önce TSK'da deşifre oldu, ordudan atıldı. Cemaat dergisi Aksiyon'u kurdu. Sonra devlete sızdı. Washington Büyükelçiliği Basın Ataşesi oldu. Paralel yapının Washington köstebeği Mustafa Sungur kozmik bilgileri sızdırınca yakayı ele verdi." diye yazdı.
Gazete, Sungur'un Dışişleri'yle ilgili kozmik bilgileri paralel yapının bilgi havuzuna aktardığını ve bu bilgilerin yabancı istihbarat örgütleriyle paylaşıldığının öne sürüldüğünü kaydetti.
Bunlar son derece ağır suçlamalar.
Sungur, Washington'da Basın Müşavirliği görevine atandığı zaman hakkında bir yazı yazdım
12 Eylül darbesinden sonra girdiği Kara Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra 1987 yılı kış döneminde toplanan Askeri Şûra toplantısında irticai faaliyetlerde bulunma gerekçesiyle ihraç edildiğini anlattım.
Kendisiyle yaptığım söyleşide, aynı dönem Aksiyon Dergisi'nde yazan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla olan yakın ilişkisini anlattı.
Basın-Yayın Genel Müdürlüğü'nde bir gün bile çalışmayan Sungur, referansının Davutoğlu olduğunu söyledi. Yani atanması Davutoğlu’nun tavassutuyla gerçekleşmiş.
14 yıldır Washington'da oturup birden Basın Müşavirliği'ne atanan Mustafa Kemal Sungur'un hükümetteki öteki önemli referansı Bülent Arınç oldu.
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, yazımdan alıntı yaparak TBMM'ye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cevaplaması istemiyle geçen yıl kasım ayında bir soru önergesi verdi.
Bülent Arınç 9 Ocak günü soruları pas geçerek, kısaca verdiği yazılı cevapta, 'Sungur'un 2011/2019 sayılı Bakanlar Kurulu kararı kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 59'uncu maddesine göre, "istisna" atamasıyla görevine başladığını' bildirdi.
AKP'ye yakın gazete, Sungur'un görevden alınma yazısını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun imzaladığını da yazıyor.
Kimler paralel, kimler köşegen anladınız mı?
Geometrik şekillerin birbirine karıştığını söylemekte haksız mıyım?
Yılmaz POLAT, 9 Nisan 2014
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr